Anastasia33 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά σε όλους, Έχετε καμια ιδέα για τραπεζαρία? Κάτι που να διαφέρει από τις αδιάφορες κλασσικές ή τις τόσο συνηθισμένες μοντέρνες με τα σκούρα χρώματα και τα χοντρά πόδια? Ψάχνω για κάτι προτότυπο, ανάλαφρο και ταυτόχρονα νεανικό. Ίσως κάτι σε οβάλ, που να μπορεί να σταθεί απέναντι από δρύινη ανοιχτόχρωμη κουζίνα με πάσο. Σκεφτόμουν την εκδοχή μιας μπαμπού τραπεζαρίας, συνδυασμένης με ταιριαστό μπουφέ... Το τζάμι με ίνοξ λεπτομέρειες δε μου ταιριάζει, καθώς στο χώρο κυριαρχεί ο μπρούτζος. Έχω δόσει περιουσία ολόκληρη σε περιοδικά σπιτιού και διακόσμησης μα δε βρήκα κάτι που να κάνει το "κλικ"...
Anastasia33 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Αυτή είναι η κουζινα... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:58 ---------- Μάλλον δεν τα κατάφερα να την ανεβάσω, θα προσπαθήσω ξανά... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:07 ---------- Αν και είμαι άσχετη από τέτοιες λειτουργίες, μου βγαίνει το εξής μήνυμα : Το αρχείο σας με 771.3 KB bytes υπερβαίνει το όριο του forum των 488.3 KB για αυτό το τύπου αρχείου. Υπάρχει άλλος τρόπος να ανεβάσω τη φώτο? Μήπως μπορώ να σου τη στείλω με μέιλ?
Lucifer Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δοκίμασε να την ανεβάσεις εδώ: http://imageshack.us/
Anastasia33 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Σ΄ευχαριστώ, νομίζω πως κατάφερα να την περάσω : http://img404.imageshack.us/img404/6615/smdc0014.jpg
insomniaK Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά σε όλους, Έχετε καμια ιδέα για τραπεζαρία? Κάτι που να διαφέρει από τις αδιάφορες κλασσικές ή τις τόσο συνηθισμένες μοντέρνες με τα σκούρα χρώματα και τα χοντρά πόδια? Ψάχνω για κάτι προτότυπο, ανάλαφρο και ταυτόχρονα νεανικό. Ίσως κάτι σε οβάλ, που να μπορεί να σταθεί απέναντι από δρύινη ανοιχτόχρωμη κουζίνα με πάσο. Σκεφτόμουν την εκδοχή μιας μπαμπού τραπεζαρίας, συνδυασμένης με ταιριαστό μπουφέ... Το τζάμι με ίνοξ λεπτομέρειες δε μου ταιριάζει, καθώς στο χώρο κυριαρχεί ο μπρούτζος. Έχω δόσει περιουσία ολόκληρη σε περιοδικά σπιτιού και διακόσμησης μα δε βρήκα κάτι που να κάνει το "κλικ"... Concept Bo, ξεκίνα από εκεί. Bamboo να μην πάρεις. Μπορείς επίσης να πάρεις μία με μαρμάρινους γυμνούς κούρους ή σάτυρους που κρατούν το γυάλινο τραπέζι, αλλά καλύτερα να το αποφύγεις... Edit:Μετά τη φώτο, μόνο το καντήλι είναι μπρούτζινο... Η εύκολη λύση είναι τραπέζι με πόδια inox και γυαλί και καρέκλες με inox και ξύλο ή δέρμα. Από εκεί και πέρα, αν το ψάξεις σε οίκους παρόμοιους με Bo concept, υπάρχουν μινιμαλιστκές τραπεζαρίες που ουσιαστικά γίνονται ένα με το χώρο. Υ.Γ. Αν το σαλόνι είναι παντελώς άσχετο πχ Louis XIV, το παιχνίδι έχει χαθεί.
Anastasia33 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 To σαλόνι είναι νεοκλασσικό, τετράγωνοι καναπέδες, γωνιακό τζάκι, βιβλιοθήκη και έπιπλο TV σε σκούρο δρυ... Αναφορικά με το μπρούτζο, κυριαρχεί στα φωτιστικά σαλονιού, χώρου τραπεζαρίας και χωλ... Επίσης, μπρούτζινα είναι τα κουρτινόξυλα, τα εξαρτήματα τζακιού, τα πόμολα στα έπιπλα. Το μόνο μέρος που υπάρχει inox είναι η κουζίνα... Καθώς όμως υπάρχει το πάσο που διαχωρίζει το χώρο της, δεν υπάρχει λόγος να βγάλω το inox προς τα έξω. (Έχω ήδη τοποθετημένο και το μπρούτζινο φωτιστικό της τραπεζαρίας....)
insomniaK Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Αγαπητή, όπως τα περιγράφεις μου φαίνεται πως δεν ταιριάζει η κουζίνα με το σαλόνι. Αυτό που ίσως έκανα, είναι να έπαιρνα δρύινο τραπέζι στην απόχρωση του επίπλου της tv και στο στυλ του καναπέ και θα έψαχνα σε παλιατζίδικα για μπρούτζινες καρέκλες (ίσως συνολικά είναι too much ο μπρούντζος) που να μπορούν να σταθούν ως καρέκλες τραπεζαρίας με ένα δέρμα ή με το ύφασμα του καναπέ. Δε χρειάζεται να βρεις 12άδα τις καρέκλες, αρκεί μία που να σαρέσει και μετά μπορείς να τις αναπαράγεις. Το άλλο βέβαια, είναι βαριά δρύινη νέο-μοναστηριακή τραπεζαρία με αντίστοιχες /καρέκλες πολυθρόνες, ουσιαστικά δηλαδή μία κυβική κατασκευή το τραπέζι και οι καρέκλες με καμπύλη στην πλάτη χωρίς καμία διακόσμηση, ίσως λίγο μπρούντζο στο τελείωμα των ποδιών, αλλά δεν έχω δει κάπου έτοιμη, επομένως πας για παραγγελία. (Η παραφωνία με την κουζίνα είναι φανερή.)
Anastasia33 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Αγαπητέ InsomniaK, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ικανότητα σε διακοσμήσεις και ταιριάσματα... Ωστόσο, δεν είναι και τόσο παράταιρο το σαλόνι σε σχέση με την κουζίνα... Το μοναστηριακό τραπέζι το έψαξα μα είναι too much για το χώρο νομίζω. Επίσης, το θέμα της καρέκλας δε με προβληματίζει ιδιαίτερα, μου αρκούν απλές, με χαμηλή κατά προτίμηση πλάτη καρέκλες, ντυμένες με δερματίνη. Αν θέλεις, ρείξε μια ματιά στο σαλόνι για να καταλάβεις ότι είναι σχετικά απλός χώρος : (η φώτο τραβήχτηκε μέσα από το πάσο της κουζίνας) http://img21.imageshack.us/img21/7924/smdc0022.jpg Ο χώρος της τραπεζαρίας είναι απέναντι από το πάσο της κουζίνας, πίσω δηλαδή από τον διθέσιο καναπέ... Το μπαμπού γιατί το απορίπτεις? MiltoZ σ΄ευχαριστώ, το είδα το site.
insomniaK Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Τα μπαμπού μου θυμίζουν μπαλκόνι και ειδικά για σαλόνι είναι λίγο κάπως... Και στη δική σου περίπτωση θα έχετε και 3ο διαφορετικό στυλ μέσα στον ίδιο χώρο. Τώρα που φαίνεται και το σαλόνι, εμμένω στην αγορά ενός τραπεζιού στις γραμμές του σαλονιού, ορθογώνιο, απλό με μια πατούρα ψηλά στα πόδια για να σπάει η μονοτονία, δηλαδή στα ίδια χρώματα και στο στυλ με το τραπεζάκι του σαλονιού, άντε κατιτίς ανοιχτόχρωμο να έρχεται ομαλότερα η κουζίνα. Όντως οι απλές καρέκλες με χαμηλή πλάτη ταιριάζουν, προσωπικά μου αρέσουν οι καρέκλες που έχουν μπράτσο, αλλά και χωρίς μια χαρά θα είναι. Κι επειδή είμαι και υπέρ της σφαγής του Πάσχα, ψηφίζω δέρμα όχι δερματίνη. Περίμενε όμως να σου πουν κι άλλοι.
Anastasia33 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Σ΄ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Καλό απόγευμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.