FarCry Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Μία νέα μελέτη διαπίστωσε ότι σχεδόν ένα στα δέκα παιδιά που παίζουν βίντεο γκέιμ παρουσιάζουν τυπικά συμπτώματα εξάρτησης, όπως το να ψεύδονται για την αγαπημένη τους συνήθεια, να μην μπορούν να μειώσουν τις ώρες που περνούν παίζοντας, ακόμη και να κλέβουν προκειμένου να αγοράσουν καινούργια βίντεο γκέιμ. Η μελέτη με επικεφαλής τον Ντάγκλας Τζεντίλε, καθηγητή Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Iowa State, δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Psychological Science και χρησιμοποίησε τα στοιχεία από δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris σε δείγμα περίπου 1.200 παιδιών, ηλικίας 8 με 18, από τις ΗΠΑ. Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 88% των παιδιών στις ΗΠΑ παίζουν βίντεο γκέιμ τουλάχιστον περιστασιακά και κατά μέσο όρο τα παιδιά παίζουν βίντεο γκέιμ περίπου 13 ώρες την εβδομάδα. Εκείνα που εμφανίζουν συμπτώματα εξάρτησης συνήθως παίζουν τις διπλάσιες ώρες. "Πρόκειται για περισσότερα από τρία εκατομμύρια παιδιά, που υφίστανται βλάβες σε πολλούς τομείς της ζωής τους και πιθανόν να χρειάζονται κάποιου είδους βοήθεια", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τζεντίλε. Τα εθισμένα στα βίντεο γκέιμ παιδιά είναι συνήθως αγόρια. Αναφέρουν ότι έχουν προβλήματα συγκέντρωσης στο σχολείο, ότι παίρνουν χαμηλότερους βαθμούς και έχουν περισσότερα προβλήματα υγείας. Τα παιδιά που είναι εθισμένα στα βίντεο γκέιμ συνήθως έχουν την κονσόλα στο δωμάτιό τους και έχουν δύο φορές και πλέον περισσότερες πιθανότητες να έχουν διαγνωστεί με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής. Πηγή: pathfinder.gr
GIANNIS400 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 πρεπει να στρεψουν τα παιδια στον αθλητισμο (ποδοσφαιρο μπασκετ) και σε αλλα ενδιαφεροντα... μου κανει εντυπωση που δεν μιλάει η ερευνα για τα online game τα οποια ειναι μεγαλήτερο κόλλημα.
pappous_soulis Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 πρεπει να στρεψουν τα παιδια στον αθλητισμο (ποδοσφαιρο μπασκετ) και σε αλλα ενδιαφεροντα... Πρέπει να στραφούν στον αθλητισμό, αλλά όχι με τον τρόπο που βλέπουμε στην Ελλάδα. Έχει βαρεθεί να βλέπω παιδάκια να κυκλοφορούν με μια αθλητική εφημερίδα στο χέρι, και να μιλάνε μονίμως για ποδόσφαιρο. Αυτό δεν είναι αθλητισμός. Και εκτός αυτού η γνώμη μου είναι πως το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης το φέρει η οικογένεια. Είτε οι γονείς θα είναι στη δουλειά και δε θα βλέπονται με τα παιδιά τους, είτε θα είναι στο σπίτι και θα αδιαφορούν. Απο το περιβάλλον μου έχω διαπιστώσει πως όσοι γονείς είναι ζωάδια και στα παπάρια τους, τα παιδιά τους κάπως έτσι καταλήγουν. μου κανει εντυπωση που δεν μιλάει η ερευνα για τα online game τα οποια ειναι μεγαλήτερο κόλλημα. Καλά εντάξει, τέτοιες ειδήσεις τις έχουμε φάει στη μάπα τόσο καιρό.
teo64x Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Άλλη μια άκρως ανόητη έρευνα. (Ναι, ξέρω, είμαι υποκειμενικός επειδή παίζω κι εγώ.) Βρήκαν στατιστικά σχέση ανάμεσα στο να παίζει το παιδί video games και στα προβλήματα κοινωνικότητας, άρα γρήγορα-γρήγορα το πρώτο αποτελεί αιτία του δεύτερου. Ούτε που μας ενδιαφέρει να ελέγξουμε αν τα παιδιά είναι παρατημένα (όπως επισήμανε κι ο παππούς) και αν το κόλλημα με τα video games είναι κι αυτό αποτέλεσμα, δίπλα-δίπλα με την αδυναμία συγκέντρωσης στο σχολείο και τα λοιπα, που οφείλεται σε κάτι άλλο το οποίο δεν είναι επιλογή του παιδιού.
kurokokoro Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 (επεξεργασμένο) Εγώ θα διαφωνήσω στο να τα στρέψουμε τα παιδιά στον αθλητισμό. Γιατί και εκεί μπορεί να εθιστούν σε ουσίες διότι απο γνωστούς που έχω όσοι πηγαίναν γυμναστήριο μετα απο μια ηλικία αρχισαν να χαπακόνονται ώστε να γίνουν Ράμπο...Καλός ο αθλητισμός δεν λέω όχι, ομως ας βλέπουμε και τα αρνητικά του. Τα video games βοηθούν το παιδί να αναπτύξει το iq του μιας και μελέτες δείχνουν οτί τα παιδιά που παίζουν έχουν μεγαλύτερο iq λόγω τον χωρικών ικανοτήτων που αποκτουν με τα video games. Αυτό που θα έλεγα εγώ είναι να τα ωθήσουν προς την μελέτη βιβλίων και την ανάπτυξη κριτικής σκέψης και του "γνώθης αυτόν" για την αυτοβελτίωση τους (κάτι που το σχολείο δεν επικεντρονεται ΚΑΘΟΛΟΥ). Τότε πιστευω ούτε εξάρτηση θα υπάρχει και θα γυμνάζονται τα παιδιά με την λογική της αυτοβελτίωσης και όχι με το "πως με βλέπουν οι άλλοι". Ξέρω ακουγεται ουτοπικό αλλά είναι μια άποψη... Επεξ/σία 27 Απριλίου 2009 από kurokokoro
Soulseeker Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 kurokokoro aυτό που λες είναι ο πρωταθλητισμός. Ο Αθλητισμός είναι μια χαρά
Garnele Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 kurokokoro aυτό που λες είναι ο πρωταθλητισμός. Ο Αθλητισμός είναι μια χαρά Αυτό. Και επίσης, πού είναι το πρόβλημα στο να διαβάζουν και να αθλούνται επίσης; Πρέπει να έχουν ή μούσκουλα ή καλλιεργημένο πνεύμα;
pappous_soulis Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Αυτό. Και επίσης, πού είναι το πρόβλημα στο να διαβάζουν και να αθλούνται επίσης;Πρέπει να έχουν ή μούσκουλα ή καλλιεργημένο πνεύμα; Σαφώς. Και τα δυο μαζί δε γίνεται.
kurokokoro Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 kurokokoro aυτό που λες είναι ο πρωταθλητισμός. Ο Αθλητισμός είναι μια χαρά Δεν "φουσκώνουν" μόνο όσοι κάνουν πρωταθλητισμό. Φουσκώνουν και οι ματαιόδοξοι.Αν πιστευεις οτί μόνο οι πρωταθλητές χρησιμοποιούν διάφορες ουσίες τότε πλανάσε πλάνην οικτρα. Φυσικά και γίνεται και γυμνασμένος και "πλούσιος" στο πνευμα όμως πρέπει πρώτα να έρθει ο πλούτος του πνευματός για να θέσει τα σωστά όρια.
Soulseeker Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δεν "φουσκώνουν" μόνο όσοι κάνουν πρωταθλητισμό. Φουσκώνουν και οι ματαιόδοξοι.Αν πιστευεις οτί μόνο οι πρωταθλητές χρησιμοποιούν διάφορες ουσίες τότε πλανάσε πλάνην οικτρα. Μα δεν διαφώνησα σε αυτό, φυσικά και ισχύει και μάλιστα ξέρω και άτομο που είχε κάνει κάτι τέτοιο. Όταν λέμε όμως αθλητισμό εννοούμε αθλήματα ή άσκηση σαν hobby.Και παρόλο που οι υπάρχουν και οι ,ας το πούμε, «ανόητοι» οι ουσίες κάνουν πάρτι στον πρωταθλητισμό
alexikakos Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Αυτά είναι, όταν αρχίζουμε να σχολιάζουμε με αρχαια Ελληνικά, πολυ γουσταρω. Νους υγιής εν σώματι υγιεί. Τα παιχνιδια στον υπολογιστη και ειδικά τα δικτυακα ειναι μεγαλο προβλημα, μας αποξενονουν τελειος και μας κανουν τεμπέληδες. Στο μονο που εστιάζετε το ενδιαφέρον μας είναι πως θα παμε τον παιχτη μας στο επομενο επιπεδό!!!! Εχω τρελη εμπειρια περη του θεματος. Στο μονο που με βοηθησε ηταν να κοψω το τσιγαρο, μιας και ακομα και στο περιπτερο δεν πηγαινα ο τεμπελης για το raid...!!!!
DeareN Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 Δημοσ. 4 Μαΐου 2009 αρρώστια μεγάλη... στο Αμστερνταμ υπάρχει ειδικό κέντρο απεξάρτησης wow...
Kostas_xolargos Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 τα παιδια της νεαας γενιας και τα σημερινα πρεπει πιστευω να βρουν νεες ασχολιες και ενδιαφεροντα.Και να ξεκολλησουν απο τις οθονες των υπολογιστων και της 48αρας τηλεορασης.Γιατι δεν βρισκετε εκει η ζωη.Οσα μενουν επαρχια να βγουν να παιξουν μπαλα κρυφτο,κυνηγητο,κλεφτες και αστυνομους,η κανα επιτραπεζιο στο σπιτι.που δυστηχως εχουν χαθει ολα αυτα τα παιχνιδια την σημερον εποχη:cry:Τα παιδια των μεγαλουπολεων να κανουν πανω κατω τα ιδια και να βγουν εξω απο το σπιτι η το ιντερνετ καφε,και να πανε να κηνυγησουν καμια γκομενιτσα. γιατι κακα τα ψεματα πολλοι ανθρωποι της εποχης μας πασχουν απο συμπτωματα μοναξιας.
michael92 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 τα παιδια της νεαας γενιας και τα σημερινα πρεπει πιστευω να βρουν νεες ασχολιες και ενδιαφεροντα.Και να ξεκολλησουν απο τις οθονες των υπολογιστων και της 48αρας τηλεορασης.Γιατι δεν βρισκετε εκει η ζωη.Οσα μενουν επαρχια να βγουν να παιξουν μπαλα κρυφτο,κυνηγητο,κλεφτες και αστυνομους,η κανα επιτραπεζιο στο σπιτι.που δυστηχως εχουν χαθει ολα αυτα τα παιχνιδια την σημερον εποχη:cry:Τα παιδια των μεγαλουπολεων να κανουν πανω κατω τα ιδια και να βγουν εξω απο το σπιτι η το ιντερνετ καφε,και να πανε να κηνυγησουν καμια γκομενιτσα.γιατι κακα τα ψεματα πολλοι ανθρωποι της εποχης μας πασχουν απο συμπτωματα μοναξιας. Έχεις κάτι να προτείνεις για άτομα άνω των 10;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα