SmaTheGreek Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Αρχίσαμε με κάποιους φίλους να αναπτύσσουμε μία μικρή και απλή game engine για να καλύψουμε τις ανάγκες ανάπτυξης ενός μικρού παιχνιδιού που θέλουμε να φτιάξουμε. Ο μέχρι τώρα κώδικας της engine είναι γραμμένος σε C++ με κάποια κομμάτια σε C συμπεριλαμβάνοντας παράλληλα τα Opengl και Glut. Τα 3d μοντέλα που θα χρησιμοποιούνται θα είναι αποθηκευμένα σε .obj και .md2 formats Αν και το όλο project δεν είναι κάτι ιδιαίτερα εκπληκτικό, παραθέτω δύο screenshots από ένα μικρό demo που φτιάξαμε για να τεστάρουμε το κώδικα της game engine: Αν και το όλο project δεν είναι και ότι πιο εντυπωσιακό παρακαλώ γράψτε οτιδήποτε θέλετε να σχολιάσετε Τα γραφικά θα δημιουργηθούν με blender 3d Αν θέλετε να δείτε περισσότερα μπορείτε να επισκεφτείτε το blog μου στη διεύθυνση: smathegreek.wordpress.com Όταν το project ολοκληρωθεί ο κώδικας θα διατεθεί ελεύθερα To παιχνίδι θα διατεθεί για Windows ,Linux και άλλα λειτουργικά !!!
ippo00 Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Πολύ ωραία πρωτοβουλία. Πάντως θα ήταν ωραίο (για σας) άμα ήταν open source, δεν ξερεις ποτέ ποιός θα θέλει να βοηθήσει :>
SmaTheGreek Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Πολύ ωραία πρωτοβουλία. Πάντως θα ήταν ωραίο (για σας) άμα ήταν open source, δεν ξερεις ποτέ ποιός θα θέλει να βοηθήσει :> Ο κώδικας θα ανοίξει όταν φτάσει ένα αξιόλογο επίπεδο ολοκλήρωσης
georgemarios Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Καταρχην, ειναι πολη γαματη η ολη φαση και σας ζηλευω που εχετε χρονο να ασχοληθειτε... εμας μας εχει φαει ο βιοπορισμος χαχα Μια ερωτηση, εχετε ψαξει μηπως καποια ηδη υπαρχουσα game engine σας καλυπτει για το παιχνιδι σας? Θα μπορουσατε ετσι να εστιασετε στο παιχνιδι το ιδιο και οχι να ανακαλυπτετε τον τροχο ξανα (φυσικα το να ανακαλυπτεις τον τροχο ξανα ειναι διασκεδαστικο, αρκει να εχεις θεσει απο την αρχη τι σε ενδιαφερει). Εχετε ορισει τι το διαφορετικο θα κανει η μηχανη σας απο τις ηδη υπαρχουσες? Επισης, ενα game engine αποτελειται απο πολλα κομματια οπως το rendering part, physics, AI, gui και λοιπα. Θα μπορουσατε να ψαξετε ηδη υπαρχοντα επι μερους προτζεκτς που εχουν κανει αυτα τα πραγαμτα και να τα συνδυασετε ωστε να δημιουργησετε τη μηχανη σας. Πχ για τα γραφικα υπαρχει το εξαιρετικο Ogre3D graphics engine το οποιο ειναι open source, ωριμο και με τεραστιο community. Ακομα ενα μπραβο για τη προσπαθεια σας απο μενα
Directx Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Φαίνεται ενδιαφέρον, τα γραφικά του έχουν "κάτι" που τα κάνουν να ξεχωρίζουν, δεν θα ήταν άσχημο να εξελισσόταν σε 3D adventure, σίγουρα θα γινότανε cult! Ειλικρινά καλή συνέχεια!
gtroza Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 bravo παιδιά ! καλή συνέχεια έχει μεγάλη σημασία να ξανα-ανακαλύπτεις τον τροχό .
Moderators Praetorian Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Moderators Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Συγχαρητήρια για το project! Είναι κάτι με το οποίο θέλω να καταπιαστώ και εγώ, αλλά προς το παρόν είναι σε αναμονή (... ή αναστολή) Ακομα και αυτό που λέτε πως δεν είναι κάτι εκπληκτικό, εμένα μου αρέσει πάρα πολύ! Καλή συνέχεια και ελπίζω να έχουμε νεότερα για την πρόοδό σας.
kostas09 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Καλη συνεχεια και απο μενα και ευχομαι να ειχα τελειωσει τα μαθηματα στη C και να μπορουσα να βοηθησω (ονειρα θερινης νυκτος ενος μικρου)...Keep going!!!;-)
SmaTheGreek Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Κάνω ένα νέο post με τις τελευταίες εξελίξεις για την ανάπτυξη της game engine !!! Πιο συγκεκριμένα, σιγά σιγά ολοκληρώνεται η ανάπτυξη των particles καθώς και ενός md2 loader για τη φόρτωση αρχείων του συγκεκριμένου τύπου από την engine μας Επίσης κάναμε και κάποιους πειραματισμούς με alpha blending για να προσθέσουμε διαφάνεια σε όσα μοντέλα το χρειάζονται. Παρακάτω παραθέτουμε ένα screen shot με ένα md2 μοντέλο το οποίο έχουμε φορτώσει στην engine παρέα με particles που σχηματίζουν εφέ φωτιάς καθώς και δεύτερο screen shot παρέα με ένα μικρό βίντεο που επιδεικνύει το πρώτο demo στο οποίο έχουν προστεθεί κάποια extra μοντέλα + διαφάνεια(alpha blending) στην επιφάνεια του νερού !! Το video μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ: http://smathegreek.wordpress.com/2009/05/08/a-small-video-from-the-demo/'>http://smathegreek.wordpress.com/2009/05/08/a-small-video-from-the-demo/ Περισσότερα μπορείτε επίσης να βρείτε στο blog μου: http://smathegreek.wordpress.com/ Σχόλια ευπρόσδεκτα
godlike Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Πολύ ωραία δουλειά παιδιά. Αν χρειάζεστε άτομο για ανταλλαγή ιδεών εδώ είμαι γω. Αυτή την στιγμή φτιάχνω έναν renderer με deferred shading, σκιές, particles, SSAO, skeletal animation και μερικά ακόμη features. Και τα εργαλεία μας δεν διαφέρουν (blender, codeblocks, OpenGL)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.