Προς το περιεχόμενο

vista 32 bit sp1 και διαχείριση μνήμης κάρτας γραφικών

IKARIWTHS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν δοκίμαζες με την ίδια κάρτα και με 2 GB πόση μνήμη θα έβλεπες? Όχι 1.75 πάντως . Και με 2 GB και onboard στα 512 θα έβλεπες 1.5 GB στα Windows . Οντως έχω δεί και εγώ 4-5 μηχανάκια με 3.5... και καμιά κατοσταρια - διακοσαρια μέχρι 3.25. Τέσπα το θέμα είναι ότι τα 256 να είσαι σίγουρος ότι δεν χάθηκαν από την vga

• Super Moderators
Δημοσ.

σου λέω οι 2 παραπάνω περιπτώσεις είναι για κανονική κάρτα και όχι onboard που καβατζώνει μνήμη από την ram...

τώρα για onboard είναι λογικό...

πάντως όπως ειπώθηκε για να αξιοποίησουν τα windows 4gb ram πρέπει να είναι 64bit...είτε Vista είτε XP

Δημοσ.

'Oπως είπα "Αν δοκίμαζες με την ίδια κάρτα (την κανονική με την δικιά της μνήμη) και με 2 GB πόση μνήμη θα έβλεπες? Όχι 1.75 πάντως " θα έβλεπες κανονικά τα 2 gb. Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει όποιος έχει κανονική κάρτα και λιγότερο από 3.25-3.50 μνήμη

• Super Moderators
Δημοσ.

προφανώς δεν αφαιρεί μνήμη γιατί τα 32bit windows αναγνωρίζουν συνολικά μέχρι 4gb μνήμη (όχι ram, γενικά)

για αυτό είπαμε 64bit αν θέλει κάποιος να βλέπουν και να αξιοποιούν 4gb ram

Δημοσ.

λογικα αυτο θα ειναι,ολα εχουν οδηγους ,και λενε xp &vista 32bit.

ευχαριστω για τις διευκρινισεις παιδια

Δημοσ.

Σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα . Αυτό που διαφωνούσα είναι που είπες ( τουλαχιστον έτσι το κατάλαβα) ότι έβλεπες 3.25 αντί για 3.5 λόγω της vga. Γιτί και με τα 512 της κάρτας πάλι στα 3.75 θα πήγαινες. Τώρα το γιατί σε μερικά είναι 3.25 και σε άλλα 3.50 δεν βρήκα απόλυτα σωστή (και κατανοητή) απάντηση (memory addresing, virtual memory και άλλα πολλά)

Δημοσ.
Η onboard vga πέρνει μνήμη σύμφωνα με ρύθμιση του BIOS και όχι του λειτουργικού. Οπότε απο την στιγμή που η μητρική διαβάζει κανονικά και τα 4 GB τότε δίνει αυτη μνήμη στην κάρτα και την δεσμέυει. Άρα λογικά από την στιγμή που δεν μπλέκεται το λειτουργικό σε αυτην την διαδικασία πέρνει από τα περίσια 512.Α ... και τα vista32 βλέπουν 4 gb αλλά διαχείζονται μέχρι 3.5 μόνο οπότε δεν νομίζω να ισχυεί αυτο που είπε ο Finn

Εγώ είπα ότι 32bitα λειτουργικά διαχειρίζονται 4GBs συβολικής μνήμης κι όχι 4gb μνήμης ram.

Αυτά τα 4 γίγα είναι συνδυασμός μνήμ,ης ραμ,μνήμης κάρτας γραφικών και άλλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...