Προς το περιεχόμενο

vista 32 bit sp1 και διαχείριση μνήμης κάρτας γραφικών

IKARIWTHS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια να κανω μια ερωτηση,περιεργη...

τα βιστα μετα το sp1 αναγνωριζουν 4γιγα μνημης!

παρολαυτα συνεχιζουν να χρησημοποιουν 3.5γιγα..

αν τωρα εχω μια καρτα γραφικων ενσωματομενη στη μητρικη,που για να λειτουργισει παιρνει μνημη απο τη μνημη ραμ,θα παιρνει απο τα 3.5 γιγα που χρησημοποιουν τα βιστα η απο τα 500mb που βολταρουν ελευθερα?

Δημοσ.

Αν έχεις 32bit λειτουργικό τότε αυτό μπορεί να διαχειριστεί μέχρι και 4GB μνήμης.

Αν εσύ έχεις μια κάρτα γραφικών που διαχειρίζεται Χ MBs μνήμης τότε για την μνήμη RAM μένουν 4GB-X-Y όπου Υ λοιπη allocated μνήμη.

Ξέρω δεν ήμουν και πολύ ξεκάθαρος αλλά κάπως έτσι είναι.

Δημοσ.

Τα vista 32 bit(και μετα το sp1) βλεπουν μνημη πανω απο 3.5gb αλλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΟΥΝ.

Αλλα και 64 bit να ειχες δεν θα την εβλεπαν γιατι ενα μερος της μνημης σου το χρησιμοποιει η onboard καρτα γραφικων σου.

• Super Moderators
Δημοσ.

πράγματι το SP1 έδωσε 64bit memory addressing αλλά όπως γράφουν και οι προλαλλήσαντες δεν μπορεί να τα εκμεταλευτεί...

αναγκαστηκά 64bit Vista λοιπόν...

Δημοσ.

ουτε αυτο μπορει να γινει,επειδη τα προγραμματα ειναι γραμμενα σε 32μπιτ.οποτε αναγκαστικα περιμενω να καταλαβω αν θα χασω τα 500μβ η οχι..

• Super Moderators
Δημοσ.

μια χαρά μπορεί να γίνει...

όσα προγράμματα είναι 32bit παίζουν στα 32bit και όσα είναι 64bit παίζουν στα 64bit :-)

Δημοσ.

O Finn το λέει ξεκάθαρα πιο πάνω. Το αναλύω λίγο παραπάνω.

.Εάν ο υπολογιστής σου εκμεταλλεύεται 3,5 GB με ενεργοποιημένη την ενσωματωμένη κάρτα τότε αυτό το νούμερο θα μείνει ως έχει.

.Εάν ο υπολογιστής σου εκμεταλλεύεται 3,5 GB με απενεργοποιημένη την ενσωματωμένη κάρτα τότε με την ενεργοποίησή της να περιμένεις επιπλέον δέσμευση μνήμης.

όσα προγράμματα είναι 32bit παίζουν στα 32bit και όσα είναι 64bit παίζουν στα 64bit :-)

Μήπως θες να πεις κάτι άλλο;

όσα προγράμματα είναι 32bit παίζουν στα 32/64bit και όσα είναι 64bit παίζουν στα 64bit :-)

@IKARIWTHS

Τα προγράμματα 32 μπιτ τρέχουν σε 64μπιτα Windows ως επί το πλείστον (δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα). Το θέμα είναι μήπως αυτά που λες ότι έχεις, συνδέονται με τίποτα μηχανήματα του ιατρείου σου και δεν υπάρχουν οδηγοί για τα 64μπιτα...

• Super Moderators
Δημοσ.
δυστυχως οχι δε γινεται,θα τρεχει οδοντιατρικα προγραμματα τα οποια λενε αυστηρα 32μπιτ

τι δεν γίνεται man, πως στο κέρατο τρέχω 32bit προγράμματα σε 2 PC που έχω με Vista Ultimate 64bit? :o

Mήπως θες να πεις κάτι άλλο;

όσα προγράμματα είναι 32bit παίζουν στα 32/64bit και όσα είναι 64bit παίζουν στα 64bit :-)

ναι ναι ok :P

Δημοσ.

Η onboard vga πέρνει μνήμη σύμφωνα με ρύθμιση του BIOS και όχι του λειτουργικού. Οπότε απο την στιγμή που η μητρική διαβάζει κανονικά και τα 4 GB τότε δίνει αυτη μνήμη στην κάρτα και την δεσμέυει. Άρα λογικά από την στιγμή που δεν μπλέκεται το λειτουργικό σε αυτην την διαδικασία πέρνει από τα περίσια 512.Α ... και τα vista32 βλέπουν 4 gb αλλά διαχείζονται μέχρι 3.5 μόνο οπότε δεν νομίζω να ισχυεί αυτο που είπε ο Finn

• Super Moderators
Δημοσ.

ακόμα και αν δεν είναι onboard η VGA τα windows δεσμέυουν μνήμη λόγω της κάρτας γραφικών...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...