Προς το περιεχόμενο

Intel Core i7 overclocking thread

anarxos0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
...η p6t πρέπει να έχει και s775 τρύπες άρα άδικα αγόρασες το kit νομίζω! Με 1,15 V overclock δεν γίνεται, απλά παίζει να είσαι σταθερός @ stock και πιο κρύος, πάντως έρχεται καλοκαίρι, δεν την βγάζεις καθαρή :fear:

από airflow είσαι εντάξει; υπάρχει κανένας 12άρης πίσω για exhaust; και επίσης @80C+ ακούμπα το heatpipe να δεις μήπως η μητρική λέει ότι να 'ναι...

Ναι. Υπάρχει... Το λέω στο πρώτο μου μήνυμα.

Θα δοκιμάσω με 1,25 V αρχικά. Σε αυτό το μήνυμα ο NOP$TRIM με 1,24 V βλέπω ότι τον έχει φτάσει στα 4,1 GHz.

Όσο για την P6T δες τη φωτό. Δε γίνεται χωρίς kit...

• Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
...πάντως αν είναι ES (που δεν δικαιούνται να πουλάνε) μπορείς να κάνεις RMA και να ελπίζεις σε d0 :P

Μπα δε νομίζω να 'ναι τελικά... Το Everest λέει πως δεν είναι και το ίδιο λέει και η beta έκδοση του Core Temp. Το διπλό revision μένει να ξεκαθαρίσω. Γιατί λέει το CPU-Z λέει Revision C0/C1;

Δημοσ.
...ακούμπα κανένα χαλκό πάντως μπας και λέει ότι θέλει, 80 @ stock και με airflow, κάτι δεν πάει καλά ;)

Ναι θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Τον έχω μέσα στο γραφείο και δεν μπορώ να τον ανοίξω αν δεν τον βγάλω... Παίζει να χει πρόβλημα η μητρική; Γιατί όλα τα προγράμματα πάνω κάτω συμφωνούν ως προς τη θερμοκρασία.

Δημοσ.

...δύσκολο για μητρική ( latest bios ε; ), το 99% των πρόβληματων-με-την-displayed-θερμοκρασία βρίσκεται σε κολλημένουν sensoρους των cpus ;)

Δημοσ.
...δύσκολο για μητρική ( latest bios ε; ), το 99% των πρόβληματων-με-την-displayed-θερμοκρασία βρίσκεται σε κολλημένουν sensoρους των cpus ;)

Ναι τελευταίο BIOS. ΟΚ. Θα ρίξω μία δοκιμή με χαμηλότερη τάση και θα δω.

Δημοσ.

Σύμφωνα με ΙΝΤΕΛ θέτει ως όρια ασφαλείας για να μην πάθει ζημιά ο επεξεργαστής QPI/VTT :1.35v & CPU PLL:1.89v . Σε πολλούς υπερχρονισμούς δίνουν πολλή πιο πάνω και στα δυο. Γνωρίζει κανένας μέχρι που μπορούμε να κινηθούμε προς τα πανω και ταυτόχρονα να έχουμε και κάποια ορια ασφαλείας;

Υπάρχει κατι επίσημο, κάτι επιβεβαιωμένο;

Δημοσ.

εγω παντως ειδικα το qpi/vdim το εχω σκισει.. 1.60 (κατακοκκινο στο bios της evga μου) για πλακα γιατι αλλιως δεν βλεπεις φως στις μνημες παροτι δινουν 1.35 μεγιστο

παντως οτι χαλασει για αυτο υπαρχει και η εγγυηση..

μεχρι ποσο εχετε παει τον ι7 σας stable ομως και με τι βολτ? γιατι εχω παρει πολυ μπανανοκομματι επεξεργαστη και θελει 1.43 για τα 4 (ο 940)

Δημοσ.
εγω παντως ειδικα το qpi/vdim το εχω σκισει.. 1.60 (κατακοκκινο στο bios της evga μου) για πλακα γιατι αλλιως δεν βλεπεις φως στις μνημες παροτι δινουν 1.35 μεγιστο

παντως οτι χαλασει για αυτο υπαρχει και η εγγυηση..

1.60 το εχεις και για 24/7;

το cpuPll το ανεβαζεις και αυτο αναλογα;

για την εγγυηση που αναφερεσαι;

Δημοσ.

ναι αλλιως δεν μενει σταθερο το συστημα..

μονο του επεξεργαστη ανεβαζω τα αλλα τα ψαχνω ακομα..

εγγυηση εννοω πχ αμα χαλασει η μητρικη την παω πισω φερτε αλλη.. απο το oc

Δημοσ.

Σε μια προσπάθεια(1η) να βρω το μέγιστο Bclk της μητρικής GA-EX58-EXtreem που εχω

ξεκίνησα με τις παρακάτω ρυθμίσεις:

Θερμοκρασία δωματίου 29 Κελσίου.

Bclock 133Mhz και ανεβασμα ανα 10

CPU Multiplier 15x

Uncore Multiplier 16x

QPI Multiplier 18x

Memory Multiplier 8x

Vcore 1.25v

VTT 1.255v

Vdimm 1.560v

και έφτασε μέχρι 210MHz.

t631181_20090510192052.png

και τα ρεύματα

t631182_reymata.jpg

Απο εκεί και μετά κόλλησε.

t631183_20090510193029.png

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:26 ----------

Αλλαγές.

Bclock 133Mhz ανα 10

CPU Multiplier 14x

Uncore Multiplier 13x

QPI Multiplier 18x

Memory Multiplier 6χ

Vcore 1.25v

VTT 1.335v

Vdimm 1.580v

και έφτασε έως 216

t631188_20090520190134.png

και τα ρεύματα

t631189_reymata.jpg

απο εκεί και μετά για τα 220 με qpi 1.515 cpu pll 1.91

δεν μπήκε καν στα win

Καμμιά ιδέα πως μπορώ να βρω που τερματίζει;

Γνωρίζει κανείς το όριο της GA extreem;

Δημοσ.

με τι ψυξη εισαι? ανεβαζεις το μπλοκ ανεβασε και τον πολλαπλασιαστη να δουμε που παει με την μητρικη σου..

Δημοσ.
με τι ψυξη εισαι? ανεβαζεις το μπλοκ ανεβασε και τον πολλαπλασιαστη να δουμε που παει με την μητρικη σου..

ψυξη noctua

μην μπερδεύεσαι, ψαχνω να βρω μεχρι που παει η μητρικη και μονο.

Για αυτό δεν θα πρέπει να με κόβουν ουτε επεξεργαστής ουτε μνήμες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...