NOPSTRIM Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Το οδηγό της GB πρέπει να ακολούθησε... κάτι δεν μου κάθετε καλά πάντως εγώ πάω 3,2 απλά αλλάζοντας το bclk δεν πειράζω τίποτα άλλο... @ mchrisober σου είναι τραγικά δύσκολο φίλε να clockάρεις μέσα από bios; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anarxos0 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Το οδηγό της GB πρέπει να ακολούθησε...κάτι δεν μου κάθετε καλά πάντως εγώ πάω 3,2 απλά αλλάζοντας το bclk δεν πειράζω τίποτα άλλο... @ mchrisober σου είναι τραγικά δύσκολο φίλε να clockάρεις μέσα από bios; Και εγω την ιδια εντυπωση εχω. Δεν ειναι παντως και οτι καλυτερο ο σχετικος οδηγος. Επισης νομιζω οτι πρωτα πρεπει να πηγε 3,2 αυτοματα, με το ΕΤ6 το οποιο ανεβαζει παρα πολυ της παραμετρους. Αν μας ανεβασει μια φωτο που του λεω θα ξεκαθαρισει το θεμα. Καθε αρχη και δυσκολη, αυτα που κανει τωρα ο φιλος πριν κανενα τετραμηνο τα εκανα και εγω, απλα επειδη τα περασα και επαθα καταλαβαινω περιπου που βρισκεται, βοηθαει οτι ειχα την ιδια μητρικη. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:06 ---------- @NOP$TRIM: Αυτο που λεγαμε για το 3,66 το ξανακοιταξα λιγο το θεμα. Οι δοκιμες που κανει στο εν λογω σαιτ ειναι με την εργοστασιακη ψυκτρα οποτε οταν φτανει απο τα 3,8 στα 4,0 το κοβει η θερμοκρασια.Δηλ αν χρησιμοποιησεις μια καλυτερη ψυκτρα μπορεις να ξεπερασεις το φραγμο που βαζει δηλ 3,66 και να ανεβεις λιγο περισσοτερο. Αυτο που δεν αλλαζει ειναι οτι στα 4,00 Ghz ειδες τι καταναλωνει σε watt; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NOPSTRIM Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 όχι για πες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mchrisober Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Λοιπον παιδια κοιταχτε τωρα στα 3,3 και παλι χτυπαει 75αρια. επειδη απο τα bios δεν μπορω να κανω print screen πειτε μου την θελετε να μαθετε... Επισης μια απορια, οι μνημες μου ειναι 1666 και εχω βαλλει system memory multiplier 6 και bclk 166. Με system memory multiplier 10 δεν μπαινει στα windows. ΕΙναι φυσιολογικο? Δωστε μου και μια τιμη για Qpi....?? Επισης ολα τα πειραζω μεσω bios. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NOPSTRIM Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Λογικό να μην μπαίνει αφού με 10 πρέπει να πηγαίνουν πάνω από 1800 λογικά... οπότε η που δεν υποστηρίζει η μητρική τόσο ψηλές μνήμες (δεν θυμάμαι) η που και να υποστηρίζει πρέπει να αυξήσεις τάση στις μνήμες σου... προσοχή όμως δεν θυμάμαι αν η μητρική σου έχει το πρόβλημα με τα volt στις μνήμες πάνω των 1.65v... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lthanasis Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 @mchrisober παιδια τα εβαλα στο 8 τελικα τις μνημες και μου ανοιγει. απο θερμοκρασιες στα ιδια ειμαι περιπου γυρω στους 72 βαθμους στο φουλ.. Τωρα εαν εχετε να προτεινετε καμια καλητερη λυση ή να δωσετε δικες σας ρυθμισεις ποσταρετε να δουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anarxos0 Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2009 @mchrisoberπαιδια τα εβαλα στο 8 τελικα τις μνημες και μου ανοιγει. απο θερμοκρασιες στα ιδια ειμαι περιπου γυρω στους 72 βαθμους στο φουλ.. Τωρα εαν εχετε να προτεινετε καμια καλητερη λυση ή να δωσετε δικες σας ρυθμισεις ποσταρετε να δουμε. Θα ξεκινησουμε απο την αρχη για να δουμε τι γινεται. Πρωτα θα πας στην αρχη του θεματος και θα ριξεις μια ματια στις σχεσεις και στο πως να διαβαζεις το cpu-z. Θα κατεβασεις το Fast stone capture και θα το ρυθμισεις to file (auto save) Θα πας εδω και θα κοιταξεις οπως σου λενε τα παιδια να τσεκαρεις το prime. επισης στο prime θα πας test- worker windows - priority θα βαλεις 8. Κατεβαζεις το SpeedFan . Αφου τα κανεις ολα αυτα θα ξεκινησουμε να δουμε με στανταρ ρυθμισεις τι θερμοκρασιες βγαζεις και με στανταρ ρυθμισεις μεχρι που φτανεις και με τι θερμοκρασια . Τι κανεις στη συνεχεια. Internet κλειστο. Εαν εχεις ενεργοποιημενη προφυλαξει οθονης θα την απενεργοποιησεις, επισης αλλαγη ρυθμισεων ενεργειας - και τσεκαρεις υψηλες επιδοσεις.. Εαν εχεις εvεργοποιημενο το DES ( το εικονιδιο με το EnergySaver) Θα το απενεργοποιησεις. Μετα: Εναρξη - εκτελεση - και γραφεις msconfig- πας υπηρεσιες και αφου πρωτα τσεκαρεις αποκρυψη ολων των υπηρεσιων της Microsoft οτι θα μενει το κανεις απενεργοποιηση, επισης στη συνεχεια στο φακελο εκκινηση στοιχειων θα κανεις απενεργοποιηση σε ολα. Θα σωσεις και θα σου ζητησει επανεκκινηση. Θα μπεις μεσα στο βιος (del) και θα κανεις Load optimized defaults--y save kai exit ---y κανει επανεκκινηση και ξαναμπαινεις στο βιος και δινεις τις ακολουθες ρυθμισεις. >Halt on : No errors Advanced CPU Features: CPU Clock Ratio ................................ [20x] Intel(R) Turbo Boost Tech .................. [Dis] CPU Cores Enabled ............................ [All] CPU Multi Threading .......................... [Enabled] CPU Enhanced Halt (C1E) ................... [Disabled] C3/C6/C7 State Support .................... [Disabled] CPU Thermal Monitor ......................... [Enabled] CPU EIST Function ............................ [Disabled] Virtualization Technology ................... [Dis] Bi-Directional PROCHOT ..................... [Enabled] Uncore & QPI Features: QPI Link Speed .............................. x36 Uncore Frequency .......................... χ16 Isonchronous Frequency ..................[Enabled] Standard Clock Control: Base Clock (BCLK) Control ................ [Enabled] BCLK Frequency (MHz) .....................133 αυξηση ανα 10, 160 και μετα ανα 5 PCI Express Frequency (MHz) ........... [100] C.I.A.2 [Disabled] Advanced Clock Control: CPU Clock Drive ..............................[800mV] PCI Express Clock Drive ................... [900mV] CPU Clock Skew ............................. [0ps] IOH Clock Skew ............................. [0ps] Advanced DRAM Features: Performance Enhance ...................... [standard] Extreme Memory Profile (X.M.P) ......... [Disabled] System Memory Multiplier (SPD) ........ 8χ DRAM Timing Selectable (SPD) .......... [AUTO] Advanced Voltage Control: CPU Load Line Calibration ................. [Disabled] CPU Vcore ..... 1,2v (στανταρ) QPI/VTT Voltage 1.2v CPU PLL 1.800v MCH/ICH PCIE 1.500v QPI PLL 1.100v IOH Core 1.100v ICH I/O 1.500v ICH Core 1.1v DRAM DRAM Voltage 1.50v DRAM Termination 0.750v [AUTO] Ch-A Data VRef. 0.750v [AUTO] Ch-B Data VRef. 0.750v [AUTO] Ch-C Data VRef. 0.750v [AUTO] Ch-A Address VRef. 0.750v [AUTO] Ch-B Address VRef. 0.750v [AUTO] Ch-C Address VRef. 0.750v [AUTO] Hipet ......................... Enabled Save kai exit Μπαινεις στα win Ανοιγεις SpeedFan και configure - advanced κοιτα τη φωτο που σου δινω και ενεργοποιεις ολους του ανεμιστηρες στο φουλ.(PWM 1, 2 , 3)Θα ανοιξεις το κουτι και θα δεις αν δουλευουν ολοι. Ανοιγεις fast stone , cpu-z δυο φορες ως διαχειριστης (να φαινεται cpu και memory),Διαχειριση Εργασιων ->Επιδοσεις, ET6( κανεις ενα printscreen στα βολτ και μετα το αφηνεις στο μονιτορ )ρεαλ τεμπ και prime(small FFTs) το αφηνεις και τρεχει και οταν τελειωσει printscreen. Προσεχεις τις θερμοκρασιες .Θα πρεπει το ΕΤ6 να λεει κατω απο 40 ενω στο ρεαλ τεμπ κοντα στους 50. Αν ειναι περιπου ετσι ξαναμπαινεις στο βιος και ανεβαζεις το bclk απο 133 σε 143 μονο και τιποτε αλλο. save exit Μεσα win ιδια διαδικασια προσεχοντας θερμοκρασιες .Αυτο θα το κανεις μεχρι το Bclk 160, και οι θερμοκρασιες σου θα πρεπει να ειναι ΕΤ6 κατω απο 50 και ρεαλ τεμπ κατω απο 60. Αν φτασεις με το καλο εως 160 θα αρχισεις να ανεβαινεις ανα 5. Θα τερματισεις κοντα στα 170(ισως και 175).Οταν δεν θα σου βγει το prime μας λες που εισαι. Κοιτα να ανοιξεις ενα φακελο ωστε με το Faststone να παιρνεις αρκετες φωτο.Καθε φορα που τελειωνεις θα πηγαινεις εκει οπου αποθηκευει το προγραμμα θα ανοιγεις ενα φακελο νεο που θα τον ονομαζεις με την συχνοτητα που ηταν και θα βαζεις μεσα οτι φωτο τραβηξες. Αν σε κατι εχεις αποριες ρωτας και συνεχιζεις. Οταν τελειωσεις με O/C ιδια διαδικασια αντιστροφα ,δηλ παλι load optimize defaults για να ξαναφερεις στανταρ ρυθμισεις και msconfig ενεργοποιεις οτι απενεργοποιησες. Αυτο μεχρι να καταληξεις σε ποιες τιμες που θα σταθεροποιθεις για 24/7. Μεχρι τοτε οταν τελειωνεις το O/C πισω σε στανταρ τιμες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mchrisober Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Για να παω στις αρχικες τιμες που ειχα στα bios να πατησω το κουμπι clear cmos που εχει πισω η μητρικη μου( Gigabyte UD-5)? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anarxos0 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Για να παω στις αρχικες τιμες που ειχα στα bios να πατησω το κουμπι clear cmos που εχει πισω η μητρικη μου( Gigabyte UD-5)? Οχι αυτο ειναι εσχατη λυση σε O/C. Μεσα απο το βιος καθε φορα που πατας load optimize defaults επαναφερεις το συστημα σου στις αρχικες εργοστασιακες ρυθμισεις. Μετα save&exit για να σωσεις οτι εκανες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pusher Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Επειδή δε βρίσκω κάποιο review με την Xigmatek Achilles S1284C, εγκατεστημένη σε i7 920, την οποία έχω τοποθετήσει περίπου ένα μήνα στο PC ποστάρω εδώ για να ακούσω καμία γνώμη για το αν είναι καλές οι θερμοκρασίες. Το σύστημά μου: - Case: Chieftec Full Tower - Μητρική: ASUS P6T Deluxe - Επεξεργαστής: Intel i7 920 (όλα στο Auto, μη υπερχρονισμένος) - Θερμοαγώγιμη πάστα: Arctic Silver 5 - Ψύκτρα: Xigmatek Achilles S1284C (με το δικό της ανεμιστήρα σε διάταξη push). - 12 cm fan στο πίσω μέρος του case Θερμοκρασία δωματίου: 28 °C a. Σε idle (η συχνότητα του 920 παίζει μεταξύ 1600 και 28000 MHz και η Vcore από 1,05 έως 1,3 V λόγω SpeedStep): b. Με δύο clients του Folding @ Home σε λειτουργία (έναν CPU και έναν GPU) μετά από πολύ ώρα λειτουργίας η κατάσταση έχει ως εξής: c. Τέλος με prime95 64-bit και 8 threads κάνοντας το test "In-place large FFTs (maximum heat, power consumption, some RAM tested)" μετά από 5 λεπτά λειτουργίας η κατάσταση του συστήματος έχει ως εξής: Επαναλαμβάνω πως ο επεξεργαστής δεν είναι υπερχρονισμένος! Όλες οι ρυθμίσεις στο BIOS σχετικά με συχνότητες και τάσεις είναι στο AUTO. Περιμένω τις απόψεις σας για να δω βάσει αυτών πώς να κινηθώ για OC. Επίσης κάτι που παρατήρησε ο Nephilim moderator στο TheLab: Το CPU-Z εμφανίζει 2 revisions για τον επεξεργαστή (C0/C1) και το CoreTemp τον εμφανίζει ως Engineering Sample. Παίζει να ισχύει κάτι τέτοιο; Υπάρχει τρόπος να το διασταυρώσω; Διευκρινίζω ότι τον αγόρασα από ΠΛΑΙΣΙΟ τέλη Δεκέμβρη του 2008 σε BΟΧ συσκευασία με ψύκτρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 ...βάλε ένα χαμηλό ρεύμα χειροκίνητα και δες αν πατάει καλά η Xigmatek γιατί λίγο ακόμα να ανέβει η θερμοκρασία θα throttlάρει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pusher Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 ...βάλε ένα χαμηλό ρεύμα χειροκίνητα και δες αν πατάει καλά η Xigmatek γιατί λίγο ακόμα να ανέβει η θερμοκρασία θα throttlάρει H ψύκτρα δε μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να μην πατάει καλά... Δεν έχει κανένα περίεργο μηχανισμό κουμπώματος. Με βίδες στερεώνεται τις οποίες τις έχω σφίξει αρκετά. Η ψύκτρα δεν κουνιέται... Πάστα άπλωσα και στη βάση της ψύκτρας και στο heatsink με μία κάρτα... Πριν σφίξω τις βιδες περιέστρεψα ελαφρά την ψύκτρα και αριστερόστροφα και δεξιόστροφα για να απλωθεί καλά η πάστα. Όταν λες να ελέγξω αν πατάει καλά να δω αν κουνιέται ή αν είναι σταθερή ή να την ξανατοποθετήσω; Και ως χαμηλή τάση ποια θεςωρείς. Πες ένα νουμερο να δοκιμάσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 μα με push clips δεν είναι αυτή δώστου 1,150V και δες αν είναι σταθερός, αν ναι κατέβα πιο κάτω ( ααα και απενεργοποίησε τα speed control για τα φουρφούρια ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pusher Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 μα με push clips δεν είναι αυτή δώστου 1,150V και δες αν είναι σταθερός, αν ναι κατέβα πιο κάτω ( ααα και απενεργοποίησε τα speed control για τα φουρφούρια ) Ναι αλλά για να τη βάλω σε socket 1366 αγόρασα το Xigmatek 4 Heatpipes Kit Cpu Cooler (i7363) που έχει βίδες. Πώς να ελέγξω λοιπόν αν πατάει καλά; Και σε μερικά OC guides του 920 βλέπω τάση 1,35 V. Με 1,15 V θα μπορέσω να κάνω OC; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 ...η p6t πρέπει να έχει και s775 τρύπες άρα άδικα αγόρασες το kit νομίζω! Με 1,15 V overclock δεν γίνεται, απλά παίζει να είσαι σταθερός @ stock και πιο κρύος, πάντως έρχεται καλοκαίρι, δεν την βγάζεις καθαρή από airflow είσαι εντάξει; υπάρχει κανένας 12άρης πίσω για exhaust; και επίσης @80C+ ακούμπα το heatpipe να δεις μήπως η μητρική λέει ότι να 'ναι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.