Προς το περιεχόμενο

Intel Core i7 overclocking thread

anarxos0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αλλο πραγμα τα cpu temps κ αλλο τα core temps!υπαρχουν 1 Tcase(cpu temp) σενσορας και 4 Tjunction(core temps)σενσορες!αυτοι οι αισθητηρες μετραν 2 θερμικα επιπεδα, υπαρχει μια 5c διαφορα θερμοκρασιας μεταξυ τους!στον επεξεργαστη η ιντελ τους 67.9 τους δινει για το Tcase!οποτε τα core temps μπορουν να ειναι παραπανω!το occt/coretemp/realtemp μετρανε τα core temps οχι του cpu!

• Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σε διαφορες ιστοσελιδες για στοκ ψυκτρα κανουν λογο πολυ πιο κατω,νομιζω καπου ειχε παρει το ματι μου 3,2 με 3,3.

Δημοσ.
Το λεπον προς ολους τους κατοχους της Bloodrage! Με αρκετό ψαξιμο που έκανα έχει ενα bug το bios και η ενδειξη του ρεύματος της CPU που δίνει σε όλα τα προγράματα είναι κατά 0,1 V μεγαλύτερη από την πραγματική! Οπότε λύθηκε και το μυστήριο του γιατί δεν ανέβαινε ο 920!!! Αντε να δουμε τωρα τι θα γίνει!

Ποια έκδοση bios έχεις;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:13 ----------

Το ότι με το που αλλάξω κάτι στα bios για o/c απλά κάνει restart

και βγάζει συνέχεια o/c error αυτό φταίει;

Δημοσ.
Ποια έκδοση bios έχεις;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:13 ----------

Το ότι με το που αλλάξω κάτι στα bios για o/c απλά κάνει restart

και βγάζει συνέχεια o/c error αυτό φταίει;

Την τελευταία, η Ρ06 είναι!!!

Τι ακριβώς αλλάζεις ??? και σε τι βαθμό???

Δημοσ.

1) Έβαλα τα P07

2) απενεργοποίησα τελικά μια επιλογή που λέγεται o/c recovery

και με έβαλε, τώρα δεν ξέρω αν αυτό έφταιγε η όχι άλλα μπήκα με 3gh για δοκιμή...

3)το Uncore με το CPU πρέπει να είναι περίπου ίδια επίπεδα;

Δημοσ.

μου κανει εντυπωση στα αποτελεσματα του anarxos οτι εχουν διαφορα οι θερμοκρασιες απο την μια εκδοση core temp 99.4 σε σχεση με την 99.5 .Η πρωτη δειχνει πιο ρεαλιστικη.Με ποιο προγραμμα εκανες full stress test anarxos?

Δημοσ.
μου κανει εντυπωση στα αποτελεσματα του anarxos οτι εχουν διαφορα οι θερμοκρασιες απο την μια εκδοση core temp 99.4 σε σχεση με την 99.5 .Η πρωτη δειχνει πιο ρεαλιστικη.Με ποιο προγραμμα εκανες full stress test anarxos?

ΑΠΙΣΤΕ ΘΩΜΑ

Bclk 195 με Real Temp , Prime95 Priority 8

i585800_BCLK195REALTEMP.jpg

Και τα ρευματα

i585801_BCLK195VOLTAGE.jpg

Bclk 200 :lol::-D:mrgreen:

i585802_BCLK200REALTEMP.jpg

και τα ρευματα

i585803_BCLK200VOLTAGE.jpg

Και για να εξηγούμαστε , ΔΕΝ ειναι για 24/7.

Δημοσ.

δεν ειπα ρε συ οτι δεν σε πιστευω...ρωτησα απλα για να ξερω πιο προγραμμα χρησιμοποιησες.

Αν μπορεις στα 3.9Ghz κανε ενα τεστ με occt με normal και medium για να κλειδωσεις τις θερμοκρασιες σου .Αν οντως δεις τα ιδια επιπεδα τοτε στα 3900 εισαι εξαιρετικα καλα.Βεβαια αν σηκωσεις και τις μνημες λιγο ,γιατι στα 585 mhz που βλεπω εισαι χαμηλα πολυ,θα χρειαστεις και αλλο ρευμα οποτε θα ανεβουν και αλλο οι θερμοκρασιες σου .

Παντως κανε ενα occt και μετα ενα intel burn test .Try it...

Δημοσ.

Ωραια. Οι θερμοκρασιες σου ειναι πολλη καλες.

Τι ψυξη χρησιμοποιείς;

Αν μπορεις να ανεβασεις και μια cpu-z σε idle.

Βεβαια το vcore δεν ειναι 0,050 οπως ειχες γραψει,ετσι.

Δημοσ.
Ωραια. Οι θερμοκρασιες σου ειναι πολλη καλες.

Τι ψυξη χρησιμοποιείς;

Αν μπορεις να ανεβασεις και μια cpu-z σε idle.

Βεβαια το vcore δεν ειναι 0,050 οπως ειχες γραψει,ετσι.

εχω αυτη την ψυχτρα http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=974919&Manufacturer=Thermalright&category=69977719&catalog=20...ναι εχεισ δικιο δεν το εθεσα καλα,εννοω οτι μεσα απο το bios εχω δωσει +0,050 Vcore!

εεε δεν γνωριζω τι ειναι το idle!!

παρεπιπτοντως εχουμε το ιδιο case,πως εβαλες στο πλαι τον 230αρι ανεμιστηρα...??βασικα που τον βρηκες κιολας,πλαισιο και e-shop δεν εχουν...

Δημοσ.

Τα λαθη ανθρωπινα.

Εννοεις οτι στη στανταρ τιμη εδωσε +0,050.Καλυτερα να λες επακριβως ποσο δινεις μεσα απο το βιος.

Αν δεν σου κανει κοπο γραψε τις βασικες τασεις που εχεις δωσει μεσα απο το μπιος

vcore, qpi/vtt, vdimm, cpupll, qpipll.

To idle που σου λεω ειναι ανευ φορτιου δηλ, πριν τρεξεις το στρεσ προγραμμα ( που ειναι πιο;)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:36 ----------

παρεπιπτοντως εχουμε το ιδιο case,πως εβαλες στο πλαι τον 230αρι ανεμιστηρα...??βασικα που τον βρηκες κιολας,πλαισιο και e-shop δεν εχουν...

Το ανεμιστηρα το πηρα απο εδω

Επισης επειδη εχει τριπινη συνδεση μπορεις να τον συνδεσεις και με ενα ποτενσιομετρο

για να ελεγχεις τις στροφες.

Κοβεις το πλαινο, και επειδη υπαρχει το προβλημα τις ψυκτρας , το εβαλα απο την εξωτερικη πλευρα.

Πως το κοβεις; Αν ψαξεις υπαρχουν οδηγιες πως γινεται και ο καλυτερος τροπος ειναι με DREMEL

Εγω χρησιμοποιησα μια σεγα. Το κομματι που εβγαλα το χρησιμοποίησα ως καλυμμα στο ανεμιστηρα συγκρατωντας το με βιδες περιπου αυτου του στυλ, δικη μου πατεντα. Παντως εαν μπορεις να περασεις εναν τετοιο ανεμιστηρα , βοηθαει παρα πολυ.

Δημοσ.
Τα λαθη ανθρωπινα.

Εννοεις οτι στη στανταρ τιμη εδωσε +0,050.Καλυτερα να λες επακριβως ποσο δινεις μεσα απο το βιος.

Αν δεν σου κανει κοπο γραψε τις βασικες τασεις που εχεις δωσει μεσα απο το μπιος

vcore, qpi/vtt, vdimm, cpupll, qpipll.

To idle που σου λεω ειναι ανευ φορτιου δηλ, πριν τρεξεις το στρεσ προγραμμα ( που ειναι πιο;)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:36 ----------

Το ανεμιστηρα το πηρα απο εδω

Επισης επειδη εχει τριπινη συνδεση μπορεις να τον συνδεσεις και με ενα ποτενσιομετρο

για να ελεγχεις τις στροφες.

Κοβεις το πλαινο, και επειδη υπαρχει το προβλημα τις ψυκτρας , το εβαλα απο την εξωτερικη πλευρα.

λοιπον cpuV +0,050,qpiV +0,010,DramV 1,58...τα υπολειπα στο ayto!

να και η φωτο i589704_20090502210236.png"]i589704_20090502210236.png[/url]

το συγκεκριμενο ειναι με το everest ultimate...

ευχαριστω για τον ανεμιστηρα!!

Δημοσ.
Να ρωτήσω και εγώ κάτι;

@ john4

πόσες ώρες prime βγάζεις;

το περισσοτερο που τον εχω αφησει ειναι 14 ωρες σε full load φυσικα...το pc δεν το χρησιμοποιο ομως 24/7!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...