Προς το περιεχόμενο

Επεσε κατω ο εξωτερικος σκληρος!

kostaspap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια,βοηθεια!Επεσε κατω ο εξωτερικος σκληρος μου,Freeagent 1tera,απο υψος 20 cm περιπου,και τωρα δε δουλευει.Ακουγεται ενας ηχος αλλα δε δουλευει κανονικα.

Τι μπορω να κανω για να ανακτησω τα δεδομενα?

Να δοκιμασω να τον ανοιξω??

Δημοσ.

..και πάλι δεν ήσουν αρκετά επεξηγηματικός - αλλά με το τελευταίο υποθέτω ότι στο My computer φαίνεται, ΜΠΑΙΝΕΙΣ και μέσα, αλλά όλα τα αρχεία που βλέπεις "δεν ανοίγουν" ;

Δημοσ.
..και πάλι δεν ήσουν αρκετά επεξηγηματικός - αλλά με το τελευταίο υποθέτω ότι στο My computer φαίνεται, ΜΠΑΙΝΕΙΣ και μέσα, αλλά όλα τα αρχεία που βλέπεις "δεν ανοίγουν" ;

Για τα δεδομένα δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις, πάντως τα λεφτά σου και ο δίσκος σου δεν χάθηκαν! Εφόσον δεν φαίνεται κάποιο σημάδι από την πτώση και είναι εντός εγγύησης , τον πας εκεί που τον πήρες , δεν λες κουβέντα για την πτώση , αλλά ότι εκεί ποιυ δούλευε σταμάτησε να δουλεύει και στον αντικαθιστούν!!! :devil:

Δημοσ.

Δυστυχως φαινετε σημαδι.Εχει σπασει το πλαστικό κάλυμμα λίγο στην άκρη.Ηδη εχω παραγγειλει καινουριο δισκο.Τα δεδομενα σκεφτομαι...

Δημοσ.

Αν καταστράφηκε η κεφαλή του δίσκου, δηλαδή ο μηχανισμός διαβάσματος δεδομένων τότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα.

Για μένα ο ποιο ασφαλές τρόπος αποθήκευσης δεδομένων είναι τα DVD και φυσικά τα πάνω από δύο αντίγραφα των αρχείων σου. Ποτέ δεν εμπιστεύομαι μαγνητικούς δίσκους, πόσο μάλλον και εξωτερικούς.

Μια φορά την παθαίνεις και μετά... μαθαίνεις ;-)

Δημοσ.

Υπαρχουν εταιριες που ανακτας τα δεδομενα σου απο χτυπημενους δισκους, αλλα παει ο κουκος αηδονι. Αλλα πρεπει να σκεφτεις αν τα δεδομενα σου αξιζουν το κοπο και τα χρηματα....

Δημοσ.
Δυστυχως φαινετε σημαδι.Εχει σπασει το πλαστικό κάλυμμα λίγο στην άκρη.Ηδη εχω παραγγειλει καινουριο δισκο.Τα δεδομενα σκεφτομαι...

DON'T PANIC

ειχα παθει το ιδιο μετα απο καποια στιγμη οπου λογω νευρων τον κοπανησα μονος μου. δουλευε αλλα δεν διαβαζε κανενα αρχειο.

Υπαρχουν προγραμματα τα οποία διαβαζουν τον δισκο και μπορουν να ανακτησουνε τα δεδομενα σου. δεν θυμαμαι ποιο προγραμμα ειχα χρησιμοποιησει αλλα ειχα 100% επιτυχια. κανε ενα search για data recovery και βρες καποιο προγραμμα για ανακτηση. θελει αρκετη ωρα αλλα αν εχεις δεδομενα που τα θελεις αξιζει τον κοπο.

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις !Θα δω τι θα κανω με το σκληρο...Παντως αν η διαδικασια ανακτησης ειναι τοσο ακριβη οσο λετε ,δεν αξιζει να ασχοληθω.Δεν ηταν εξαιρετικα σημαντικα τα αρχεια που εχασα.Αρκετα απο αυτα τα εχω και σε αλλο backup.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...