Προς το περιεχόμενο

Ποιότητα ήχου σε media players;

giorgos147

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια.

Θέλω να κάνω την εξής χαζή ερώτηση που την έχω απορία καιρό τώρα.

Η ποιότητα του ήχου αλλάζει απο media player σε media player;

Αν ναι... Έχετε να προτείνεται κάποιον; Ακούω καλά λόγια για winamp το οποίο το έχω δουλέψει λίγο (όσο έκανα εκπομπές σε online radio) και VLC player.

Θέλω αν γίνετε να έχει τις χαζομαρούλες που έχει και ο wmp... Π.χ. να δειχνει στο msn τι ακούω κ.λπ. :-)

Ευχαριστώ πολύ!!

Δημοσ.

Αν χρησιμοποιείς generic multimedia (κυρίως video δλδ) players που κάνουν χρήση DirectShow για να αποκωδικοποιήσουν τα αρχεία ήχου και δεν έχεις ενεργοποιήσει σε αυτούς τυχόν επιπλέον ρυθμίσεις τους για «βελτίωση» του ήχου και/ή ισοστάθμιση, τότε η ποιότητα του ήχου μεταξύ τους θα πρέπει να είναι ίδια.

Άλλοι players και κυρίως αυτοί που εξειδικεύονται σε ήχο, μπορεί να έχουν ενσωματωμένη υποστήριξη για την ανάγνωση και αποκωδικοποίηση των αρχείων ήχου, χωρίς να βασίζονται στο DirectShow. Εκεί είναι απόλυτα φυσικό να παρατηρήσεις διαφορές από τον ένα στον άλλον.

Από αυτούς που αναφέρεις, χρησιμοποιούσα για πάρα πολλά χρόνια (πριν μεταβώ σε foobar2000) τον Winamp και τον θεωρώ πάρα πολύ καλό player. Τον VLC δε θα τον πρότεινα. Πάσχει, όπως και οι περισσότεροι video-oriented players, στο ό,τι δεν προσφέρει τις ευκολίες που θα βρεις στους εξειδικευμένους audio players όσον αφορά θέματα playlist, διαχείρισης βιβλιοθήκης, ιντερνετικών ραδιοσταθμών, plugins κ.ά.

Ο foobar2000 νομίζω πως είναι εξίσου καλός με τον Winamp, αλλά είναι πιο "raw stuff" έτσι όπως έρχεται από τη μάνα του. Θέλει λίγο διαβασματάκι-ψαξιματάκι και να του βάλεις χέρι για να τον φέρεις στα μέτρα σου.

Δημοσ.

Απαπαπα! Τώρα με μπέρδεψες ρε Parsifal :-(

Κοίτα... Όταν λέω media player... Εννοώ ΜΟΝΟ μουσικη... Βιντεάκια δε βλέπω ποτέ... Άντε ΜΙΑ στις ΤΟΣΕΣ. Και ρωτάω τώρα εγώ.... Αν χρησιμοποιήσω κάποιον άλλο player εκτός του Wmp... Θα ακούσω διαφορα;

Δημοσ.

Ναι, πιθανότατα θα ακούσεις διαφορά. Τώρα προς το καλύτερο, προς το χειρότερο, τί να σου πω; Παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο ο υποκειμενικός παράγοντας στην ακρόαση μουσικής. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια αυτιά και τον ίδιο εγκέφαλο, ώστε να αντιλαμβανόμαστε τους ήχους με τον ίδιο τρόπο.

Κάνε μερικά blind tests ακρόασης με τους φιναλίστ players που θα επιλέξεις, για να βγάλεις τα συμπεράσματά σου. Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω η όλη κουβέντα να γίνεται για κάτι στοιχειωδώς καλύτερο από κάποια συλλογή MP3@128Kbps που θα παίζουν σε ένα ζεύγος φτηνών ηχείων PC!

Δημοσ.

Γιωργο εγω με το winamp pου χρσιμοποιω χρονια ενα εγω να πω ειναι απλα πολυ καλητερος απο wmp και κυριος ΠΑΝΑΛΑΦΡΟΣ με το κλασσικο του θεμα... επισης κατι που δεν μπορεσα να καταλαβω στο equalizer του wmp ειναι τα "βραχνα" μπασσα που εχει οταν το ρυθμιζεις...στο winamp ειναι ολα οκ...κοιταξε το λιγο και για video/movies k-lite mega codec pack (δλδ windows media player classic με ολα τα addons) και vlc player...φυσικα και αυτοι οι 2 παιζουν mp3 και μαλιστα με πολυ καλη ποιοτητα...

Δημοσ.

eδω και χρονια χρησιμοποιω το winamp και νομιζω πως ειναι απο τους καλυτερους players και εχει και επιλογη να φαινετι το τραγουδι που ακους στο messenger.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...