ialysos Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Καλησπέρα παιδιά. Έχω το RAIDSONIC ICY BOX IB-NAS4220 που είναι NAS για 2 σκληρούς δίσκους. Για όσους θέλουν να πάρουν μια άποψη είναι αυτό: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801638 Το πρόβλημα είναι το εξής: ενώ έχω ακολουθήσει ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ότι έλεγε το manual της συσκευής σχετικά με την εγκατάσταση, κι ενώ ξεκινάει κανονικά να γίνεται μεταφορά αρχείων από/προς τη συσκευή, ξαφνικά κάνει από μόνο του reset, επιστρέφει σε factory defaults και είναι σαν να λειτουργεί για πρώτη φορά. Η σύνδεση είναι ETHERNET φυσικά(static IP), απευθείας πάνω στο router(είναι το Thomson TG585 v7 που δίνει η forthnet με το 2Play) και η σύνδεση των υπολογιστών με το NAS γίνεται με network maps. Επειδή είμαι 100% σίγουρος ότι η εγκατάσταση έχει γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες της εταιρίας, σκέφτομαι ότι υπάρχει περίπτωση να φταίει το router. Συνάδελφος με το ίδιο router της Forthnet, το ίδιο NAS και με ένα μόνο switch να παρεμβάλλεται ανάμεσα σε router και NAS έχει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πρόβλημα. Καμιά ιδέα, καμιά άποψη κάποιος? Να δοκιμάσω κανένα άλλο router από e-shop ή θα χω και προβλήματα με τη Forthnet μετά. Μη βάλω κι άλλα προβλήματα στο κεφάλι μου... Ευχαριστώ εκ των προτέρων παιδιά
caution Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 ...κάντες όλες στατικές και κλείσε τον DHCP έτσι για πείραμα, πάντως αυτό με το reset είναι ύποπτο, μπας και δεν κάνεις κάποιο "save settings";
ialysos Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Φιλε caution, οι ρυθμισεις εχουν γινει save γιατι το NAS λειτουργει για λιγο, κανει καποιες μεταφορες αρχειων και μετα απο λιγο κανει απο μονο του reset και διακοπτει και οποια μεταφορα γινεται απο/σε αυτο. Οποτε δε θα λεγα οτι ειναι θεμα αποθηκευσης ρυθμισεων. Παντως το προβλημα εγινε ακομα χειροτερο. Αφοτου κανει reset απο μονο του αναγκαζομαι να μπω στο web configuration του με τους default κωδικους, να κανω restart το NAS και να περιμενω να ξαναξεκινησει για να μπορεσω να ξαναδουλεψω εστω και λιγο. Μετα απο το τελευταιο restart, πλεον εμφανιζει αντι για 4 καταλογους που ειχα στην περιοχη μου, παρα πολλα αρχεια με ασχετα ονοματα και πολλους χαρακτηρες, αλλα πολυ μικρα και αλλα πολυ μεγαλυτερα, χωρις καταληξη, που δεν ανοιγουν με κανενα απο τα γνωστα προγραμματα, που δε μπορω καν να τα μεταφερω τοπικα στο δισκο του υπολογιστη μου. Το ιδιο μου βγαζει αν μπω με FTP στο NAS ή ακομα και με TELNET. Λετε να εχω χασει τα αρχεια μου? Ουτε να το σκεφτομαι δε θελω... Δωστε ρε παιδια καμια ιδεα αμα μπορειτε... Οτιδηποτε μπορει να σκεφτει καποιος ειναι ευπροσδεκτο...
caution Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 ...μπας και έχει τελειώσει κάποια μπαταριούλα (αν έχει) και εκτός ρεύματος "χάνει τα λογικά" του;
ialysos Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Φιλε caution μονο με ρευμα μπορει να χρησιμοποιηθει η συσκευη. Εχει κανονικα τροφοδοσια. Παιδια υπαρχει τουλαχιστον περιπτωση να παρω τα δεδομενα μου απο μεσα και να το στειλω απο εκει που ηρθε? Το filesystem του ειναι ext2 μπορω να βαλω το δισκο σε κανενα Linux και να παρω απο εκει τα δεδομενα μου?
ialysos Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Παιδια καποιος που να εχει ICY BOX να μας πει τουλαχιστον την εμπειρια του απο το μηχανακι? Γιατι απο τους 3 που γνωριζω να το εχουν, μονο ο ενας ειναι ευχαριστημενος!
FatMellonMike Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Παιδια καποιος που να εχει ICY BOX να μας πει τουλαχιστον την εμπειρια του απο το μηχανακι? Γιατι απο τους 3 που γνωριζω να το εχουν, μονο ο ενας ειναι ευχαριστημενος! +1 ευχαριστημένος. Το έχω εδώ και 6 μήνες και λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν ψάξεις στο Ιντερνετ, αφότου έγινε αναβάθμιση στην motherboard, δεν αναφέρονται κάποια ιδιαίτερα προβλήματα. Μήπως πέσατε σε ελλατωματική παρτίδα? Υποθέτω βεβαίως ότι έχετε την Version 2 στην motherboard (αναγράφεται πάνω σε αυτή - βλέπε συνημμένη φωτογραφία). Αν όχι ζητήστε αντικατάσταση. Επίσης έχετε το τελευταίο Firmware (2.6.3.1)? Aν όχι δοκιμάσετε να κάνετε αναβάθμιση, μήπως λυθούν τα προβλήματα. Για ψάξε επίσης στα παρακάτω fora μήπως βρεις λύση στο πρόβλημά σου: http://en.nas-4220.org/index.php?title=MainPage http://www.nas-2000.org/mwiki/index.php?title=Main_Page http://forum.nas-portal.org/forumdisplay.php?f=17 Tέλος με ένα γρήγορο googling που έκανα, ανακάλυψα ότι παρόμοια προβλήματα οφείλονταν σε προβληματικούς ή μη συμβατούς δίσκους. Σε κάποιους λυθήκαν τα προβλήματα σβήνοντας όλα τα Partitions των δίσκων πριν τους τοποθετήσουν στο IcyBox. Kοίταξες το system log μήπως αναφέρει τίποτα σχετικό με το πρόβλημά σου? Και κάτι τελευταίο: για δοκίμασε να απενεργοποιήσεις την λειτουργία UPnP στον υπολογιστή σου. Δεν αποκλείεται να στέλνει περίεργα requests. .
ialysos Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Φιλε fatmellonmike, ευχαριστω για την απαντηση καταρχην. Η εκδοση που αναγραφεται στη mainboard του Icy Box ειναι αυτη ακριβως που δειχνει η photo. Το Firmware ειναι το 2.3.6.1 το οποιο το εκανα αναβαθμιση απο το επισημο website της Raidsonic, οποτε δεν τιθεται (λογικα) ουτε θεμα firmware ουτε και θεμα Version. Τωρα, ο φιλος μου με το ιδιο ακριβως προβλημα, εβαλε τα windows 7 και τωρα η προσβαση και οι μεταφορες των αρχειων γινονται κανονικοτατα. Εμενα οχι μονο δε λυθηκαν τα προβληματα αλλα πλεον εχει διαλυσει την περιοχη του δισκου με τα δεδομενα μου με αποτελεσμα να μη μπορουν να διαβαστουν ουτε και να μεταφερθουν Προσπαθω τωρα να κανω μια ανακτηση μενα προγραμμα που διαβαζει Linux filesystems μεσα απο Windows αλλα δε βλεπω φως στο τουνελ... Πανε τα αρχεια μου... Αυτο με το UPnP δεν το δοκιμασα το ακουω πρωτη φορα. Οσο για τα forums που λες οι περισσοτεροι με το ιδιο προβλημα ισχυριζονται οτι ειναι ασυμβατοτητα δισκων αλλα κανενας τους δε δινει καμια σοβαρη λυση. Παω για format και ξανα restore to factory defaults...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.