Προς το περιεχόμενο

Insomnia Mythbusters .

@@sos@@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Mικρος πιστευα πως οι γυναικες κατουρουν και χεζουν απο τον κωλο...αλλα φευ!!!

Να τη πω την αλήθεια κι εγώ αυτό πίστευα στην παιδική ηλικία μέχρι να μου πάρουν δώρο ένα βιβλίο με θέμα το ανθρώπινο σώμα.

• Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
βρε λευτεριά στον ντούμπους (πραγματικά ποτέ δεν κατάφερα να συσχετίσω το νικ σου με κάτι συγκεκριμένο :P), γιατί το παιδεύεις ακόμα με τα dawgs ; Δηλαδή οκ, δεν τραβάω ζόρι ....ούτε 'σύ όμως ; Νταξ', ειπώθηκε μια μαλακία, και νομίζω ότι πάνω-κάτω την ξεκαθάρισε ο liopyr.

Σε ακόμη πιο ρεζουμέ έκδοση, οι άνθρωποι (..και τα δελφίνια, ως φαίνεται :P), έχουμε πολύ περισσότερη διαννόηση από τους άλλους συγκατοίκους, και σε μας η σεξουαλικότητα είναι πιο πολύ ταμτιριτιτίμ πράγμα. Μπαίνει η σκέψη στη φάση, ενώ στα τετράποδα (ας τα πούμε όλα τετράποδα, όποιος αρχίσει να ρωτάει με τις 40ποδαρούσες τί γίνεται, είναι πολύ μλκς), πάνω απ' όλα κυριαρχεί ένα ένστιχτο μαζί με τις ορμόνες, πράγματα που υπάρχουν βεβαίως και σε μας. Και σαφώς και υπάρχει ευχαρίστηση, όπως τη βρίσκουν πχ κυνηγώντας μία μπαλίτσα που θα τους πετάξεις, έτσι κι όταν απαυτώνουν, είτε κανονικά, είτε το σκρίνιο, η διαφορά είναι ότι όταν ο σκύλος τελειώνει δεν ανάβει τσιγάρο.

Άλλου είδους ευχαρίστηση παίρνουν αυτά, άλλη εμείς.

Ή δεν τα λέω καλά.

απορω γιατι τοση σιγουρια!

απο ποια αποψη εχουμε περισσοτερη διανοηση απο τα υπολοιπα ζωα? δεν ειμαστε ζωα και μεις?

ή ειμαστε "καλυτερα" ζωα?

λες οτι τα ζωα κανουν σεξ απο ενστικτο επιβιωσης και εμεις απο ευχαριστηση?

αν σου δωσω ενα παραδειγμα ζωου που δεν το κανει μονο για αναπαραγωγη, θα ειναι ζωο? ή ανθρωπος?

"αλλου ειδους διανοηση, αλλου ειδους ευχαριστηση" πιο γενικα και αοριστα συμπερασματα δεν μπορουσαμε να βγαλουμε

φιλικα ετσι, κουβεντα να γινεται

Δημοσ.
απορω γιατι τοση σιγουρια!

απο ποια αποψη εχουμε περισσοτερη διανοηση απο τα υπολοιπα ζωα? δεν ειμαστε ζωα και μεις?

ή ειμαστε "καλυτερα" ζωα?

λες οτι τα ζωα κανουν σεξ απο ενστικτο επιβιωσης και εμεις απο ευχαριστηση?

αν σου δωσω ενα παραδειγμα ζωου που δεν το κανει μονο για αναπαραγωγη, θα ειναι ζωο? ή ανθρωπος?

"αλλου ειδους διανοηση, αλλου ειδους ευχαριστηση" πιο γενικα και αοριστα συμπερασματα δεν μπορουσαμε να βγαλουμε

φιλικα ετσι, κουβεντα να γινεται

μπισκότε, δεν ξέρω αν με κατάλαβες μαν.

(...το φιλικά τι το 'γραψες, ακούς τον Συλβέστρο που με λέει σάικο, και λες κάτσε να προσέχουμε :-) ; )

...γενικά να δηλώσω ότι τα ζώα τα σέβομαι, τα σκέφτομαι, τ' αγαπάω, δεν τα μειώνω, με νοιάζουν βρε παιδί μου

Τώρα :

α) ...όδον αφορά την διανόηση όμως, δεν ξέρω να έχει καταρρίψει πχ το Κεφάλαιο του Μάρξ, ή και το Ρετιρέ του Δαλιανίδη ακόμα καμμία αντιλόπη, κανένας ορνιθόρυγχος ούτε έστω κανένα τσιουάουα (τα οποία έχουν φήμη πανέξυπνων) με κάποιο σύγγραμα. Υπό αυτή την έννοια, ναι, η διανόηση περισσεύει σε μας. Δεν είναι τυχαίο το ότι έχουμε πάει στο φεγγάρι, ότι ξυρίσαμε τον Αμαζόνιο, ότι φτάξαμε Xbox, ότι θεραπεύουμε τη χολέρα κι ότι ο αέρας των μεγαλουπόλεων δεν αναπνέεται. Θέλει μυαλό για να τα κάνεις ολ' αυτά.

β) όπως είπα και πριν, αυτό που μόλις έγραψα, δεν είναι υποκινούμενο από καμμιά μεγαλομανία μου περί του ανθρώπου. Its just a fact. Άρα, βεβαίως και είμαστε και 'μεις ζώα (κάποιοι μάλιστα από εμάς είναι πιο ζώα κι απ' όλο το σύνολο των δίποδων, τετράποδων, πολύποδων, φτερωτών, πτερυγοφόρων). Δεν τίθεται για μένα θέμα "καλυτερότητας", δεν έχω ανθρωποκεντρική αντίληψη - γι' αυτό και είπα δεν βλέπω τα υπόλοιπα είδη μειωτικά. Η αυξημένη όμως διανόηση του ανθρώπου (fact), τον καθιστά έστω "ικανότερο", να φτιάξει πχ ένα νοσοκομείο, ενώ ένα πληγωμένο σκυλί στ' αμπέλι, θα πάει σαν το σκυλί στ' αμπέλι.

Και υποθέτω πως στα προηγούμενα δεν διαφωνείς.

σε παίρνει βέβαια να διαφωνήσεις με το Ρετιρέ, ως δείγμα "διανόησης" :P

Τα παραπάνω τώρα, δεν σημαίνουν ότι τα ζώα δεν σκέφτονται. Ούτε μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους για να μου πουν, ούτε μέσα στο κεφάλι τους μπορώ να μπω, για να καταλάβω τί ακριβώς παίζει με αυτά. Μπορώ όμως να έχω ενδείξεις από τη συμπεριφορά τους, από τις πράξεις τους, ότι η διανόηση αυτή είναι δραματικά περιορισμένη (κι εδώ αρχίζει και το δράμα τους, γιατί ο χόμο γαμάτικους εκμεταλλευόμενος αυτή τη διαφορά τα έχει ως εργαλεία). Και βεβαίως από είδος σε είδος έχουμε διαφορές, και εντός των μελών των ειδών ακόμα.

Γι' αυτό και μίλησα και για "άλλου είδους διανόηση".

Η δε διανόηση, είναι ως η πολύ μεγάλη μας διαφορά από τα υπόλοια είδη, ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΗ και για τις υπόλοιπες ιδιότητές μας.

Γι' αυτό και όσες φωτογραφίες από θηλυκά χάσκι να δείξεις σε ένα αρσενικό, αυτό δε θα χάσκει.

Ενώ δείξε την Αντζελίνα Τζολί (κάπου εδώ φλερτάρω με ban από paredwse) γυμνή σε μαθητή 3ης γυμνασίου και δοκίμασε μετά να τον ξεκολλήσεις.

Να ΜΙΑ διαφορά στο "είδος ευχαρίστησης", αμέσως-αμέσως.

Αν δεν με έχεις ακόμη καταλάβει, δεν τα διδάσκω αυτά σε καμμιά σχολή, δεν είναι "ο σίγουρος και δοκιμασμένος τρόπος για να δώσεις στον άλλον να καταλάβει" -ΑΛΛΑ νομίζω ότι είναι απλός και καταννοητός για καθημερινή έστω χρήση- οπότε δεν ξέρω πως πιο παραστατικά να σου απευθυνθώ.

...Εδώ να σου επισημάνω ότι όταν λες "λες οτι τα ζωα κανουν σεξ απο ενστικτο επιβιωσης και εμεις απο ευχαριστηση?", και με αδικείς (γιατί από το προηγούμενό μου ποστ δεν βλέπω να βγαίνει αυτό, άρα ξαναδιάβασέ με), και όχι, δεν συμβαίνει αυτό.

Kαι τα ζώα, και ο άνθρωπος

(να κάνω έναν διαχωρισμό που όλοι καταλαβαίνουμε, μη μου πεις "μα δεν είμαστε ζώα και 'μεις;" :P)

και ένστικτο έχουν, και ευχαρίστηση παίρνουν λειτουργώντας σεξουαλικά. Όταν όμως είπα "ο σκύλος δεν ανάβει τσιγάρο μετά", δεν το είπα απλά για τη χαριτωμενιά του πράγματος. Είναι δηλωτικό ακριβώς της "διαφοράς στην ευχαρίστηση".

...εδώ να ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι :

Η ευχαρίστηση που παίρνουν τα ζώα, είναι άμεσα συνηρτημένη με το ένστικτο και τη βιολογία τους.

Ενώ για τον άνθρωπο είναι αλλιώς, λόγω της διανόησης που λέγαμε.

Ένα παράδειγμα είναι όταν ένα λιοντάρι "δεν έχει όρεξη", όσο και να τρίβεται η λέαινα, δε θα προξύψει wild thing. Ένας κουραμσένος όμως υπάλληλος γραφείου, αν του πει η σύζυγος έλα μωρέ και έλα μωρέ, θα το σκεφτεί, και υπάρχει περίπτωση να το πσοσπαθήσει. Θα μπουν πολλά στη μέση, θα μπει το ότι αν θέλει σουτζουκάκια το Σάββατο καλύτερα να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, θα μπει ο φόβος μην πάει και βρει η σύζυγος κανέναν άνεργο υπάλληλο γραφείου, τις ώρες που αυτός λείπει στο γραφείο, θα μπει η αγάπη και η καταννόηση για τις ανάγκες του άλλου, κτλ. Και η ευχαρίστηση που θα πάρει, θα είναι πολύ διαφορετική, από το απλά να είχε καύλες (ενδέχεται μάλιστα να μην πάρει και τόση πολλή, να το κάνει σχεδόν με το ζόρι :P).

Για να το πως κι αλλίως, ευχαρίστηση στα ζώα υπάρχει, απλά δεν είναι διαννοητικό κίνητρο, στο στυλ "βαριέμαι...πάμε να πάρουμε καμμιά λέαινα να περάσουμε καλά;".

Και κάπου εδώ, ναι δώσε το παράδειγμα ενός ζώου που το κάνει για ευχαρίστηση όπως λες - για να καταλάβω τί εννοείς.

(είναι πάντως φάουλ το "τί θα είναι τότε; ζώο ή άνθρωπος;", και νομίζω τα είπα ήδη πολύ αναλυτικά για να καταλάβει κανείς που έγγειται το φάουλ)

(όπως φάουλ είναι και το ότι δεν είπα ότι ευχαρίστηση δεν παίρνουν, και εξήγησα τι σημαίνει το "διαφορετικού είδους")

το κείμενο αυτό, έχει 8 φορές τη λέξη "διανόηση"

:-)

Δημοσ.

Όποτε ακούω οτι τα ζώα γενικώς έχουν περισσότερη νοημοσύνη από τον άνθρωπο βγάζω σπυριά.Δε θέλω να σε προσβάλλω biscoto γενικώς θα μιλήσω,αλλά άνθρωποι που λένε το συγκεκριμένο,μάλλον μιλούν για τους εαυτούς τους,οι υπόλοιποι μια χαρά λειτουργούμε σε ανώτερο νοητικό επίπεδο.Ξαναλέω δεν είναι προσωπική επίθεση, αλλά το έχω ακούσει πολλές φορές τελευταία και δεν άντεξα (τελευταίο παράδειγμα η μητέρα ενός φίλου,που υποστήριζε οτι οι αγελάδες στη φάρμα της είναι πιο έξυπνες από τους ανθρώπους).

Δημοσ.
nick[;2684008'']Βασικά πρωτιστως για ευφορια-ηδονη-απολαυση το κανουν. Η αναπαραγωγη δεν ειναι ο σκοπος τους ειναι απλα επακολουθο.

Αδυνατώ να καταλάβω την αντιμετώπιση της απόλαυσης και της αναπαραγωγής ως διαφορετικούς σκοπούς.

Η σεξουαλική ευχαρίστηση είναι μια μέθοδος που φαίνεται να εξυπηρετεί τη φυσική ανάγκη για αναπαραγωγή,προφανώς γιατί η απόλαυση κάνει πιο επιθυμητή τη διαδικασία.

Δεν βλέπω πώς η δυνατότητα επιλογής για σεξ χωρίς αναπαραγωγή -είτε είναι προϊόν κάποιου επιπέδου εξέλιξης σε θηλαστικά είτε ο,τιδήποτε*- μπορεί να είναι λόγος για να αποκλειστεί η τελευταία ως κινητήρια δύναμη για την απόλαυση.

* Το ενδιαφέρον,για μένα,έγκειται στο πόσο και γιατί "ξεφεύγουμε" από απλούς κανόνες με τόσες φαινομενικά άσκοπες συμπεριφορές,αλλά ξανά,δε το θεωρώ επιχείρημα εναντίων εξελικτικών αξιωμάτων.

[excuse the offtopic]

Δημοσ.
..Η ευχαρίστηση που παίρνουν τα ζώα, είναι άμεσα συνηρτημένη με το ένστικτο και τη βιολογία τους.

Ενώ για τον άνθρωπο είναι αλλιώς, λόγω της διανόησης που λέγαμε.

Ένα παράδειγμα είναι όταν ένα λιοντάρι "δεν έχει όρεξη", όσο και να τρίβεται η λέαινα, δε θα προξύψει wild thing....

Μα το λες και πιό πάνω ότι δηλαδή λειτουργεί βάσει ενστίκτου,ορμονικά και δεν εξαρτάται απ' την όρεξή του.Γιατί όρεξη τα αρσενικά έχουν 24/7 η "περίεργη" ορμόνη όμως εκκρίνεται απ' τα θυληκά μόνο μια-δυο φορές το χρόνο.

Απλή παρέμβαση,μη φανταστείς τπτ σπουδαίο,έκαψα και κάτι κύτταρα μέχρι να πιστοποιηθούν συνδεδεμένες προτάσεις...:P

Δημοσ.

Νομίζω ότι κάπου εδώ πρέπει να κάνουμε έναν προφανή διαχωρισμό και ξεκαθάρισμα κάποιοων εννοιών :

Το αναπαραγωγικό ένστικτο, είναι κάτι παραπάνω από από το "είναι" ενός πλάσματος. Αποτελεί ντιρεκτίβα σκαλισμένη βαθειά στον εγκέφαλο, και είναι αυτό που λέμε "οδηγία της φύσης". Είναι κάτι "πιο πάνω" από το σκυλί μας, και είναι τόσο συνυφασμένο με τη βιολογία του, που δεν μπορείς να πεις πως το ελέγχει.

Εδώ και η διαφορά του ανθρώπου, στον οποίον είναι πιο "εκλεπτυσμένα" τα πράγματα, λόγω της διανόησης που λέγαμε, και μπορεί είτε να αποδεχτεί τη βιολογία αυτήν, είτε να την απορρίψει : ένα σκυλί δε θα καθίσει ποτέ να σκεφτεί "αν πρέπει να το κάνει ή όχι, αν πρέπει να τελειώσει ή όχι, αν πρέπει να κάνει οικογενειακό προγραμματισμό ή όχι" - ενώ οι άνθρωποι μπορεί σαν αποτέλεσμα των σκέψεών τους να φτάσουν στην απόφαση να μην τεκνοποιήσουν καν ποτέ.

Η ευχαρίστηση που προκύπτει από τη σεξουαλική συμεπριφορά, είναι μάλλον η τάση της φύσης να "χρυσώσει το χάπι", ούτως ώστε να "εξασφαλιστεί η διαιώνιση". Τώρα πώς και γιατί προέκυψε έτσι, δεν ξέρω, θεός δεν έχω κάνει. Φαίνεται όμως απλά "λογικό".

Ο άνθρωπος λόγω του διαφορετικού του ("υψηλότερου") διανοητικού επιπέδου, έχει φτάσει στο σημείο να "ελέγχει", να χρησιμοποιεί την γνώση ότι η σεξουαλική συμπεριφορά είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ευχαρίστηση, η οποία είναι μεγάλο κίνητρο για τις πράξεις του γενικά. Επιλέγει, απορρίπτει, σχεδιάζει και αναλόγως βάζει σε εφαρμογή αυτήν την συμπεριφορά. Τα ζώα πάλι "όχι", γι' αυτό και τα κριτήριά τους είναι περισσότερο βιολογικά, ως προς την επιλογή παρτεναίρ (οσμές, οπτικά δείγματα ευρωστίας κτλ) - όπως ακριβώς ήταν στα πολύ παλαιότερα χρόνια της εξελικτικής πορείας του ανθρώπου.

Γι' αυτό και όπως είπα και πριν δεν θεωρώ τα ζώα ως "κατώτερα" έναντι του σημερινού ανθρώπου - αλλά ως "λιγότερο εξελιγμένα".

* μαγαζατορά μου, ναι.

Προσπαθώ εδώ και κάποια ποστ να διευκρινίσω ότι η ευχαρίστηση που δέχεται ο άνθρωπος είναι "πολύ διαφορετική" από αυτήν που καταλαβαίνουν τα ζώα, γιατί τα ποστ σε κάποιο σημείο πήγαιναν είτε προς το "ο άνθρωπος κάνει σεξ και φχαριστιέται - τα ζώα όχι", είτε στο "και άνθρωπος και ζώα κάνουν σεξ και γουστάρουν".

Λόγω του μυαλού του, ο άνθρωπος το έχει φτάσει το ζήτημα σε άλλα, πολύ διαφορετικά επίπεδα.

Και τα ζώα ευχαριστιούνται, αλλά το πρωταρχικό τους κίνητρο, είναι η ίδια τους η βιολογία, και όχι η σκέψη.

Δεν είναι αυτοσκοπός το σεξ γι' αυτά, όπως δύναται να είναι στον άνθρωπο.

Δημοσ.

λοιπον τελος με τα σκυλια και τα αλλα ζωα....

οντοπικ, καποτε νομιζα οτι οι αντρες ειναι οπως στις ταινιες, δλδ σου σηκωνουν την βαλιτσα αμα σε δουν και υποφερεις, σε βοηθαν, σε προστατευουν.... μετα απο χιλιομετρα ολακερα με βαλιτσες στο χερι εχω να οτι @@!

Δημοσ.

Και εγώ κάποτε πίστευα στον μύθο ότι οι άντρες είναι για τα δύσκολα αλλά μάλλον είναι μόνο για το χαμαλίκι .

Μετά , αν πιστέψω( και γιατί να μην το πιστέψω) το post της evabb δεν κάνουν ούτε για αυτό .

Δημοσ.

Τέτοια ακούω 10 μέρες αφότου κουβαλούσα καναπέδες 3 ορόφους και μου 'ρχεται να ξαναρχίσω τη σφαγή του πάσχα.

Δημοσ.
Αυτά τα κάνουμε στις όμορφες ντε.

οχι! τα κανετε στις ομορφες με μικρη βαλιτσα:X δεν πα να ειμαι η κλωντια σιφερ, αμα εχει 30 κιλα βαλιτσα δεν θα κουνηθει κανεις

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:14 ----------

Και εγώ κάποτε πίστευα στον μύθο ότι οι άντρες είναι για τα δύσκολα αλλά μάλλον είναι μόνο για το χαμαλίκι .

Μετά , αν πιστέψω( και γιατί να μην το πιστέψω) το post της evabb δεν κάνουν ούτε για αυτό .

και καλα θα κανεις να το πιστεψεις.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:14 ----------

Τέτοια ακούω 10 μέρες αφότου κουβαλούσα καναπέδες 3 ορόφους και μου 'ρχεται να ξαναρχίσω τη σφαγή του πάσχα.

αν ηταν δικοι σου δεν μετραει ξερεις:P

Δημοσ.
Της δικιάς μου ήταν. Ακόμα είναι δηλαδή, δε τους έσπασα τελικά.

ε αφου ειναι η "δικια σου" υποχρεωμενος ησουν αλλιως θα κοιμοσουν στο χαλακι της εξωπορτας:lol:

Δημοσ.
Και τι τους ήθελες τόοοοοοοοοσους καναπέδες ; Και , όχι ...άστα τα πονηρά...;) , για να γίνεις in , να κάνεις και εσύ , yes you , την επανάσταση από τον καναπέ :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...