Προς το περιεχόμενο

Το PC δεν ανάβει...

loukas77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Το PC πάλι άρχισε τα κόλπα του... Λοιπόν αυτό δεν λεγινε 1η φορα σήμερα όμως επειδή παρατράβηξε θέλω τη βοήθειά σας :P Λοιπόν. Πατάω το κουμπί να ανάψει το PC (desktop) και αρχίζουν οι ανεμιστήρες μια χαρά. Εκεί που κανονικά θα άναβε το μπλε φωτάκι που δείχνει ότι το PC έχει ρεύμα αυτό δεν ανάβει. Ανάβει όμως αυτό των σκληρών δίσκων. Επίσης ανάβει του DVD. Έτσι αφού το "μπλε" δεν ανάβει, δεν ακούω το χαρακτηριστικό "μπιπ" από τη mobo. Έτσι το PC δεν μπουτάρει καθόλου. Ούτε στο BIOS δεν μπορώ να μπω... Δηλαδή: αρχίζουν οι ανεμιστήρες, οι σκληροί να διαβάζουν, το DVD να "κουνιέται" όμως τίποτα. Η οθόνη μένει μαύρη. Αυτό μου το έκανε παλιά (το PC είναι 3 χρονών και 3 μηνών) ΔΕΝ έχει πια εγγύηση (έχουν όμως η GPU και το τροφοδοτικό γιατί είχαν χαλάσει και μου βάλανε καινούργια και ανανεώθηκε η εγγύηση). Τοτε που το έκανε, τους το πήγαινα στο πλαίσιο, και με πέρνανε τηλέφωνο και μου λέγανε ότι δεν έχει τίποτα και ανοιγόκλεισε μια χαρά. Το έπερνα πίσω το έβαζα και δούλευε. Μια φορά είχα ******** τα windows και είμουν έτοιμος για format όμως το έκανε αυτό και τους το πήγα και μου είπανε ότι η GPU είχε χαλάσει και μου βάλανε αυτή που έχω τώρα. Αφού το πήρα πάλι δεν άναβε... Του άλαξα μπρίζα και από τότε (πέρισυ Ιούνιο) δεν το είχε ξανακάνει. Τις προάλες άνοιξα το κουτί να του βγάλω τις σκόνες (αφήστε χάλια ήταν:o). Μετά πάλι δεν άναβε..... Του άλλαξα μπρίζα τίποτα... Αφού έβγαλα τις RAM και τις ξαναέβαλα άνοιξε. Μετά οκ. Την επόμενη μέρα τίποτα. Το έκελεισα, του έβγαλα τα καλώδια, και τα ξαναέβαλα και άνοιξε. Από τότε δεν το είχε ξανακάνει (εδώ και 4 μέρες). Τώρα πάω χαρούμενος να το ανοίξω και....... :-(:-(:-( τίποτα... Μήπως μπορεί κανείς να καταλάβει τί φταίει? Και πως να το φτιάξω? Έχω μπουχτήσει με αυτό το PC. Όλο προβλήματα. Λέω να το πετάξω και να πάρω καινούργιο όμως θέλω να το φτιάξω γιατί θα το δώσω αυτό σε ένα φίλο... Περιμένω τις απαντήσεις σας :lol:

Υ.Γ.: Γράφω από ένα παλιό laptop που έχω κρυμένο σε μια ντουλάπα... :P:p:p

EDIT: Α, να σημειωθεί ότι το PC όταν ανάβει λειτουργεί κανονικότατα. Μέχρι χτες το βράδω στις 2 ανοιχτό ήταν...

Δημοσ.

Μπορεί να έχεις πάλι πρόβλημα με την κάρτα γραφικών.Εγώ αντιμετώπισα παρόμοια φαινόμενα στο παλιό μου μηχάνημα και κατέληξα στο ότι δεν την πάλευαν οι καλωδιοταινίες.Από τότε που τις άλλαξα δεν το ξαναπαρουσίασε.Για δοκίμασε να αντικαταστήσεις τα καλώδια.Έχεις συσκευές IDE ή SATA;

Δημοσ.

Μπορεί να είναι και κάρτα γραφικών που λεεί ο φίλος μπορεί όμως να είναι και μνήμες.βγάλε όλες τις μνήμες και άσε πάνω μόνο 1.δοκίμασε να δεις τι θα γίνει.αν δεν γίνει κάτι βγάλε τη μνήμη και βάλε μια άλλη και ξαναδοκίμασε.αν έχεις και τίποτα κάρτες pci πάνω κανά μόντεμ και τέτοια βγάλτα και αυτά.ερώτηση .... Asus είναι το m/b ?

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το PC μου έχει: επεξεργαστή intel Pentium 4 3,2 GHZ, κάρτα γραφικών nVidia GeForce 8800 GT 512 MB, RAM 2χ512 MB+ 1χ1GB= 2GB RAM, σκληρούς 120 και 160 GB, motherboard Albatron PX915GC PRO-G και τροφοδοτικό ένα 500 watt :P. Πολλές φορές όταν το πάθενε αυτό έβγαζα και έβαζα τις RAM και δούλευε... Πριν 4 μέρες άλλαξα τις RAM θέσεις. Τώρα θα ανοίξω το PC να αρχίσω πάλι να βαζω-βγάζω. Έκω κάρτα τηλεόρασης όμως δεν νομίζω να φταίει αυτό. Αλλά θα τη βγάλω χωρίς να πειράξω τις RAM να δω αν γίνει τίποτα. Επίσης: οι 2 σκληροί μου είναι SATA και το DVD είναι IDE

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:56 ----------

Λοιπόν. Τέσταρα και τις 3 RAM. Την κάθε μία ξεχωριστά. Και οι 3 δουλεύουν μια χαρά. Μπαίνει στα windows και τα Windows τις διαβάζουν... ΟΜΩΣ! και οι 3 μαζί δεν δουλεύουν......... Κάποια άποψη για το γιατί συμβαίνει?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:46 ----------

...Άναψε... Με τις 3 RAM... Από αυτό γράφω... Δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά είμαι σιγουρος ότι θα το ξανακάνει. Όταν το κάνει πάλι θα σας πω... Ελπίζω να μην χρειαστεί :P όποιος ξέρει τι μπορεί να είναι ας μου πει. Ευχαριστώ

Δημοσ.

φιλε δοκιμασε να παρεις ενα spray επαφων να ριξεις στα slot των μνημων...αλλα μετα θελει 4-5 ωριτσες να εισαι σιγουρος οτι θα εχει στεγνοσει καλα...επισης δες μηπως δεν παταει καλα cpu...αν ηταν vga δλδ αν δεν παταγε καλα η αν δεν τη διαβαζε σωστα το μηχανημα θα εκανε μπιπ...μην ξεχασω αν βγαλεις τις μνημες εντελος μπιπ κανει? (προειδοποιητικο)

Δημοσ.

...ίσως να πρέπει να δώσεις λίγο παραπάνω ρεύμα @ ram ή @ controller τους ;)

( +1 clear cmos για να χαλαρώσουν τα timings, ίδια είναι τα dimms; )

Δημοσ.

Λοιπόν... Καθώς σέρφαρα το PC κόλησε. 1η φορά από τότε που το έχω. Το κάνω restart. Εκεί που φώρτωνε τα windows κόλησε πάλι. Restart. Μετά ούτε μπιπ (το μπλε φωτάκι όμως άναβε). Το κλίνω το ξαναανοίγω. Έκανε ένα μεγάλο μακρύ μπιιιιιιιπ... Το ξαναδοκίμασα και εναλάξ ή δεν έκανε τίποτα ή αυτό το μπιιιιιπ. Στο manual της mobo έλεγε ότι μπορεί να μην έχουν μπει σωστά οι μνήμες. Ανοίγω το κουτί, τις πιέζω όλες και αν και ήταν μέσα τώρα πάλι ανάβει... Από αυτό γράφω. Α χωρίς καθόλου RAM δεν έκανε καθόλου μπιπ.

Δημοσ.

1.δεν πατάνε καλά οι μνήμες όπως είπε ο nick#18 πιο πάνω

2.κάποιος πυκνωτής παρέδωσε πνευμα(κοίτα για φουσκωμένους πυκνωτές στη μητρική κοντά στις μνήμες)

3.μπορεί οι μνήμες να μην συνεργάζονται καλά και οι 3 μαζί(βγάλε τη 1)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...