pagos4 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Γειά σας... Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με την αγορά καινούριας dslr. Είμαι αρχάριος και δεν μπορώ να αντιληφθώ διαφορές στα τεχνικά χαρακτηριστικά των φωτ. μηχανών. Μετά απο αρκετό ψάξιμο έχω καταλήξει στις Olympus 520 14-42mm , Νikon D60 18-55mm , Sony A200 18-70mm και Canon EOS 1000D 18-55mm. με κόστος γύρω στα 400 ευρώ. Θα με ενδιέφερε περισσότερο η φωτογράφηση τοπίων και αθλητικών γεγονότων. Η βοήθεια σας είναι πολύτιμη για μένα , διότι ως αρχάριος δεν μπορώ να καταλήξω σε κάτι συγκεκριμένο... Ευχαριστώ εκ των προτέρων
androu Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Εγώ θα κοιτούσα canon/ nikon. Φυσικά για Αθλητικά γεγονότα θα χρειαστείς ίσως ένα καλύτερο ζούμ φακό. Ψάξε για φωτογραφίες χρηστών για να συγκρίνεις! Επίσης το σέρβις της ιντερσις δεν ακούγεται να είναι και οτι καλύτερο σε αντίθεση με την Nikon.
arxaggelos Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Αφού λες ότι θέλεις να τραβάς πολλές φωτογραφίες σπορ σημαίνει ότι έχεις εντοπίσει τις βασικές ανάγκες σου. Σε τέτοια περίπτωση χρειάζεται να επενδύσεις σε φακό που να καλύπτει αυτές τις ανάγκες σου, γιατί το σώμα λίγο πολύ θα είναι παρόμοιας απόδοσης σε αυτήν την κατηγορία. Βλέπω να παιρνεις χωριστα φακό και σώμα για να μη λες μετά ότι φταίει η μηχανή. Για παράδειγμα, ο 14-42 της Oly θα σε απογοητεύσει σε μακρινά κινούμενα αντικείμενα. Αλλά να ξέρεις ότι για καλά αποτελέσματα σε σπορ θα θέλεις μεγάλο ζουμ (γιατί δεν θα τρέχεις δίπλα στους αθλητές) και ίσως σταθεροποίηση (δηλαδή θα ξηλωθείς). Για service δεν ξέρω, αλλά κατά τα άλλα το μενού την Canon είναι υποδειγματικό, ειδικά για αρχάριους. Για φακό πάρε καλύτερα γνώμη από το dpgr.gr αν θές έλληνες, αλλιώς ξανοίξου στο ιντερνετ.
antreas18 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Αυτα τα σωματα ειναι πανω κατω ιδια με ελαχιστες διαφορες που μηδενιζονται οταν μιλαμε για καποιον αρχαριο.Αν θες για αθλητικα γεγονοτα τοτε οι φακοι πιο πανω δεν κανουν(ειναι πολυ καλοι για εναν αρχαριο αλλα ειδικα για αθληματα χλωμο).Θες πιο φωτεινους,γρηγορους κλπ.Δλδ να σκασεις αρκετα για φακο...Σου προτεινω και γω ενα ψαξιμο στο forum του dpgr οπου σιγουρα θα υπαρχει θεμα για το τι εξοπλισμο θες για φωτογραφηση αθλητικων γεγονοτων.
duende Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 σε Sony αντι της α200 θα σου ελεγα την α300 http://www.skroutz.gr/s/44462/Sony-DSLR-A300K-Kit.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.