Προς το περιεχόμενο

Ελλατωματικο Τροφοδοτικο?

Lagoudisio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια θελω να κανω μια ερωτηση. Εχω ενα προβλημα με μπλε οθονες απο οταν πηρα τον υπολογιστη και προσπαθω να βρω τι φταιει. Τελικα πιστευω οτι φταιει το τροφοδοτικο. Ακουστε λοιπον. Πριν καταληξω εδω ειπα να βγαλω τον 600αρι δισκο που εχω και να αφησω μονο τον δισκο με τα windows μηπως και δημιουργει προβλημα ο δισκος. Το συμπερασμα ειναι οτι δεν το προκαλει ο δισκος, αλλα οταν τον εβγαλα και δοκιμασα να παιξω κανα game(στα games συνηθως ετρωγα μπλε οθονη σε λιγοτερο απο μια ωρα) το game ετρεχε κανονικα για αρκετες ωρες χωρις να φαω μπλε οθονη. Αρα κατι παιζει με το τροφοδοτικο αλλα το θεμα ειναι οτι δεν ξερω πως να μαθω αν οντως φταιει αυτο?

Μηπως ξερετε κανεναν τροπο να τσεκαρω αν το τροφοδοτικο λειτουργει κανονικα και αν παρουσιαζει προβλημα?:rolleyes:

Ευχαριστω εκ των προτερων...:-)

Δημοσ.

Για να καταλαβω εβγαλες τον 600αρη και σταματησε να βγαζει μπλε οθονες αλλα συμπερανες οτι φταιει το τροφοδοτικο σωστα???Αλλα πως εφτασες σε αυτο το συμπερασμα,και οταν λες μπλε οθονες εννοεις αυτες με τα κινεζικα???

Δημοσ.

φιλε μου πες μας τι συστημα εχεις και αν εχεις τσεκαρει το δισκο για bad clusters. δεν νομιζω να φταιει το τροφοδοτικο....

Δημοσ.

Συγνωμη παιδια, δεν το διευκρινησα. Οταν εβγαλα τον δισκο και δοκιμασα να παιξω ενα game δεν μου εβγαλε μπλε οθονη για αρκετες ωρες, σχεδον το τερματισα (οχι συνεχωμενα) και λιγο πριν τον τερματισμο μου εβγαλε μπλε οθονη. Γενικα τωρα που εχω βγαλει τον ενα δισκο τρωω μπλε οθονες πολυ πιο σπανια, αλλα τις τρωω. Αρα, αφου αφαιρεσα ενα πορο απο το συστημα(τον δισκο) και η μπλε οθονη αργει να βγει αλλα βγαινει, πιστευω οτι φταιει το τροφοδοτικο.

Δομη συμπερασματος :

Ετρεξε ενας γνωστος μου τεστ στις RAM και δεν ειχαν προβλημα.

Η καρτα γραφικων λιγο δυσκολο να ειναι καθως μου πεταει μπλε οθονη και σε ακυρα σημεια(πχ ειχα αφησει το πιτσι να κατεβαζει και εφαγε μπλε οθονη).

Η μιτρικη λιγο δυσκολο, γιατι μολις εβγαλα τον δισκο αργησε πολυ η μπλε οθονη, οποτε αν ηταν η μιτρικη δεν θα αλλαζε τπτ βγαζοντας τον δισκο.

Ο δισκος δεν ειναι.

Λειτουργικο σιγουρα δεν ειναι(6 format εχω κανει με διαφορα windows).

Αρα το τροφοδοτικο κανει την βρωμοδουλεια!!!:shifty:

Αλλα πως μπορω να σιγουρευτω οτι φταιει αυτο?

Πως να το αποδειξω??:rolleyes:

Το συστημα ξεχασα!!!

Επεξεργαστης QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267)

Μητρικη Asus P5K

4G RAM(4x 1G)

Gainward GeForce 9800 GT 1G

600αρι τροφοδοτικο

1x WD 320 (windows)

1x WD 640 (αρχεια)

Δημοσ.

Mπορεις να καταλαβεις αν φταει το τροφοδοτικο δοκιμαζοβτας καποιο αλλο αν και νομιζω πως αυτο ειναι προβλημα καποιου hardware.

Η οθονη παιρνει ρευμα απο το τροφοδοτικο η απο πριζα?????

Δημοσ.

Η οθονη παιρνει ρευμα απο τιν πριζα. Αλλα εξηγησα παραπανω οτι τα αλλα hardware δεν φαινετε να παρουσιαζουν προβλημα. Τωρα τι να σου πω, δεν ξερω. Παντως παιδευομαι τοσο καιρο και δεν μπορω να βρω τι φταιει.:rolleyes:

Δημοσ.

βρες το HDTUNE και κανε ενα full σκαναρισμα κατ'αρχην τον δισκο με τα windows. απο θερμοκρασιες σε CPU,VGA και PSU πως πας?

Δημοσ.
δεν έχω ακούσει ποτέ τροφοδοτικό να οφείλεται για μπλε οθόνες

...κλασικά και γίνεται!

Αν πετάει BSOD μόνο @full load το τροφοδοτικό μπορεί κάλλιστα να φταίει, άλλοι συνήθεις ύποπτοι: θερμοκρασίες, drivers...

Δημοσ.

Από εμπειρία μπλέ οθόνη βγάζουν οι μνήμες ! Αλλά μπορείς να αγοράσεις ένα διαγνωστικό για τροφοδοτικά είναι αρκετά φθηνά πλέον και θα έχεις απάντηση χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία.

Δημοσ.
Από εμπειρία μπλέ οθόνη βγάζουν οι μνήμες ! Αλλά μπορείς να αγοράσεις ένα διαγνωστικό για τροφοδοτικά είναι αρκετά φθηνά πλέον και θα έχεις απάντηση χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία.

Οταν λες διαγνωστικο? Και απο που το αγοραζω?

Δημοσ.

φιλε μπλε οθονες αρχισε να πεταει οταν προσθεσεις τον σκληρο ή το εκανε και πριν? γιατι παιζει να εγινε μπερδεμα με τον καινουριο σκληρο... ετσι την ειχα παθει και εγω...

Δημοσ.

Όπως τα λέει ο caution.. αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση δε νομίζω ότι ευθύνεται το τροφοδοτικό, καθώς ένας δίσκος καταναλώνει ελάχιστα (από 5W μέχρι 20W περίπου).

Δημοσ.

99,9% φταίνε οι μνήμες. Σε ορισμενες σπάνιες περιπτώσεις ενώ οι μνήμες δεν έχουν κανένα πρόβλημα παρουσιάζουν κάποια ασυμβατότητα με το σύστημα και πετάνε μπλε οθόνες όποτε θέλουν. Κατά τα άλλα το pc λειτουργεί άψογα. Η συχνότητα εμφάνισης τους μπορεί να μειωθεί εφαρμόζοντας διάφορα γιατροσόφια από το bios ή βγάζοντας και ξαναβάζοντας κάποιο εξάρτημα ή και αλλάζοντας το, αλλά εκεί που νομίζουμε ότι το πρόβλημα λύθηκε η μπλε οθόνη ξαναεμφανίζεται. Η απλούστερη λύση είναι να δώσεις 10e και να πάρεις 1G μνήμη άλλης μάρκας βγάζοντας τις παλιές και να παρακολουθήσεις το pc σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...