PrimitiveSix Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Έχω το εξής πρόβλημα με τους drivers της ati. Αφού τους κάνω εγκατάσταση με ενεργοποιημένο compiz μου δίχνει το 1/4 της εικόνας όταν παίζει video. Επίσης όταν βάζω σε fullscreen τότε το σύστημα παγώνει ! . Έχω την Ati radeon 3650 hd σε notebook. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Πριν κανω ποδαρικο στις "οδηγιες" για ati και xorg 1.6 και ubuntu 9.04, πως εκανες εγκατασταση τον driver? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VAssassin Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Ρυθμισε το video output driver σε x11. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 jim_p υπάρχουν ήδη μέσα στα repositories της διανομής και υποστηρίζουν την τελευταία έκδοση του xorg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rodez Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Ρυθμισε το video output driver σε x11. Εχω και εγω παρομοια προβληματα και με τον 9.4 με τα effects ενεργοποημενα αλλα ουτε το x11 βοηθαει. Σε καθε περιπτωση με τα effect ενεργοποημενα ειναι τοσο αργο σε αποκριση το συστημα που δεν αξιζει οποτε τα εχω off και περιμενω. Η καρτα μου ειναι μια ati 3470 σε φορητο. Εχω ακουσει οτι συντομα ο open source θα υποστηριξει 3d στην καρτα μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotis12 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Παιδιά έχω και εγώ αυτό το πρόβλημα. Έχω κατεβάσω τα drivers από την ati και τα έκανα εγκατάσταση με την εντολή sudo sh...... Αν έχει κανένας καμιά πιθανή λύση παρακαλώ να την πει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 κακός έκανες την εγκατάσταση με αυτόν τον τρόπο καθώς υπάρχει ήδη ο driver μέσω στα repositories. Με το τρόπο που έκανες την εγκατάσταση σε κάθε μελοντικό kernel update θα πρέπει να κάνεις ξανά την εγκατάσταση των driver από την αρχή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotis12 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 κακός έκανες την εγκατάσταση με αυτόν τον τρόπο καθώς υπάρχει ήδη ο driver μέσω στα repositories. Με το τρόπο που έκανες την εγκατάσταση σε κάθε μελοντικό kernel update θα πρέπει να κάνεις ξανά την εγκατάσταση των driver από την αρχή. Πώς να τα κάνω install δηλαδή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Εχω και γω ενα προβλημα με τον fglrx και τον νεο xorg 1.6! Εκανα εγκατασταση του fglrx με τον προβλεπομενο για το ubuntu τροπο, δηλαδη System > Administration > Hardware drivers. Αφου κατεβασε οτι ειχε να κατεβασει, που λογικα το εκανε μεσω apt γιατι οσο κατεβαζε δεν μπορουσα να χρησιμοποιησω το apt λογω καποιου κλειδωματος, εκανε εγκατασταση και με παροτρυνε να κανω επανεκκινηση. Φυσικα δεν εκανα, και εχοντας βαλει το αναλογο κομματακι στο xorg.conf, εκανα ctrl+alt+backspace. Αμεσως με εβγαλε σε μια corrupted εικονα του gdm, αποδειξη του οτι ο driver δεν δουλευει σωστα με τον νεο xorg 1.6. Ποντικι και πληκτρολογιο ειχα κανονικα, αρα δεν ειναι θεμα hal, που αφησα την διαχειριση τους πανω του, παραλειποντας το γνωστο κομματι στο xorg. Δεν μιλαμε για compiz, 3d και αναπαραγωγη βιντεο... Τα περιεχομενα του xorg.conf ειναι >Section "Device" Identifier "My Graphics Card" [b]Driver "fglrx"[/b] BusID "PCI:1:0:0" EndSection Section "ServerFlags" Option "DontZap" "False" EndSection Να σημειωσω οτι μπηκε κανονικα θετοντας σαν driver radeon και radeonhd και οτι εχω ati 3850. Αυτο το post μου ειναι ιστορικο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 καλύτερος ο open source driver αν έχεις και υποστίριξη σε 3d Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Αλλα αν δεν εχεις? Αντε τα βασικα τα κανουν και οι radeon/radeonhd, αλλα οταν μιλαμε για σοβαρο 3d, δηλαδη gaming, τοτε κλαφτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VAssassin Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Καλα για gaming και οι restricted ειναι ψιλο-κλαφ'τα. Παντως αυτος ο οδηγος εδω, μια χαρα δουλευει και γινεται εγκατασταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotis12 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Παιδιά μετά απο καμιά δεκαριά επανεγκαταστήσεις των ubuntu τελικά η μοναδική λύση που έχω βρει αν και δεν θα σας αρέσει καθόλου είναι να απενεργοποιάς τα visual effect αλλά χωρίς αυτά τι να τα κάνεις πιστεύω έτσι εγώ προστοπαρόν τα έχω διαγράψει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Παιδιά μετά απο καμιά δεκαριά επανεγκαταστήσεις των ubuntu τελικά η μοναδική λύση που έχω βρει αν και δεν θα σας αρέσει καθόλου είναι να απενεργοποιάς τα visual effect αλλά χωρίς αυτά τι να τα κάνεις πιστεύω έτσι εγώ προστοπαρόν τα έχω διαγράψει. Η αλλη λυση, αν θες visual effects, ειναι να βαλεις καποιον απο τους radeon ή radeonhd, αλλα δεν εχεις σοβαρη αποδοση σε 3d* στις περισσοτερες καρτες. Μια ακομα λυση ειναι να βαλεις nvidia. Και για να μην το ξεχασω, με την επανεγκατασταση δεν λυνεται καποιο προβλημα. Εδω δεν ειναι windows να κανεις φορματ επειδη το Χ εικονιδιο δεν εμφανιζεται σωστα, αρα με επανεγκατασταση θα ερθει στα κανονικα του. Τα προβληματα λυνονται βρισκοντας τι φταει και κανοντας τις λυσεις που προτεινονται. * Πριν καιρο ειχα πει οτι οι radeon και radeonhd μπορουνε να φτασουν ~20% της αποδοσης του fglrx σε 3d. Πλεον ο fglrx εχει ξεφυγει πολυ, και μπορω να πω οτι ή σειρα 9.x εχει περιπου +25-30% επιπλεον αποδοση σε σχεση με την 8.x!!! Αρα, οι opensource με το ζορι να φτανουνε το 15% της αποδοσης του fglrx πλεον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VAssassin Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Απαραδεκτη παντως η ΑΤΙ στο συγκεκριμενο θεμα. Ειναι ΤΟΣΟ δυσκολο να βγαλουν ενα σοβαρο driver;!; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.