Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με την πειρατεια στο psp

kostas16

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια ενα παραδειγμα σχετικα με την πειρατια των παιχνιδιων. ως γνωστων στην Ελλαδα αν θες να βαλεις ενα παιχνιδι java στο κινητο σου στην καλυτερη των περιπτωσεων θα πληρωσεις 5 ευρω ενω στην χειροτερη 8 ευρω!!!!! ειναι δυνατον??? αξιζουν αυτα τα παιχνιδια 5 ευρω???? θα τρελαθουμε τελειως τωρα??? αν τα ειχαν 1.5 κ 2 ευρω εγω προσωπικα θα τα αγοραζα κ δεν θα τα κατεβαζα απο το internet

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και εγω παλια αγόραζα java εφαρμογές απο το κινητο και τις έπαιρνα και ακριβα....και οταν έβαλα internet και είδα τι παίζει τραβούσα τα μαλλια της κεφαλής μου.... Και δν αξίζουν αυτα τα παιχνίδια τόσα λεφτα ειναι ξεφτίλα.....

Δημοσ.

Κλασσικό το θέμα, κλασσική και η επακολουθούμενη συζήτηση.

Ας κάνουν το πρώτο βήμα οι πολυεθνικές, και μετά ακολουθούμε όλοι.

Δημοσ.

μαρέσει που λέτε πάντος οτι οι τιμές παλιά ήταν καλύτερες,μικρός πήρα κασετα απο τον αρόνη ¨"στο κέντρο της θεσσαλονίκης" για το megadrive 24.000 δρχ το earthworm jim 2 όταν είχε βγεί και το τερμάτισα σε μια μέρα,φυσικά και το έλιωνα για μήνες μετά αλλα τότε ο πατέρας μου έβγαζε 50-70κ την εβδομάδα και ήταν τρελά λεφτά.

το κακό με τις εταιρίες που κατασκευάζουν παιχνίδια είναι οτι έχουν καλομάθει στα υψηλά κέρδη ,λόγο υψηλών τιμών και χαμηλών κόστων κατασκευής "last gens"όσο περνάνε τα χρόνια τα παιχνίδια χρειάζονται πολλα λεφτά για να γίνουν και το κέρδος των κατασκευαστών έχει μειωθεί αρκετά"όχι οτι δεν βγάζουν κέρδος μην τρελαθούμε",αλλα πρεπει και η σονυ να καταλάβει οτι δεν μπορεί να έχει τα κέρδη που είχε με το ps1,ps2 καθώς υπάρχει και περισότερος ανταγωνισμός τώρα και καθώς ο κόσμος έχει αποφασίσει να ξοδέυει λιγότερα λεφτά για διασκέδαση απότι παλιότερα.

εγώ πάντος στο πσ3 modchip δεν βάζω, δεν υπάρχει λόγος πλέον ,οι καινούριοι τίτλοι κάνουν 40ε να τους πάρεις απο το εξωτερικό και αν δεν καίγεσαι και περιμένεις λίγο τα πέρνεις με 20ε.κλαιν ,ώρες ώρες είναι καλύτερα να έχεις λιγότερα παιχνίδια τα ευχαριστίεσαι και περισσότερο,δεν λέω οτι εγώ θα σώσω τις εταιρίες που τα φτιάχνουν αλλα θέλω να στηρίξω την nippon ichi η τον kojima έστω με τα 20ε(βασικά τα λέω αυτά γιατι το blueray αντιγραφικό κάνει 200ε και τα δισκάκια 10 ,ας πέσουν στα 1ε και μετά ξαναρωτήστε με,κλασικός έλληνας χαχαχαχαχαχαχα)

Δημοσ.
Ναι όντως γιατι παλιά ηταν πολύ μεγαλύτερο το κόστος παραγωγής παιχνιδιών.(δεν μιλάω για παιχνίδια του στυλ wow που έχει κοστίσει χρήμα η κάποια άλλα τεράστια και πρωτοπόρα games αλλά για τους καθημερινούς τίτλους.)

Δεν μου είπε κανεις οτι δεν υπήρχε πειρατεία πριν 8 έτη ούτε εγώ το είπα άλλωστε..

Απο ποτέ?:shock:

Μάλλον απο τότε εννοείς οτι την πρόλαβες και την έζησες η έστω την κατανοήσες εσύ.

Η πειρατεία υπήρχε και πριν το ps1 και πριν καν βγουν τα βιντεο games με cd αλλά όχι σε τόσο μεγάλη κλίμακα.

Άρα μην μιλάς απόλυτα γιατί και είσαι λάθος και δεν ξέρεις.

Φάσκεις και αντιφάσκεις... εφόσον θεωρείς ότι η πειρατεία υπήρχε πολύ πιο πριν από τα 8 χρόνια τότε γιατί συγκρίνεις τις σημερινές με τις τότε τιμές; Ακόμη, υπήρχε στις κονσόλες πειρατεία πριν το ps1; Που; Στα catridges (snes, nes, mega drive, master system, atari, game boy, game gear) Και πρόσεξε δεν μιλάμε για χακεματα έτσι για να γουστάρουμε(πάντα υπάρχουν αυτά) αλλά βιώσιμη διαδεδομένη και συμφέρουσα πειρατεία... που τελικά ανάγκασε όπως λες τις εταιρίες να ριξουν τις τιμές γιατί χάνα σε πωλήσεις. (BTW δεν κάνουμε κόντρα στις γνώσεις... χαλάρωσε λίγο)

Άλλωστε ένα επιχείρημα ακόμα πάνω σε αυτό που λέω είναι οι τιμές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το θεωρείς τυχαίο που στην Ελλάδα, μακράν μια χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά πειρατείας, τα παιχνίδια έχουν υψηλότερες τιμές (τις διπλάσιες σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις) από ότι στις ανώτερων μάλιστα εισοδημάτων χώρες του εξωτερικού; :fear:

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:18 ----------

μαρέσει που λέτε πάντος οτι οι τιμές παλιά ήταν καλύτερες,μικρός πήρα κασετα απο τον αρόνη ¨"στο κέντρο της θεσσαλονίκης" για το megadrive 24.000 δρχ το earthworm jim 2 όταν είχε βγεί και το τερμάτισα σε μια μέρα,φυσικά και το έλιωνα για μήνες μετά αλλα τότε ο πατέρας μου έβγαζε 50-70κ την εβδομάδα και ήταν τρελά λεφτά.

Ναι αλλά πόσοι είχαν κονσόλα τότε; Εσύ και ο γείτονας ; Ενώ σημέρα πόσοι έχουν; Ή μάλλον σωστότερα πόσες κονσόλες έχει κάθε σπίτι :P;) Και θα διαφωνίσω στο ότι ήταν φτηνή η παραγωγή τους (μην ξεχνάς για τη εποχή μιλάμε)

Άλλωστε μιλάμε για διαφορετικές οικονομίες κλίμακας... οπότε σκέψου ότι όχι μόνο το κόστος επιμεριζόταν σε λιγότερα προϊόντα αλλά στοίχιζαν και ακόμη περισσότερο (κατασκευή cartridges, βιβλία , κουτιά κλπ) επειδή η παραγωγή ήταν μικρότερη (οπότε λιγότερο μαζικές παραγωγικές τεχνικές => μεγαλύτερα κόστη)

Ακόμη εσύ μπορεί να το πήρες 24.000 αλλά αν το έπαιρνες μεταχειρισμένο και με ανταλλαγή παλιού game δεν θα δινες ούτε 2 με 3.000 . Σήμερα όμως αυτά τα καταστήματα δεν υπάρχουν πια. Και αυτό το ανέφερα για όσα ελέχθησαν ότι χωρίς πειρατεία δεν θα τα βγάζαμε πέρα

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:21 ----------

Η πειρατεία υπήρχε και ποιο παλια από τα οχτώ χρονιά !! βασικά δεν ήταν τόσο διαδεδομένη όσο σήμερα , σε ατομικό στιλ κατεβάσματος από το διαδίκτυο, μιλάω για την εποχη του zx spectrum κατόπιν του amstrad, που με τις κασέτες ειχες το παιχνιδι!! αν ήθελες πειρατικεια πήγαινες στο κατάστημα και αγόραζες !!

Σωστός. Αλλά μη ξεχνάμε μετά πόσο κράτησε η εποχή των cartridges... ουσιαστικά η πειρατεία στις κονσόλες με την έκταση που τη ξέρουμε σήμερα ξεκίνησε με τη γέννηση του ps1 (πριν 12 χρόνια νομίζω)

Δημοσ.
Φάσκεις και αντιφάσκεις... εφόσον θεωρείς ότι η πειρατεία υπήρχε πολύ πιο πριν από τα 8 χρόνια τότε γιατί συγκρίνεις τις σημερινές με τις τότε τιμές; Ακόμη, υπήρχε στις κονσόλες πειρατεία πριν το ps1; Που; Στα catridges (snes, nes, mega drives, master system, atari, game boy, game gear) Και πρόσεξε δεν μιλάμε για χακεματα έτσι για να γουστάρουμε(πάντα υπάρχουν αυτά) αλλά βιώσιμη διαδεδομένη και συμφέρουσα πειρατεία... που τελικά ανάγκασε όπως λες τις εταιρίες να ριξουν τις τιμές γιατί χάνα σε πωλήσεις. (BTW δεν κάνουμε κόντρα στις γνώσεις... χαλάρωσε λίγο)

Άλλωστε ένα επιχείρημα ακόμα πάνω σε αυτό που λέω είναι οι τιμές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το θεωρείς τυχαίο που στην Ελλάδα, μακράν μια χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά πειρατείας, τα παιχνίδια έχουν υψηλότερες τιμές (τις διπλάσιες σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις) από ότι στις ανώτερων μάλιστα εισοδημάτων χώρες του εξωτερικού; :fear:

Μα τα 8 χρόνια πίσω είναι το 2000 θέλεις να μιλήσουμε δηλαδή για του 1990?Που δεν έχει καμία σχέση η οικονομία?

Πότε σου δεν είχες δει δηλαδή βιντεοκασέτες με πόσα games μέσα?

Και σε snes &mega drive και game boy??

Υπήρχαν βέβαια και κασέτες νόμιμες με συλλογές αλλά υπήρχαν και οι κασέτες που λέω εγώ.(τώρα για την ονομασία τους πες τες όπως θες)

για να μην αναφερθώ για τα πιο παλιά που ολόκληρο σύστημα αγόραζες πειρατικό.

(μα δεν έκανα κόντρα στις γνώσης αλλά από την στιγμή που μιλάς μην αφήνεις κενά και μην είσαι απόλυτος σε τίποτα.)

Στην Ελλάδα τι είμαστε?

Πειρατές?

Πόσους gamers είχαμε και έχουμε και πόσους έξω?

Πότε έφτιαξαν κανα ελληνικό game στην Ελλάδα και κάθε πότε για Ισπανία,Γαλλία,Γερμανία,Πολωνία,Τουρκία?(μην μου αναφερεις τα 2 με 3 χαζοπαίχνιδα που κυκλοφορήσαν μεταφρασμένα.)

Και σε αυτό η πειρατεία φταίει???

Η πειρατεία έβλαψε τα βιντεο games και τώρα μόνο καλό μπορεί να τους κάνει δεν γίνεται να ξανά πας πίσω αλλά μόνο μπροστά οπότε μην κλαίει την μοίρα της η καθε χαζό εταιρία για της πωλήσεις της εδώ ολόκληρη sega πήγε να κλείσει αλλα δεν κλάφτηκε πότε!

Ας βγάζουν σου ξανά λέω αξιόλογους τίτλους (Βλέπε την πιο επιτυχημένη εταιρία video games στον κόσμο blizzard) για να τους αγοράζουμε.

και μην μου πεις οτι δεν πουλάνε έστω οι καλοί τίτλοι.

Εdit

Και να στο πω αλλιώς στην Ελλάδα ο βασικός μισθός είναι 600 ευρω και όπως λες εσύ είναι πολύ ακριβότερα σε σύγκριση με έξω και με μεγαλύτερους μισθούς.

Οπότε αν όλοι οι Έλληνες gamers περνούν όλα τα games γνήσια τι θα αλλάξει?

ΤΙΠΟΤΑ.

Ας περνάμε 1300 βασικό και θα έπαιρνα και το μικι μαους γνήσιο να πούμε!

Δημοσ.
Ναι όντως γιατι παλιά ηταν πολύ μεγαλύτερο το κόστος παραγωγής παιχνιδιών.(δεν μιλάω για παιχνίδια του στυλ wow που έχει κοστίσει χρήμα η κάποια άλλα τεράστια και πρωτοπόρα games αλλά για τους καθημερινούς τίτλους.)

Ρε Street-Fighter τι λές; Μεγαλύτερο κόστος παραγωγής πριν από 8 χρόνια απ' ότι σήμερα; Το κόστος παραγωγής αυξάνεται σε επικίνδυνο βαθμό για τις εταιρείες ειδικά στις κονσόλες αυτής της γενιάς.

Και μην γίνεσαι μηδενιστής ότι πλέον δεν υπάρχουν καλά παιχνίδια. Υπάρχουν και αρκετά μάλιστα. Απλά πλέον δύσκολα θα δείς ένα πρωτότυπο παιχνίδι, κάτι που θεωρώ απολύτως λογικό (η αλλαγή πάει να γίνει με το Wii και το DS).

Συμφωνώ... αλλά τώρα δεν νομίζω ότι ήθελε να διεισδύσει στην αγορά... έχει ήδη φανατικό κοινό. Δεν είναι τυχαίες οι πωλήσεις του ακριβότερου και αφλασάριστου ps3 .

Άλλωστε όταν πρωτοβγαίνει μια κονσόλα, συνήθως πωλείτε σε τιμή κάτω του κόστους (τα μαζεύουν από τα games και αλλά από τις μελλοντικές πωλήσεις των φτηνότερων πλέον κονσολών). Οπότε οι παλιές πωλήσεις... δεν ήταν και τρελά κέρδη... τα κέρδη έρχονται μετά.

Αυτό ήταν και το νόημα του post μου. Τώρα έχει φανατικό κοινό και η πειρατεία δεν τη βολεύει. Τότε όμως έδεινε ξεκλείδωτα BIOS σε εταιρείες τύπου Datel κτλ κτλ για να πειράζουν τις κονσόλες της. Έχει ο καιρός γυρίσματα.

Δημοσ.
Ρε Street-Fighter τι λές; Μεγαλύτερο κόστος παραγωγής πριν από 8 χρόνια απ' ότι σήμερα; Το κόστος παραγωγής αυξάνεται σε επικίνδυνο βαθμό για τις εταιρείες ειδικά στις κονσόλες αυτής της γενιάς.

Σοβαρά?

Γιαυτό έχουν βγει στην φόρα και αλλες εταιρίες μουφα?

Κανε μια βόλτα στο ίντερνετ να δεις τι γίνεται με παιχνίδια.

Κάποτε για να φτιάξεις το μαριο όσο περίεργο και να σου φαίνεται ηταν πάρα πολύ δύσκολο.

Τώρα το να φτιάξει κάποιος το crysis ειναι αρκετά πιο εύκολο καθώς αγοράζει η εταιρία την μηχανή γραφικών και τελείωσε απλα το φτιάχνει μετα.

Το κόστος για να φτιαχτεί το crysis και η μηχανή γραφικών του δεν νομίζω να είναι και τραγικό btw σύμφωνα με τις πωλήσεις μόνο και μόνο του τίτλου αυτού χώρια τους άλλους όπως far cry 2 etc.

Όσο ποιο πίσω πας τόσο πιο ακριβό ήταν να φτιαχτεί ένα game και πιο δύσκολο.

Δημοσ.

Κανονικά αν ήθελε η sony μπορούσε να υποστηρίξει εξ αρχής τα emulators στο psp καθώς και να δίνει όλα της τα games από το playstation network.Έτσι και δεν θα χρειαζόταν να κουβαλάς 500 umd μαζί σου,και λιγότερη μπαταρία θα κατανάλωνε η κονσόλα,και τα games δεν θα φθηρόντουσαν.Και καλύτερα από τα demo θα ήταν να δίνουν ολόκληρο το game π.χ. για μια εβδομάδα full trial.Έτσι όπως είναι τώρα εγώ έχω βάλει custom firmware και πχ παίζω το dark resurrection από το stick καθώς καταναλώνει λιγότερη μπαταρία ακι δεν κάνει καθόλου θόρυβο + δεν χρειάζονται θήκες να το μεταφέρεις ενώ το έχω αυθεντικό.Υπάρχουν πολλοί που θα πλήρωναν για ένα καλό παιχνίδι καμιά 15αρια ευρώ αρκεί να το δοκίμαζαν πιο πριν.Τέλος θα έπρεπε να έχουν αντικατάσταση γρατζουνισμένου cd κλπ(για όλες τισ κονσόλες) και όχι το πήρε η μικρή μου αδερφή και το κλαίω τα 70 ευρώ πχ στο xbox360.Αν θέλουν μόνο να στα παίρνουν και δεν σε σέβονται ας πατώσουν.

Δημοσ.

Πότε σου δεν είχες δει δηλαδή βιντεοκασέτες με πόσα games μέσα?

Και σε snes &mega drive και game boy??

Τι να πω, εγώ ξέρω ότι οι περισσότεροι δεν ασχολούντουσαν με πειρατεία. Και αυτό σου λέω τόση ώρα. Μη μου μιλάς για χακέματα αλλά για μεγάλης κλίμακας βιώσιμη πειρατεία. Τώρα ότι υπήρχαν αντιγραμμένα στα catridges ομολογώ πως δεν το ήξερα ... Δηλαδή αν εγω πχ είχα snes και ήθελα το Super Mario World (ή κάποιο λιγότερο γνωστό) θα το βρισκα πειρατικό; Που; Με πόσο; Δεν νομίζω ότι είμαι ο μόνος που δεν το ήξερε αυτό και γενικά δεν νομίζω ότι ήταν διαδεδομένη η πειρατεία τότε... ως επι το πλείστον αυθεντικά μόνο αγοράζονταν.

Μα τα 8 χρόνια πίσω είναι το 2000 θέλεις να μιλήσουμε δηλαδή για του 1990?Που δεν έχει καμία σχέση η οικονομία?

Thats my point... απλά δεν μπορείς να συγκρίνεις . Για να σου δώσω ένα παράδειγμα παρερμηνείας..

λέγανε ότι τα τελευταία χρόνια που χει αυξηθεί η πειρατεία στις ταινίες, βλέπουμε ότι έχουν αυξηθεί και τα κέρδη των εταιριών. Οπότε κάποιοι σπεύσαν να πουν ότι η πειρατεία κάνει καλο. Ενώ στη πραγματικότηατα δεν λάβαν υπόψιν τους ότι και τα δύο εξαρτώνται από τεχνολογία (φτηνότερες τηλεοράσεις, home cinema κλπ αλλά και γρήγορο internet, φτηνά αντιγραφικά κλπ) και η άνοδος της τεχνολογίας ήταν αυτό που οδήγησε και τα δύο σε άνθιση .. όχι η πειρατεία τις ταινίες

Πάντως πριν 8 χρόνια (2001) ήταν η εποχή του ps2 που η πειρατεία ήταν ήδη σε υψηλά επίπεδα και απλά λέω ότι δεν υπάρχει καν νόημα να συγκρίνεις τις τιμές μια και τότε ήταν ήδη σε μεγάλη άνθιση η πειρατεία.

Στην Ελλάδα τι είμαστε?

Πειρατές?

Πόσους gamers είχαμε και έχουμε και πόσους έξω?

Πότε έφτιαξαν κανα ελληνικό game στην Ελλάδα και κάθε πότε για Ισπανία,Γαλλία,Γερμανία,Πολωνία,Τουρκία?(μην μου αναφερεις τα 2 με 3 χαζοπαίχνιδα που κυκλοφορήσαν μεταφρασμένα.)

Και σε αυτό η πειρατεία φταίει???

Ναι είμαστε αλλά ίσως φταίνε τα χαμηλότερα εισοδήματα... δεν λέω ότι είναι θέμα "εμείς οι Έλληνες είμαστε κακοί" ... αλλά απλά ότι είναι ένα γεγονός. Και ξανα ρωτώ θεωρείς τυχαίο που εδώ με τα χαμηλότερα εισοδήματα είναι πιο ακριβές οι τιμές;

Όσον αφορά για τα games θα σου απαντήσω με ερώτηση. Πόσους σπουδαίους οδηγούς αγώνων που να είναι παγκοσμίας κλάσης έχει βγάλει η Ελλάδα; Κανέναν; Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε χεθιρότεροι οδηγοί... απλά

α. Δεν υπάρχουν οι υποδομές - οργανώσεις στην Ελλάδα για κάτι τέτοιο

β. Είμαστε μικρότεροι χώρα => λιγότερες περιπτώσεις.

Οπότε το ότι δεν βγάζει η Ελλάδα video games δεν νομίζω ότι έχει να κάνει ούτε με την ποιότητα των games και ούτε με τη πειρατεία ;)

Η πειρατεία έβλαψε τα βιντεο games και τώρα μόνο καλό μπορεί να τους κάνει δεν γίνεται να ξανά πας πίσω αλλά μόνο μπροστά οπότε μην κλαίει την μοίρα της η καθε χαζό εταιρία για της πωλήσεις της εδώ ολόκληρη sega πήγε να κλείσει αλλα δεν κλάφτηκε πότε!

Σε αυτό συμφωνώ... άλλωστε αν κοιτάξεις και πιο πάνω είπα ότι δεν είναι παρά παιχνίδι εντυπώσεων.

Ας βγάζουν σου ξανά λέω αξιόλογους τίτλους (Βλέπε την πιο επιτυχημένη εταιρία video games στον κόσμο blizzard) για να τους αγοράζουμε.

και μην μου πεις οτι δεν πουλάνε έστω οι καλοί τίτλοι.

Μα ακόμη και η Blizzard υποφέρει από πειρατία . Ίσως σε χαμηλότερα ποσοστά αλλά πάλι αρκετά υψηλά. Εσύ μπορεί να τα αγοράζεις τα games της blizzard αλλά οι άλλοι όχι. Εγώ προσωπικά όποιον έχω δει με τσιπαρισμένη κονσόλα, τα μόνα αυθεντικά games είναι τα πρώτα 2-3 που χε πάρει στην αρχή πριν το τσιπάρει.... ε δεν μπορεί κανένα game να μην του άρεσε.

Και να στο πω αλλιώς στην Ελλάδα ο βασικός μισθός είναι 600 ευρω και όπως λες εσύ είναι πολύ ακριβότερα σε σύγκριση με έξω και με μεγαλύτερους μισθούς.

Οπότε αν όλοι οι Έλληνες gamers περνούν όλα τα games γνήσια τι θα αλλάξει?

ΤΙΠΟΤΑ.

Ας περνάμε 1300 βασικό και θα έπαιρνα και το μικι μαους γνήσιο να πούμε!

Μα εγώ δεν μίλαγα σκεφτόμενος μόνο την Ελλάδα. Απλά την Ελλάδα την ανέφερα για να δείξω αυτό που λέω. Ότι η πειρατεία ανεβάζει τις τιμές. Αν δεν είναι η Ελλάδα η ιδανική χώρα για τέτοια σύγκριση, όπου οι τιμές σίγουρα μόνο χαμηλότερα θα μπορούσαν να ήταν με τα κατώτερα εισοδήματα, ποια είναι; Διαφωνείς ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολύ υψηλότερα ποσοστά πειρατείας στην Ευρώπη; Διαφωνείς ότι ενώ έχουμε χαμηλότερα εισοδήματα παραδόξως είναι υψηλότερες οι τιμές; Μήπως αυτό το παράδοξο, δεν είναι τόσο παράδοξο αλλά προϊόν της πειρατείας (δηλαδή έχοντας μείνει μόνο το ανελαστικό κομμάτι της αγοράς τελικά τους συμφέρει να αυξήσουν αντί να μειώσουν τις τιμές)

Θα σου απαντήσω με ερώτηση. Αν όλοι τελικά (όταν λέω όλοι εννοώ όλοι) δεν αγοράζαν games αλλά τα πέρναν πειρατικά και εσύ είσαι πχ η konami, θα συνέχιζες να βγαζεις games; Για ποιο λόγο; Για την ψυχή της μάνας σου;

Και για να μην παρεξηγηθώ αν δεν έγραφε κάποιος τίποτα εδώ μέσα δεν θα λεγα τίποτα. Αλλά ε όχι και να λέμε ότι η πειρατεία έγινε για σώσουμε την αγορά/ τιμωρήσουμε τις εταιρίες... μην τρελαθούμε κιόλας.

Στο κάτω κάτω, πας να ψωνίσεις ένα τζην και βλέπεις τιμή 100 ευρώ...πας να κάνεις ένα service στο αμάξι και για μισή ώρα δουλειά σου πιάνουν το κόλο... πας να πάρεις ένα κουκλάκι για ένα παιδάκι και βλέπεις τιμή 50 ευρώ για πλαστικό!!! ... πας σε γιατρό να σε εξετάσει και σου παίρνει μια 50αρα για 5 λεπτά δουλειάς.... δηλαδή αν το καλοσκεφτείς πάντα θα σε "κλέβουν"... πήγες όμως ποτέ με revolver για να πάρεις το τζην τσάμπα; Έσκασες μύτη με περίστροφο στο παιχνιδάδικο για να πάρεις τσάμπα το κουκλάκι; Όχι!!! Απλά μας βολεύει να βαπτίζουμε κλεψιά αυτό που μας είναι πιο εύκολο να κλέψουμε και όλα τα αλλά απλά απαντάμε με ένα τι να κάνουμε... πότε πήγες τελευταία φορά να καταγγείλει; στο ΙΝ.ΚΑ. κάποια παρανομία που χες βρει; Πότε πήγες σε πορεία για τους χαμηλούς μισθούς; Όχι μόνο στα games μας κλέβουν και εμείς οι καλοί χακεράδες ως σύγχρονοι ρομπεν των δασών θα τους τιμωρήσουμε....

Δημοσ.

Τι να πω, εγώ ξέρω ότι οι περισσότεροι δεν ασχολούντουσαν με πειρατεία. Και αυτό σου λέω τόση ώρα. Μ μου μιλάς για χακέματα αλλά για μεγάλης κλίμακας βιώσιμη πειρατεία. Τώρα ότι υπήρχαν αντιγραμμένα στα catridges ομολογώ πως δεν το ήξερα ... Δηλαδή αν εγω πχ είχα snes και ήθελα το Super Mario World (ή κάποιο λιγότερο γνωστό) θα το βρισκα πειρατικό; Που; Με πόσο; Δεν νομίζω ότι είμαι ο μόνος που δεν το ήξερε αυτό και γενικά δεν νομίζω ότι ήταν διαδεδομένη η πειρατεία τότε... ως επι το πλείστον αυθεντικά μόνο αγοράζονταν.

Thats my point... απλά δεν μπορείς να συγκρίνεις . Για να σου δώσω ένα παράδειγμα..

λέγανε ότι τα τελευταία χρόνια που χει αυξηθεί η πειρατεία στις ταινίες, βλέπουμε ότι έχουν αυξηθεί και τα κέρδη των εταιριών. Οπότε κάοποιοι σπεύσαν να πουν ότι η πειρατεία κάνει καλο. Ενώ στη πραγματικότηατα δεν λάβαν υπόψιν τους ότι και τα δύο εξαρτώνται από τεχνολογία (φτηνότερες τηλεοράσεις, home cinema κλπ αλλά και γρήγορο internet, φτηνά αντιγραφικά κλπ) και γη άνοδος της τεχνολογίας ήταν αυτό που οδήγησε και τα δύο σε άνθιση .. όχι το ένα το άλλο

Πάντως πριν 8 χρόνια (2001) ήταν η εποχή του ps2 που η πειρατεία ήταν ήδη σε υψηλά επίπεδα και απλά λέω ότι δεν υπάρχει καν νόημα να συγκρίνεις τις τιμές μια και τότε ήταν ήδη σε μεγάλη άνθιση η πειρατεία.

Ναι είμαστε αλλά ίσως φταίνε τα χαμηλότερα εισοδήματα... δεν λέω ότι είναι θέμα "εμείς οι Έλληνες είμαστε κακοί" ... αλλά απλά ότι είναι ένα γεγονός. Και ξανα ρωτώ θεωρείς τυχαίο που εδώ με τα χαμηλότερα εισοδήματα είναι πιο ακιβές οι τιμές;

Όσον αφορά για τα games θα σου απαντήσω με ερώτηση. Πόσους σπουδαίους οδηγούς αγώνων που να είναι παγκοσμίας κλάσης έχει βγάλει η Ελλάδα; Κανέναν; Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε χεθιρότεροι οδηγοί... απλά

α. Δεν υπάρχουν οι υποδομές - οργανώσεις στην Ελλάδα για κάτι τέτοιο

β. Είμαστε μικρότεροι χώρα => λιγότερες περιπτώσεις.

Οπότε το ότι δεν βγάζει η Ελλάδα video games δεν νομίζω ότι έχει να κάνει ούτε με την ποιότητα των games και ούτε με τη πειρατεία ;)

Σε αυτό συμφωνώ... άλλωστε αν κοιτάξεις και πιο πάνω είπα ότι δεν είναι παρά παιχνίδι εντυπώσεων.

Μα ακόμη και η Blizzard υποφέρει από πειρατία . Ίσως σε χαμηλότερα ποσοστά αλλά πάλι αρκετά υψηλά. Εσύ μπορεί να τα αγοράζεις τα games της blizzard αλλά οι άλλοι όχι. Εγώ προσωπικά όποιον έχω δει με τσιπαρισμένη κονσόλα, τα μόνα αυθεντικά games είναι τα πρώτα 2-3 που χε πάρει στην αρχή πριν το τσιπάρει.

Μα εγώ δεν μίλαγα σκεφτόμενος μόνο την Ελλάδα. Απλά την Ελλάδα την ανέφερα για αν δείξω αυτό που λέω. Ότι η πειρατεία ανεβάζει τις τιμές. Αν δεν είναι η Ελλάδα η ιδανική χώρα για τέτοια σύγκριση, όπου οι τιμές σίγουρα μόνο χαμηλότερα θα μπορούσαν να ήταν με τα κατώτερα εισοδήματα, ποια είναι; Διαφωνείς ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολύ υψηλότερα ποσοστά πειρατείας στην Ευρώπη; Διαφωνείς ότι ενώ έχουμε χαμηλότερα εισοδήματα παραδόξως είναι υψηλότερες οι τιμές; Μήπως αυτό το παράδοξο, δεν είναι τόσο παράδοξο αλλά προϊόν της πειρατείας (δηλαδή έχοντας μείνει μόνο το ανελαστικό κομμάτι της αγοράς τελικά τους συμφέρει να αυξήσουν αντί να μειώσουν τις τιμές)

Θα σου απαντήσω με ερώτηση. Αν όλοι τελικά (όταν λέω όλοι εννοώ όλοι) δεν αγοράζαν games αλλά τα πέρναν πειρατικά και εσύ είσαι πχ η konami, θα συνέχιζες να βγαζεις games; Για ποιο λόγο; Για την ψυχή της μάνας σου;

Και για να μην παρεξηγηθώ αν δεν έγραφε κάποιος τίποτα εδώ μέσα δεν θα λεγα τίποτα. Ε όχι να λέμε ότι η πειρατεία έγινε για σώσουμε την αγορά... μην τρελαθούμε κιόλας.

βαριέμαι να σου απαντήσω σε ολα :P ειναι πολλά :lol:

Πάντως δεν υποστήριξα εγώ οτι η πειρατεία έγινε για να σώσουμε την αγορά και σίγουρα όποιος το λέει δεν ξέρει τι λέει.

Οσο για την blizzaard δεν νομίζω οτι πιστεύει καν οτι υπάρχει πειρατεία με τα χρήματα που εχει βγάλει και βγάζει.

Και δεν είναι τυχαίο που πολλοί gamers είναι fan της εταιρίας αυτής.

Βλέπεις το να βγάζεις 20 - 30 games δεν βοηθάει κανένα αλλά το να βγάλεις ένα αξιόλογο game καθε 2 χρόνια οπως κάνει η πάρα πάνω εταιρία πραγματικά απο τις αποδείξεις μόνο σε καλό μπορεί να βγει και για την εταιρία και για τους gamers.

Kαι να σου πω και κάτι μια ferrari λιγότερη και τι έγινε?

Δημοσ.

βαριέμαι να σου απαντήσω σε ολα :P ειναι πολλά :lol:

Πάντως δεν υποστήριξα εγώ οτι η πειρατεία έγινε για να σώσουμε την αγορά και σίγουρα όποιος το λέει δεν ξέρει τι λέει.

Οσο για την blizzaard δεν νομίζω οτι πιστεύει καν οτι υπάρχει πειρατεία με τα χρήματα που εχει βγάλει και βγάζει.

Και δεν είναι τυχαίο που πολλοί gamers είναι fan της εταιρίας αυτής.

Βλέπεις το να βγάζεις 20 - 30 games δεν βοηθάει κανένα αλλά το να βγάλεις ένα αξιόλογο game καθε 2 χρόνια οπως κάνει η πάρα πάνω εταιρία πραγματικά απο τις αποδείξεις μόνο σε καλό μπορεί να βγει και για την εταιρία και για τους gamers.

Kαι να σου πω και κάτι μια ferrari λιγότερη και τι έγινε?

Όντως έγραψα πολλά :P όταν τα είδα πόσα ήταν λέω "δεν πάω καλά" :-D

Πάνω σε αυτά που λες τώρα καμία απολύτως διαφωνία. Συμφωνώ και επαυξάνω. Απλά είναι λίγο "η κότα έκανε το αβγό ή το αυγό* τη κότα" . Δηλαδή τα μούφα games φέραν τη πειρατεία ή η πειρατεία τις μουφιές (μη ξεχνάμε πόσοι καλοί τιτλοι δεν βγάλαν συνέχεια λόγω των χαμηλών πωλήσεων που έφερε η πειρατεία).

Απλά μην ξεχνάς ότι μιλάμε για πειρατεία στις κονσόλες και όχι γενικά (όπως pc). Και αυτό που χω δει από γνωστούς μου, όσοι έχουν τσιπαρισμένη κονσόλα δεν έχουν κανένα αυθεντικό (παρά μόνο τα πρώτα τους 2-3 παιχνίδια). Οπότε μαζί με τα ξερά κόβονται και τα χλωρά.

*Παλιά το γράφαν αυγό... πλέον όμως αβγο... για να μην δυσαρεστήσω κανέναν το γράφω και με τα δύο :P

Δημοσ.
Όντως έγραψα πολλά :P όταν τα είδα πόσα ήταν λέω "δεν πάω καλά" :-D

Πάνω σε αυτά που λες τώρα καμία απολύτως διαφωνία. Συμφωνώ και επαυξάνω. Απλά είναι λίγο "η κότα έκανε το αβγό ή το αυγό* τη κότα" . Δηλαδή τα μούφα games φέραν τη πειρατεία ή η πειρατεία τις μουφιές (μη ξεχνάμε πόσοι καλοί τιτλοι δεν βγάλαν συνέχεια λόγω των χαμηλών πωλήσεων που έφερε η πειρατεία).

Απλά μην ξεχνάς ότι μιλάμε για πειρατεία στις κονσόλες και όχι γενικά (όπως pc). Και αυτό που χω δει από γνωστούς μου, όσοι έχουν τσιπαρισμένη κονσόλα δεν έχουν κανένα αυθεντικό (παρά μόνο τα πρώτα τους 2-3 παιχνίδια). Οπότε μαζί με τα ξερά κόβονται και τα χλωρά.

*Παλιά το γράφαν αυγό... πλέον όμως αβγο... για να μην δυσαρεστήσω κανέναν το γράφω και με τα δύο :P

Αυτα που έγγραψες πριν δεν ηταν απάντηση αλλα ολόκληρο βιβλίο :lol: τουλάχιστον ετσι μου φάνηκε γιατί μόλις είχα ξυπνήσει :P

Mα συγκοινωνούν τα δοχεία είναι απλό :-)

Εγω πάντως προσωπικά οτι κονσόλα είχα και εχω τα εχω ολα γνήσια σε αντίθεση με τον bro μου που απο τότε που τον θυμάμαι με μια κοπιά ήταν στο χέρι :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...