Προς το περιεχόμενο

Full hd τηλεόραση

Ozone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας

θελω λιγη βοηθεια για αγορα τηλεωρασης για το δωματιο μου.

θελω να ειναι 32ιντζες και full hd.

εχω παει σε καταστημα αντιπρωσωπειας της samsung και μου πρωντειναν αυτα τα 2 μοντελa:

LCD TV SERIES 6, A650 ( 32'' ) 699euro

LCD TV SERIES 5 A550 ( 32'' ) 580 euro

η samsung ειναι καλη επιλογη για τηλεωραση? μπορω να παρω καποια καλυτερη μαρκα με τα ιδια λεφτα?

μενω Κυπρο και οι τιμες στα προιοντα ειναι πολυ διαφορετικες και ποιο ακριβα. κανω χωρις προβλημα αγορες απο το νετ. οποτα σε οποιαδηποτε προταση ειμαι ανοικτος:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

για τα μοντελα δεν ξερω να σε βοηθσω αλλα να ξερεις οτι σε τετοια διασταση (32") το full hd ειναι αχρηστο εκτος αν θα βλεπεις απο το μισο μετρο.

Δημοσ.

ο ενας τοιχος απο τον αλλο εχει αποσταση 4 μετρα. εγω θα καθομε περιπου στα 2.5 με 3 μετρα.

δηλαδη πρεπει να παω σε περισσοτερες ιντζες? και ποσο?

Δημοσ.

Με λιγο googling θα βρεις τυπους που με βαση την αποσταση σου λενε την ελαχιστη διασταση της οθονης. Δεν εχω προχειρο καποιο λινκ αλλα χοντρικα στα 3 μετρα η hd οθονη για να κανει διαφορα πρεπει να ειναι minimun 42"

Σε περιπτωση που σου φαινεται πολυ μεγαλη (γιατι κι εγω τετοιες ανησυχιες ειχα) σε ιδια αποσταση εχω 37" σπιτι μου και ανετα μπορουσα να βαλω 42"

Δημοσ.

Τα μοντελα που σου προτειναν ειναι καλα, ειναι βεβαια τα περσινα πλεον της samsung, και οι τιμες ειναι κατα 100 ευρω τσιμπημενες. Δες πχ στο e-shop.gr που εχει την 32Α656 στα 594 ευρω...

Αποκει και περα η αποσταση θεασης σου ειναι τεραστια (σχετικα με το μεγεθος της TV) για να εχει κανενα νοημα το fullHD. Αν δεν υπαρχει περιπτωση να πεσει κατω απο το 1.5 μετρο μελλοντικα, και αν δε σκοπευεις να συνδεσεις υπολογιστη (και να πας πιο κοντα και παλι για χρηση monitor) τοτε πεταμενα λεφτα...

Δημοσ.

βρηκα ενα σαιτ το οποιο ελει για τις διαστασεις.

http://www.hdtvorg.co.uk/guide/hdtv/buy_guide_size.htm

δηλαδη το hd χανεται τοσο ευκολα οταν δεν βλεπεις στην σωστη αποσταση?

δεν βρησκω κατι στο eshop.

παω για 42αρα μαλλον.

υπολογιστη δεν εχω σκοπο να συνδεσω!

ειναι καλυτερα να παρω hd ready παρα full hd ? δεν αξιζει λετε το full hd με τα σημερινα δεδομενα? η και την διαφορα τιμης?

Δημοσ.

Το προβλημα ειναι οτι σε 32" τα "pixel" ειναι πολυ κοντα και το ματι δεν τα ξεχωριζει ολα οποτε δεν φτανεις στο 1080. Οσο πιο κοντα καθεσαι τοσο μεγαλυτερη λεπτομερια βλεπεις αλλα και το μισο μετρο αποσταση δεν ειναι λυση

Για να αξιοιποιησεις την full hd (και να μην πανε τζαμπ τα λεφτα) θελεις και hd περιεχομενο που μονο απο blue ray και καποια καναλια εξωτερικου που γενικα ειναι με συνδρομη. Ή αν εχεις κανενα θειο να σου στελνει εργα και σειρες σε hd. Αλλιως αν ειναι να βλεπεις υλικο dvd και αντενα αχρηστο ειναι

Δημοσ.
Το προβλημα ειναι οτι σε 32" τα "pixel" ειναι πολυ κοντα και το ματι δεν τα ξεχωριζει ολα οποτε δεν φτανεις στο 1080. Οσο πιο κοντα καθεσαι τοσο μεγαλυτερη λεπτομερια βλεπεις αλλα και το μισο μετρο αποσταση δεν ειναι λυση

Για να αξιοιποιησεις την full hd (και να μην πανε τζαμπ τα λεφτα) θελεις και hd περιεχομενο που μονο απο blue ray και καποια καναλια εξωτερικου που γενικα ειναι με συνδρομη. Ή αν εχεις κανενα θειο να σου στελνει εργα και σειρες σε hd. Αλλιως αν ειναι να βλεπεις υλικο dvd και αντενα αχρηστο ειναι

βασικα δεν με απασχολει το αν θα βλεπω τοπικα καναλια. θα βαλω και dreambox. επισης θα περνω απο το θειο ταινειες hd και θα βλεπω.

θα εχω συνδεδεμενο το western digital tv media player μαζι με ενα εκωτερικο δησκο και εκει θα παιρνει τα εργα hd και τα αλλα για θεαση.

Δημοσ.

ειναι πολυ απλο φιλε μου. Δεν εχει μονο σημασια ποση αναλυση δειχνει η τηλεοραση, αλλα και ποση αναλυση μπορει να συλλαβει το ματι σου. Αν η τηλεοραση δειχνει 1920χ1080 πιξελς αλλα εσυ καθεσαι σε αποσταση που η οραση σου σου επιτρεπει να δεις 600χ600 πιξελς, εχει κανενα νοημα που η τηλεοραση δειχνει παραπανω? εσυ 600χ600 θα δεις.

Τωρα το τι αναλυτικοτητα εχει το ματι δεν ειμαστε επιστημονες για να το ξερουμε, αλλα αυτοι που εχουν φτιαξει τους πινακες, πανω σε αυτο βασιζονται. Οταν λοιπον σου λεει οτι πχ στην 32αρα απο τα 2 μετρα και πισω δε θα δεις καμια διαφορα απο 720p σε 1080p σημαινει οτι σε εκεινο το σημειο το ματι σου μεχρι 1280χ720 πιξελς μπορει να δει, και παραπανω να δωσεις δεν εχει κανενα νοημα....και οσο πιο πισω πας τοσο λιγοστευουν.....απο καποιο σημειο και μετα (πχ 3.5 μετρα) θα βλεπεις SD αναλυση οτι και να δειχνει η τηλεοραση.

Αρα με δεδομενη την αποσταση θεασης, ή αυξανεις το μεγεθος της τηλεορασης για να εχει νοημα το 1080p , ή αποδεχεσαι την κατασταση και πας σε 720p τηλεοραση αν δε θες να πεταξεις τα λεφτα σου....

ΥΓ: Το e-shop την εβγαλε πλεον την 32Α656 γιατι θα ξεπουλησε, ξεστοκαρισμα εκανε με αυτην την τιμη....

Δημοσ.
Τα μοντελα που σου προτειναν ειναι καλα, ειναι βεβαια τα περσινα πλεον της samsung, και οι τιμες ειναι κατα 100 ευρω τσιμπημενες. Δες πχ στο e-shop.gr που εχει την 32Α656 στα 594 ευρω...

μάλλον το ανάποδο εννοείς αφού η 650 είναι από τα τελευταία μοντέλα της εταιρίας (μόλις λίγους μήνες που κυκλοφορούν) ενώ η 656 υπάρχει εδώ και 2 χρόνια.

Όσο για το δήλιμά σου αν σε βοηθάει επειδή και εγώ ψάχνω τηλεόραση αυτό τον καιρό (2,3μ σε γκαροσονιέρα, γενική χρήση TV-XBOX-PC) έχω καταλήξει στην 32b650. Μπορεί με τα ίδια λεφτά να μπορείς να πάρεις μια μεγαλύτερη αλλά η ποιότητα της 650 δεν συγκρίνετε. Σου προτείνω να πας να την δεις σε μαγαζιά σε σύγκριση με υπόλοιπες άλλων εταιριών. Απλά ξεχωρίζει.

Αν πας για μεγαλύτερη τότε είτε θα πέσεις σε ποιότητα αλλά με τα ίδια λεφτά ή το budget θα αρχίσει να ανεβαίνει. Αν έχεις την δυνατότητα σου προτείνω να κοιτάξεις και την 37b650.

Επίσης αν κοιτάξεις υπάρχει και η 651 που απλά έχει διαφορετικό χρώμα (η μια είναι μαύρη η άλλη κόκκινη) αλλά μπορεί αν την βρεις λίγο ποιο φθηνά. ΠΡΟΣΟΧΗ στην εγγύηση να είναι από ελληνική αντιπροσωπεία για να μην μπλέκεις.

Δημοσ.
βασικα δεν με απασχολει το αν θα βλεπω τοπικα καναλια. θα βαλω και dreambox. επισης θα περνω απο το θειο ταινειες hd και θα βλεπω.

θα εχω συνδεδεμενο το western digital tv media player μαζι με ενα εκωτερικο δησκο και εκει θα παιρνει τα εργα hd και τα αλλα για θεαση.

προτίμησε full hd διοτι οι άλλες,έχουν μεγαλύτερο μέγεθος πιξελ

Δημοσ.

αφου δεν σε πολυκαιει το τηλεοπτικο σημα τοτε αξιζει να δωσεις κατι παραπανω να πας +42" . Αν δεν σε παιρνει στα $$$ τοτε παρε μια "απλη" 37"

Δημοσ.

Κοίτα να δεις φάση. Και εγώ τον ίδιο καιρό έχω αποφασίσει να πάρω μια 32ρα.. Μετά από 2 εβδομάδες έρευνας έχω καταλήξει στα εξής ερωτήματα...

Δεν μπορώ να καταλάβω πλέον αν υπάρχουν τηλεοράσεις με χρόνο απόκρισης πάνω από 5-6ms... Σίγουρα όμως υπάρχουν στα 2ms.(με μεγάλο κόστος). Θα έχει όμως το ίδιο αποτέλεσμα σαν οθόνη υπολογιστή από μια κοινή οθόνη υπολογιστή;

100Hz ftw.. Σύγκριση 60ρας με 100ρα δίπλα δίπλα σε κλασικό κανάλι τηλεόρασης μου έκανε διαφορά μόνο στους υπότιτλους. 50% πιο καθαροί

FullHD . Ανάλυση σε 1080p μπορεί να μην κάνει την διαφορά στις ταινίες, αλλά αν το χρησιμοποιήσεις στο PC, σίγουρα έχεις αρκετά αρκετά μεγαλύτερο περιβάλλον εργασίας. Πράγμα πολύ χρήσιμο, τουλάχιστον για εμένα.

Όλη η έρευνα μου:

Είχα καταλήξει στην 32LG5600 (32 in, 1920x1080, Full HD , 50.000:1, 500 cd/m2 στα 500Euros) από eshop πριν 2 εβδομάδες. Πλέον δεν υπάρχει στην λίστα.Πάει;Τέλος;

Μετά από μια επίσκεψη σε κοτσόβολο δεν άλλαξα γνώμη. Βέβαια δεν είχε την 5600 αλλά την 5700 και η διαφορά είναι HdReady. Σαν οθόνη μου άρεσε.

Στα multirama τα πράγματα μπλέξανε. Έκανα την πρώτη σύγκριση με το μάτι δίπλα δίπλα σε samsung. Η b650 έκανε το μπαμ. 850Ευρώπουλα όμως...

Πάλι στο internet για αναζήτηση.. Ο σκρούτζ μου έδωσε μια ακόμα λύση. Αγορά από Technixx την b650 με 700Ευρώ. Η tv εισαγωγής δικής τους (δηλαδή όχι εγγύηση από fourlis) αλλά μετά από τηλ επικοινωνία με την εταιρία, μου είπαν ότι έχουν εξυπηρέτηση επίσημης επισκευής στην Ελλάδα, σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος θα φύγει εξωτερικό... Λίγο με έκαψε...

Στο πλαίσιο η εξυπηρέτηση μηδέν. Η b650 στην ίδια τιμή και καμία άλλη πρόταση.

MediaMarkt καμία διαφορά... Η μόνη εναλλακτική σε πιο φτηνό μοντέλο η a650. Αλλά η διαφορά στην ποιότητα των χρωμάτων πολύ εμφανής.

Στα expert είδα λίγο φως. Εκεί η b650 βγαίνει σαν αποκλειστικό μοντέλο b653 . Ρώτησα σε 4 διαφορετικά καταστήματα experts. Στο 1ο (Δράμας) μου είπαν ότι η διαφορά είναι μόνο στο χρώμα... Δηλαδή ότι η 653 κοκκινίζει λίγο παραπάνω.Αλλά όταν τους είπα ότι b650 βρίσκεται σε online shop στα 700, μου την άφησαν 750 cash. Στο 2ο (Θεσσ/νίκη Σταυρούπολη) δεν είχαν ιδέα για την διαφορά. Ούτε λόγος για σκόντο. Στο 3ο (Θεσσ/νίκη) μου είπαν και πάλι ότι η b653 είναι ίδια με την b650 μόνο που είναι αποκλειστικό μοντέλο. Σκόντο στα cash μηδέν. Στο τελευταίο (Συκιές Θεσσ/νίκη) κάθισα 45 λεπτά. Ο υπάλληλος εξυπηρετικότατος μου αφιέρωσε όλο του τον χρόνο. Συγκρίναμε από το internet b650 με b653 και διαπιστώσαμε ότι η b653 δεν έχει το wireless DLNA. Ο υπάλληλος προσπάθησε να με πείσει ότι είναι λάθος καθώς σε συζήτηση που είχε ο ίδιος με τεχνικό της Samsung, του είπε ότι καμία Samsung δεν βγαίνει με ενσωματωμένο wireless, παρα μόνο σαν expansion stick. Τον έπεισα ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όταν του είπα την ιστορία μου (όλα τα παραπάνω δηλαδή) μου είπε ότι δεν πρόκειται να βρω την b650 σε κατάστημα στην τιμή την 700Ευρώ και να την πάρω από το Internet.

Sorry για το μακροσκελές post.

Τα συμπεράσματα μου?

Αν θέλω την b650 θα πρέπει να σκάσω 850 για να έχω εγγύηση από τον φουρλή(επίσημη αντιπροσωπία) ή με 700 την παίρνω από Technixx και προσεύχομαι... Μπορώ να ελπίζω ο υπάλληλος από την δράμα να με θυμάται και να μου δώσει ξανά την προσφορά στα 750. Το wireless είναι κάτι το άχρηστο για εμένα οπότε δεν θα λάβει μέρος στην απόφαση μου..

Κάτι τελευταίο. Τα Multirama σου δίνουν εγγύηση χαμηλής τιμής. Αν βρείς κάπου ποιο φτηνά θα στην δώσουν 10ευρώ φτηνότερο. Οπότε πέρασα και τους είπα ότι από expert βρήκα την 653 (τους είπα ότι είναι η ίδια με την 650, απλά αλλάζει το όνομα για την expert) και μου είπαν ότι αν πάω γραπτά την πρόσφορα θα μου την δώσουν για 740. Θα το τιμήσουν όμως ή θα μου πούν b653<>b650 ...

2 εβδομάδες μετά ... είμαι πίσω στο μηδέν, χωρίς απόφαση..

Latest Edit: Από το expansys η b650 στα 650Euros (αλλά εκεί η εγγύηση παρέχεται κατευθείαν από την ίδια την samsung στην έδρα της. Μακριά δηλαδή...)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...