VitamineQ Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 καλημέρα σε όλους θαθελα να ρωτήσω μήπως ξέρει κάποιος τις διαδικασίες που απαιτούνε για την ίδρυση ενός συλλογου. Πέρα του οτι χρειάζεται ένας συγκεκριμένος αριθμός ατόμων για αρχή, δε ξέρω που μπορώ να απευθυνθώ για να μου πουν τι χαρτιά και διαδικασίες πρέπει να κάνω και που. ασ μας δώσει κάποιος τα φώτα του παρακαλώ
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 καλημέρα σε όλους θαθελα να ρωτήσω μήπως ξέρει κάποιος τις διαδικασίες που απαιτούνε για την ίδρυση ενός συλλογου. Πέρα του οτι χρειάζεται ένας συγκεκριμένος αριθμός ατόμων για αρχή, δε ξέρω που μπορώ να απευθυνθώ για να μου πουν τι χαρτιά και διαδικασίες πρέπει να κάνω και που. ασ μας δώσει κάποιος τα φώτα του παρακαλώ Θα πρέπει να απευθυνθείς σε δικηγόρο αφού χρειάζεται να συνταχθεί κατασταστικό και σχετική αίτηση στο Πρωτοδικείο της περιοχής σου για να γίνει επίσημη αναγνώριση του σωματείου. Χοντρικά χρειάζεσαι: - Κατασταστικό του σωματείου σε τρία (3) αντίγραφα. - Τουλάχιστον είκοσι (20) ιδρυτικά μέλη που θα υπογράψουν και τα τρία αντίγραφα του καταστατικού - Εκλογή προσωρινής διοίκησης του σωματείου που θα εκπροσωπήσει το σωματείο ενώπιον του Δικαστηρίου για την αναγνώρισή του από το Πρωτοδικείο - Αίτηση στο Πρωτοδικείο, στο οποίο θα υποβληθεί και αντίγραφο του κατασταστικού (ένα πρωτότυπο, δύο αντίγραφα) - Υπομονή (αν είσαι Αθήνα, θα πάρει κανά τρίμηνο, τετράμηνο). Στη συνέχεια, αφού βγει απόφαση από το Πρωτοδικείο, θα υποβληθεί αντίγραφο της απόφασης μαζί με αντίγραφο του καταστατικού στο αρμόδιο γραφείο σωματείων του Πρωτοδικείου για να γίνει εγγραφή του εκεί και να μπορείτε να πάτε στην ΔΟΥ να λάβετε ΑΦΜ. Ρώτα δικηγόρο. Και λογιστή.
VitamineQ Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 ωραίος νασαι καλα. έχει τρέξιμο το θέμα δηλαδή ... δεν ήξερα οτι χρειάζεται αφμ για ένα συλλογο...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 ωραίος νασαι καλα. έχει τρέξιμο το θέμα δηλαδή ... δεν ήξερα οτι χρειάζεται αφμ για ένα συλλογο... Aπό το 2001 (νομίζω - κάποιος λογιστής θα μας διαφωτίσει) όλα τα νομικά πρόσωπα υποχρεούνται να έχουν ΑΦΜ. Έχει λίιιιγο τρεξιματάκι. Λιγότερο απ' ότι για να ανοίξεις μπαράκι π.χ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.