yiannis_1 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δε δίνει σωστά ρεύματα το mobo σου στους ανεμιστήρες. Συνδεσε τον με τον αντάπτορα που προανάφερα κατευθείαν στο τροφοδοτικό και κλείσε τα low speed warnings απο το bios και θα είσαι Ok. Το ότι δουλεύει ο ανεμιστήρας του amd είναι τυχαίο συμβαν. Προφανός εκείνος μπορεί να δουλέψει ακόμα και με ελάχιστο ρεύμα ή δεν είναι PWM. Τα giga εχουν κάποιο συνδυασμό πλήκτρων που βγάζει τις extra ρυθμίσεις στο bios. Ψάξτον και δοκίμασε τον. Τσέκαρε τις ρυθμίσεις του bios ξανά και κάνε και κανένα Bios update μπας και στρώσει. Οι temps σου ειδικά idle είναι super για fanless.:p:p
ahristos Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Είδα κάποιες επιλογές στο bios αλλά τίποτα δεν άλλαξε.Απο θερμοκρασίες μπορείτε να δείτε στην υπογραφή μου.Πείτε να κάνω κάτι άλλο. Οι επιλογές για τον ανεμιστήρα είναι στο τμήμα PC Health Status στο BIOS. Στο Smart FAN Control Method άμα βάλουμε Disabled θα γυρίζει συνέχεια στη μέγιστη ταχύτητα. Για σιγουριά βάζουμε και στο Smart FAN Control Mode την επιλογή Voltage για να μη δουλεύει με PWM. Αν τελικά δεν δουλεύει βάλε το CPU/SYSTEM FAN Fail Warning στο Disabled (εκεί πρέπει να είναι ήδη), και βάλε τον ανεμιστήρα κατευθείαν στο τροφοδοτικό με εκείνον τον μετατροπέα που πρότεινε ο φίλος παραπάνω.
pcfan Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Έβαλα το Smart FAN Control Mode την επιλογή Voltage και δουλεψε!!! Είμαι πια με τον ανεμιστήρα!!!Σας ευχαριστώ όλους παιδιά και ιδιαίτερα τον φίλο ahristos!!!Με συγχωρείτε...πάω για τρελό κάψιμο!!! Ένα screenshot απο το κάψιμο!!!Δείτε θερμοκρασίες!!!
yiannis_1 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Βάλε το vcore στο 1,5 και το fsb στα 320 να πας στα 3200. Κοντρόλαρε της μνήμες να μείνουν σταθερές σε συχνότητα στα 800 ή κάπου εκει κοντά και ξαναδοκίμασε. Δε μου εχει τύχει Ε2180 που να μην εχει τα 3200. Στα 2500 χαραμίζεσαι. Λογικά θα ανέβεις προς τους 60 στο prime αλλά και παλι safe θα σαι. Αντε να σπρώξει λίγο και η cpu την 4850.
pcfan Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Πως σταθεροποιείς τις ram στην εργοστασιακή τους συχνότητα;Προσπάθησα να το πάω στα 3.2GHz αλλά έκλεισε και φόρτωσε μόνο του το bios τις εργοστασιακές ρυθμίσεις.
yiannis_1 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Αυτό είναι κάτι που διαφέρει απο μητρική σε μητρική. Βασικά δες αν εκει που εχει τις ρυθμίσεις oc εχει καμιά ρύθμιση για τις μνήμες πχ 533-667-800 ή 1/1- 3/4-4/3 κοκ. Δοκίμασε τις ρυθμίσεις αυτές με 200 fsb (χωρίς overclock δηλαδή) αρχικά να δεις πια ανεβοκατεβάζει τις συχνότητες της Ram με το cpuz. Επίσης εκει που εχει ρυθμίσεις για cache latency τσέκαρε με το cpuz πάλι πως είναι ρυθμισμένες οι μνήμες. Αν εχεις επιλογή να κάνεις overvoltage τις μνήμες βάλε 2,05-2,10 και σε αυτές. Με παραπάνω ρεύμα παίζει να δουλεύουν overclocked και να μην κολάει το σύστημα. Ανέβα σε σε σκάλες των 10mherz fsb απο τα 250 στα 320 και δες που σταματάς.
eSATA Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Πως σταθεροποιείς τις ram στην εργοστασιακή τους συχνότητα;Προσπάθησα να το πάω στα 3.2GHz αλλά έκλεισε και φόρτωσε μόνο του το bios τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. εμενα μπορειτε να μου πειτε γιατι η x48 dfi μου δε το κανει αυτο;.. προσπαθει με τις ακυρες σε καποιες περιπτωσεις ρυθμισεις που εχω κανει να bootarei και κανει συνεχεις επανακκινησεις στο συστημα...μπορω να το φτιαξω αυτο καπως;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.