Προς το περιεχόμενο

Συνδεση Belkin Modem Router σε iMac

waves

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά λίγη βοήθεια γιατί πελάγωσα.

Πήρα ένα ασύρματο modem router της Belkin και συγκεκριμένα αυτό:

Belkin F5D7634NT4A Wireless Modem Router Annex A (54Mbps) & USB

Αν και λέει πάνω στο κουτί Mac Os, όταν χρησιμοποιώ τον οδηγό εγκατάστασης, πάντα κολλάει στο restarting του router.

Ξέρετε αν πρέπει να αλλάξω κάτι στο system preferences->network για να δουλέψει;

Ανοίγοντας το Safari να κάνω manual τις ρυθμίσεις, όταν πάω να αποθηκεύσω, πάντα κολλάει!

Βρε μήπως είναι ελλατωματικό; Κάποιος, που να έχει χρησιμοποιήσει wifi με τους mac του....;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators
Παιδιά λίγη βοήθεια γιατί πελάγωσα.

Πήρα ένα ασύρματο modem router της Belkin και συγκεκριμένα αυτό:

Belkin F5D7634NT4A Wireless Modem Router Annex A (54Mbps) & USB

Αν και λέει πάνω στο κουτί Mac Os, όταν χρησιμοποιώ τον οδηγό εγκατάστασης, πάντα κολλάει στο restarting του router.

Ξέρετε αν πρέπει να αλλάξω κάτι στο system preferences->network για να δουλέψει;

Ανοίγοντας το Safari να κάνω manual τις ρυθμίσεις, όταν πάω να αποθηκεύσω, πάντα κολλάει!

Βρε μήπως είναι ελλατωματικό; Κάποιος, που να έχει χρησιμοποιήσει wifi με τους mac του....;

Μόνο WiFi χρησιμοποιώ με τους τωρινούς Macintosh μου και δεν έχω συναντήσει ποτέ κανένα πρόβλημα. Το αρχικό setup το κάνω με καλώδιο βέβαια αλλά στη συνέχεια δεν κάνω κάποια ρύθμιση στον Mac, απλώς ενεργοποιώ το AirPort και αυτό βρίσκει αυτόματα το ασύρματο δίκτυό μου.

Πιθανότατα είναι θέμα του ασύρματου router σου.

• Super Moderators
Το αρχικό setup το έκανες μέσω του web interface ή χρησιμοποίησες κάποιο setup wizard;

Setup wizard? Όχι, καμία σχέση. Μέσω του κλασσικού web interface.

Τρεις διαφορετικούς wifi routers έχω χρησιμοποιήσει (κι ένα Wifi modem - αυτό το Baudtek που δίνει ο ΟΤΕ με το Conn-X), και στους τρεις εμπιστεύομαι μόνο το Web Interface. Και δεν συνάντησα κανένα πρόβλημα.

Τελευταία ερώτηση σχετικά με αυτήν την παράμετρο του θέματος.

Δηλαδή, η πρώτη κίνησή σου είναι να συνδέεις το modem router μέσω ethernet με το mac και στη συνέχεια πληκτρολογείς την ip του router σου και ξεκινάς ...και that's all;

• Super Moderators

Ακριβώς.

Εν αρχή ην το router και το καλώδιο ethernet. Πάω στο ΙΡ του router κι εκεί, στο Web Intefrace κάπου θα βρω:

α) τα πεδία για username / password και λοιπά στοιχεία (βάζω και DNS του ISP μου)

β) την ενεργοποίηση του WiFi

γ) την αλλαγή του SSID και την ενεργοποίηση WPA2 Personal με το Pre-Shared Key (τον κωδικό για το WiFi δηλαδή).

Μετά από αυτό, βγάζω το ethernet καλώδιο, ενεργοποιώ το AirPort στον Mac (αν δεν είναι ήδη ανοιχτό) και... τέλος. :-)

Τι άλλες ρυθμίσεις δηλαδή να έκανα; :-)

Σωστός. Εγώ έκανα ακριβώς τις ρυθμίσεις, που έκανες με εξαίρεση την ενεργοποίηση του WPA2, γιατί δεν ήξερα αν υποστηρίζεται.

Βέβαια θα κάνω μία ακόμα ρυθμισούλα, που εσύ δεν έκανες :-).

Θα τους πάω πίσω!!!!

Thanx anyway!

Μια χαρά βοήθησες, εσύ.

Μένει να μου το αλλάξουν τώρα. Βέβαια θα κάνω μια προσπάθεια ακόμα...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:04 ----------

Νέες πληροφορίες για όποιον ίσως έχει παρεμφερή προβλήματα:

http://insomnia.gr/forum/showthread.php?t=311976

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...