chek2fire Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Για τους τολμηρούς διαθέσιμα σήμερα τα πακέτα για το kde 4.3 beta2 http://www.kubuntu.org/news/kde-4.2.90 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
victz Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Για τους τολμηρούς διαθέσιμα σήμερα τα πακέτα για το kde 4.3 beta2 http://www.kubuntu.org/news/kde-4.2.90 Και οτι θα ρωτουσα.... Το τολμησε κανεις με την Beta 1? Kαι ποιες ηταν οι εντυπωσεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thakisn Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα! Μόλις πέρασα στον υπολογιστή ενος φίλου μου το ubuntu 9.04. Oλα δουλεύουν μια χαρά αλλά μάλλον κάναμε λάθος κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και δώσαμε διαφορετικό κωδικό απ'αυτό που νομίζαμε, με αποτέλεσμα να μην εχουμε δικαιώματα root. Τι μπορεί να γίνει ώστε να αλλάξουμε κωδικό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Καλησπερα. Ξαφνικα στο Ubuntu 9.04 που εχω στο μικρο ASUS 701 που εχω αντιμετωπιζω το εξης προβλημα.Το networkmanager αντικαθιστα αυτοματα το password wpa2 που εχω με ενα της μορφης "87e1f16ncnncvmcc7b8c7nb8c7nbcmn7cmnb78cnm8cm78c...'' , με αποτελεσμα φυσικα να μη μπορω να συνδεθω ασυρματα στο ινετρνετ μεσω του δικτυου που εκπεμει το ρουτερ μου . Εκανα μια ερευνα και βρηκα το ιδιο προβλημα εδω http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=57472 αλλα χωρις προτεινομενη λυση. Καμια ιδεα ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
the_eye Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Μήπως το μετατρέπει από ascii σε hex ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 @thakisn Αν ξερεις το ονομα του χρηστη, μπορεις με ενα live cd να κανεις ενα chroot στο σκληρο που ειναι εγκατεστημενο το ubuntu και να τον αλλαξεις απλα με >passwd [i]username[/i] και θα σου ζητησει το νεο κωδικο. Θελει και sudo μπροστα αν το live cd ειναι *ubuntu η ubuntu-based. @liakjim Δοκιμασε να βαλεις και το wicd και να ξανακανεις τα ιδια. Μεγαλη αναπηρια αυτος ο network manager τελικα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δοκιμασε να βαλεις και το wicd και να ξανακανεις τα ιδια. Μεγαλη αναπηρια αυτος ο network manager τελικα... Φιλε jim_p. Αν και δοκιμασα ηδη το wicd (χωρις επιτυχια ομως ) , συγγνώμη ομως αλλα δεν ειναι λυση αυτη που προτεινεις. Θελω να πω οτι λεω οτι εχω το χ προβλημα κ σαν λυση προτεινεις "χρησιμοποιησε το z προγραμμα" και οχι κατι σαν κανε αυτο και θα λυθει το προβλημα που εχεις με το χ προγραμμα. Μαλλον θα θυμωσεις. Ξαναζητω συγγνωμη και ευχαριστω για την απαντηση. Αλλα αν καποιος ξερει καποια λυση παρακαλω να βοηθησει. Βαριεμαι να ξαναπερασω το Ubuntu απο την αρχη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Οχι δεν θυμωνω. Υπεθεσα οτι μπορει να ειναι bug του network manager και γιαυτο προτεινα το wicd. Αν κανει τα ιδια και στο wicd, τοτε κατι αλλο παει στραβα και μαλλον εχει να κανει με το πως αποθηκευονται τα κλειδια. Και εννοειται οτι δεν ξαναπερνας τιποτα απο την αρχη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Οκ χαιρομαι. Αρα τι κανω??? (γ@μω το κερατο μου) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Μιας και δοκιμασες το wicd, και δεν συνδεεται, δεν σβηνεις καλου κακου τις ρυθμισεις τους απο το /home σου για να τα ξανασεταρεις απο την αρχη? Υπαρχει παντα και η μη-user-friendly λυση του gnome-network-admin που γραφει με την μια στο /etc/network/interfaces, οποτε δεν μπορει το ιδιο το προγραμμα να κανει καμια μετατροπη για παρτη του. Εννοειται οτι πρεπει να ξερεις το ονομα του δικτυου γιατι δεν εχει επιλογη για σκαναρισμα γυρω του! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Μιας και δοκιμασες το wicd, και δεν συνδεεται, δεν σβηνεις καλου κακου τις ρυθμισεις τους απο το /home σου για να τα ξανασεταρεις απο την αρχη? Υπαρχει παντα και η μη-user-friendly λυση του gnome-network-admin που γραφει με την μια στο /etc/network/interfaces, οποτε δεν μπορει το ιδιο το προγραμμα να κανει καμια μετατροπη για παρτη του. Εννοειται οτι πρεπει να ξερεις το ονομα του δικτυου γιατι δεν εχει επιλογη για σκαναρισμα γυρω του! 1. Στο home που ακριβως? 2. Δηλαδη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Το bug με τις καρτες γραφικων της intel εχει φτιαχτει? https://bugs.launchpad.net/ubuntu/jaunty/+source/xserver-xorg-video-intel/+bug/359392 Προκειται να παραγγειλει μια φιλη μου το 9,04 απο το site του ubuntu, ωστε να της ερθει εκει που ειναι ταχυδρομικως, μιας και οι συνδεσεις εκει ειναι πολυ αργες. Ρωταω επειδη το λαπτοπ της εχει καρτα γραφικων της intel και δεν θελει η ιδια να εχει προβληματα ακομα και με compiz. Επειδη πισω απο την μεταβαση της σε λινουξ γενικα υπαρχει κατι πολυ πιο "μεγαλο",θα ηθελα να δειξετε ολοι την απαιτουμενη σοβαροτητα. Ευχαριστω. (αν θελετε να μαθετε και τον λογο, πειτε μου για pm) ----------------------- @liakjim 1)Πραγματικα δεν γνωριζω την ακριβη θεση των αρχειων ρυθμισεων της εκαστοτε εγαρμογης μεσα στο /home. Το σιγουρο ειναι οτι βρισκονται σε κρυφα αρχεια ή σε αρχεια μεσα σε κρυφους φακελους. 2) >sudo apt-get install gnome-network-admin sudo /etc/init.d/network-manager stop (για να σταματησει να τρεχει ο network manager) Μετα απλα πας System > Administration > Network και ρυθμιζεις οτι θελεις απο εκει. Αν δεις οτι δουλευει ετσι, πετας τον network manager. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 @liakjim 1)Πραγματικα δεν γνωριζω την ακριβη θεση των αρχειων ρυθμισεων της εκαστοτε εγαρμογης μεσα στο /home. Το σιγουρο ειναι οτι βρισκονται σε κρυφα αρχεια ή σε αρχεια μεσα σε κρυφους φακελους. 2) >sudo apt-get install gnome-network-admin sudo /etc/init.d/network-manager stop (για να σταματησει να τρεχει ο network manager) Μετα απλα πας System > Administration > Network και ρυθμιζεις οτι θελεις απο εκει. Αν δεις οτι δουλευει ετσι, πετας τον network manager. Τελικα τα περασα απο την αρχη . Ευχαριστω για την προσπαθεια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Το bug με τις καρτες γραφικων της intel εχει φτιαχτει?https://bugs.launchpad.net/ubuntu/jaunty/+source/xserver-xorg-video-intel/+bug/359392 Προκειται να παραγγειλει μια φιλη μου το 9,04 απο το site του ubuntu, ωστε να της ερθει εκει που ειναι ταχυδρομικως, μιας και οι συνδεσεις εκει ειναι πολυ αργες. Ρωταω επειδη το λαπτοπ της εχει καρτα γραφικων της intel και δεν θελει η ιδια να εχει προβληματα ακομα και με compiz. Επειδη πισω απο την μεταβαση της σε λινουξ γενικα υπαρχει κατι πολυ πιο "μεγαλο",θα ηθελα να δειξετε ολοι την απαιτουμενη σοβαροτητα. Ευχαριστω. (αν θελετε να μαθετε και τον λογο, πειτε μου για pm) ----------------------- @liakjim 1)Πραγματικα δεν γνωριζω την ακριβη θεση των αρχειων ρυθμισεων της εκαστοτε εγαρμογης μεσα στο /home. Το σιγουρο ειναι οτι βρισκονται σε κρυφα αρχεια ή σε αρχεια μεσα σε κρυφους φακελους. 2) >sudo apt-get install gnome-network-admin sudo /etc/init.d/network-manager stop (για να σταματησει να τρεχει ο network manager) Μετα απλα πας System > Administration > Network και ρυθμιζεις οτι θελεις απο εκει. Αν δεις οτι δουλευει ετσι, πετας τον network manager. Εγω που εχω την GMA 965 στο λαπτοπ μου ειναι blacklisted οποτε αν εχει την ιδια καρτα καλυτερα να ξεχασει το compiz.Μπορεις βεβαια να βγαλεις το blacklist και να χρησιμοποιησεις τελικα το compiz αλλα σε μενα σερνοταν το λαπτοπ μετα απο αυτη τη ρυθμιση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 οι driver της intel που είναι στο jaunty έχουν μερικά προβλήματα. Αν αντιμετωπίσει προβλήμαα με την εγκατάσταση καλύερα να πάει στους προηγούμενους που υπήρχαν στο ibe έχουν και καλύτερη απόδοση. Εχώ ανεβάσει κάποιες οδηγίες εδώ για το πως γίνετε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.