Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu Jaunty Jackalope 9.04- Απορίες συζητήσεις

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Οι προτάσεις που δίνονται στο παραπάνω φόρουμ είναι nvidia-specific πέρα από ένα δύο προτάσεις για το compiz, στο οποίο ούτως ή άλλως στη περίπτωσή μου όλα τα εφφέ είναι απενεργοποιημένα λόγω κάποιου bug στους intel drivers.

Θα δοκιμάσω να εγκαταστήσω το ubuntu αντί του kubuntu και να δοκιμάσω, όταν με το καλό σχολάσω από τη δουλειά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχετε δει πόσο "ωραία" φαίνεται το site της ζούγκλας;

http://zougla.gr

(Ή μήπως μόνο εγώ έχω πρόβλημα...)

=========================

Άκυρο. Τώρα ανοίγει κανονικά... Μυστήρια πράγματα...

Δεν χρειάζετε να κάνεις εγκατάσταση του ubuntu αλλά νομίζω τους τελευταίους nvidia driver

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:38 ----------

και εδώ οι φωτογραφίες από το release party στην Θεσσαλονίκη

έχω μια ATI HD 2400 Pro. Τι λέτε; να βάλω τους proprietary drivers ή άλλους;;;

screenshotjye.png

Επίσης και κάτι άλλο που με καίει. Μπάινει στο open office ελληνικός ορθογράφος και αν ναι πώς;

Δεν χρειάζετε να κάνεις εγκατάσταση του ubuntu αλλά νομίζω τους τελευταίους nvidia driver

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:38 ----------

και εδώ οι φωτογραφίες από το release party στην Θεσσαλονίκη

Nα τους κάνω τί τους nvidia drivers όταν δεν έχω nvidia κάρτα??? :-)

Είπαμε ότι είμαι με intel και συγκεκριμένα με intel GMA965 X3000.

Αχ, Θεσσαλονίκη μου.....

έχω μερικά προβλήματα με τη φωτεινότητα. όταν κλείσει η οθόνη (μετά από λίγο idel) μετά επανέρχεται στην αρχική φωτεινότητα, δηλαδή στη μέση, άσχετα με το πόσο την έχω ανεβάσει η όχι. μπορώ να αλλάξω την default τιμή?

σε netbook πάντα

Τελικά το πρόβλημα απ'ότι φαίνεται είναι διαδεδομένο με τις intel κάρτες.

Από το επίσημο φόρουμ του ubuntu:

HOWTO: Jaunty Intel Graphics Performance Guide

Overview

Some users are experiencing performance issues with Intel integrated graphics chips in Jaunty (9.04) for several possible reasons:

1. The current driver in our repository has some performance issues with the EXA acceleration method. Users will notice 2D performance is poor due to the default "migration heuristic" employed by EXA (to "always" migrate pixmaps), but this causes performance issues for many users. Setting the heuristic to "greedy" alleviates this problem somewhat. See "man exa".

2. The new and faster acceleration method (UXA) is not enabled by default, due to issues reported by many users. This code is being actively developed, and many stability and performance issues have been resolved in the latest drivers (specifically within the intel driver, libdrm and the latest kernel 2.6.30-rc2). Unfortunately, Jaunty will not include the latest versions necessary to improve performance.

3. 3D performance has regressed compared to the Intrepid release, possibly due to major code changes that have resulted from the introduction to the new acceleration and memory management code (UXA, GEM, DRI2). Due to these changes, there seems to be some regressions in the "legacy" DRI acceleration.

4. Either Xorg or the "intel" driver seems to be suffering from a bug in which the memory region allocated for the graphics card is not set up with the proper type of caching. This results in jerky video playback of almost any content (from 720p media, all the way down to simple 320x240 mpeg content), and a potential loss of performance for other 2D and 3D operations.

The solution

It is possible to overcome all of these issues if you are willing to install some third-party packages. It is necessary to install kernel 2.6.30-rc2 (due to performance improvements in the drm/i915 kernel modules), and updated libdrm and xserver-xorg-video-intel packages to improve UXA and DRI2 performance. Finally, you need to manually fix the MTRR range of your graphics adapter (until it's fixed in the driver).

If you're willing to test, the solution is documented below...

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1130582

Η διαδικασία είναι λίγο πολύπλοκη, αλλά τουλάχιστον είναι μιά αρχή.

Επίσης αναφέρεται ότι αντικαθιστώντας το νέο driver με τον 2.4, η επίδοση επανέρχεται στα κανονικά της.

Η διαδικασία είναι πολύ πιό απλή αλλά πρέπει να δείτε την compatibility λίστα (σε άλλους κάνει διαφορά, σε άλλους όχι):

Reverting the Jaunty Xorg intel driver to 2.4

Αυτά.

Ελπίζω να βοήθησα τυχόν ομοιοπαθώντες....

λοιπόν πήρα το ρίσκο και έβαλα τους proprietary drivers και είναι όλα μια χαρά με ATI HD 2400 Pro agp.

Μένει τώρα να δώ τι παίζει και με τα βίντεο. Αύριο θα σας πώ τα αποτελέσματα

Το update το έκανα την επόμενη του release... κατέβαζε με 2.6mb/s . Άψογο. Επίσης κατέβασα με 2mb/s το fullcd, 1 ώρα πριν το release του με λίγο manual browsing στα ftp mirrors. (όλο το download έγινε από μισθωμένο κύκλωμα).

Τελικά ίσως να είμαι ο μόνος που νόμιζα ότι το tearing ήταν λόγω επιδόσεων του laptop από την 8.04... Δοκίμασε κανείς την λύση που παρέθεσε ο panther_512;

Τα προβλήματα με τον update_manager παραμένει; Να μείνω αγκαλιά με τον wicd ή να κάνω την αλλαγή;

λοιπόν πήρα το ρίσκο και έβαλα τους proprietary drivers και είναι όλα μια χαρά με ATI HD 2400 Pro agp.

Μένει τώρα να δώ τι παίζει και με τα βίντεο. Αύριο θα σας πώ τα αποτελέσματα

έχω περίπου την ίδια κάρτα οπότε περιμένω με αγωνία:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...