Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu Jaunty Jackalope 9.04- Απορίες συζητήσεις

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πέρασα την ubuntu remix σε netbook, πολύ καλό το interface αλλά από ταχύτητα δεν είναι και ότι καλύτερο. Πιο γρήγορη από την 8 αλλά και πάλι… και το root και το home τα έχω σε ext4 με swap όση και η ram ( 2 giga ). Λέτε να δοκιμάσω και την xubuntu?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Ποια ειναι η διανομη ubuntu remix και τι εχει πανω της? Κατι σαν το ubuntu ultimate ειναι?

Εκτος απο xubuntu, θα ελεγα να δοκιμασεις και easypeasy αν εχεις eeepc ή καποια αλλη custom made διανομη για eeepc.

Δοκιμάστηκαν όλες οι ρυθμίσεις φίλε μου. Το πρόβλημα είναι σε κάθε μορφής βίντεο, ακόμα και στα flash βιντεάκια του youtube.

Από αυτά που διάβασα από δώ και απο κεί, λένε ότι από την έκδοση 8 του Ubuntu και μετά, η απόδοση στις intel onboard κάρτες έπεσε στο 1/3 της αρχικής...

Παράλληλα η επικοινωνία του λειτουργικού με τον external 1T Essential Edition είναι πολύ περίεργη.

Μία στις 2 φορές ένα απλό κλίκ να κάνω σε κάποιο αρχείο του και μπορεί να πάρει και 2 λεπτά για να κάνει access το δίσκο...

Για το πρώτο και εγώ δεν έχω σε καμία εκτίμηση κάρτες γραφικών της intel η και τις ati. Oι driver τους είναι γενικά για τα πανηγύρια και οι nvidia κάρτες είναι νομίζω μονόδρομος.

Για το δεύτερο δες μήπως κάνει indexing στο δισκο όλη την ώρα κάποιο από τα εργαλεία της διανομής και κλείστο.

Mε tearing εννούμε την απουσία vsync, με αποτέλεσμα η εικόνα να κόβεται σε οριζόντια κομμάτια, συνήθως σε fast motion εικόνες.

Αυτό συμβαίνει όταν η κάρτα γραφικών δεν προλαβαίνει να επεξεργαστεί ταυτόχρονα όλη την εικόνα.

Χθες γίνανε και τα release party σε Αθήνα, Χανιά, Θεσσαλονίκη. Οι πρώτες φώτο που ανέβηκαν είναι από τα χανιά.

http://www.flickr.com/photos/37782504@N05/sets/72157617287930793/

Αν βγουν και οι άλλες θα τις ανεβάσω...

Δεν ξέρω αν είναι θέμα drivers, codecs, κάρτας ή του ίδιου του λειτουργικού, αλλά το να δώσω λεφτά για κάρτα γραφικών με αμφίβολα αποτελέσματα (δές το πόστ του blackjim μία σελίδα πρίν με tearing σε 9600GT) ακυρώνει το σκοπό που εγκαθιστώ το ubuntu....

Το PC το έχω για Multimedia player μόνιμα συνδεδεμένο στην TV και το να μή μπορεί να παίξει το παραμικρό βίντεο σωστά είναι μεγάλο πρόβλημα.

Κρίμα και ειλικρινά το έχω ερωτευτεί το λειτουργικό αυτό τις λίγες αυτές ώρες που ασχολήθηκα σοβαρά μαζί του.

Λέω να απεγκαταστήσω το kubuntu που έχω εγκατεστημένο και να δοκιμάσω το ubuntu, μπάς και το gnome interface έχει καλύτερα αποτελέσματα, αν και πολύ το αμφιβάλλω....

Μπορείς να δεις και στο official forum της nvidia τι λύσεις προτείνουν για το πρόβλημα που αναφέρεις. Εκεί ασχολούνται τουλάχιστον σοβαρά γενικά με το linux.

Χθες γίνανε και τα release party σε Αθήνα, Χανιά, Θεσσαλονίκη. Οι πρώτες φώτο που ανέβηκαν είναι από τα χανιά.

http://www.flickr.com/photos/37782504@N05/sets/72157617287930793/

Αν βγουν και οι άλλες θα τις ανεβάσω...

Πού να το πάρουμε μυρουδιά! Μόλις τελείωσα εγκατάσταση ubuntu στο παλιό μου pc και kubuntu (ναι, το τόλμησα) στο pc του γραφείου μου...

Είμαι παραπάνω από ενθουσιασμένος!!!

Στον Άσωτο έγινε το πάρτι στα Χανιά; Καλά, λες και είμαι σε άλλο πλανήτη...

Και μενα αργησε να κατεβασει και να εγκαταστισει αλλα δεν ειχα τπτ να κανω διακοπες πασχα και ετσι ^^ Δε μου εβγαλε κανενα προβλημα πραγμα πρωτοφανες γτ εχω εγκαταστισει 1000 φορες τα Kubuntu μεχρι να καταφερω να βαλω οτι θελω χωρις να καταστραφει κατι...αυτο το compiz και οι drivers για τη καρτα γραφικων μου βγαλαν τη ψυχη....το μονο που κανει ειναι το tearing στα βιντεο...αλλα μου κανει εντυπωση γτ το κανει σε οποια βιντεο θελει....τα μισα δουλευον τα αλλα οχι Ο.Ο

Mε tearing εννούμε την απουσία vsync, με αποτέλεσμα η εικόνα να κόβεται σε οριζόντια κομμάτια, συνήθως σε fast motion εικόνες.

Αυτό συμβαίνει όταν η κάρτα γραφικών δεν προλαβαίνει να επεξεργαστεί ταυτόχρονα όλη την εικόνα.

να κοβετε?αυτο που βλεπετε ειναι προφανες?το λεω γιατι εγω δεν ειχα προβλημα με καμια καρτα γραφικων(ΑΤΙ9600radeon intel gmax3000 και nvidia9600gt)αλλα παντα νομιζα οτι οταν η καμερα κουνιεται απο το πλανο καπως ζαλιζομαι..παντως ουτε γραμμες περιεργες βλεπω ουτε σερνεται η εικονα ουτε τετραγωνακια..ειναι κατι αυτο που λεω?

Φίλε μου, δεν θέλω να σε προσβάλλω, αλλά αν δεν ξέρεις τί είναι το tearing, δεν έχει νόημα η κουβέντα μας.

Και ναί, αυτό που βλέπω είναι προφανές, τόσο προφανές ώστε να ποστάρω εδώ ζητώντας συμβουλές από γνώστες του φαινομένου.

Και τόσο προφανές, που αν δεν υπάρχει λύση, τότε το ubuntu για μένα είναι άχρηστο :(

Δεν υπάρχει κάποια global ρύθμιση για vsync?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...