Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu Jaunty Jackalope 9.04- Απορίες συζητήσεις

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

το πρόβλημα με το amarok 2 είναι γενικευμένο ή μόνο σε μένα έχει βαλθεί να μου σπάσει τα νεύρα?

ξεκινά κανονικά το πρόγραμμα αλλά δεν παίζει καθόλου τα mp3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@chek2fire

Θα μπορουσες να μου βρεις τις οδηγιες που αναφερεις?

Υποθετω οτι δεν υπαρχει προβλημα αναμεσα στους drivers του intrepid με τον xorg του jaunty...

Κάνε ότι λέει εδώ

https://wiki.ubuntu.com/ReinhardTartler/X/RevertingIntelDriverTo2.4

μετά το downgrade των driver καλο είναι να αφαιρέσεις τα repositories. Στο laptop του αδερφού μου που έκανα το downgrade είδα φοβερή διαφορά στην απόδοση και ιδίως σταμάτησαν κάποια κρασαρίσματα σε προγράμματα που είχε.

• 1 μήνα μετά...

Εχώ συναντήσει διάφορα bug αλλά αυτό εδώ νομίζω είναι το πιο απίστευτο που υπάρχει.

OpenOffice.org won’t print on Tuesdays

όσο απίστευτο και να ακούγετε το open office δεν μπορεί να τυπώσει σε εκτυπωτές brothers τις τρίτες αλλά δουλεύει κανονικά τις επόμενες μέρες!! :D

https://bugs.edge.launchpad.net/bugs/248619

και εδώ το ubuntu planet που το διάβασα..

http://mdzlog.alcor.net/2009/08/15/bohrbugs-openoffice-org-wont-print-on-tuesdays/

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα!Μόλις έκανα εγκατάσταση το ubuntu.Ολα είναι πολύ ωραία αλλά εχω μερικές απορίες.

1)Πως μπορώ να εγκαταστήσω τον ff 3.5?

2)Που θα βρώ driver για το wireless? Μόνο αυτό δε λειτουργεί.

3)Εχω κάρτα γραφικών της ati.Μόλις τελείωσε η εγκατάσταση του ubuntu,ο πρώτος driver που κατέβηκε ήταν ο catalyst.Μπορώ να κάνω κάποια ρύθμιση για να έχω καλά γραφικά?Τώρα εχω τα visual effects στο none γιατί στις άλλεσ ρυθμισεις εχω πρόβλημα.

Αυτά προς το παρόν!

1)

>sudo apt-get install firefox-3.5

Στο μενου θα τον βρεις ως Shiretoko.

2) Πες μας και ποια ασυρματη καρτα εχεις...

>lspci | grep Wireless

3) Να βγαλεις τον catalyst γιατι

α) ειναι προβληματικος γενικα σαν driver στο linux

β) η εκδοση που εχει το repo του ubuntu (η 9.3 ειναι κανονικα) δουλευει μερικως με τον xorg 1.6

γ) αν θελησεις να βαλεις τον 9.7+ (εκδοση που δουλευει πληρως με τον xorg 1.6) απο το envy ή απο την ati, μετα απο το παραμικρο update του πυρηνα θα μενεις χωρις γραφικο περιβαλλον ή με "low graphics mode" και θα χρειαζεται να κανεις την διαδικασια απο την αρχη.

Γιαυτο radeon. Εχω πει αρκετες φορες περι αυτου, δες.

Και πες μας και ποια καρτα εχεις ακριβως

>lspci | grep VGA

Η ασύρματη κάρτα μου:

>thakis@thakis-laptop:~$ lspci | grep Wireless
03:00.0 Network controller: Intel Corporation Wireless WiFi Link 5100
thakis@thakis-laptop:~$

Η vga μου:

>thakis@thakis-laptop:~$ lspci | grep VGA
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Mobility Radeon HD 3650
thakis@thakis-laptop:~$

Tον catalyst θα τον αφαιρέσω απο την προσθαφαίρεση ή θέλει άλλη διαδικασία?

Για να βγαλεις τον catalyst θα ανοιξεις το synaptic και θα βγαλεις οτι πακετο εχεις που να εχει στο ονομα του "fglrx".

Για την καρτα που εχεις δεν ειναι ιδανικος ο radeon, αλλα για τη συγκεκριμενη περιπτωση εινια σαφως καλυτερος του fglrx.

Στη fedora που ειχες πριν ειχες προβληματα με το γραφικο περιβαλλον (καθυστερησεις κλπ που αναφερεις)? Γιατι εκει σιγουρα ηταν ο radeon.

Για το ασυρματο.

Το module που θες ειναι το iwlagn και περιεχεται στον πυρηνα απο την εκδοση 2.6.27 και μετα, οποτε δεν χρειαζεται να εγκαταστησεις κατι αλλο.

Δες αν ειναι φορτωμενο

>lsmod | grep iwlagn

και δες αν σκαναρει χωρις τη βοηθεια του network manager

>sudo iwlist scan

(θα πρεπει να δεις αποτελεσματα στα δεξια του wlan0)

και αφου πειστεις οτι ο network manager ειναι μαπα, βγαλτον και βαλε το wicd.

Λοιπόν,για το ασύρματο έβαλα το wicd και όλα καλά.Για τον catalyst τωρα.Κατέβασα τον 9.8 απο εδώ http://linux.softpedia.com/progDownload/ATI-Radeon-Linux-Display-Drivers-Download-6719.html .Οταν δεν είχα αφαιρέσει τα πακέτα που μου είπες,πήγαινα στο Εφαρμογές->ATI Catalyst Control Center και όταν το πατούσα δε γινόταν απολύτως τίποτα.Οταν αφαίρεσα τα πακέτα με fglrx και πήγα πάλι στ CCC,μου βγήκε ενα μήνυμα οτι υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν βρέθηκαν οδηγοί κτλ..Αν καταφέρουμε να φτιάξουμε κι αυτό,το λαπτοπάκι μου θα δουλεύει jet!

Εισαι σιγουρος οτι εβγαλες ολα τα πακετα που εχουν "fglrx" στο ονομα τους?

Το catalyst control center απαιτει να ειναι εγκατεστημενος ο fglrx ΚΑΙ να ειναι ενεργος.

Το πακετο που κανει εγκατασταση το catalyst control center ειναι το fglrx-amdcccle.

Αν σου δειχνει ακομα το CCC στο μενου, ξαναξεκινα το panel

>killall gnome-panel

Τους επισημους drivers τους κατεβαζεις απο εδω.

Ειμαι κατα αυτης της τακτικης για ενα και μονο λογο.

Οταν ο πυρηνας σου θα αναβαθμηστει απο 2.6.28-X σε 2.6.28-(X+1) θα μεινεις χωρις drivers και θα χρειαστει να τους ξαναπερασεις απο την αρχη γιατι εξαρτωνται αμεσα απο τον πυρηνα.

Την ιδια δουλεια και με λιγοτερο κοπο σου κανει το envy.

Αν θες παρολα αυτα να το κανεις, καντο.

Μετά απο πολλές δοκιμές διαπίστωσα οτι η καλύτερη εφαρμογή είναι να αφήσω την κάρτα μου με τους drivers που κατέβηκαν εξ'αρχής.Το δοκίμασα παίζοντας ενα clip ταινίας 720p και έπαιζε ομαλότατα,δίχως το παραμικρό πρόβλημα.1080p δε μπορώ να δοκιμάσω μιας και η max ανάλυση της οθόνης μου είναι 1440*900.Αν μπορείτε να σκεφτείτε κάποιο άλλο τρόπο να τεστάρω την κάρτα μου,εδώ είμαι!

Νομίζω οι open driver είναι ότι πρέπει για την κάρτα σου.

Θα είχες την καλοσύνη να μου πείς απο που τους κατεβάζω?Εχω κάνει σήμερα τουλάχιστον 10 clean install γιατί κλαθε φορά που πειραματιζόμουν,δεν ανοιγε ο υπολογιστής!

Επίσης,πως μπορώ να βάλω στην top bar εικονίδια που να δείχνουν τις θερμοκρασίες του υπολογιστή?

Τέλος,πως μπορώ να κάνω αυτό? [ame]http://www.youtube.com/watch?v=8GIJbjFxBgQ[/ame]

Δεν χρειάζετε να κατεβάσεις τίποτα μια και οι open driver παίζουν με την κάρτα σου. Δεν ξέρω αν υποστιρίζουν όμως 3d αλλά μπορείς να το δεις αν πας και ενεργοποιήσεις και τα εφέ του ubuntu. Αν θέλεις να εγκαταστήσεις τους official τότε άνοιξε το πρόγραμμα synaptic και βάλε από εκεί το πρόγραμμα envyng-gtk. Μετά θα το βρείς στο menu άνοιξε το και εγκατέστησε τους προτεινόμενους ati driver.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...