telnet05 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Εχω αγορασει εδω και 2 ημερες την παραπανω m/b. Το προβλημα μου ειναι οτι ενω εχω βαλει 6gb σε 3x2gb, το bios βλεπει 4, το cpu-z βλεπει κανονικα και τα 6gb. Εχω ακουσει οτι με memory remap απο το bios μπορει να διορθωθει αλλα δεν εχει καμμια τετοια επιλογη. Δοκιμασα επισης και σε διαφορετικες θεσεις αλλα τιποτα. Καμμια ιδεα;;;;
mchrisober Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 φιλε μου τι operation system χρησιμοποιεις? εαν ειναι 32bit τοτε σωστα σου βλεπει μονο τα 4 gb εαν θες να δεις και τα 6 πρεπει να πας σε 64bit..
telnet05 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Το ξερω αλλα λεω οτι το bios δεν βλεπει 6gb. Κανονικα πρεπει να τα βλεπει.
shadowmann Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Το ξερω αλλα λεω οτι το bios δεν βλεπει 6gb. Κανονικα πρεπει να τα βλεπει. αλλα λες ότι το cpu-z βλέπει 6...οποτε αποκλείουμε το ενδεχόμενο να είναι κάποιο dimm χαλασμένο. δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό...
telnet05 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Ναι και εμενα μου φαινεται παραξενο. Θα ρωτησω και την corsair να δουμε τη θα πουν.
geobot24 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Μπορει να φταει το bios....Καντου ενα update να σιγουρευτεις και απο κει...
random Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 ...ενω εχω βαλει 6gb σε 3x2gb, το bios βλεπει 4 στα πρωτα boot που της έκανα ειδε 6 κανονικά χωρις να πειράξω κάτι. μετα απο λιγες μερες, σε καποια boot, μετα απο πειράματα στις ρυθμίσεις, και μπολικες μπλε οθονες... την είδα να εμφανίζει στο post: memory 4 gb. μετά παρατήρησα οτι το bios ειχε γυρίσει σε παλαιότερη έκδοση (F4), ενω οταν την πήρα είχε το F5. (εχει dual bios, και μαλλον ειχε κρατήσει το F4 στο backup) ξαναπέρασα το F5 και δεν επανεμφανίστηκε καποιο πρόβλημα. (δεν εχω ασχοληθει με καποια ρυθμιση "memory remap" ή κατι παρόμοιο..) Σημ: βλέπω εδώ έχει βγεί και νεώτερο: F6 ( 31/3/2009 ) http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2957#anchor_os http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_DownloadFile.aspx?FileType=BIOS&FileID=14539 ----------------------------------------------------------------------------------- βαλε το νεώτερο bios, βαλε τις ρυθμισεις στα default. αν ακομη εχει προβλημα, βγαλε τα 2 απο τα 3 dimakia, και δοκιμασε ενα, ενα μόνο του να σιγουρευτεις οτι και bios, και λειτουργικό το βλέπουν κανονικά. επόμενη επιλογή: memtest (καθε ενα ξεχωριστά).
swiftech Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 αμα στο ξανακανει βαλε ξανα τα dimakia και θα τις δει μου το εχει κανει και εμενα η rampage ii
telnet05 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Το δοκιμασα. Τα εβγαλα, τα εβαλα αλλα τιποτα. Το παραξενο ειναι οτι το cpu-z και το easytune της gigabyte βλεπουν οτι εχω 6gb.
anarxos0 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 στα πρωτα boot που της έκανα ειδε 6 κανονικά χωρις να πειράξω κάτι. μετα απο λιγες μερες, σε καποια boot, μετα απο πειράματα στις ρυθμίσεις, και μπολικες μπλε οθονες... την είδα να εμφανίζει στο post: memory 4 gb. μετά παρατήρησα οτι το bios ειχε γυρίσει σε παλαιότερη έκδοση (F4), ενω οταν την πήρα είχε το F5. (εχει dual bios, και μαλλον ειχε κρατήσει το F4 στο backup) ξαναπέρασα το F5 και δεν επανεμφανίστηκε καποιο πρόβλημα. (δεν εχω ασχοληθει με καποια ρυθμιση "memory remap" ή κατι παρόμοιο..) Σημ: βλέπω εδώ έχει βγεί και νεώτερο: F6 ( 31/3/2009 ) http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2957#anchor_os http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_DownloadFile.aspx?FileType=BIOS&FileID=14539 . Λιγο ασχετη με το θεμα ερωτησει. Αφου ξαναπερασες το F5 μετα load optimized defaults και την αποθηκευση τον νεων ρυθμισεων στη επανεκκινηση του post πατησες alt+F12; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:36 ---------- Εχω αγορασει εδω και 2 ημερες την παραπανω m/b. Το προβλημα μου ειναι οτι ενω εχω βαλει 6gb σε 3x2gb, το bios βλεπει 4, το cpu-z βλεπει κανονικα και τα 6gb. Εχω ακουσει οτι με memory remap απο το bios μπορει να διορθωθει αλλα δεν εχει καμμια τετοια επιλογη. Δοκιμασα επισης και σε διαφορετικες θεσεις αλλα τιποτα. Καμμια ιδεα;;;; Επειδη και εγω την ιδια εχω, οταν λες το μπιος βλεπει 4 εννοεις οτι στο standard CMOS Features κατω κατω που λεει Total Memory γραφει 4096 και μετα στο Μ.Ι.Τ σου δειχνει οτι υπαρχει μνημη μονο στο channel A και Β ενω στο channel C γραφει N/A; Το ιδιο στο Advanced DRAM Features δειχνει οτι υπαρχουν μνημες μονο στα δυο πρωτα καναλια και οχι στο τριτο;
telnet05 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Ναι μεσα στο standard CMOS Features λεει total memory 4096. Στο Μ.Ι.Τ. και στο Advanced DRAM Features οπως λες δειχνει οτι εχει και στα τρια channel μνημη. Οπως και στο cpu z και στο Easy Tune της Gigabyte μεσα απο τα windows.
random Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Λιγο ασχετη με το θεμα ερωτησει.Αφου ξαναπερασες το F5 μετα load optimized defaults και την αποθηκευση τον νεων ρυθμισεων στη επανεκκινηση του post πατησες alt+F12; οχι. χτες περασα την F6. τί κανει το alt+F12 ;
anarxos0 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 οχι. χτες περασα την F6. τί κανει το alt+F12 ; για ριξε εδω μια ματια οπως το καταλαβαινω εγω ουσιαστικα κανει αντικατασταση το καινουργιο μπιος και στο δευτερο τσιπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.