fotis12 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Παιδιά έχει πάει καιρός από τότε που είχα unix (ή linux δεν ξέρω πως να τα αποκαλέσω), και σκέφτηκα να βάλω πάλι αλλά δεν ξέρω πώς εξελήχθηκε το θέμα, άρα θα ήθελα προτάσεις για τα καλύτερα, παλιά είχα ubuntu δεν ξέρω αν πρέπει να συνεχίσω, δεν τα θέλω για προγραμματισμό ή κάτι τέτοιο απλή χρήση θα τους κάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Μιας και ρωτας για unix, pc-bsd Πλακα κανω. Επειδη απ'πτο βλεπω εχεις ati και hardware τελευταιας γενιας, θες διανομη με οσο το δυνατον πιο νεο πυρηνα ΚΑΙ να μην εχει τον xorg 1.5+ λογω ati! Αρα... Το ubuntu 9,04 εχει νεο πυρηνα, αλλα εχει και τον xorg 1.6, οποτε ati γιοκ! To debian 5 εχει παλιο πυρηνα, αλλα εχει xorg 1.4 που παιζει απροβληματιστα με την ati. Και παει λεγοντας... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotis12 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Το ubuntu 9,04 εχει νεο πυρηνα, αλλα εχει και τον xorg 1.6, οποτε ati γιοκ! Παλία με το δεύτερο computer της υπογραφής μου τα κατάφερνα με τα drivers σε ati, με τα νέα δεν φαντάζομε να έχει πρόβλημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Κι ομως, δεν ειναι "οι παλιοι" ή "οι νεοι drivers της ati", ειναι γενικα "οι drivers της ati" που εχουν προβλημα με τον καθε xorg που ειναι μπροστα απο την εποχη τους. Δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις παντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Νομίζω ότι το jaunty έχει τους τελευταίους driver της ati που υποστιρίζουν την διανομή και φυσικά το xorg. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilias_t Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Και μια λεπτομέρεια... Linux is not UNIX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
com_hs Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Σωστόοοοοοοοοος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Massiv0r Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Εν μερη μου θυμιζεις τον εαυτο μου πριν ενα διαστημα. Φοβομουνα βλεπεις την αλλαγη και γενικοτερα ειμουν σε μια περιεργη φαση καθως δεν ειμουν γνωριμος με το συστημα,σιγα σιγα μπηκα στο κλιμα και τα εμαθα. Για απλη χρηση τα εχω και εγω, δεν καταφερα βλεπεις ο αχρηστος στον τοσο χρονο που καταναλωνω να μαθω και τιποτα σχετικα με τον προγραμματισμο, ο χρυσος τομεας του λειτουργικου... Εαν θες την γνωμη μου, περνα προς Ubuntu μερια μιας και τα πραγματα ειναι σερβιρισμενα, απλα θα κανεις μερικες τυπικες αλλαγες με βαση τα γουστα σου και εισαι κομπλε. Σε περιπτωση που εχεις ακομα σχεσεις με πρωην...προγραμματα των Windows θα σου προτεινα να βαλεις το Wubi μια φτηνη μεν διαδικασια αλλα δεν χρειαζεται να κανεις σχεδον τιποτα παρα να πατησεις ενα Click, πιστευεις οτι θα αντεξεις τοση ταλαιπωρια ? Επιπλεον σου μενει η πρωην... εγκατασταση των Windows. Περνεις 2 χωρις κοπο αλλα με τροπο Καλη τυχη σε οτι επιλογει κανεις,κοιτα μονο μην φτασεις σε σημειο να αλλαζεις λειτουργικο καθε τρεις και λιγο, βρες ενα και φτιαξε μια σταθερη σχεση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
goldenelf2 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Θα έλεγα για αρχή να μην μείνεις σε μια μόνο διανομή. Κατέβασε 3-4 εύκολες διανομές, όπως πχ ubuntu, fedora, mandriva, opensuse και δοκίμασε. Η κάθεμια είναι διαφορετική απο την άλλην, στον τρόπο επιτέλεσης διάφορων εργασιών. Αν έχεις, αφιέρωσε λίγο χρόνο σε κάθεμια και βρες ποια σου ταιριάζει. Εγώ προσωπικά θα ξεκινούσα απο Xubuntu, μιας και είναι απο τις πιο εύκολες και ποιο ελαφριές απο ubuntu διανομές. Αν δεις ότι έχεις πάρει το κολάι και έχεις χρόνο, προχώρα σε κάτι πιο εξελιγμένο, όπως το arch, gentoo κτλ. Για όλες τις διανομές που κυκλοφορούν δες εδώ : http://distrowatch.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Iron_man21 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 +1 για αυτά που σου είπε ο goldenelf2. Εγώ βάζω επιλέον την εξής διανομή: CrunchBang Linux την είχα παλιά και μπορώ να σου πω πως είναι εύκολη και κάνεις οτι θες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreas_g Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Γιατι δεν κατεβαζεις οποιες θελεις σαν live cd και μετα να δεις τι δουλευει, τι δεν δουλευει, τι παιζει, τι δεν παιζει...........οτι προβλημα ειναι να φανει, θα φανει λογικα και απο το live cd........ Εγω προτεινω και Sabayon.......εχει βγει τωρα και η 4.1 εκδοση αλλα μονο με gnome..........:-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Και μια λεπτομέρεια... Linux is not UNIX Και τι είναι; Σίγουρα είναι UNIX like και σίγουρα είναι παιδί του UNIX, αλλά ποια η κύρια διαφορά τους στην πράξη για να το λες αυτό; Επίσης δεν καταλαβαίνω πώς είναι δυνατόν το UNIX που είναι ίσως το καλύτερο και ιστορικότερο λειτουργικό σύστημα, να είναι και το λιγότερο λαοφιλές! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreas_g Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Marketing φιλε μου Marketing!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:rolleyes::rolleyes: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Και τι είναι; Σίγουρα είναι UNIX like και σίγουρα είναι παιδί του UNIX, αλλά ποια η κύρια διαφορά τους στην πράξη για να το λες αυτό; Επίσης δεν καταλαβαίνω πώς είναι δυνατόν το UNIX που είναι ίσως το καλύτερο και ιστορικότερο λειτουργικό σύστημα, να είναι και το λιγότερο λαοφιλές! Το Linux είναι Unix like αλλα δεν ειναι unix. Ο πηρυνας Linux εχει γραφτει ολοκληρωτικά απο την αρχη. Linux και Unix ειναι παρόμοια γιατι το linux ακολουθει το προτυπο POSIX, το οποιο δημιουργηθηκε για την συμβατοτητα μεταξυ των παραλλαγων του Unix , αλλα το linux δεν ειναι παραλλαγή unix για τον λογο που ανεφερα πριν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Το Linux δεν ειναι επαναλαμβανομενο ακρωνύμιο. Το GNU ειναι (GNU's not Unix, is not Unix, is not Unix....) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.