mits-lamia Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Πριν απο τρεις μερες εβαλα ενα τροφοδοτικο της Corsair 650W. Μιας που το ανοιξα το pc καθαρισα τη ψυκτρα της cpu, τη ξαναεβαλα και με το που ανοιγω το pc η θερμοκρασια της ηταν 42C σε idle και 67 σε full load σε συγκριση 32-33 idle και 55-57 full που ειχα πριν.Παρατηρησα οτι το ανεμιστηρακι (cpu) δουλευε συνεχως στις 1800-1900rpm και εμενε εκει ακομα και στους 70C.Αν ειναι προβλημα του ανεμιστηρα μπορειτε να μου προτεινετε καποιο σετακι??
Tenshi Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Θα έλεγα οτι υπαρχει κακή επαφή ψύκτρας με τον επεξεργαστή.Δέν ανέφερες ποια είναι,φαντάζομαι οτι μιλάμε για την κλασική λύση της intel. Αν ναί,οταν καθάρισες το θερμοαγώγιμο υλικό κάτω απο την ψύκτρα,το αντικατέστησες με νέο;Επίσης κοίτα αν τα push pins της ψύκτρας έχουν περάσει μέχρι πίσω απο την μητρική (θα δείς τις "βελόνες" να εξέχουν)
eSATA Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Θα έλεγα οτι υπαρχει κακή επαφή ψύκτρας με τον επεξεργαστή.Δέν ανέφερες ποια είναι,φαντάζομαι οτι μιλάμε για την κλασική λύση της intel.Αν ναί,οταν καθάρισες το θερμοαγώγιμο υλικό κάτω απο την ψύκτρα,το αντικατέστησες με νέο;Επίσης κοίτα αν τα push pins της ψύκτρας έχουν περάσει μέχρι πίσω απο την μητρική (θα δείς τις "βελόνες" να εξέχουν) τι μαλακια συστημα αυτο εγω τα εχω διαλυσει...χαθηκε να βαλουν 2 βιδες
Tenshi Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δεν ειναι απαραίτητα το μπελαλίδικο push pin system που φταίει.Μια χαρά κάνει την δουλειά του αρκεί να προσέχεις και την πίσω πλευρά της μητρικής κατα την διάρκεια της εγκατάστασης. Βέβαια,αν δεν υπάρχει πάστα κάτω απο την ψύκτρα λογικό είναι να βλέπεις +10C πρίν και μετά. Φυσικά ισχύει και εδώ ο χρυσός κανόνας: "If its not broken,don't try to fix it"
mits-lamia Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 τι μαλακια συστημα αυτο εγω τα εχω διαλυσει...χαθηκε να βαλουν 2 βιδες Φιλε e-sata εχεις πολυ δικιο...δεν το ειχα λυσει ποτε και εφαγα τα χερια για να το βαλω και να παταει σωστα... Η εγκατασταση ειναι οκ πιστευω...το ανεμιστηρακι βρε παιδια γιατι ειναι κολλημενο στις 1800rpm??
pc_tech Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Αν είναι στο auto το ανεμιστηράκι, όταν βλέπει ψηλές θερμοκρασίες στον επεξεργαστή ανεβαίνει μόνο του.
panosno1com Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 ακομα ενας <<δυσαρεστημενος>> με τα push-pins :lol:
caution Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 ...από σκόνες είμαστε εντάξει; edit: τώρα που το ξαναδιάβασα σαν ατάκα από dealέρι είναι
eSATA Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 ακομα ενας <<δυσαρεστημενος>> με τα push-pins :lol: εμα.....το καλυτερο ειναι οι βιδουλες
phanispal Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Μια ερώτηση: το ανεμιστήρι το σύνδεσες πάλι στο Cpu Fan Header ή σε κάποιο άλλο; (ξέρω.. σχεδόν απίθανο, αλλά έχουν γίνει κι αυτά, γι' αυτό και ρωτάω)
mits-lamia Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Το προβλημα λυθηκε τελικα...Αιτια η επαφη ψυκτρας-cpu...Με αρκετη πιεση κουμπωσε σωστα και οι θερμοκρασιες ειναι φυσιολογικες...Ευχαριστω για το ενδιαφερον...
onty Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Eγω πηρα αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.911024 και για να βιδωσω τις βιδες επρεπε να βγαλω τροφοδοτικο, καρτα γραφικων και ραμ....λιγο τραγικο...αλλα εγινε καλη δουλεια αφου κραταει τον C2D 8500 στα 4 GHz και ρευμα 1,16 στους 35 C..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.