logo15 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Η Ουρανουπολη ειναι Χαλκιδική. Δεν εχουμε αυτοκίνητο οποτε πως μπορουμε να παμε εκει? Ειμαστε Αθηνα. θελουμε να ήμαστε εκει 5¨30 το πρωϊ παιζει τιποτα? Λογο αγίου ορους. Αν ειναι και φτηνα ακομη καλυτερα Ευχαριστω!
slygeo87 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Ved buens ende, 3ο σύννεφο δεξιά μετά τη στρατόσφαιρα.
Anastasia33 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Αν επιλέξεις το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, θα σου κοστίσει φθηνά μα θα χρειαστεί να διανυκτερεύσεις στην Ουρανούπολη... Διαφορετικά θα πάρεις ταξί από Θεσσαλονίκη, αν θέλεις μπορώ να ρωτήσω περίπου πόσο κοστίζει, ο γαμπρός μου εργαζόταν οδηγός ταξί. Ως τη Θεσσαλονίκη πως θα φτάσεις?
leftermann Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 το ταξί Θεσσαλονίκη - Ουρανούπολη θα πονέσει πολύ. Είναι κάπου 140 χλμ. Μάλλον συμφέρει κτελ και μια διανυκτέρευση Ουρανούπολη. Από ξενοδοχεία και δωμάτια τίγκα.
Finn Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής έχει δρομολόγιο απευθείας από Αθήνα για Ουρανούπολη. Διαφορετικά πας Θεσσαλονίκη με ότι σε βολεύει καλύτερα και μετά απο Θεσσαλονίκη πάλι με ΚΤΕΛ Χαλκιδικής πας Ουρανούπολη (5-6 δρομολόγια την ημέρα).
klainmaingr Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Είμαι αρκετά σίγουρος οτι τα ΚΤΕΛ έχουν φροντίσει να φτάνουν δρομολόγια τις ώρες που φεύγουν τα πλοία. Για αρχή πρέπει να έχετε βγάλει διαμονητήρια (ανάλογα με την ηλικία πάει και το τζάμπα/μειωμένο/κανονικό) Για τα ΚΤΕΛ τα δρομολόγια είναι τα παρακάτω http://www.in-ktel.gr/index.php?act=viewCat&catId=1042 Μόνο το πρώτο και με αρκετά ζόρια ίσως σε βολέψει στην ώρα μιάς και το πλοίο νομίζω φεύγει στις 8 και πρέπει πρίν να πάρετε τα διαμονητήρια(απο ουρανούπολη αυτά). Ο δρόμος για ουρανούπολη είναι ψιλοτραγικός οπότε μην σε ξεγελάσουν τα λίγα χιλιόμετρα. Τα κτέλ χαλκιδικής απο τα κτέλ θεσ/νίκης αθηνών είναι ΠΟΛΥ μακριά.. Είναι στις δύο άκρες τις πόλης βασικά. Τις ώρες που θα φτάσετε για να πάτε "απευθείας" θα αναγκαστείτε να πάρετε ταξί μιας και λεωφορεία δεν υπάρχουν εκείνη την ώρα. Λόγω ελάχιστης κίνησης λογικά θα είναι κάνα 10ρικο. Ρώτα στα κτέλ αθηνών άν έχει κάτι με τη μία για ουρανούπολη που να φτάνει κάπου στις 6-7 στο λιμάνι. Αυτά... Οτιδήποτε χρειαστείς πόσταρε εδώ.. edit: 6 το πρωί απο ουρανούπολη φεύγει για άγιο όρος το έκτακτο το οποίο είναι κατα βάση για εργάτες και φορτηγά κτλ.. οπότε μάλλον δεν είναι απαραίτητο να είσαι εκεί τόσο νωρίς μιας και το κανονικό φεύγει στις 8. (πάρε καλύτερα τηλέφωνο να μάθεις με σιγουριά για τα δρομολόγια και τα διαμονητήρια)
Anastasia33 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 logo15, δεν γνωρίζω αν υπάρχει ΚΤΕΛ από Αθήνα για Ουρανούπολη, αν υπάρχει όμως, ακούγεται πολύ καλή λύση, αρκεί να φτάνεις κοντά στην ώρα αναχώρησης του πλοίου. Ρώτησα τον γαμπρό μου για ταξί, μου είπε ότι μπορείς να βρεις με 80 ευρώ, από το σιδηροδρομικό σταθμό ή από τα ΚΤΕΛ, για Ουρανούπολη. Επίσης, επειδή ο ίδιος του έχει επισκεφθεί πολλές φορές το Όρος, μου είπε ότι με το πρώτο πρωϊνό καραβάκι πηγαίνουν στο Όρος οι καλόγεροι. Εσύ, όπως και όλοι οι επισκέπτες, δεδομένου ότι φτάνοντας θα βγάλεις διαμονητήρια, θα φύγεις με το δεύτερο καραβάκι, γύρω στις 9. Αν έρθεις με ΚΤΕΛ ως τη Θεσσαλονίκη, θα φτάσεις γύρω στις 2-3 από όσο θυμάται ο γαμπρός μου τα δρομολόγια. Υπάρχει και ένα τρένο που φτάνει γύρω στις 2. Πίνεις το καφεδάκι σου, τρως τη μπουγάτσα σου και αναχωρείς με ταξί για το Όρος. Ο γαμπρός μου εργαζόταν, όπως σου είπα, ως οδηγός ταξί, σε ένα παλικάρι που πηγαίνει πολύ συχνά στο Όρος, τόσο ως επισκέπτης, όσο και ως οδηγός με το ταξί ως την Ουρανούπολη. Αν το αποφασίσεις, μπορώ να σας φέρω σε επαφή ώστε να έχετε ραντεβού. Αλλά ακόμη και αν βρεις την άκρη μόνος σου, μπορείς να ζητήσεις από τον ίδιο οδηγό που θα σε πάει, να έρθει να σε παραλάβει κι όλας. Καλή ευκολία!
Finn Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Nobody pays fckuing attention? Έγραψα παραπάνω πως το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα - Ουρανούπολη
sphinxgr Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Το ΚΤΕΛ το οποίο είναι ειδικά για Α. Όρος φεύγει 23.00 καθημερινά από τον Κηφισό (10.30 από Πεδίο του Άρεως Πλατεία Αιγύπτου - λεωφ. Αλεξάνδρας & Πατησίων). Κόστος με επιστροφή περίπου 55 ευρώ (το κανονικό εισιτήριο). Φτάνεις περίπου στις 05.00 (6 ώρες κάνει περίπου). Το λεωφορείο των 23.00 (απο Αθήνα) σε πάει στη συνέχεια στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής να πάρεις των 6.15 με προορισμό την Ουρανούπολη. Αν πάρεις άλλη ώρα ΚΤΕΛ τότε στο σταθμό των ΚΤΕΛ βγαίνεις ακριβώς απέξω και παίρνεις το αστικό λεωφορείο 36 το οποίο σε πάει στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής. Στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής πλέον, το απλό εισιτήριο για Ουρανούπολη κοστίζει € 10.70 και με επιστροφή €19.50 (ισχύει για 1 μήνα). Το λεωφορείο φεύγει στις 06.15 και φτάνει στις 08.30 περίπου. Όταν φτάσεις Ουρανούπολη παίρνεις το διαμονητήριο σου το οποίο το έχεις κλείσει τηλεφωνικά έως και 3 μήνες πριν (25 ευρώ) και επιβιβάζεσαι στο καράβι για Δάφνη το οποίο φεύγει κάθε μέρα στις 09.45 και φτάνει στις 12.00 (7 ευρώ το εισιτήριο) . Δρομολόγια θα δεις εδώ. Το λεωφορείο για Καρυές φεύγει με το που φτάνεις στη Δάφνη και κοστίζει 3 ευρώ. Απο εκεί επιλέγεις αμάξι για το που θες να πας με τα ακόλουθα τιμολόγια ή έχεις κανονίσει απο πρίν μήπως πας με καράβι. Σημείωση: Όταν ο καιρός είναι καλός <4 μποφόρ τότε υπάρχουν προγραμματισμένα ταχύπλοα που φεύγουν απο Ιερισσό και πάνε απο τα Ανατολικά μοναστήρια, ένα παράδειγμα χρέωσης είναι Ιβήρων - Μ.Λαυρας 6 ευρώ / άτομο. Διαφορετικά μόνο με αυτοκίνητο ή πόδια. Για τη Δυτική μεριά υπάρχουν Ferry (οπως έχω αναφέρει παραπάνω με σχετικό link) όλο το χρόνο αλλά και ταχύπλοα ΤΑΧΙ. Σχετικά με δρομολόγια απο Ιερισσό επισυνάπτω πληροφορίες Όταν είναι να επιστρέψεις τώρα με το καλό το καράβι απο την Δάφνη φεύγει στις 12.10 και φτάνει στις 14.15 όπου υπάρχει ανταπόκριση με ΚΤΕΛ για Θεσσαλονίκη, δρομολόγια υπάρχουν εδώ. Αυτό το ΚΤΕΛ και μόνο πάει αρχικά στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής και στη συνέχεια σε πάει στον κεντρικό σταθμό για να πάρεις το ΚΤΕΛ για Αθήνα (είναι με ανταπόκριση), των 18.00 δηλαδή, το οποίο φτάνει Αθήνα στις 00.00. Επειδή το Ιντερνετ ενημερώνεται γρήγορα όχι όμως και οι παραπάνω πληροφορίες οι οποίες ισχύουν για τον Απρίλιο του 2009, πριν κάνει κάποιος οτιδήποτε ας πάρει τηλ στα ΚΤΕΛ να βεβαιωθεί και να κλείσει θέση από νωρίς. Για τη διαμονή σου στο Α.Όρος ψάξε στο νετ για πληροφορίες, υπάρχουν άπειρα άρθρα και επιπλέον κυκλοφορεί ένας εξαιρετικός ταξιδιωτικός οδηγός απο την Road όπου και θα σου πρότεινα να αγοράσεις ώστε να ξέρεις τι βλέπεις, τι κάνεις και να προγραμματίσεις σωστά την επίσκεψη σου. Για το αν υπάρχει ΚΤΕΛ απευθείας απο Αθήνα για Ουρανούπολη έχω ακούσει και εγώ πως υπάρχει, και έπειτα απο επικοινωνία με τα ΚΤΕΛ Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής ΔΕΝ υπάρχει! Τα μόνα που υπάρχουν είναι αυτά με ανταπόκριση που ξεκινούν στις 23.00 από Αθήνα και στις 14.15 απο Ουρανούπολη, όπως έγραψα παραπάνω. Και στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής δεν αναφέρεται δρομολόγιο Ουρανούπολη - Αθήνα απευθείας. Μπορείς να διαβάσεις και αυτό από τα πολλά που υπάρχουν
naftis Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Θα ήθελα να θέσω το θέμα και απο μιά άλλη πλευρά, την πλευρά του φορολογούμενου καταναλωτή. Για να υπάρχουν όλες αυτές οι πληροφορίες που παραθέτουμε, έχουν δοθεί 1.956.468 ευρώ απο τους Έλληνες φορολογούμενους. http://inteltransport.e-transport.gov.gr/content.asp?ContentID=74 Τα ΚΤΕΛ όμως βασισμένα στην μονοπολιακή κατάσταση που λειτουργούν, μας έχουν γράψει στα @@ τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.