Προς το περιεχόμενο

τηλεφώνημα από eurobank ή απάτη??

RubiksCube

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν δέχτηκα ένα περίεργο τηλεφώνημα από τη Eurobank, ζητούσαν και κάποια στοιχεία αλλά και κάτι ακόμα. Δεν ξέρω αν είναι αληθινό, αλλά έχω λόγους να πιστεύω ότι μπορεί να είναι απάτη.

Λέω να μην πω περισσότερα ακόμα, αφού υποτίθεται ότι θα με ξαναπάρουν (έχω και τον αριθμό που με πήραν), αλλά θέλω να ρωτήσω αν δέχτηκε κανείς άλλος κάτι παρόμοιο πρόσφατα.

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν δεν εχεις λογαριασμους με αυτη την τραπεζα, δανεια ταμιευτηρια κλπ. απλα γραψτους.

Αν εχεις, μην δωσεις τιποτε απο το τηλεφωνο, και πες τους να σου δωσουν αυτοι τα στοιχεια τους (ονοματεπωνυμο αυτου που καλει, τηλεφωνο, και καταστημα της τραπεζας) και οτι θα περασεις αυτοπροσωπως απο το κοντινοτερο υποκαταστημα, να διασταυρωσεις τα στοιχεια, και να δεις (αν ειναι αληθεια) τι σε θελουν.

Απο το τηλεφωνο μην δωσεις απολυτως τιποτε.

Δημοσ.

+1 και απο μενα

Σε καμια περιπτωση δεν θα δωσεις προσωπικα στοιχεια,απο το τηλεφωνο.

Και να τους το πεις στα ισια,για να δεις πως θα αντιδρασουν.

Ζητα το ονομα και το τηλεφωνο,αυτου που μιλας και κανε επιβεβαιωση με την τραπεζα.

Αριθμους ταυτοτητας,διαβατηριου,λογαριασμων και οτι μπορει να χρησιμοποιηθει κακοβουλα,δεν τα δινεις σε κανενα.

Εχει γεμισει ο τοπος απατεωνες...

Δημοσ.

Αφου εχουμε 213123123123123123 τραπεζες στην ελλαδα, γιατι δε πας να ρωτησεις? Ειμαι συγουρος οτι στα 500 μετρα απο το σπιτι σου θα εχει μια efg, εγω εχω δυο εθνικες μια κυπρου μια μιλενιουμ, δυο πειραιως, μια αλφα,3 efg , καμια 10 αλλες . Ολα αυτα στο χιλιομετρο. Η περιοχη μου ειναι ο νεος κοσμος, και δε σου λεω τοις τραπεζε που ειναι στη συγγρου

Δημοσ.
Αφου εχουμε 213123123123123123 τραπεζες στην ελλαδα, γιατι δε πας να ρωτησεις?

Πήρα τηλ την eurobank να ρωτήσω αν ο αριθμός είναι δικός τους, και μου είπε η τηλεφωνήτρια ότι δεν μπορούσε να το δει εκείνη την ώρα! Αν με ξαναπάρουν, φυσικά θα ρωτήσω όνομα κλπ. Επίσης θα γράψω σύντομα, λεπτομέρειες για το τι ζητούσαν και ότι άλλο με έκανε να υποψιαστώ.

Thanks

Δημοσ.

Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση η οποιαδήποτε τράπεζα να σε πάρει τηλέφωνο και να σου ζητήσει στοιχεία. Αν συμβεί κάτι τέτοιο είναι απάτη.

Δημοσ.
Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση η οποιαδήποτε τράπεζα να σε πάρει τηλέφωνο και να σου ζητήσει στοιχεία. Αν συμβεί κάτι τέτοιο είναι απάτη.

Ετσι ακριβως...Εχω phonebanking και ebanking με Eurobank και ποτε δεν με πηραν τηλ για να δωσω εγω στοιχεια. Οσες φορε πηρα εγω εκτος τον προσωπικο κωδικο (2 απο τα 4 ψηφια) και τον αριθμο της καρτας μου , μου ζηταγαν και αλλες πληροφοριες για να εξακριβωσουν οτι ειμαι εγω.

Δημοσ.
Πήρα τηλ την eurobank να ρωτήσω αν ο αριθμός είναι δικός τους, και μου είπε η τηλεφωνήτρια ότι δεν μπορούσε να το δει εκείνη την ώρα! Αν με ξαναπάρουν, φυσικά θα ρωτήσω όνομα κλπ. Επίσης θα γράψω σύντομα, λεπτομέρειες για το τι ζητούσαν και ότι άλλο με έκανε να υποψιαστώ.

Thanks

Γιατί δεν κοιτάς το τηλέφωνο μόνος σου; http://www.whitepages.gr/gr/

Πες μας και τα αποτελέσματα.

Δημοσ.

με ειχε παρει και μενα μια τυπισσα απο κει πριν κανα μηνα για το ιδιο, ηθελε λεει να επαληθευσει διευθυνση αποστολης λογαριασμων, και τηλ σταθερο κινητο κ εργασιας. η διαφορα ειναι οτι εκεινη μου ειπε τι ειχε περασμενα και ποτε ειχαν περαστει -σημαντικο μιας και θυμομουν ποτε ειχα αλλαξει στοιχεια και γω της ειπα απλα τι ηταν οκ κ τι οχι. ξερω οτι δε προκειται να ζητησει καμια τραπεζα στοιχεια λογαριασμων και η συγκεκριμενη δε μου ζητησε ουτε αριθμους, κωδικους κλπ και μου ειπε φυσικα κ το ονομα της κ το τηλ. της ειμαι σιγουρος οτι ηταν legit call αλλα και καμια σπαμοεταιρια να ηταν, ειχα μια φαγουρα αν εχουν το τηλ μου και τη διευθυνση..(που τα ειχαν ηδη απο καπου προφανως)

αν παντως ειναι ιδια περιπτωση ριξε ενα ερωτημα προς eurobank ετσι απο περιεργια μιας κεχεις τηλ κ ονομα..

Δημοσ.
Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα. Δεν το βρίσκει στην αναζήτηση.

Για δώστο μας εδώ,δημόσια.:devil:

Είναι ο μόνος τρόπος άμυνας,καμια πεντακοσαριά τηλέφωνα (τουλάχιστον),όλη τη διάρκεια της μέρας,καλά θα τους πάει.:P

Δημοσ.

Λοιπόν, με ξαναπήρε σήμερα για να τις απαντήσω αν ενδιαφέρομαι για το πρόγραμμα που είχε προτείνει.

Γενικά ήθελε να με βάλει σε ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα.

Θα πω πρώτα αυτά που με έκαναν να υποψιαστώ στο 1ο τηλεφώνημα.

1. Είχε οδό και περιοχή και μου ζήτησε τον αριθμό

σκέφτηκα ότι προφανώς θα είχε και τον αριθμό αλλά ήθελε να με βάλει στο mood να αρχίσω να λέω στοιχεία.

2. Με ρώτησε τι επάγγελμα κάνω. Όταν της είπα, μετά από 30 δεύτερα λέει "αα ναι, τάδε επάγγελμα, το βλέπω", όπου τάδε επάγγελμα αυτό που τις είπα.

3. Της είπα να μου πει πως λέγεται το πρόγραμμα και ότι θα πάω στο πιο κοντινό κατάστημα αν αποφασίσω ότι με συμφέρει. Εϊπε "μόνο από τα κεντρικά γραφεία προσφέρεται." Επίσης δεν μου είπε πως λέγεται το πρόγραμμα.

4. Ήταν πολύ πιεστική, στην αρχή νόμιζε ότι είχα συμφωνήσει και ήθελε να περάσουν την επομένη το πρωί κιόλας (!!) από το σπίτι να υπογράψω κάτι συμβόλαια.

5. Τις είπα ότι θα το συζητήσω με τον πατέρα μου και θα δω, και ρωτούσε επιτακτικά "είναι συνδικαιούχος ο πατέρας σας??".

6. Μου ζήτησε το κινητό το οποίο δεν έδωσα.

7. Έψαξα μετά τον αριθμό στο google και βρήκα αυτό

http://whocallsme.com/Phone-Number.aspx/2109555571

το οποίο λέει

it's from a greek bank the eurobank and it's fake its says to give the credit card because you take 3000 euro its fake dont give them informationsCaller ID: 210-955-5571

Caller: Eurobank

αυτός είναι και ο αριθμός. Ξέρω ότι το original τηλ είναι 2109555000 οπότε θα μπορούσε να είναι κάποιο εσωτερικό (ή κάποια πολύ καλά στημένη απάτη).

Τελικά σήμερα μου είπε το όνομα του προγράμματος (easylife). Έτσι και αλλιώς δεν με ενδιέφερε (κλειστός λογαριασμός για 2 χρόνια τουλάχιστον και άλλα πολλά).

Δεν ξέρω αν ήταν ok η όλη περίπτωση αλλά καλύτερα να είμαστε καχύποπτοι παρά αφελής.

Αυτά.

Δημοσ.
...7. Έψαξα μετά τον αριθμό στο google και βρήκα αυτό

http://whocallsme.com/Phone-Number.aspx/2109555571

το οποίο λέει

it's from a greek bank the eurobank and it's fake its says to give the credit card because you take 3000 euro its fake dont give them informationsCaller ID: 210-955-5571

Caller: Eurobank

αυτός είναι και ο αριθμός. Ξέρω ότι το original τηλ είναι 2109555000 οπότε θα μπορούσε να είναι κάποιο εσωτερικό (ή κάποια πολύ καλά στημένη απάτη).

Τελικά σήμερα μου είπε το όνομα του προγράμματος (easylife). Έτσι και αλλιώς δεν με ενδιέφερε (κλειστός λογαριασμός για 2 χρόνια τουλάχιστον και άλλα πολλά).

Δεν ξέρω αν ήταν ok η όλη περίπτωση αλλά καλύτερα να είμαστε καχύποπτοι παρά αφελής.

Αυτά.

Πήρα έτσι από περιέργεια (έχω άφθονο χρόνο αυτό το καιρό) και απάντησε μαγνητοφωνημένο μήνυμα της Eurobank.Φυσικά,όπως λες,δεν αναφέρεται στον κατάλογο αυτό το τηλέφωνο.

Περίεργα πράματα.:eek:

Δημοσ.

Παιδιά προσοχή! Ό,τι ισχύει για το phising μέσω internet (http://www.e-forum.gr/phpbb3/viewtopic.php?f=20&t=129&p=575#p575) ισχύει και για τα τηλεφωνήματα. Δείτε πρόσφατη σχετική σύσταση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για το θέμα που συζητάτε: http://www.e-forum.gr/phpbb3/viewtopic.php?f=15&t=326&start=0&hilit=%CE%AD%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7#p461

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Να σας ενημερωσω για το θεμα για το οποιο συζητατε ( η συζητουσατε καλυτερα αλλα παντα ειναι καλο να υπαρχουν καποιες διευκρινησεις) οτι το συγκεκριμενο τηλεφωνημα δεν ειναι fake. Το Easy Life ειναι ενα αποταμιευτικο προγραμμα της Eurobank που διατειθετε μονο μεσω του τηλεφωνικου της κεντρου. Απευθυνεται αποκλειστικα σε πελατες της τραπεζας, δεν υπαρχει περιπτωση να σας καλεσαν χωρις να συσχετιζεστε με καποιο λογαριασμο, καρτα, δανειο κτλ

Η ενεργοποιηση του γινεται τηλεφωνικα και μονο για τον λογο οτι στοχευει σε συγκεκριμενο πελατολογιο, δεν ειναι ανοιχτο για ολους λογω των προνομιακων του αποδοσεων. Τυχαινει να δουλευει η αδερφη μου στο συγκεκριμενο τμημα οποτε τα ξερω με λεπτομερειες και μαλιστα το εχω ξεκινησει κι εγω.

Η διαδικασια ταυτοποιησης των στοιχειων μου ειχε φανει περιεργο κι εμενα που γινεται μεσω τηλεφωνου αλλα επειδη η διαδικασια ειναι καταγραφικη δεν υπαρχει καποιος κινδυνος. Ο,τι λενε ειναι αυτο που ισχυει και μαλιστα απ'οσο ξερουν εφιστουν ιδιαιτερη προσοχη στους υπαλληλους ωστε να μην πουν κατι ανακριβες γιατι μετα κινδυνευουν με αγωγες απο τον πελατη. Αν σου πουν δλδ οτι το επιτοκιο ειναι 5% πχ και δε σου ξεκαθαρισουν οτι απο αυτο το 3% μονο ειναι εγγυημενο (ετσι το εχω εγω, δεν ξερω ακριβως τι ισχυει σημερα) και το υπολοιπο προκυπτει απο τις υπεραποδοσεις της τραπεζας που ειναι κυμαινομενες ομως, τοτε εχουν κανει φαουλ και αν θες τα διακοπτεις ολα κ τους τρεχεις κιολας αν εχεις την ορεξη.

Οσον αφορα αυτο που λετε οτι τους ειπατε πως μενω εκει κ σας ειπαν "Α, ναι το βλεπω" γινεται επειδη πρεπει να επιβεβαιωσουμε μονοι μας τα στοιχεια μας και δε μπορουν να μας τα πουν οι ιδιοι. Κανονες της τηλεφωνικης καταγραφης. Ακομα κι εγω για να ενεργοποιησω το συγκεκριμενο προγραμμα μεσω της αδερφης μου επρεπε να με παρει τηλεφωνο και να μου μιλησει καθαρα επαγγελματικα σα να μη με ηξερε, να ταυτοποιησει τα στοιχεια μου κτλ για να ειναι κ αυτη αλλα κι εγω (κ ο αντιστοιχος πελατης ενιοτε) νομικα καλλυμενοι.

Οποτε αν τυχει κ σας παρουν μη φοβηθειτε τη διαδικασια η για να αισθανθειτε πιο σιγουροι ζητηστε ονομα κ τηλεφωνο κ καλεστε τους επιτοπου. Πειτε ομως πως το κανετε για να ειστε σιγουροι οτι μιλατε με Eurobank αλλιως θα προσπαθησουν να σας αποτρεψουν νομιζοντας πως απλως τους αποφευγετε.

Και τελος μια προσωπικη συμβουλη. Αν σας ενδιαφερουν τετοια προγραμματα, προτιμηστε αυτο απο το αντιστοιχο της τραπεζας που διατειθετε στα καταστηματα (Value λεγεται) γιατι δινει μεγαλυτερες αποδοσεις με καλυτερους ορους. Κ εγω το Value ηθελα να αρχισω, ασχετα με το τι προωθει η αδερφη μου, αλλα φυσικα κοιταξα το συμφερον μου και ειναι θετικο τελικα οτι συνεπεσε κ με αυτο της αδερφης μου

Αυτα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...