infested Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Πολύ ενδιαφέρον θέμα... Εδώ και μερικούς μήνες σκεφτόμουν να δοκιμάσω να φύγω εξωτερικό για σπουδές (μάστερ) και εργασία παράλληλα και μια από τις βασικές μου επιλογές ήταν το Εδιμβούργο, μάλιστα έχω ψήσει και 1-2 φίλους να μεταναστεύσουμε ομαδικώς για Ηνωμένο Βασίλειο. Θα ήθελα να ρωτήσω τα παιδιά που το έχουν ψάξει περισσότερο αν υπάρχουν κάποια μάστερ που να δέχονται φοιτητές το Φεβρουάριο (τον Σεπτέμβριο τον έχασα προφανώς) και πότε πρέπει να αρχίσω να κάνω αιτήσεις και να το ψάξω ποιο σοβαρά?
Blondeamon Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 University of Edinburgh Herriott Watt Napier University Αυτα ειναι τα 3 πανεπιστημια της πόλης, τα υπόλοιπα θα τα βρείς μόνος σου στις ιστοσελίδες τους. Δε νομίζω κάποιος να το έχει ψάξει τοσο και για τα 3 που να ξέρει τι ξεκινάει και πότε. Αιτήσεις κάνεις αμέσως μόλις βρεις msc που σου αρέσει και ας ειναι και 7 μηνες πριν.
infested Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 University of EdinburghHerriott Watt Napier University Αυτα ειναι τα 3 πανεπιστημια της πόλης, τα υπόλοιπα θα τα βρείς μόνος σου στις ιστοσελίδες τους. Δε νομίζω κάποιος να το έχει ψάξει τοσο και για τα 3 που να ξέρει τι ξεκινάει και πότε. Αιτήσεις κάνεις αμέσως μόλις βρεις msc που σου αρέσει και ας ειναι και 7 μηνες πριν. Σε ευχαριστώ, ειδικά για τα λινκ των άλλων πανεπιστημίων. Δυστυχώς δεν βρίσκω πληροφορίες για ημερομηνίες αιτήσεων οπότε θα πρέπει προφανως να τους στείλω email.
fwteini v. Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 ενδιαφερομαι για το παν/μιο του εδιμβουργου , για το τμημα συμβουλευτικης ψυχολογιας. θα ηθελα σχολια για το συγκεκριμενο μαστερ .ευχαριστω
Blondeamon Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Για όσα θέλουν οι υποψήφιοι να μάθουν για το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, έφτιαξα έναν πλήρες guide στο ταξιδιωτικό σαιτ που συχνάζουμε οι ξενιτεμένοι και οι ταξιδιάρηδες: http://www.travelstories.gr/%E7-%E6%F9%DE-%F3%F4%EF-%E5%E4%E9%EC%E2%EF%FD%F1%E3%EF/14227-university-edinburgh-%F4%EF-%F0%E1%ED%E5%F0%E9%F3%F4%DE%EC%E9%EF-%F4%EF%F5-%E5%E4%E9%EC%E2%EF%FD%F1%E3%EF%F5-%EA%E1%E9-%FC%F3%E1-%E8%DD%EB%E1%F4%E5-%ED%E1-%EC%DC%E8%E5%F4%E5.html University of Edinburgh - Όλα όσα θέλατε να μάθετε για το Εδιμβούργο είναι ο τίτλος του.
klainmaingr Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 E λοιπόν. Δεν μπορεί να είναι τόσο τυχαίο ρε γαμώτο. Ευχαριστώ για το λίνκ. Θεόσταλτο.
tzizzz Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 αυτα ειναι πανεπιστημια, οχι βλακειες σαν εδω που ειναι χαβουζες οποιος θελει μπαινει σπαει κλεβει κτλ κτλ . τυχερος οποιος παει να σπουδασει σε τετοιες συνθηκες
Rubin074 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Παιδιά, σαν πόλη το Εδιμβούργο λέει με χίλια. Δεν έχω ζήσει ποτέ, έχω πάει όμως 5-6 φορές τα τελευταία χρόνια και γενικώς όποτε βρίσκω κάνα Σαββατοκύριακο ελεύθερο πετάγομαι με την East Coast. Σαν πόλη το βρίσκω πανέμορφο, τώρα σε πρακτικά θέματα, όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω, δεν παίζει council tax για τους φοιτητές. Για σπίτι απ' όσο γνωρίζω με 4-5 κατοστάρικα (απλώς το νοίκι) βρίσκεις, το θέμα είναι αν είχες κάποιον υπ' όψιν σου να συγκατοικήσεις να σου 'ρθει πιο φθηνά. Αν είσαι easy going τύπος μπορείς να ψάξεις σε κάποιο σχετικό site/γραφείο ή να βολιδοσκοπήσεις προθέσεις κάποιου που ξέρεις ότι θα πάει επίσης (απλά πράγματα: τι θέλει και τι απαιτεί ο καθένας, αν ταιριάζετε, είστε ΟΚ, αλλιώς καλή καρδιά). Μεταξύ σπιτιού και εστίας, ένα καλό σπίτι δεν το "τρώει" καμία εστία, το θέμα είναι πού θα το βρεις. Θέλει ψάξιμο και ψάξιμο ενόσω είσαι εκεί, οπότε μιας και είναι η πρώτη σου φορά έξω, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις τη λύση της εστίας. Σε έξοδα διαβίωσης, αν δεν εμφανίζεις συμπτώματα Ελληνάρα μπορείς να υπολογίζεις άλλα 4 κατοστάρικα για μια λιτή προς το μέτριο ζωή, με 5 κατοσταρικάκια είσαι βασιλιάς.
Praetorianos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Για όσα θέλουν οι υποψήφιοι να μάθουν για το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, έφτιαξα έναν πλήρες guide στο ταξιδιωτικό σαιτ που συχνάζουμε οι ξενιτεμένοι και οι ταξιδιάρηδες: http://www.travelstories.gr/%E7-%E6%F9%DE-%F3%F4%EF-%E5%E4%E9%EC%E2%EF%FD%F1%E3%EF/14227-university-edinburgh-%F4%EF-%F0%E1%ED%E5%F0%E9%F3%F4%DE%EC%E9%EF-%F4%EF%F5-%E5%E4%E9%EC%E2%EF%FD%F1%E3%EF%F5-%EA%E1%E9-%FC%F3%E1-%E8%DD%EB%E1%F4%E5-%ED%E1-%EC%DC%E8%E5%F4%E5.html University of Edinburgh - Όλα όσα θέλατε να μάθετε για το Εδιμβούργο είναι ο τίτλος του. Ωραίος οδηγός, πολύ περιγραφικός.. Να σε ρωτήσω εσύ με πόσα ευρώ πηγαινοέρχεσαι συνήθως ? Γιατί τα 200 από τα 600 έχουν μια διαφορά αν αποφασίσεις ταξίδι
Blondeamon Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Εγώ ανήκω στην σπάνια κατηγορία του Έλληνα που κανονίζω τις δουλειές μου 6 μήνες πριν. Κάθε φορά δίνω γύρω στα 120 ευρώ πήγαινε έλα απο Αθήνα. (easyjet χωρίς βαλίτσες και ασφάλειες κλπ) Η easyjet βγάζει πάντα απρόσμενες προσφορές με -25% εκπτώσεις και εκεί αγοράζω. (είμαι στο newsletter)
klainmaingr Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Απο θεσσαλονίκη ξέρουμε μέσες άκρες το κόστος; (αν κλείσεις καιρό πρίν)
Blondeamon Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Εκεί που σου ανέφερα 120-150 , απο Σαλονίκη πετάω και εγώ πολλές φορές. Αν κλείσεις νωρίς δες και ΒΑ ενιαίο εισιτήριο, θα βγει λίγα παραπάνω αλλα έχεις σιγουρια αμα εχεις καμια ακύρωση.
infested Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Εκπληκτικό post Blondeamon και πάνω στην ώρα, σε ευχαριστώ πολύ. Μου έκαναν εντύπωση τα σχόλια για τον καιρό, το κόστος ζωής και τις υποτροφίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.