Προς το περιεχόμενο

διαμονή στο Εδιμβούργο- 1 χρόνο Master

Blondeamon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
...οι σπουδαστές που προέρχονται απο χώρες εντός της ΕΕ δεν έχουν προτεραιότητα στις εστίες, ούτε τους παρέχεται κάποια σχετική εγγύηση (έκανα την σχετική αίτηση, και το άκυρο μου ήρθε με auto responder). Βέβαια, τιμώντας την καταγωγή μου αυτή την αίτηση την έκανα μόλις χθες... Τώρα τα σπίτια είναι δύσκολη υπόθεση και ομολογουμένως απαιτείται ψάξιμο και ικανότητα γρήγορης αντίληψης της σκωτσέζικης προφοράς.

Ωχ, μη μας λες τετοια!! Εγώ ακόμα δεν έχω κάνει την αίτηση, να μη δοκιμάσω καν δλδ!!:fear:

Δε θέλω καν να σκέφτομαι οτι θα πρέπει να μπω στη διαδικασία του ψαξίματος σπιτιού και ιδιαίτερα συγκατοίκων!! Οι εστίες ήταν η πιο βολική επιλογή, κρίμα

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σχετικά με αυτό που υπόθηκε πιο πάνω, για τον βαθμό πτυχείου, αν δεν πληρείς αυτή την προϋπόθεση, πχ ζητάει βαθμό >=2ii και εσύ έχει 6,8 ! Δεν σε πέρνουν ;; Ή πληρώνεις και πας όπου θες ανεξάρτητα βαθμού ;

Δημοσ.

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις, είναι να κάνεις εγγραφή στην mailling list του hellenic society του πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου. Τώρα είναι καλή περίοδος καθώς θα στέλνουν συνεχώς μειλ σπουδαστές οι οποίοι είτε ψάχνουν κάποιον για συγκατοίκηση, είτε έχουν ήδη σπίτι και ένας εκ των συγκάτοικων τους φεύγει οπότε ψάχνουν ένα άτομο να πάρει την θέση του.

Να μείνεις μόνος ξεχασετο εκτός και άμα βαστάς οικονομικά. Για να μείνεις μόνος σε καλούτσικη περιοχή +έξοδα σπιτιού υπολόγιζε γύρω στις 550-600 λίρες και λίγα λέω.

Η καλύτερη περίπτωση θα ήταν να βρεις κάποιον που έχει ήδη σπίτι και να συγκατοικήσεις μαζί του. Ίνας μεταπτυχιακός θα ήταν ότι πρέπει. Δεν θα το ρίσκαρα να μείνω με ξένο αν ειμουν στην θέση σου γιατί δεν έχεις σχετική εμπειρία εκτός και αν είσαι της "περιπέτειας".

Αν βρεις κάποιον για συγκατοίκηση και θέλετε να ψάξετε σπίτι τότε θα πρωτινά να πάτε σε γραφεία. Εκ πείρας, τα δυο καλύτερα agencies είναι ο dj alexander http://www.djalexander.co.uk/

και Dove Davis http://www.dovedavies.com/contacts.asp

Επίσης μπορείς να ψάξεις εδώ http://www.citylets.co.uk/edinburgh-property/

Το θέμα είναι ότι πρέπει να πας νωρίτερα. Καλή περίοδος για να πας είναι αμέσως με τη λήξη του festival. Μένεις/Μένετε se bed and breakfast τσεκάρεις στο ίντερνετ από 6-7 σπίτια και από τα δυο γραφεία και κανονίζετε ραντεβού. Φυσικά τα σπίτια να κοιτάτε/ρωτάτε να είναι άμεσα διαθέσιμα.

Για το σπίτι είναι κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να κοιτάτε. Πρώτον και σημαντικότερον η περιοχή. Δω θα σε βοηθήσει ο αδερφός σου. Δεύτερον η συγκοινωνία και ποσά λεωφορεία πρέπει να πάρεις για να φτάσεις στο πανεπιστήμιο. Μπορείς να τσεκάρεις ποια λεωφορεία πάνε στο πανεπιστήμιο από την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου. Πόσο κοντά έχει σούπερ, πόσο κοντά είναι στο κέντρο κτλ.

Τώρα για μέσα στο σπίτι,

Να έχει gas central heating

Καλά κουφώματα/παράθυρα

Το πάτωμα να είναι σε καλή κατάσταση

Φυσικά να είναι πλήρες επιπλωμένο

Να είναι πεντακάθαρο πριν μπούμε μέσα

Κάτι μου διαφεύγει είμαι σίγουρος...

Γενικά ετοιμάσου για τρέξιμο τον πρώτο καιρό. Θα σε συμβούλευα πάντως να έχεις πρώτη προτεραιότητα να βρεις κάποιον μέσω τις λίστας που αναφέρω ποιο πάνω κάποιον ο οποίος νοικιάζει ήδη και ψάχνει άτομο για συγκατοίκηση. Θα γλυτώσεις πολύ χρόνο/χρήμα/άγχος.

Μην πας μόνος πάντως. Πάνε μόνος μόνο άμα αποφασίσεις να μείνεις στις εστίες και εξασφαλίσεις θέση εκκει.

Καλές σπουδές, καλά να περάσεις και άμα επιθυμήσεις φαγητό που να θυμίζει λίγο Ελλάδα πάνε εδώ

http://www.mussel-inn.com/

Δημοσ.

(Chinaski will save our souls)

Πραγματικά νομίζω είναι οι πληρέστερες και οι πιο νηφάλιες οδηγίες (συμφωνούν επακριβώς και με το "survival kit" που μοιράστηκαν μαζί μου άτομα που ήταν προηγούμενα εκεί). Cheers for that. Επίσης, μετά την αρνητική απάντηση απο τις εστίες των μεταπτυχιακών (δυστυχώς AlexBt ισχύει...), έψαξα λίγο για private housing, όντως έπεσα πάνω στα γραφεία που προανέφερες, και υπήρχαν κάποιες προσφορές οι οποίες ομολογώ - μέσα απο την οθόνη πάντα - φάνταζαν ιδιαίτερα δελεαστικές... Σε πολλές περιπτώσεις οι τιμές δεν ξεπερνούν τις αντίστοιχες των εστιών των μεταπτυχιακών. Το σίγουρο είναι πως αν μοιραστούν ένα σπίτι 2 - 3 άτομα, τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα οικονομικά.

Σχετικά με το προαπαιτούμενο του 7 που προαναφέρθηκε... Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Εξαρτάται φυσικά απο το πρόγραμμα, αλλά κάθε φάκελος εξετάζεται ξεχωριστά. Αυτό που σίγουρα βοηθά είναι η πρότερη εργασιακή εμπειρία. Δηλαδή υπάρχει (υποθέτω) μια νοητή ζυγαριά... Εννοείται πως στέλνεις τις αιτήσεις σου, δεν έχεις τίποτα να χάσεις (πέραν ίσως κάποιων ταχυδρομικών και φωτοτυπικών εξόδων).

Επίσης, JohnEngineer η περιγραφή σου, μου φάνηκε ιδιαίτερα δελεαστική ομολογουμένως... Πάντως το Εδιμβούργο είναι αρκετά ήσυχη και όμορφη πόλη... (αν καταφέρεις και μείνεις ζωντανός βέβαια:-D).

Δημοσ.

Για τα παιδια που πατε τωρα. Κοιταξτε να δειτε αν το προγραμμα το οποιο θα παρακολουθησετε επιδοτειτε. http://www.student-support-saas.gov.uk/

Τι εννοω με την επιδοτηση. Δινουν συγκεκριμενες θεσεις για συγκεκριμενα προγραμματα για καθε πανεπιστημιο ξεχωριστα. Παραδειγματος χαρη. Επιδοτουν 5 θεσεις για MSc. Design & Digital Media. Η επιδοτηση μπορει να ειναι 50% μπορει να ειναι και 100% των διδακτρων. Ειναι στην διακριτικη ευχερεια του Πανεπιστιμιου να αποφασισει ποιος θα παρει την επιδοτουμενη θεση, και πολλες φορες δεν αναγραφoνται τα κριτηρια. Ωποτε δεν χανετε τιποτα να ρωτησετε και να το κυνηγησετε "πολλα τα λεφτα Αρη".

http://www.student-support-saas.gov.uk/student_support/special_circumstances/postgrad_list.htm#edin_u

Εδώ μπορείτε να δείτε ποια προγράμματα επιδοτούνται.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Φτάνω σιγα σιγα στην ημερομηνία άφιξης μου στο Εδιμβούργο και οι αναζητήσεις σπιτιού έχουν πάρει φωτιά.

Απότι το κόβω καμια 450-480 το νοίκι θα πάει και άλλα 60-80 τα bills.Αν κάποιος πάει επίσης φέτος εκει για msc και θέλει συζητησούλα ας μου κανει ενα pm, είμαστε ήδη 2 που μιλάμε για το τι θα κάνουμε μόλις πάμε πάνω.

Ευχαριστω όσους βοήθησαν.

Δημοσ.

Θα ήθελα να κάνω τις εξείς ερωτήσεις ! Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχουν master που ξεκινούν το εαρινό εξάμηνο στο πανεπιστήμιο Napier Edinburgh?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας σε όσους μπούν στον κόπο να με βοηθήσουν..Επιπλέον δεύτερη και τελευταία απορία με πολλά υποερωτήματα και που σχετίζεται με το saas.

ΠΡΩΤΑ πας, ΓΡΑΦΕΣΑΙ και μετά την παίρνεις την υποτροφία? Σε τι ποσοστό καλύπτει το saas? Ποιον μπορώ να ρωτήσω, το πανεπιστήμιο ή το saas για το πόσα ατομα χρηματοδοτουν ανα master.

Επίσης, αν εγω γραφτω απο νωρίς, ισχυροποιώ την θέση μου για μια υποτροφία?

Υπάρχουν περιορισμοι του στυλ, κοπηκες σε μαθημα κόψε το λαιμο σου και βρές τα λεφτά να μας τας επιστρέψεις?

Υπάρχει κάποιος που την πήρε αυτή την υποτροφία και μπορεί να με ενημερώσει εκ των έσω τι καλύπτει και ποιους καλύπτει?

Παίζει θετικό ρόλο το άριστο ΤΟΕFL στο να πάρω την χρηματοδοτητση?

Δημοσ.

1) Πρεπει να ψαξεις στη σελίδα τους ή να τους στείλεις mail. Δεν αναφέρεις σχολή/αντικείμενο κλπ

2) Πρώτα κανεις αίτηση ηλεκτρονικα (κοντα στον Φεβρουαριο ανοίγουν και μεχρι αρχες Ιουνη νομίζω). Φυσικά αίτηση στον SAAS κάνεις ΑΦΟΥ πρώτα έχεις πάρει conditional offer απο το πανεπιστημιο.Η εγγραφη σου στο πανεπιστημιο ειναι το τελευταιο πραγμα χρονολογικα και πρεπει να εχεις κανει απο πριν το καλοκαιρι την αιτηση για υποτροφια.

3) Ο SAAS άλλαξε πολύ, δεν δίνει πια υποτροφιες σε όλους και μάλιστα δίνει πάρα πολύ λίγες εως ελάχιστες.(το 2004 εδινε σε ολους τους ελληνες, οταν σπουδαζε ο αδερφος μου. τωρα πολυ λιγες) Το πανεπιστημιο λεει στον SAAS σε ποιους να δώσει και αποφασίζει με βάση βαθμό πτυχίου, συστατικές κλπ

3) Αν γραφτείς νωρις δε παιζει κανενα ρόλο, πρεπει όμως να σε προτεινει το πανεπιστημιο με βάση το τι βαθμούς έχεις στο πτυχίο σου και στις διακρίσεις σου(υποτροφιες, συστατικες, papers κλπ).

4) Αν κοπείς σε μάθημα χάνεις το μεταπτυχιακο σου αμέσως.(υπάρχουν και καθηγητές που ίσως σου δώσουν 2η ευκαιρία).

5)Για όλα όσα θέλεις να μάθεις για τις υποτροφίες του SAAS εδώ:

http://www.saas.gov.uk/

Καλή ανάγνωση :P

6) To toefl δε παιζει κανενα ρόλο, αρκει να γράψεις πανω απτο οριο που ζητανε και τελος.

Θα σου προτεινα να δεις Herriot Watt & Edinburgh, το Napier δεν εχει και το καλύτερο όνομα και μάλιστα ειναι και πολύ χαμηλά στην λίστα αξιολόγησης των αγγλικών πανεπιστημίων.(40η,14η και 65η θέση αντίστοιχα)

http://extras.timesonline.co.uk/tol_gug/gooduniversityguide.php

Δημοσ.

Δεν εχω πολυ χρονο

Μολις παρεις conditional h unconditional offer επικοινωνεις με τον υπευθυνο του μαστερ και του αναφερεις οτι ενδιαφερεσε για την επιδοτηση (ΔΕΝ ειναι υποτροφια). Τα κριτηρια αλλαζουν απο πανεπιστημιο σε πανεπιστημιο. Μπορει και με ενα απλο δυσκολευομαι να πληρωσω να το παρεις, αλλα ειναι first come first served αλλα εχουν κριτηρια οπως αναφερει ο Blondeamon. Αυτο που καλυπτει ειναι μερος ή ολα τα διδακτρα.

Αν κοπεις σε μαθημα ΔΕΝ χανεις το μεταπτυχιακο, εχεις ακομα μια ευκαιρεια να περασεις το μαθημα. Φυσικα αυτο αλλαζει απο πανεπιστημιο σε πανεπιστημιο, αλλα στην πλειοψηφια τους σου επιτρεπουν να ξαναδωσεις το μαθημα. Δεν ειναι στο χερι του καθηγητη, ειναι οτι γραφει το καταστατικο της εκαστοτε σχολης/μεταπτυχιακου, για αυτο το διαβαζουμε προσεκτικα, αν ψαξεις θα βρεις τουλαχιστον το περσυνο (Ψαξε για rules and regulations της σχολης/μεταπτυχιακου).

http://www.student-support-saas.gov.uk/student_support/special_circumstances/postgrad_list.htm Εδω θα δεις ποσες επιδοτουμενες θεσεις θα εχει το Napier και για ποια μεταπτυχιακα. ΠΟΤΕ το SAAS δεν εδινε επιδοτουμενες θεσεις σε ολους τους Ελληνες. Εδινε και συνεχιζει να δινει για συγκεκριμενα μεταπτυχιακα. Information texhnology ας πουμε εδινε επιδοτηση για ολα τα πανεπιστημια για ολους τους φοιτητες στο 100% της αξιας των διδακτρων.

Αυτο που εκανε το SAAS ειναι να δινει επιδοτησεις 100% της αξιας των διδακτρων μεχρι το 2002 (για bachelor). Αν αρχιζες μετα το 2002 ναι μεν σου πληρωνε τα διδακτρα αλλα ενα χρονο μετα την αποφοιτητη σου επρεπε να επιστρεψεςι ενα ποσο πισω.

Παντα διαβαζουμε ολα τα rules and regulations. Οτι απορια εχεις υπαρχει εκκει.

Η θεση καταταξεις δεν ειναι αντιπροσωπευτικη. Η πεση του department η της σχολης ειναι ποιο αντιπροσωπευτικη. Για παραδιγμα το πανεπιστημιου του Paisley πριν 3-4 χρονια βρισκοταν γυρω στιν 80-90 θεση. To civil engineering toy ομως ηταν 5 σε ολο το UK.

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι να κάνω μεταπτυχιακό σε κάποια εξειδικευμένη μορφή του εναλλακτικού τουρισμού. Όπως ecotourism ή cultural tourism . Γνωρίζω οτι το napier δεν έχει και την καλύτερη κατάταξη, ΟΜΩΣ συζητώντας με τους καθηγητές μου Που υποτίθεται είναι γνώστες της κατάστασης- πάρτε βαθιά ανάσα γιατί ακολουθεί βαθυστόχαστη ακαδημαική ανάλυση- μου είπαν οτι όλα αυτά τα μεταπτυχιακά είναι τόσο παπατζιλίδικα που καλύτερα στο Napier που σου πληρώνουν και τα διδάκτρα το saas. Τώρα το πρώτο πτυχίο είναι με βαθμολογία 7.2 και το δεύτερο κάπου εκεί το υπολογίζω να βγεί..

Μέχρι τον Φεβρουάριο θα έχω ήδη 2 προπτυχιακά στα χέρια μου και πραγματικά θα ενδιαφέρομουνα να ξεκινήσω στο εαρινό εξάμηνο και να μην χρειαστώ να περιμένω μέχρι τον Σαπτέμβριο. Στην σελίδα του πανεπιστημίου, η οποία είναι πραγματικά ελεηνή, (η εμένα με πείραξαν οι ξανθές ανταύγειες) αναφέρει κάπου οτι courses begin and on January for the academic year 2009-2010! Mα ποιο 2009 ρε γαμώτο? Και πως τον Ιανουάριο?

Ένα πράγμα μόνο ρε παιδιά, το αν θα σου καλυψει τα δίδακτρα ή οχι το saas το μαθαίνεις πριν πας, Ετσι?

Δημοσ.

http://www.student-support-saas.gov.uk/student_support/special_circumstances/postgrad_list.htm#napier

145 θεσεις για περιπου 50 μεταπτυχιακα. Τωρα το ποσες θεσεις θα παρει καθε μεταπτυχιακο δεν το αναφερει. Σιγουρα θα ξερεις μονο αμα επικοινωνησεις με τους υπευθυνους τον μεταπτυχιακων προγραμματων.

courses begin and on January for the academic year 2009-2010! το ακαδημαικο ετος αρχιζει τον Σεπτεβρη και τελιωνει τον επομενο Σεπτεβρη. Ωποτε μπορουσε να σου πει οτι τα μαθηματα αρχιζουν τον Ιουνη του ακαδημαικου ετους 2009-2010. Το ακαδημαικο ετος δεν αρχιζει 1/1.

Δημοσ.

Σιγουρα θα ξερεις μονο αμα επικοινωνησεις με τους υπευθυνους τον μεταπτυχιακων προγραμματων.

.

με τους υπεύθυνους στο saar η στο πανεπίστημιο της επιλογής μου?

Δημοσ.
Βρετανικός Βορράς! Τί υπέροχες αναμνήσεις μου έρχονται! Ξύλο στις πλατείες κάθε μέρα κάτι ντόπιοι ελεινοί Εγγλεζάδες.. Οι περισσότεροι με αναστολή απο φυλακές.. Να παλκώνονται με τους αστυνομικούς.. Κάμερες, σειρήνες κάθε μέρα, Αγγλίδες να τρέχουν ξυπόλητες με τις σαγιονάρες στο χέρι.. άλλες να φεύγουν με δυό-δυό αράπηδες.. μεθυσμένοι και μεθυσμένες να κατουράνε στο δρόμο.. να "φλασάρουν" τον ποπό τους μπροστά σου.. εμετοί παντού.. Τα ναρκωτικά και τα αναβολικά να μοιράζονται σαν καραμελίτσες για το λαιμό.. Και κοίνο το ασταμάτητο ψιλοβρόχι τσικ τσάκ σάν μουσική στα αυτιά σου.. Πολύ ενδιαφέρον είναι και οι τοπικοί διάλεκτοι της Αγγλικής γλώσσας... Κατά κάποιο περίεργο τρόπο επικοινωνούν μόνο μεταξύ τους..

Από εμπειρία 1 χρόνου στη Γλασκώβη, η καλύτερη περιγραφή που έχω ακούσει by far!!!! :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...