Προς το περιεχόμενο

διαμονή στο Εδιμβούργο- 1 χρόνο Master

Blondeamon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

για άλλη μια φορά χρειάζομαι τα φώτα σας. Έγινα δεκτός για μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και μελετάω τώρα προσεκτικά τις επιλογές μου για διαμονή στην πόλη. Το πανεπιστήμιο έχει πάρα πολλές λύσεις είτε catered είτε self-catered και βγαίνει κάπου στις 450 λίρες το μήνα (500 ευρώ περίπου) για δωμάτιο εστίας με ιντερνετ πληρωμένο και δική μου τουαλέτα(en suite) αλλά κοινή κουζίνα.

Έχω αδερφό που πρίν χρόνια σπούδασε στο Εδιμβούργο και μου είπε να προτιμήσω την εστία του Πανεπιστημίου και ειδικά τα 5-6 κτίρια που έχουν μόνο για μεταπτυχιακούς ώστε να μην είμαι μεσα στην βαβούρα των πιτσιρικάδων του undergraduate αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να αγνοήσω εντελώς το private housing .

Είναι πολύ πιο ακριβό? Αληθεύει οτι έχει πολύ υψηλούς δημοτικούς φόρους για το σπίτι και ρεύμα, ιντερνετ κλπ ?

Αν υπάρχει κάποιος που έχει μείνει μόνιμα στο Εδιμβούργο είτε ως φοιτητής είτε ώς κάτοικος θα ήμουν υπόχρεος αν μπορούσε να ρίξει λίγο φώς στο σκοτάδι.

Προς το παρόν googlarw συνεχώς apartments και κοιτάω τιμές.

http://www.studentpad.co.uk/edinburgh/

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

council tax δεν πληρωνεις οσο εισαι φοιτητης. ρευμα, λογικα θα ειναι με μετρητη, ιντερνετ θα εχεις το δικο σου και οχι με οτι firewalls εχει το πανεπηστιμιο

βρες σπιτι με random ατομα και θα εισαι μια χαρα νομιζω.

Δημοσ.

Nαι όντως φόρους φοιτητης δε πληρώνει και το ρεύμα σε όσα είδα σε private housing είναι μέσα στην τιμή του ενοικίου.

Κοίτα, εφόσον είδα μ'έχρι 400-450 λίρες για γκαρσονιέρες μαλλον δε θα κυνηγησω με συγκατοικους. Του πανεπιστημιου ειναι ολα πανω απο 450 λίρες οπότε καλύτερα private λέω...σωστα?

Δημοσ.
Nαι όντως φόρους φοιτητης δε πληρώνει και το ρεύμα σε όσα είδα σε private housing είναι μέσα στην τιμή του ενοικίου.

Κοίτα, εφόσον είδα μ'έχρι 400-450 λίρες για γκαρσονιέρες μαλλον δε θα κυνηγησω με συγκατοικους. Του πανεπιστημιου ειναι ολα πανω απο 450 λίρες οπότε καλύτερα private λέω...σωστα?

Tωρα δν ξερω και την ηλικια σου και γενικα πως το βλεπεις το 8εμα.Αλλα δν ειναι κακο να εισαι με συγκατοικο.Αν βεβαια 8ελεις να εχεις την ανεση σου χωρις καποιους αλλους στο σπιτι και στο επιτρεπει η τσεπη σου πανε!Ακριβως αυτα που ειπε ο Toufas ισχυουν.

Δημοσ.

24 ειμαι και μόλις τελείωσα Πολυτεχνείο οπότε 5 χρόνια έμενα μόνος μου. Απλά δεν ξέρω ρε σεις για συγκατοίκηση επειδή είμαι και λίγο επιφυλακτικός στο ποιόν θα τύχω.

Το μόνο που σκέφτομαι μήπως κάνω βλακεία είναι να μην χάσω την ευκαιρία να γνωρίσω κόσμο, στα university buildings και στις κοινές κουζίνες σίγουρα θα έχει πολύ χαβαλέ αλλα απτην άλλη με τα ίδια λεφτά παίρνεις σπίτι σχεδόν διπλάσιο και όχι ενα δωματιο 5χ5 να ασφυκτιάς.

Δε ξέρω....τα εχω χαμένα στο θέμα αυτο

Δημοσ.

Προτείνω εστίες μεταπτυχιακών.

Είμαι ένα χρόνο τώρα έξω, το πρώτο εξάμηνο ήμουν με συγκάτοικο δίπλα στο πανεπ, και το άλλο τώρα είμαι μόνος μου.

Στις εστίες ο κόσμος που θα γνωρίσεις στην αρχή θα σε βάλει με την μια στο κλίμα και γενικά θα νιώσεις πιο άνετα. Θα μπορείς να χτυπάς την πόρτα στα φιλαράκια σου τσακ μπαμ, πιο χαβαλές κτλ.. Επίσης οι εστίες είναι κοντά στο πανεπ; Εμένα ήταν και βολεύει πολύ..

Οι περισσότεροι φοιτητές που σου τυχαίνουν είναι οκ άτομα, δηλαδή άμα κάνεις και μεταπτυχιακό όσο να ναι έχεις περισσότερες πιθανότητες ο άλλος να έχει μια άλφα καθαριότητα στη ζωή του κτλ..

Δημοσ.

αααα... εγώ έχω βρεί ένα πρόγραμμα που λέγεται MSc in Operational Research σε αυτό το γιουνι και σκέφτομαι να το κάνω

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Και εγώ έγινα δεκτή στο ίδιο πανεπιστήμιο, αλλά δεν ξέρω αν θα πάω-δεν μπορώ να αποφασίσω μεταξύ Εδιμβούργου, Γλασκώβης και Λονδίνου. Blondeamon μιας και ήταν ο αδερφός σου εκεί κάτι θα ξέρεις παραπάνω?! (τι καλά έχει για έναν φοιτητή το Εδιμβούργο??)

On topic, εγώ θα σου πρότεινα να διαλέξεις τις εστίες (των μεταπτυχιακών έτσι!!) από προσωπική εμπειρία. Εντάξει εγώ έμεινα σε προπτυχιακό επίπεδο σε εστίες. Και θόρυβο έιχε και όλα οσα φαντάζεσαι. Αλλά προβλημα δεν ειχα ποτέ να διαβάσω, δεν γινόταν πάντα πανικος. Είναι το καλύτερο μέρος να κάνεις κανενα δυο φιλαράκια, έχεις ανα πάσα στιγμή παρέα, βοήθεια κλπ. Υποθέτω ότι οι μεταπτυχιακοί είναι πιο ήσυχοι μιας και δεν τους παιρνει λόγω διαβάσματος. Γενικά μου αρέσει το κλίμα που υπάρχει στις εστίες, και δεν εννοώ απαραίτητα τα πάρτυ και τα συναφή :)

Πέρα από όλα αυτά πιστεύω ότι η επιλογή σου εξαρτάται καθαρά απ το τι θέλεις εσυ και τι χρήματα διαθέτεις. Αν έχεις μάθει μόνος σου και ξέρεις ότι πραγματικά δεν ανέχεσαι άλλον-άλλους καλύτερα να μείνεις μόνος σε private housing. Αν πάλι θα ήθελες να δοκιμάσεις πως είναι και με ένα συγκάτοικο, δε νομίζω να είναι και τοσο τραγικά, απλά εδω το θέμα ειναι πως θα τον βρεις.

Δημοσ.

Να πω και εγώ την εμπειρία μου. Τελειώνω τώρα το master στο university of Manchester και η διαμονή είναι ένα περίεργο σημείο. Με το που σκας Αγγλία είσαι κομήτης, ξένη χώρα, καινούριο μέρος άλλες συνήθειες (ειδικά μετά απο 5 χρόνια Καρλόβασι -ξέρεις εσύ-) οπότε η εστία υπερβολεύει. Πας με την μια, μπαίνεις στο δωμάτιο γνωρίζεις γρήγορα άτομα και η ψυχολογία σου ανεβαίνει. Στην πορεία όμως μόλις δικτυωθείς καλύτερα τα πράγματα αλλάζουν.

Ενώ στην αρχή ένιωθα όσα σου είπα παραπάνω τώρα ανακαλύπτω ότι αν έμενα με έναν (έναν λέμε όχι 2 και 3) συγκατοίκους θα ήμουν καλύτερα από άποψη ησυχίας και θα πλήρωνα λιγότερα. Θα είχα μεγαλύτερο δωμάτιο και όχι 3χ3 που είμαι τώρα και γενικά θα είχα ηρεμία.

Αυτή τη στιγμή έχω δίπλα μου έναν Κινέζο ο οποίος εκτός απο βρομιάρης (χρησιμοποιεί τα πάντα και δεν πλένει τίποτα) φέρνει διάφορα αηδιαστικά πράγματα στο ψυγείο (ζωντανά γιγάντια καβούρια, μπαμπού, πάπιες με όλη την εξάρτηση κλπ) και βάζει μουσική (ερωτικά κινέζικα) στις 5 το πρωί. Με αυτό το τυπάκι τι τσακωμούς έχουμε ρίξει δεν περιγράφεται. Χώρια οι πόρτες που ανοίγουν και κλείνουν 200 φορές την μέρα και σου κάνουν τα νεύρα κορδέλες. Απο την άλλη ο άλλος συγκάτοικος είναι γαμώ τα παιδιά και κάνουμε μια χαρά παρέα. Είναι γενικά τζόγος τι θα σου κάτσει.

Θα συνοψίσω λέγοντας σου τα εξής, αν εγώ με την γνώση που έχω τώρα ερχόμουν πάλι Αγγλία θα ερχόμουν καμιά εβδομάδα νωρίτερα, με έναν δικό μου άνθρωπο για παρέα, και θα έψαχνα για ένα σπίτι κάπου μεταξύ κέντρου και πανεπιστημίου. Θα κοιτούσα να έχω έναν συγκάτοικο (το οποίο είναι καλό γιατί συνεννοείστε ευκολότερα και έχεις και έναν άνθρωπο μέσα στο σπίτι για παρέα). Στην τελική στο πανεπιστήμιο μόλις αρχίσουν να γίνονται τα μαθήματα θα γνωρίσεις άπειρο κόσμο. Στις πρώτες εργασίες θα γνωρίσεις team members και γενικά δεν μένεις μόνος σου αν δεν το θες. Τέλος να σου πω ότι το Εδιμβούργο έχει μεγάλη Ελληνική κοινότητα και ο πρόεδρος του Greek Society είναι απόφοιτος του ΜΠΕΣ και έχει κάνει το ίδιο master με αυτό που πας να κάνεις.

Ελπίζω να βοήθησα, αν χρειαστείς more help πμ. Go for it, είναι τέλεια εμπειρία και ειδικά μετά από 5 χρόνια εξορία... ;)

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Καλώς σας βρήκα.

Επί του θέματος, από Σεπτέμβρη θα είμαι και εγώ σε αυτούς που θα προσπαθούν να επιβιώσουν στον βρετανικό βορρά. Θα παρακολουθήσω το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου MSc. Design & Digital Media. Όντως, οι εστίες των μεταπτυχιακών φάνταζαν απύθμενα καλή λύση, όμως - φαντάζομαι και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι θα το έχουν πληροφορήθει - οι σπουδαστές που προέρχονται απο χώρες εντός της ΕΕ δεν έχουν προτεραιότητα στις εστίες, ούτε τους παρέχεται κάποια σχετική εγγύηση (έκανα την σχετική αίτηση, και το άκυρο μου ήρθε με auto responder). Βέβαια, τιμώντας την καταγωγή μου αυτή την αίτηση την έκανα μόλις χθες... Τώρα τα σπίτια είναι δύσκολη υπόθεση και ομολογουμένως απαιτείται ψάξιμο και ικανότητα γρήγορης αντίληψης της σκωτσέζικης προφοράς.

Δημοσ.

εχω αρχισει και το σκεφτομαι και εγω σοβαρα για μεταπτυχιακο σε αυτο το uni, σε καποιο πληροφορικης (μαλλον για ΤΝ)..

απο οτι λεει στο site ζητανε απο 7 πτυχιο και πανω....ετσι για να χουμε κανα μπουσουλα οποιος εχει διαβει τις "πυλες" του ή του εχουν κανει offer δεν μας λεει το βαθμο πτυχιο του.. να δουμε αν εχουμε καμια ελπιδα?.......

Δημοσ.

Το Εδιβούργο έχει πολύ καλό πανεπιστήμιο αναμφισβήτητα αλλα είναι πανάκριβη πόλη.. Θα τα σκάσετε θέλετε δέν θέλετε.. Οι εστίες για μεταπτυχιακούς σπουδαστές είναι πιό ήσυχες και πιό κυριλέ.. Σε καμιά περίπτωση σπίτι εκτός κάμπους.. οκ αν τα έχεις καλύτερα για σένα βέβαια.. το να μένεις μόνος σου είναι η ατελείωτη ηδονή..

Βρετανικός Βορράς! Τί υπέροχες αναμνήσεις μου έρχονται! Ξύλο στις πλατείες κάθε μέρα κάτι ντόπιοι ελεινοί Εγγλεζάδες.. Οι περισσότεροι με αναστολή απο φυλακές.. Να παλκώνονται με τους αστυνομικούς.. Κάμερες, σειρήνες κάθε μέρα, Αγγλίδες να τρέχουν ξυπόλητες με τις σαγιονάρες στο χέρι.. άλλες να φεύγουν με δυό-δυό αράπηδες.. μεθυσμένοι και μεθυσμένες να κατουράνε στο δρόμο.. να "φλασάρουν" τον ποπό τους μπροστά σου.. εμετοί παντού.. Τα ναρκωτικά και τα αναβολικά να μοιράζονται σαν καραμελίτσες για το λαιμό.. Και κοίνο το ασταμάτητο ψιλοβρόχι τσικ τσάκ σάν μουσική στα αυτιά σου.. Πολύ ενδιαφέρον είναι και οι τοπικοί διάλεκτοι της Αγγλικής γλώσσας... Κατά κάποιο περίεργο τρόπο επικοινωνούν μόνο μεταξύ τους..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...