kostandinos Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 καλησπερα,υπενθυμιση ηρθε για να μηνει , http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?HYCPUSOCKET=sAM3&category=69977713&catalog=20&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE68B75B7650F4D0E885CEC2D3201BBF5165C1109C2A17136F8C4CE20B2E8500F1C6AF111588A404F550D9DD74A28BFFE263141A5AD38726AC658C98831D811EFDCC1DD54EB867AFE65A8ADB321FA5958C8372037C81A32F42DE22CF9E554E4C504D58E286A411E55548E085CA674A9457D65215787FA32491 , μιλαω για τον κατω-κατω απο τη λιστα
Alt3rnative Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Υ.Γ. Να προσεξεις απο που θα αγορασεις . διοτι ειναι και το θεμα του καλου σερβις που θα εχεις , εδω μεγαλη προσοχη κυριως για μητρικες , τροφοδοτικα ,μνημες. Αυτα απο μενα :-D Καλη επιλογη και αγορα. Λεω να το παρω απο eshop... Μου αρεσει το συστημα που προτεινεις αν και εχω μια απορια...εχω ακουσει απο πολλους για gb μητρικες απο αλλους πολυ καλα και απο αλλους πολυ ασχημα δεν εχω ακουσει δηλαδη μεση αποψη...μια ζωη asus φορουσα στα pc μου δεν εχω δοκιμασει κατι αλλο...η γνωμη σας; υ.γ. σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια και για τις πολυτιμες συμβουλες...
anarxos0 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Λεω να το παρω απο eshop... Μου αρεσει το συστημα που προτεινεις αν και εχω μια απορια...εχω ακουσει απο πολλους για gb μητρικες απο αλλους πολυ καλα και απο αλλους πολυ ασχημα δεν εχω ακουσει δηλαδη μεση αποψη...μια ζωη asus φορουσα στα pc μου δεν εχω δοκιμασει κατι αλλο...η γνωμη σας; υ.γ. σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια και για τις πολυτιμες συμβουλες... Το e-shop εχει προβλημα απο σερβις . Αν χρειαστει να κανεις χρηση της εγγυησεως , θα γινει βεβαια στο τελος η δουλεια σου αλλα θα παρει μηνα. Αφου θελεις Asus κοιτα την P6t με 232 € και θα την παρεις απο το Πλαισιο ,ωστε αν πετυχεις κομματι προβληματικο να το πας πισω και να στο κανουν αμεση αντικατασταση. Παντως στο Πλαισιο βλεπω μεγαλη ποικιλια απο Χ58 , μην βιαστεις , ακουσε μερικες γνωμες ακομη, μια φορα αγοραζεις μητρικη και θα την εχεις μεχρι να αλλαξεις συστημα. Στο e-shop τα πραγματα ειναι λιγο διαφορετικα. Θα στα πουν και οι υπολοιποι. Δεν περιμενεις και λιγο να ερθουν οι core i7 DO παρτιδα.. Τωρα για τις φημες που εχεις ακουσει. Μιλαμε συγκεκριμενα για το Χ58. Εδω η Asus γενικα δεν τα πηγε καλα.Κανε μια ερευνα στο google : προβλημα asus και μια προβλημα gigabyte ( παντα για το Χ58) και θα παρεις τις απαντησεις σου. Παντως στο ξανατονιζω, μεγαλη ποικιλια μητρικων στο Πλαισιο, και αν αποφασισεις gigabyte ισως στο multirama (τιμες ιδιες με e-shop, μονο για μητρικη μιλαμε ) αφου μαθεις απο θεμα σερβις τι εξυπηρετιση εχει. Μην βιαζεσαι μονο, μερικες μερες παρα πισω δεν ειναι ζητημα.
dr lag Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Φοβάμαι πως θα ξενερώσω κάποιους, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί προτείνονται hi-end συστήματα ή parts σε έναν middle - low end user, τη στιγμή μάλιστα που ο άνθρωπος δηλώνει ότι θα χρεωθεί με δόσεις για κάτι τέτοιο. Με την λογική του ότι παίρνω κάτι πολύ καλό, κάτι που μου είναι άχρηστο τώρα, μόνο για να κρατήσει χρόνια, όπως το κατά τα άλλα πολύ καλό σύστημα των 880€ που προτάθηκε νωρίτερα; Μόνο που απ' τη στιγμή που μπορείς να κάνεις άριστα τη δουλειά σου με 250€ λιγότερα με σύστημα βασισμένο σε πολύ καλό core2duo ή ακόμα να κατέβεις και 350€ κοιτώντας στους απλούς core duo (E5200), γιατί να δεσμεύεσαι με δόσεις; Δώσε αυτά τα χρήματα σε 2-3 χρόνια αγοράζοντας τότε κάτι πολύ καλύτερο από το άριστο σημερινό, που θα είναι και αυτό που θέλεις σύμφωνα με τις τότε ανάγκες σου. Μήπως με τη λογική της αναβάθμισης; Σαφώς είναι περισσότερο εγγυημένη σε ένα μοντέρνο σύνολο, αλλά θα συμφωνούσα μόνο με κάποιον που συνηθίζει να αλλάζει συχνά τα κομμάτια του κι αυτό με περιθώρια ενός άντε δύο χρόνων. Από κει και πέρα το κόστος είναι δυσανάλογο της απόδοσης, άσε που όσο περνάει ο καιρός αρχίζουν και τα προβλήματα ασυμβατότητας με το παλιό hardware, ειδικά τώρα που τα usb 3.0, dx11 και sata 3.0 είναι προ των πυλών. Μα τα προγράμματα γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικά σε μνήμες και επεξεργαστική ισχύ, αναφέρθηκε παραπάνω. Δε λέω, αλλά ποια είναι αυτά (που χρησιμοποιεί ο μέσος χρήστης) που δεν τρέχουν με άνεση σε συστήματα τριετίας ή και παλιότερα ακόμα; Εδώ μέχρι και τα επερχόμενα Windows7 υποτίθεται ότι θα είναι λιγότερο απαιτητικά από τα σημερινά Vista. Το gaming μήπως; σε ανάλυση 1280χ1024; Ακόμα και η 4670 των 65€ θα σε καλύψει μια χαρά (ή περιμένεις λίγες ίσως μέρες για τη σειρά 47χχ) χώρια που έτσι κάνεις οικονομία και στο ρεύμα. Λύσεις του τύπου 4870-4890 με CF ή χωρίς, ποιος σου εγγυάται ότι θα παίζουν το super παιχνίδι που μπορεί να σου κάνει κλικ μεθαύριο; Μέχρι τότε όμως, το μόνο που θα σου προσφέρουν, εκτός από το να σου ελαφρύνουν την τσέπη, θα είναι περισσότερη ζέστη και φασαρία. Γνώμη μου; αν θέλεις σώνει και καλά να βάλεις δόσεις, πάρε μια καλή eizo 22" με pva-panel. Εκεί θα δεις πραγματικά διαφορά και είναι το μοναδικό περιφερειακό που θα κρατήσει χρόνια.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 δεν προτάθηκε από εμάς high end hardware, ο ίδιος τα πρότεινε και μετά συνεχίστηκε η συζήτηση...
dr lag Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 δεν προτάθηκε από εμάς high end hardware, ο ίδιος τα πρότεινε και μετά συνεχίστηκε η συζήτηση... Δεν θα ήθελα με τίποτα να θεωρηθεί πως δημιουργώ αντιπαράθεση με κάποιους συγκεκριμένα (γιαυτό άλλωστε και απέφυγα τα quotes), πόσο μάλλον μαζί σου - οι συμβουλές σου εξάλλου μου έχουν φανεί συχνά πολύ χρήσιμες. Αν αναφέρθηκα σε κάποιες απόψεις γενικότερα, αυτό έγινε μόνο για την οικονομία της κουβέντας. Τη γνώμη μου προσπάθησα να αναπτύξω, σίγουρα θα υπάρχει και αντίλογος - συζήτηση κάνουμε εξάλλου ...
F33L Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 ρε παιδες οτι δινεις παιρνεις το θεμα ειναι να σε καλυπτει το pc ..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δεν θα ήθελα με τίποτα να θεωρηθεί πως δημιουργώ αντιπαράθεση με κάποιους συγκεκριμένα (γιαυτό άλλωστε και απέφυγα τα quotes), πόσο μάλλον μαζί σου - οι συμβουλές σου εξάλλου μου έχουν φανεί συχνά πολύ χρήσιμες. Αν αναφέρθηκα σε κάποιες απόψεις γενικότερα, αυτό έγινε μόνο για την οικονομία της κουβέντας. Τη γνώμη μου προσπάθησα να αναπτύξω, σίγουρα θα υπάρχει και αντίλογος - συζήτηση κάνουμε εξάλλου ... δεν διαφωνώ με το post σου (αν δεις πιο πάνω σχολίασα και το μέσος χρήστης που αναφέρει ο OP) απλά έκανα μια μικρή διόρθωση
dr lag Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 ρε παιδες οτι δινεις παιρνεις το θεμα ειναι να σε καλυπτει το pc .. να διαφωνήσω λίγο; Όσο ανεβαίνεις, αυτά που παίρνεις είναι λιγότερα απ' όσα δίνεις: ati 4670 65€, 4850 120€, 4890 230€ intel 5200 60€, 8400 150€, i7 240€ wd 500G AAKS 60€, velociraptor 300G 230€, intel ssd 80G 320€ Αντιστοιχεί το κόστος στην διαφορά επιδόσεων;
anarxos0 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Το αν θα ξενερωσεις ή οχι "καποιους εδω μεσα" πολλη λιγο ενδιαφερει τους υπολοιπους εδω μεσα εκτος "απο τους καποιους". Απεφυγες τα quotes, αλλα ουσιαστικα ολη σου την αποψη την στηριξες και προσπαθησες να την τεκμηριωσης κανοντας ουσιαστικα κριτικη πανω στη δικη μου αποψη , που δεν θα επρεπε να το κανεις. Θα επρεπε να πεις την αποψη σου πανω σε δικα σου αυτουσια επιχειρηματα. Αλλα μια και το ξεκινησες ετσι ,για την οικονομια οπως λες της κουβεντας ας το συνεχισουμε ετσι. Καθεσαι και λες γιατι προτεινουμε σε εναν middle - low end user ενα τετοιο συστημα. Δηλαδη ποιος ειναι high end ο αρχιτεκτονας που ασχολειται με τα αντιστοιχα προγραμματα, αυτος που ασχολειται επαγγελματικα με επεξεργασια βιντεο ή μηπως καποιος για να παρει αυτον τον χαρακτηρισμο θα πρεπει να κανει υπερχρονισμο σε επιπεδο παγκοσμιας καταταξεις. Διοτι αν ειναι ετσι οι μισοι και παραπανω εδω μεσα με τετραπυρηνους και 4870 4870x2 260 280 295 ειναι middle - low end user διοτι γα παιχνιδια και προσωπικη χρηση εχουν τετοια συστηματα. Για ριξε μια ματια στις υπογραφες τους να δεις τα συστηματα που εχουν. Συνεπως με την δικη σου λογικη σε ολους αυτους τα συστηματα τους, τους ειναι αχρηστα, αφου δεν τα χρησημοποιουν επαγγελματικα, εκτος αν διευκρινησεις ποιους εννοεις high end. Προτεινεις να παρει εναν c2d γλυτωνοντας μονο 250 € δηλ 880-250=630€ και σε δυο τρια χρονια να αγορασει ξανα καινουργιο υπολογιστη χανοντας ουσιαστικα και τα 630€ που θα δωσει για την αγορα αυτου που του προτεινεις τωρα. Και η αιτιολογια που προβαλεις ειναι οτι τοτε θα παρει κατι καλυτερο απο το σημερινο. Μα ο core i7 δεν ειναι οτι καλυτερο υπαρχει σημερα. Ξεχνας ισως το μονο του Moore που ειπαμε πιο πανω . Φυσικα σε τρια χρονια θα υπαρχει κατι καλυτερο, οπως υπαρχει και τωρα. Δεχεσαι οτι τα προγραμματα γινονται απαιτητικα ,αλλα ακομα δεν εχεις διευκρινηση ποιον θεωρεις μεσο χρηστη. Διοτι και τα παιχνιδια που παιζουν οι περισσοτεροι εδω μεσα , αλλα και εφαρμογες που χρησιμοποιουν οι περισσοτεροι εδω μεσα θελουν ολο και περισσοτεροι μνημη αλλα και επεξεργαστικη ισχυ. Απο την αλλα τα παιχνιδια ενω μεχρι τωρα ηταν σχεδιασμενα για διπυρηνους αρχιζουν και ζητανε τετραπυρηνους ( κοιτα gta iv ). Μιλας για αναλυση 1280χ1024 , οπου παιζουν (ετσι και ετσι) οι καρτες που προτεινεις, χαρακτηριζεις το παιδι μεσο χρηστη και του προτεινεις οθονη EIZO 22 (1680 x 1050) οπου σε αυτη την αναλυση θελει καρτα 4850 για να μην πουμε 4870 για τα περισσοτερα παιχνιδια και για καλυτερη αποδοση . Με κοστος 670€ μονο οθονη;;;;;;;;;;;Και μηπως σε τρια χρονια δεν θα εχουν βγει καλυτερες οθονες EIZO. Γιατι να δωσει τωρα τοσα χρηματα οταν σε τρια χρονια θα υπαρχει κατι καλυτερο;; Και ενδιαφερεσαι για τις δοσεις που θα δινει;;;;; Εχεις καθε δικαιωμα, οπως εχει καθε δικαιωμα ο καθενας εδω μεσα , να πει την αποψη του. Θα την τεκμηριωσης ομως με δικα σου επιχειρηματα και δεν θα κανεις κριτικη στη γνωμη που εκφραζουν οι "καποιοι αλλοι" εδω μεσα. Ο τελικος αποδεκτης ειναι αυτος που βαζει το θεμα και ζηταει γνωμες. Αυτον πρεπει να πεισεις, οχι εμενα, για την ορθοτητα των λογων σου. Εγω την δικη μου γνωμη την εχω διαμορφωση και δεν χρειαζομαι κριτη.
dr lag Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Το αν θα ξενερωσεις ή οχι "καποιους εδω μεσα" πολλη λιγο ενδιαφερει τους υπολοιπους εδω μεσα εκτος "απο τους καποιους". Απεφυγες τα quotes, αλλα ουσιαστικα ολη σου την αποψη την στηριξες και προσπαθησες να την τεκμηριωσης κανοντας ουσιαστικα κριτικη πανω στη δικη μου αποψη , που δεν θα επρεπε να το κανεις. Θα επρεπε να πεις την αποψη σου πανω σε δικα σου αυτουσια επιχειρηματα. Αλλα μια και το ξεκινησες ετσι ,για την οικονομια οπως λες της κουβεντας ας το συνεχισουμε ετσι. ... Εχεις καθε δικαιωμα, οπως εχει καθε δικαιωμα ο καθενας εδω μεσα , να πει την αποψη του. Θα την τεκμηριωσης ομως με δικα σου επιχειρηματα και δεν θα κανεις κριτικη στη γνωμη που εκφραζουν οι "καποιοι αλλοι" εδω μεσα. Ο τελικος αποδεκτης ειναι αυτος που βαζει το θεμα και ζηταει γνωμες. Αυτον πρεπει να πεισεις, οχι εμενα, για την ορθοτητα των λογων σου. Εγω την δικη μου γνωμη την εχω διαμορφωση και δεν χρειαζομαι κριτη. Αν και δήλωσα ξεκάθαρα ότι δεν έχω διάθεση αντιπαράθεσης, μου επιτίθεσαι προσωπικά. Πιστεύω πως ξέρω να χειρίζομαι ικανοποιητικά το γραπτό λόγο, οπότε μου φαίνεται περίεργο να συμπεραίνεις ότι το νόημα της κουβέντας μου ήταν κάτι σαν ..."ο anarxos0 δεν ξέρει τι του γίνεται". Αντίθετα θα μπορούσες να καταλάβεις ότι, η έστω και έμμεση, αναφορά μου σε σένα έγινε επειδή ανέπτυξες και την πλουσιότερη επιχειρηματολογία από τους υπόλοιπους, κάτι που θα έπρεπε να σε τιμά κι όχι να σε προσβάλει. Σε ευχαριστώ πάντως για το αυστηρό μάθημα "πως γίνεται ο διάλογος σε ένα forum". Θα το λάβω σοβαρά υπ' όψη μου, παρόλο που νόμιζα πως η διαφορά του διαλόγου από τους πολλούς μονολογους, είναι ακριβώς το ότι στηρίζεσαι στη κουβέντα του άλλου για να αναπτύξεις τα δικά σου επιχειρήματα. Ίσως βέβαια να μπερδεύεις τη διαφορά της κακοπροαίρετης κριτικής από την καλοπροαίρετη επιχειρηματολογία, αλλά αν παρόλα αυτά νοιώθεις ότι παραβιάζω το savoir vivre του forum, μπορείς να μου κάνεις ένα ωραιότατο report και οι mods είμαι σίγουρος πως θα με φέρουν στη θέση μου. Να ξέρεις μόνο, μια που το ανάφερες, πως ουδόλως με ενδιαφέρει να πείσω τον "τελικό αποδέκτη", γιατί ούτε ξάδερφος μου είναι ούτε απ' την τσέπη μου θα τα πάρει - τη γνώμη μου είπα, τίποτα παραπάνω. Όπως επίσης ότι δεν με απασχολεί ούτε στο ελάχιστο να γίνω κριτής σου, πόσο μάλλον όταν δηλώνεις σε μια κουβέντα πως έχεις διαμορφώσει γνώμη και δεν δέχεσαι μύγα στο σπαθί σου. Έχω σημαντικότερα πράγματα να κάνω στη ζωή μου, ένα από τα οποία είναι να ανταλλάσω απόψεις σε ένα forum με ανθρώπους που ξέρουν να συζητάνε χωρίς να προσβάλλουν τους άλλους. Θα μπορούσα να κλείσω εδώ την κουβέντα αν δεν χρησιμοποιούσες αποσπάσματα από τα λόγια μου με μοναδικό σκοπό να αλλοιώσεις το νόημα των όσων έγραψα. Καθεσαι και λες γιατι προτεινουμε σε εναν middle - low end user ενα τετοιο συστημα.Δηλαδη ποιος ειναι high end ο αρχιτεκτονας που ασχολειται με τα αντιστοιχα προγραμματα, αυτος που ασχολειται επαγγελματικα με επεξεργασια βιντεο ή μηπως καποιος για να παρει αυτον τον χαρακτηρισμο θα πρεπει να κανει υπερχρονισμο σε επιπεδο παγκοσμιας καταταξεις. Διοτι αν ειναι ετσι οι μισοι και παραπανω εδω μεσα με τετραπυρηνους και 4870 4870x2 260 280 295 ειναι middle - low end user διοτι γα παιχνιδια και προσωπικη χρηση εχουν τετοια συστηματα. Για ριξε μια ματια στις υπογραφες τους να δεις τα συστηματα που εχουν. Συνεπως με την δικη σου λογικη σε ολους αυτους τα συστηματα τους, τους ειναι αχρηστα, αφου δεν τα χρησημοποιουν επαγγελματικα, εκτος αν διευκρινησεις ποιους εννοεις high end. Προφανώς μπερδεύεις τις έννοιες user και system ή για να στο κάνω πιο εύληπτο, αν η γιαγιά μου πραγματοποιούσε το παιδικό της όνειρο και έπαιρνε Ferrari αυτό δεν θα την έκανε αυτόματα και οδηγό cirquit. Εκτός από τους low end χρήστες με αντίστοιχα μηχανήματα, υπάρχουν και hi end users με hi end συστήματα. Από κει και πέρα, αν κάποιος έχει σύνθεση σαν αυτές που αναφέρεις και χρησιμοποιεί το 10% των δυνατοτήτων του, είναι low end χρήστης με hi end σύστημα. Γούστο του (αν έχει φράγκα), μαγκιά του (αν έτσι τη βρίσκει) ή βλακεία του (αν έκανε τόσο άσκοπα το σκ... του παξιμάδι), δεν μου πέφτει λόγος να εκφέρω άποψη από τη στιγμή που δεν το ζητάει δημόσια. Απ' την άλλη μπορεί να υπάρχουν και hi end χρήστες με low μηχανήματα, που τα δουλεύουν στο 150% θες γιατί δεν έχουν λεφτά, θες γιατί έχουν το μεράκι να κάνουν έναν Ρ4 διαστημόπλοιο. Συνδυασμοί άπειροι, αλλά όταν βγαίνει κάποιος και λέει ότι χρησιμοποιεί το computer για παιχνίδια τύπου wow, surfing και λίγο απ' όλα, τότε που τον κατατάσεις σαν user; Δεν καταλαβαίνω γιατί σου φαίνεται μειωτικός ο όρος middle - low end user (εξάλλου εκεί κατατάσσω και τον εαυτό μου) και μιλάς εξ ονόματος όλων αυτών με τις βαρβάτες υπογραφές, λες και κορόιδεψα κανένα. Υπάρχουν παιδιά που μπορεί και να κλέψουν ακόμα, που λέει ο λόγος, προκειμένου να αποκτήσουν το καλύτερο, γιατί θέλουν να το γονατίσουν, να του πιούν το αίμα, να δαμάσουν θερμοκρασίες, fps και GHz, όπως υπάρχουν και επαγγελματίες που το κάθε € που θα επενδύσουν στο pc τους θα το κάνουν χιλιάρικο. Αυτοί είναι οι high end users, μιας και ήθελες να στο διευκρινίσω, αν και φυσικά το ξέρεις καλύτερα από μένα. Το ότι οι περισσότεροι από εμάς αγοράζουμε πράγματα (δεν αναφέρομαι μόνο στα computer), που είτε δεν τα έχουμε ανάγκη είτε χρησιμοποιούμε μέρος μόνο των δυνατοτήτων τους, ενώ θα μπορούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας με κάτι φτηνότερο, νομίζω πως αποτελεί κοινό μυστικό. Όπως το ότι όλοι αναζητούμε άλλοθι του τύπου επενδύω στο μέλλον, μου είναι εργαλείο, το βρήκα ευκαιρία, προκειμένου να ικανοποιήσουμε το πάθος μας για τις μαγικές μηχανές, δεν νομίζω να ξενίζει κανέναν εδώ μέσα. Όμως όταν βγαίνει ένας άνθρωπος και λέει δεν έχω λεφτά και θέλω ένα computer για χαλαρή χρήση, πιστεύω ότι καλύτερα να μη ξοδευτεί, γιατί τσάμπα θα πληρώνει δόσεις. Αυτή είναι η γνώμη μου, τόσο απλά... Προτεινεις να παρει εναν c2d γλυτωνοντας μονο 250 € δηλ 880-250=630€ και σε δυο τρια χρονια να αγορασει ξανα καινουργιο υπολογιστη χανοντας ουσιαστικα και τα 630€ που θα δωσει για την αγορα αυτου που του προτεινεις τωρα.Και η αιτιολογια που προβαλεις ειναι οτι τοτε θα παρει κατι καλυτερο απο το σημερινο. Μα ο core i7 δεν ειναι οτι καλυτερο υπαρχει σημερα. Ξεχνας ισως το μονο του Moore που ειπαμε πιο πανω . Φυσικα σε τρια χρονια θα υπαρχει κατι καλυτερο, οπως υπαρχει και τωρα. Δεχεσαι οτι τα προγραμματα γινονται απαιτητικα ,αλλα ακομα δεν εχεις διευκρινηση ποιον θεωρεις μεσο χρηστη. Διοτι και τα παιχνιδια που παιζουν οι περισσοτεροι εδω μεσα , αλλα και εφαρμογες που χρησιμοποιουν οι περισσοτεροι εδω μεσα θελουν ολο και περισσοτεροι μνημη αλλα και επεξεργαστικη ισχυ. Απο την αλλα τα παιχνιδια ενω μεχρι τωρα ηταν σχεδιασμενα για διπυρηνους αρχιζουν και ζητανε τετραπυρηνους ( κοιτα gta iv ). Μιλας για αναλυση 1280χ1024 , οπου παιζουν (ετσι και ετσι) οι καρτες που προτεινεις, χαρακτηριζεις το παιδι μεσο χρηστη νομίζω πως το ανέλυσα αρκετά αυτό το θέμα, όπως και ότι είπα πως σίγουρα θα υπάρχει αντίλογος - δεν έχω το αλάθητο, αυτό το διεκδικούσε μέχρι την εμφάνιση σου μόνον ο Πάπας... Μιλας για αναλυση 1280χ1024 , οπου παιζουν (ετσι και ετσι) οι καρτες που προτεινεις Έτσι κι έτσι; Στο πρώτο μου post (#18) αναφέρθηκα ξεκάθαρα στην 4850, ενώ όταν έγραψε πως δεν ασχολείται με crysis κλπ του ανέφερα σαν οικονομική λύση την 4670 ή ακόμα καλύτερα τις επερχόμενες 47xx. Έχω κάπου λάθος; χαρακτηριζεις το παιδι μεσο χρηστη δεν νομίζω να τον έβρισα... Μπορεί ο άνθρωπος να διαβάζει σαν τρελός ή να δουλεύει διπλό μεροκάματο, μπορεί να περνάει τη μέρα του με δέκα γκόμενες ή στο τέλος να μην ενδιαφέρεται και να χρησιμοποιεί το computer για χαβαλέ. Δεν κατάλαβα, για σένα ο μέσος χρήστης αποτελεί κατώτερο ον; και του προτεινεις οθονη EIZO 22 (1680 x 1050) οπου σε αυτη την αναλυση θελει καρτα 4850 για να μην πουμε 4870 για τα περισσοτερα παιχνιδια και για καλυτερη αποδοση . Με κοστος 670€ μονο οθονη;;;;;;;;;;;Και μηπως σε τρια χρονια δεν θα εχουν βγει καλυτερες οθονες EIZO.Γιατι να δωσει τωρα τοσα χρηματα οταν σε τρια χρονια θα υπαρχει κατι καλυτερο;; Και ενδιαφερεσαι για τις δοσεις που θα δινει;;;;; Εδώ και πάλι παραποιείς (εσκεμμένα) το νόημα των όσων είπα, εκτός και αν δεν έχεις συνηθίσει να διαβάζεις ολόκληρα τα κείμενα των συνομιλητών σου. Έγραψα λοιπόν "αν θέλεις σώνει και καλά να βάλεις δόσεις" κι όχι ότι είναι απαραίτητο να δώσει 670€. Μπορεί να κόλλησε το δάχτυλο σου πάνω στο ερωτηματικό, αλλά μια που εσύ είσαι αλάθητος και έχεις διαμορφώσει γνώμη, ας απαντήσει κάποιος άλλος που ξέρει να συζητάει: 1. Τι προσφέρει καλύτερη αίσθηση και ικανοποίηση στο χαλαρό computing, ένα οικονομικό σύστημα με ένα ξεκούραστο και ποιοτικό monitor 22 ιντσών ή μια πλατφόρμα βασισμένη στον i7 και την 4870 που θα παίζει σε μια παλιά 19ιντση οθόνη; 2. Ποιό εξάρτημα αντέχει στο χρόνο περισσότερο απ' όλα τα άλλα (με εξαίρεση ίσως το κουτί); Μήπως μέχρι πέρυσι που τα 22άρια ΤΝ κατέκλυσαν την αγορά σε χαμηλές τιμές, τα ακριβά αλλά τίμια 19άρια ΕΙΖΟ δεν είχαν αντίπαλο εδώ και πολλά χρόνια; Μήπως και ένα 22άρι PVA-panel αποτελεί αυτή τη στιγμή την καλύτερη επένδυση, όταν μιλάμε για θέμα αντοχής στο χρόνο;
disqualified Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Το πιο σημαντικο ειναι η οθονη και εκει πρεπει να ριξει βαρος. Αν θες να βλεπεις ταινιες ξαπλωμενος μην παρεις ΠΟΤΕ οθονη με TN panel καθως στα σκοτεινα καρε θα χανεις τη μιση ταινια και θα παλευεις με την κλιση της οθονης και το δικο σου υψος. Σαφως και κανεις τη δουλεια σου τελεια με εναν απλο διπυρηνο. Αρα μητρικη που να παιρνει και τετραπυρηνο και καμποσο καιρο αλλαζεις αν πια εχεις τοοοοσο μεγαλες απαιτησεις. Καρτα μια 4850 σε υπερκαλυπτει
Alt3rnative Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Σας ευχαριστω παρα πολυ ολους...νομιζω οτι καταληγω σε 2πυρηνο...
SilverCloak Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Είστε όλοι άσχετοι και νιουμπάδες. Να πάρεις i7 965. Και 3 GTX295. H μετριοπάθεια είναι για τους μέτριους. Σοβαρά τώρα, τι σεντόνια ήταν αυτά; Μα τι θέρμη. Και, alternative, και εγώ προτείνω "μάπα" υπολογιστή. Γενικά, παίρνεις όσα φτάνεις πιστεύω. Αν είναι να βάλεις δόσεις είναι κακό να ξοδευτείς. Και μένα με είχε πιάσει πώρωση και πήρα i7 και τώρα κάθομαι και σερφάρω και κάνω beta-testing λειτουργικά. Βλακεία μου μεν, αλλά αμα σου σκαλώσει στο μυαλό και δεν έχεις τη σωφροσύνη και την ψυχραιμία να τα ζυγίσεις... Την πατάς. Αργότερα κατάλαβα πως απλώς ήθελα μάλλον ένα σύστημα των 300 ευρώ και ένα κουτί των 200! Και σε budget συστήματα έχω μια εντύπωση ότι η AMD ήταν, είναι και -ελπίζω- θα είναι καλύτερη. Μην την αγνοείς και μην την απορρίπτεις. Δυστύχως το κινέζικο μοντέλο (αγόραζε φτηνά-συχνά) είναι καλύτερο από το δυτικό (μια και καλή), τουλάχιστον στον κόσμο της τεχνολογίας. Και η οθόνη είναι πιο σημαντική από το tower.
anarxos0 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 νομίζω πως το ανέλυσα αρκετά αυτό το θέμα, όπως και ότι είπα πως σίγουρα θα υπάρχει αντίλογος - δεν έχω το αλάθητο, αυτό το διεκδικούσε μέχρι την εμφάνιση σου μόνον ο Πάπας... Παντα απορουσα με την εκφραση " Ποτε μην τα βαζεις με εναν ηλιθιο, θα σε ριξει στο επιπεδο του και θα σε νικησει λογω πειρας" , μεχρι την εμφανιση σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.