Προς το περιεχόμενο

Core2Duo, Quad Core or i7?

Alt3rnative

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Aπο οτι ειδα η αναλυση που υποστηριζει ειναι 1280 × 1024...Οποτε με μια 4890 εισαι υπερκαλυμενος...Και ντε και καλα 8ες να σπαταλησεις τα λεφτα που μενουν απο μια 4870χ2 αντι για velociraptor παρε ssd για το λειτουργικο...

Δημοσ.

Το μεγαλυτερο διλημμα που εχω στην αγορα καινουριου υπολογιστη ειναι ο τυπος του επεξεργαστη...

Η χρηση την οποια θα του κανω ειναι ψιλο- normal δηλαδη παιχνιδια,surfing και ολες οι ασχολιες ενος μεσου χρηστη.

.......

παιδια ουτε τα πολλα λεφτα εχω ουτε ειμαι αριστος γνωστης. Σε δοσεις θα το βαλω οτι παρω...απλα θελω να φτιαξω κατι καλο να μου κρατησει καιρο οπως μου κρατησε το pc που εχω τωρα περιπου 7 χρονια.

Θέλω να σταθώ λίγο στα παραπάνω σου λόγια. Το να βλέπεις τα χρήματα που θα ξοδέψεις για την αγορά υπολογιστή, σαν επένδυση για το μέλλον, πιστεύω πως είναι μεγάλο λάθος. Ειδικά όταν μιλάς για δόσεις, σκέψου ότι θα συνεχίζεις να πληρώνεις ακόμα κι όταν η αξία των όσων αγόρασες θα είναι στο 50% ή και πιο κάτω. Θα πληρώνεις δηλαδή αέρα κοπανιστό, αγοράζοντας σήμερα κάτι που σύμφωνα με τα λεγόμενά σου θα χρειαστείς αύριο.

Αν διέθετες μετρητά και ήθελες να αγοράσεις ότι καλύτερο, έτσι για να κάνεις το κέφι σου, κανένα πρόβλημα. Πιστεύω όμως πως θα μπορούσες εύκολα να μειώσεις τις δόσεις σου κατά τουλάχιστον ένα 500άρικο, αφού κάνεις άριστα τις δουλειά σου με έναν Ε8400 στα 150€, 4G καλής μνήμης με 50€, motherboard 100-150€ και VGA στα 120-150€ (μια 4850 πιστεύω πως υπερκαλύπτει τις ανάγκες σου απ' τη στιγμή που δηλώνεις 19ιντσο monitor).

Το 500άρικο πάνω - κάτω που γλυτώνεις, μπορείς να το διαθέσεις για αναβάθμιση όταν θα το έχεις, αγοράζοντας αυτό που θα χρειάζεσαι τότε, αντί να πληρώνεις αυτό που νομίζεις σήμερα ότι θα σε καλύπτει στο μέλλον.

Δημοσ.
Θέλω να σταθώ λίγο στα παραπάνω σου λόγια. Το να βλέπεις τα χρήματα που θα ξοδέψεις για την αγορά υπολογιστή, σαν επένδυση για το μέλλον, πιστεύω πως είναι μεγάλο λάθος. Ειδικά όταν μιλάς για δόσεις, σκέψου ότι θα συνεχίζεις να πληρώνεις ακόμα κι όταν η αξία των όσων αγόρασες θα είναι στο 50% ή και πιο κάτω. Θα πληρώνεις δηλαδή αέρα κοπανιστό, αγοράζοντας σήμερα κάτι που σύμφωνα με τα λεγόμενά σου θα χρειαστείς αύριο.

Αν διέθετες μετρητά και ήθελες να αγοράσεις ότι καλύτερο, έτσι για να κάνεις το κέφι σου, κανένα πρόβλημα. Πιστεύω όμως πως θα μπορούσες εύκολα να μειώσεις τις δόσεις σου κατά τουλάχιστον ένα 500άρικο, αφού κάνεις άριστα τις δουλειά σου με έναν Ε8400 στα 150€, 4G καλής μνήμης με 50€, motherboard 100-150€ και VGA στα 120-150€ (μια 4850 πιστεύω πως υπερκαλύπτει τις ανάγκες σου απ' τη στιγμή που δηλώνεις 19ιντσο monitor).

Το 500άρικο πάνω - κάτω που γλυτώνεις, μπορείς να το διαθέσεις για αναβάθμιση όταν θα το έχεις, αγοράζοντας αυτό που θα χρειάζεσαι τότε, αντί να πληρώνεις αυτό που νομίζεις σήμερα ότι θα σε καλύπτει στο μέλλον.

+1 Kαι αν ειναι να παρεις κατι με δοσεις...Παρε ας πουμε το κουτι,τροφοδοτικο που 8α σου μεινει και για την επομενη αναβα8μιση...Δεν λεω και γω οταν αγοραζω(ποτέ με δοσεις βασικα)8ελω να περνω το "καλυτερο" που πολλες φορες ειναι και ακριβο,αλλα με δοσεις ειναι μεγαλη αλη8εια οτι 8α πληρωνεις κοπανιστο αερα οπως ειπες ο συμforumiths...

Βεβαια σαν συστημα αυτο με τον ι7 ειναι απιστευτο...Αλλα σιγουρα 8α κανεις την δουλεια σου και με τον Ε8400 κτλ...Βεβαια σε 3 χρονια (δν μπορω να στο τεκμηριωσω,και ειναι μπακαλιστικος υπολογισμος) 8α χρειαζεσαι να ξαναασχολη8εις με αναβα8μιση αλλα 8α χεις γλυτωσει 900-1000 ευρω απο αυτο το συστημα...Αν ειπες οτι κανει 1500 ευρο με 500-600 κανεις κατι που σε καλυπτει.Δεν πιστευω να ξενερωσες ?:lol: Εγω συνη8ως αν κολλησω με κατι και μλκια να ξερω οτι ειναι 8α την κανω...

Δημοσ.
+1 Kαι αν ειναι να παρεις κατι με δοσεις...Παρε ας πουμε το κουτι,τροφοδοτικο που 8α σου μεινει και για την επομενη αναβα8μιση...Δεν λεω και γω οταν αγοραζω(ποτέ με δοσεις βασικα)8ελω να περνω το "καλυτερο" που πολλες φορες ειναι και ακριβο,αλλα με δοσεις ειναι μεγαλη αλη8εια οτι 8α πληρωνεις κοπανιστο αερα οπως ειπες ο συμforumiths...

Βεβαια σαν συστημα αυτο με τον ι7 ειναι απιστευτο...Αλλα σιγουρα 8α κανεις την δουλεια σου και με τον Ε8400 κτλ...Βεβαια σε 3 χρονια (δν μπορω να στο τεκμηριωσω,και ειναι μπακαλιστικος υπολογισμος) 8α χρειαζεσαι να ξαναασχολη8εις με αναβα8μιση αλλα 8α χεις γλυτωσει 900-1000 ευρω απο αυτο το συστημα...Αν ειπες οτι κανει 1500 ευρο με 500-600 κανεις κατι που σε καλυπτει.Δεν πιστευω να ξενερωσες ?:lol: Εγω συνη8ως αν κολλησω με κατι και μλκια να ξερω οτι ειναι 8α την κανω...

lol οχι ρε οκ δεν εχω κολλησει για αυτο ποσταρα εδω να το συζητησω μαζι σας να βγαλω μια ακρη.Θα το σκεφτω παντως για το πιο οικονομικο πακετο.Παιχνιδια φαση wow πιστευω οτι δεν θα εχουν προβλημα στο συστηματακι που προτεινε ο δρ λαγ ας πουμε ε...

Δημοσ.
lol οχι ρε οκ δεν εχω κολλησει για αυτο ποσταρα εδω να το συζητησω μαζι σας να βγαλω μια ακρη.Θα το σκεφτω παντως για το πιο οικονομικο πακετο.Παιχνιδια φαση wow πιστευω οτι δεν θα εχουν προβλημα στο συστηματακι που προτεινε ο δρ λαγ ας πουμε ε...

για wow αμα θες σου χαριζω και τον παλιο μου PIII που λεει ο λογος, τι προβλημα να εχεις...

Δημοσ.
για wow αμα θες σου χαριζω και τον παλιο μου PIII που λεει ο λογος, τι προβλημα να εχεις...

τυπου wow ειπα...δεν νομιζω να κατσω ποτε να παιξω fear kai crysis για παραδειγμα...για αυτο ανεφερα το wow

Δημοσ.
τυπου wow ειπα...δεν νομιζω να κατσω ποτε να παιξω fear kai crysis για παραδειγμα...για αυτο ανεφερα το wow

Κανε λιγο κρατη φιλαρακο. Μην εισαι τοσο σπαταλος. ;)

Δε χρειαζεται να δωσεις τοσα λεφτα για να φτιαξεις ενα καλο υπολογιστη.

Για τα παιχνιδια που αναφερεις και για να εχεις και υπολογιστη για πολυ καιρο δε χρειαζεται να ξοδευτεις τοσο

Αργοτερα μπορει να σου φτιαξω μια συνθεση αν θες με λιγοτερα λεφτα:-D

Δημοσ.

Φιλαρακο, γνωμες θα ακουσεις πολλες , αλλωστε για αυτο εισαι εδω , η τελικη επιλογη ομως θα ειναι δικη σου. Θα πρεπει να λαβεις υποψη τα εχεις.

Στους υπολογιστες ισχυει ενας νομος για το hardware, που λεει οτι κατι που τωρα ειναι νουμερο ενα σε 6 μηνες ειναι παμπαλαιο. Αυτο δεν σημαινει οτι καθε 6 μηνες θα αγοραζουμε οτι ειναι νουμερο 1 για να κανουμε πλουσιες τις εταιρειες.

Επισης και τα προγραμματα που βγαινουν καθως προχωραει ο καιρος γινονται ολο και πιο βαρια ,καθως εχουν μεγαλυτερες απαιτησεις και σε μνημη αλλα και σε υλικο.

Δεδομενων αυτων, μια και αγοραζεις καινουργιο συστημα , κοιταζεις να παρεις κατι το οποιο 1) θα καλυψει τις αναγκες σου τις τωρινες , 2) μελοντικα με μικρες αναβαθμισεις να σε παει σε βαθος χρονου 3) Μπορει οι αναγκες σου σημερα να ειναι μικρες αλλα αυριο να αλλαξουν, σε ενα τετοιο ενδεχομενο καλυπτεσαι; με οτι παρεις;

Σημερα σε σχεση αποδοσης τιμης ( και για αυτα που λες οτι θελεις τον Υ/Π ,ειναι οι AMD.

Απο την στιγμη ομως που δεν θελεις , πας καθαρα σε εναν core i7 920 .

Διοτι ειναι καινουργια πλατφορμα και οτι θα κανει η Ιντελ εδω θα βασιζεται.Να σου θυμισω οτι οι Q6600 εχουν αποσυρθει ηδη και σιγα σιγα θα ακολουθησουν και αλλοι.

Αυτο που θα διαπραγματευτεις ειναι τα υπολοιπα μερη που θα παρεις . Δεν ειναι απαραιτητο να παρεις μητρικη 300€ . Παρε μια 200 , 220€ Θελεις να εχει και sli Απο εκει και υστερα ψαξε λιγο καλυτερα ,απο 200 εως 250 € υπαρχουν αρκετες επιλογες .Μνημες δεν χρειαζεσαι 6γιγα , και με τρια εισαι ενταξει. Παιζεις ολα τα παιχνιδια και μπορεις να κανεις OC αν σε κολλησει ο πυρετος των i7. Με την 19 οθονη που εχεις και μια 4850 παιζεις τα παντα . Αν αργοτερα πεσουν και αλλο οι τιμες παιρνεις ακομη μια και κανεις CF. Αν παλι θελεις να δωσεις 50€ παραπανω παιρνεις μια 4870 και ακολουθεις το ιδιο σκεπτικο και εισαι παλι υπερκαλυμμενος.Σκληρο δισκο , με εναν 500 κανεις τα παντα. Το αν θα τρεχει μερικα μιλισεκοντ παραπανω ή παρακατω νομιζεις οτι θα κατσεις να το μετρησεις; Αργοτερα παιρνεις και εναν δευτερο και κανεις RAID .

Μας μενει το τροφοδοτικο, το οποιο ειναι σημαντικη υποθεση. Επειδη ο συγκεκριμενος επεξεργαστης ειναι απαιτητικος , το ιδιο και η καρτα αν πας εδω θα βρεις πασα βατ χρεαζεσαι για το συστημα σου. Για 4870 +μελλοντικο CF θελεις 526watt. Αν ειναι 4850 θελεις 485 watt για CF . Επειδη κοιτας παντα το τροφοδοτικο να μην αναγκαζεται να δουλεψεις στο 100 % αλλα πιο κατω , ενα 60 -70 % ειναι καλα , θα κοιταξεις για τροφοδοτικο κοντα στα 750W ( Προς τα πανω ναι , κατω οχι) , τωρα πιο θα διαλεξεις αυτο εξαρταται απο την ερευνα αγορας που θα κανεις . Ενα καλο ειναι αυτο. Υπαρχουν ομως και αλλα. Και εμεινε μονο το κουτι. Αυτο ειναι καθαρα δικη σου και της τσεπης σου επιλογη. Να γνωριζεις ομως οτι ο συγκεκριμενος επεξεργαστης ειναι ζεστος , θελει καλο αερισμο . Ενα μετριο ,ανετο και φθηνο κουτι για ειναι αυτο

Με αυτα πατας το κουμπι ,παιζεις τα παιχνιδια σου , καλυπτεις τις τωρινες σου αναγκες και εχεις στην κατοχι σου εναν ισχυρο επεξεργαστη για οτι μελλοντικο χρειαστεις, τωρα για ποσο;; σε αυτο ας απαντησουν οι υπολοιποι.

Συνολο 881 €

Επιλογος . Υπολογιστη με δοσεις δεν εισαι ουτε ο πρωτος, ουτε ο τελευταιος , αλλα ουτε και ο μονος εδω μεσα που θα εχεις παρει. Το σιγουρο ειναι οτι δεν θα θελεις να ξαναβαλεις δοσεις σε κανα δυο τρια χρονια απο τωρα.Και αυτο θα εξαρτηθει αμεσα απο τι θα παρεις τωρα.

Υ.Γ. Να προσεξεις απο που θα αγορασεις . διοτι ειναι και το θεμα του καλου σερβις που θα εχεις , εδω μεγαλη προσοχη κυριως για μητρικες , τροφοδοτικα ,μνημες.

Αυτα απο μενα :-D:-D Καλη επιλογη και αγορα.

post-82775-129063002544_thumb.jpg

• Super Moderators
Δημοσ.

ειδικά με το 2ο expansion που έχουν βάλει σκιές και έτσι, αν δεν έχεις PC της προκοπής το game σέρνεται...χωρίς καν να αναφέρω raids...

Δημοσ.
ειδικά με το 2ο expansion που έχουν βάλει σκιές και έτσι, αν δεν έχεις PC της προκοπής το game σέρνεται...χωρίς καν να αναφέρω raids...

Σιγουρα,αλλα δν νομιζω οτι 8α εχει προβλημα να παιζει wow η και παρομοια παιχνιδια σε μια 19 με εναν Ε8400 και μια αντε 4870 μιας και εχουν πεσει οι τιμες...Σιγουρα ειναι καλυτερα να παει σε AMD απο επιδοσεις/τιμης..Αλλα ας του προτεινει καποιος αλλος γιατι εγω δν τα παω καλα με τους λεγαμενους...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...