devill0 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Καλησπερα.Σημερα το απογευμα πηγα να ανοιξω τον υπολογιστη και πριν φορτωση τα windows μου εβγαλε μια μαυρη οθονη και εγραφε <<The cpu was previously shutdown due to a thermal event (overheating).Press any button to continiu.....Σε ενα τοπικ που ειχα αναρτησει πρινν μερικεσ μερες εγραψα πως ο υπολογιστης σε κατασταση ηρεμιας ειχε 84 βαθμους κελσιου,και οταν επαιζα ενα παιχνιδι μου επαιζε καρε-καρε.Και οταν φορτωνα τα windows στο welcome screen δεν μου εμφανιζε το πεδιο για να γραψω τον κωδικο και σκεφτομαι οτι το κανει αυτο επειδη αν ανοιξω το λογαριασμο μου μπορει να καει το pc......ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΣΕΠΗΣ......Εχω χρ sp3 Υ.Γ=Τα μεγαλα γραμματα δε σημαινει οτι φωναζω αλλα οτι ειμαι απελπισμενος...
eSATA Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 αρχικα αν θες αλλαξε τιτλο... προβλημα θερμοκρασιας ειναι αλλαξε παστα,δες αν ειναι καλα κουμπωμενη/βιδωμενη η ψυκτρα,αν δουλευει το ανεμηστηρι της.....αυτα
devill0 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Ο ανεμηστηρι δουλευει,απο παστα πως θα καταλαβω αν ειναι χαλασμενη και πρεπει να την αλλαξω,κουμπομενη φαινεται.Το σοκετ ειναι LGA 775
eSATA Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Ο ανεμηστηρι δουλευει,απο παστα πως θα καταλαβω αν ειναι χαλασμενη και πρεπει να την αλλαξω,κουμπομενη φαινεται.Το σοκετ ειναι LGA 775 ξεκουμπωνεις την ψυκτρα καθαριζεις την παλια παστα βαζεις καινουργια κουμπωνεις καλα και ξανατσεκαρεις..
devill0 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 εχεις να προτεινεις καμια καλη παστα μενω Πατρα και εδω μονο e-shop και πλαισιο εχουμε και απο τι φαντανταζεσαι την χρειαζομαι αμεσα.Υπαρχει περιπτωση να φταιει μονο η παστα που ανεβαζει θερμοκρασια?
PaokToTheBone Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 εχεις να προτεινεις καμια καλη παστα μενω Πατρα και εδω μονο e-shop και πλαισιο εχουμε και απο τι φαντανταζεσαι την χρειαζομαι αμεσα.Υπαρχει περιπτωση να φταιει μονο η παστα που ανεβαζει θερμοκρασια? Καλο ειναι να κανεις αυτο με την παστα...Γενικα παιζει ρολο και το air flow μεσα στο κουτι σου...Μπορεις να μας πεις ποιος επεξεργαστης ειναι?Το κουτι σου? **Παρε Artic Silver 5 ....Αλλα εχεις ξαναπερασει την ψυκτρα?Ξερεις να περνας 8ερμοαγωγιμη παστα?
eSATA Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 σιγουρα κατι με την ψυκτρα φταει...85 βαθμους .....
ser_x Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Θα πρότεινα τον καθαρισμό του κουτιού σου την ψήκτρα του επεξεργαστή μπορεί να έχει πιάσει νυχτερίδες μέσα (είχε και στο δικό μου στην δουλεία μου ) και εάν μπεις στον πειρασμό να ξεκουμπώσεις την ψήκτρα κάνε τις και ένα καλό ντους (αφαιρώντας πάντα τον ανεμιστήρα ) και φυσικά καινούργια πάστα (η διαφορές είναι μικρές από 0.001 c – 0.1c για την θερμόαγώγιμη πάστα )
devill0 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 το κουτι το καθαριζω σχεδον καθε εβδομαδα και το πλαινο παραθυρο το εχω συνεχως ανοιχτο,και η ψυκτρα ειναι καθαρισμενη απο σκονες.cpu E6300 ram 2 g hdd 250 sata os xp sp3 vga nvidia geforce 7300 gts 512 mb.Παστα δεν εχω ξαναλλαξει αλλα εχω δει απο youtube...
PaokToTheBone Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Θα πρότεινα τον καθαρισμό του κουτιού σου την ψήκτρα του επεξεργαστή μπορεί να έχει πιάσει νυχτερίδες μέσα (είχε και στο δικό μου στην δουλεία μου ) και εάν μπεις στον πειρασμό να ξεκουμπώσεις την ψήκτρα κάνε τις και ένα καλό ντους (αφαιρώντας πάντα τον ανεμιστήρα ) και φυσικά καινούργια πάστα (η διαφορές είναι μικρές από 0.001 c – 0.1c για την θερμόαγώγιμη πάστα ) οπου c η ειδικη 8ερμοχωρετικοτητα?(8ερμιδοχωρετικοτητα?)(κολλησε το μυαλο μου!) η απλα βα8μοι κελσιου?
washcloud Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 devill0, αν δεν υπάρχει σχετικός φίλος/αδερφός/ξάδεφος να ανακατευτείτε μαζί, προσωπική μου γνώμη ΑΝ καμμιά 50άρα € δεν είναι ζήτημα για 'σενα, καλύτερα να πας σε τεχνικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις...
revvok Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Στο προηγούμενο ποστ σου έλεγες ότι έχεις 2 χρόνια το pc και τους τελευταίους 2 μήνες σου πιάνει τέτοιες θερμοκρασίες.. Έτσι ξαφνικά ή μετά από κάποια αλλαγή? Πάντως οι θερμοκρασίες αυτές είναι υπερβολικές για τον επεξεργαστή σου και δεν νομίζω να οφείλονται απλά στην παλαιότητα της πάστας..Το πιο πιθανό είναι να μη δουλεύει καλά ή ψύκτρα ή να μην πατάει καλά.. Πάντως θα συμφωνήσω με τον washcloud..Καλύτερα να βρεις κάποιον που ξέρει να σε βοηθήσει..μην αρχίσεις και ξηλώνεις πράγματα έτσι απλά..κι αν το κάνεις να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι ξέρεις να το κάνεις..
washcloud Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Έτσι ακριβώς.... "Διέγνωσα" μια σχετική απειρία, στον thread starter, και παρ' ότι δεν είναι κακό να την παλεύει κανείς μόνος του και να μαθαίνει, εν τούτοις καμμιά φορά είναι προτιμότερη η λύση ενός τεχνικού, ΕΦ' ΟΣΟΝ τα περίπου όσα χρήματα ανέφερα δεν είναι ζήτημα - εκτός κι αν υπάρχει και πιο έμπειρος δίπλα για να βοηθήσει. Διότι φαντάσου να του μείνει κανένα case ψύκτρας στο χέρι, και ν' αρχίσει να πληρώνει "τζάμπα" ψύκτρες - και σ' ένα έτι...εφιαλτικότερο σενάριο, να του "ξεφύγει" πάστα πάνω στον επεξεργαστή, κι ανννννννννννν αυτή τύχει να είναι ηλεκτρικά αγώγιμη, να τον κάνει φλαμπέ... ΔΕΝ έιναι και τα πιο πιθανά σενάρια αυτά, αλλά στην προκειμένη, νομίζω πως παίζουν. Άσε που αν υπήρχε η σχετική εμπειρία, αυτούς τους ελέγχους που του προτάθηκαν, θα τους είχε ήδη κάνει.
fankavo78 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Υπαρχουν πολλα θεματα (google it) και πολλα βιντεακια (youtube) για τον εκαστοτε επεξεργαστη για το πως γινεται η αλλαγη της παστας. Ριξε μια ματια κ αν παλι εχεις ανασφαλειες-αμφιβολιες καλυτερα να το πας σε εναν τεχνικο.
eSATA Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Υπαρχουν πολλα θεματα (google it) και πολλα βιντεακια (youtube) για τον εκαστοτε επεξεργαστη για το πως γινεται η αλλαγη της παστας. Ριξε μια ματια κ αν παλι εχεις ανασφαλειες-αμφιβολιες καλυτερα να το πας σε εναν τεχνικο. +1 μην πας σε τεχνικο ρε... και εγω πριν λιγο καιρο δεν ειχα αλλαξει παστα και τωρα το κανω καθε 2 μερες γιατι παιζω με τις μητρικες οπως ειπε και ο παραπανω λιγο ψαξιμο youtubr,google και μη φοβασαι τιποτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.