chri Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Όπως λέει και ο τίτλος το laptop μου με την επάρατο κάρτα γραφικών 8600m gs τα ψιλοτίναξε. Διαβάζω εδώ και καιρό γιά τα προβλήματα της εν λόγω κάρτας σε διάφορα laptop και πλέον τα βιώνω και από κοντά. Στα καλά καθούμενα, το μηχάνημα σβήνει ή βγάζει κάτι περίεργες γραμμές ποικίλων χρωμάτων και σβήνει στη συνέχεια. Γιά να ξαναξεκινήσει πρέπει να γίνει απεγκατάσταση των drivers και να αναγνωριστεί η κάρτα ως standard vga. Ψάχνοντας να βρώ τί φταίει, μέτρησα τη θερμοκρασία της gpu, η οποία σε idle κατάσταση είναι γύρω στους 75 C. Oπότε είναι το κλασσικό πρόβλημα της συγκεκριμένης κάρτας που υπερθερμαίνεται και στο τέλος τα φτύνει...Και το νέο bios που κυκλοφόρησε και το μόνο που κάνει είναι να βάζει τον ανεμιστήρα να λειτουργεί συνέχεια δε βοηθάει αφού το laptop μου δεν συμπεριλαμβάνεται στα συμβατά μοντέλα. Και φυσικά όλα αυτά συνέβησαν ένα μήνα μετά τη λήξη της εγγύησης (κλασσικά δεν έκανα επέκταση και δεν μπορώ να ακούω τους τύπους που λενε "εμ στα έλεγα εγώ γιά την επέκταση εγγύησης..."). 1)Θα το στείλω γιά service στο επίσημο service HP στη Θεσσαλονίκη. Από ότι έχετε ακούσει χρειάζεται αλλαγή μητρικής ή κάνουν κανένα κόλπο με την κάρτα γραφικών? 2) Ότι και να γίνει αφού η κάρτα γραφικών είναι ελαττωματική θα χρειαστεί εκ νέου αντικατάσταση σε κανένα χρόνο? 3) Πόσο θα βγεί ο λογαριασμός περίπου?
michalis2610 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Ο φορητός που έχεις είναι ΕΝΤΟΣ εγγύησης στα πλαίσια της 2ετής κάλυψης από τον νόμο. Απευθύνσου στο κατάστημα που το αγόρασες και απαίτησε (κόσμια) την επισκευή του. Είναι δικαίωμά σου. Θα πρότινα να ρίξεις μια ματιά στο πολύ πρόσφατο θέμα εδώ ή σε ένα παλαιότερο εδώ.
basilis5 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 υπαρχει τροπος να δικαιωθεις αλλα ειναι μακροχρονιος συνηθως και θελει νομικη οδο.συνηθως πριν την δικη η εταιρια συμβιβαζεται για να μην δημιουργηθει δεδικασμενο.. οπως και να εχει, εσυ μιλας κατευθειαν με αντιπροσωπια και τους ενημερωνεις πως εχεις 2 χρονια εγγυηση..ασχετο αν αυτοι το αρνηθουν σχετικα με την ερωτηση σου τωρα, θαρρω πως δεν αξιζει να πληρωσεις να το φτιαξεις καθως κοστιχει ενα σκασμο λεφτα λογικα (αρκετα πανω απο 300 ευρω υπολογιζω το λιγοτερο) τωρα υπαρχουν καποια λαπτοπ που μπορεις να αλλαξεις μονο γραφικα,αλλα δεν ξερω αν το δικο σου ειναι απο αυτα..ισως λιγο δυσκολο.
carib Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Κανονικά απαιτείται αντικατάσταση μητρικής όμως το κόστος είνει μεγαλύτερο από 600Ευρώ για τα 9000 (από δηλώσεις πελατών μου). Υπάρχει η δυνατότητα επισκευής της κάρτας γραφικών και αν γίνει σωστή συντήρηση του συστήματος ψύξης και αναβάθμιση του bios τότε το πρόβλημα δεν θα πρέπει να ξαναπαρουσιαστεί.Εγώ προσωπικά δίνω 3 μήνες εγγύηση στην επισκευή αυτή (για το 9000 κοστίζει 90Ευρώ + ΦΠΑ).
sil_unique Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Κανονικά απαιτείται αντικατάσταση μητρικής όμως το κόστος είνει μεγαλύτερο από 600Ευρώ για τα 9000 (από δηλώσεις πελατών μου). Υπάρχει η δυνατότητα επισκευής της κάρτας γραφικών και αν γίνει σωστή συντήρηση του συστήματος ψύξης και αναβάθμιση του bios τότε το πρόβλημα δεν θα πρέπει να ξαναπαρουσιαστεί.Εγώ προσωπικά δίνω 3 μήνες εγγύηση στην επισκευή αυτή (για το 9000 κοστίζει 90Ευρώ + ΦΠΑ). Πάνω από 300€ ναι, πάνω από 600€ δεν υφίσταται
carib Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Πάνω από 300€ ναι, πάνω από 600€ δεν υφίσταται Δεν έχω επικοινωνήσει προσωπικά με την HP άλλά πελάτες μου που είχαν πρόβλημα με DV9000 μου είπαν ότι η HP τους ζήτησε 600Ευρώ για αλλαγή mainboard. Εγω αν δεν μπορώ να το επισκευάσω και χριαστεί να παραγγείλω άλλο προσπαθώ να κρατήσω το κόστος στα 200Ευρώ περίπου.
sil_unique Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Προτείνω να γίνεται αναφορά στο forum των εταιριών που ζητάνε τέτοια υπέρογκα ποσά καθώς και το μοντέλο του εκάστοτε notebook ώστα να μπορεί να γίνει μια σύγκριση.
chri Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Τελικά, το πρόβλημα διορθώθηκε. Πήγα το laptop γιά επισκευή και με λίγα λεφτά και σε λίγο χρονικό διάστημα (3 ημέρες) το πήρα πίσω καινούριο.Επειδή δεν ξέρω αν επιτρέπεται η διαφήμιση του συνεργείου δεν αναφέρω το όνομα του. Όποιος συμπάσχει μπορεί να μου στείλει μύνημα.Ας είναι καλά το forum που με βοήθησε να βρώ την άκρη και να μην πετάξω τον υπολογιστή από το παράθυρο.
sil_unique Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Πιστεύω ότι να πεις ανοιχτά καλά λόγια για κάποιον τρίτο δεν το κάνει και διαφήμιση.
sil_unique Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 http://away.gr/2009/05/13/nvidia-faces-down-lawsuit-from-laptop-owners/#more-4546 Μήπως είδε κανείς την παραπάνω ανακοίνωση που αναφέρεται το συγκεκριμένο πρόβλημα ή είμαι ο μόνος; Με λίγα λόγια φαίνεται να φταίει η nvidia
carib Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 http://away.gr/2009/05/13/nvidia-faces-down-lawsuit-from-laptop-owners/#more-4546Μήπως είδε κανείς την παραπάνω ανακοίνωση που αναφέρεται το συγκεκριμένο πρόβλημα ή είμαι ο μόνος; Με λίγα λόγια φαίνεται να φταίει η nvidia Όσον αφορά τα HP νομίζω ότι το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης έχει η HP. Για να γίνει συντήρηση του συστήματος ψύξης του υπολογιστή στα DV 2000,6000,9000 απαιτείται η πλήρης αποσυναρμολόγιση του υπολογιστή.Ακόμη και το mainboard πρέπει να βγεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.