Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η τεχνολογία των κβαντικών υπολογιστών υπάρχει ή περιμένουμε να ανακαλυφθεί?

Edit : Μόλις διάβασα ότι είναι σε πειραματικό επίπεδο και εξελίσσεται.

Αυτό σημαίνει ότι κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ένα ηλεκτρόνιο, για παράδειγμα, μπορεί να βρίσκεται σε δύο καταστάσεις ταυτόχρονα, το σπιν του, ας πούμε, μπορεί να έχει τόσο τον προσανατολισμό «πάνω» όσο και τον προσανατολισμό «κάτω». Η «ασάφεια» εξαφανίζεται, μόλις λάβει χώρα μία παρατήρηση ή μία μέτρηση: το σωμάτιο αποκτά μία συγκεκριμένη φυσική κατάσταση.

Ένας κβαντικός υπολογιστής μπορεί θεωρητικά να κάνει πολλές πράξεις ταυτόχρονα, εξαιτίας της υπέρθεσης καταστάσεων. Το σύστημα που κατασκεύασε η ερευνητική ομάδα της ΙΒΜ μπόρεσε να λύσει ένα μαθηματικό πρόβλημα σε ένα μόνο βήμα, ενώ ένας συμβατικός υπολογιστής θα έπρεπε, για να το λύσει, να πραγματοποιήσει μια σειρά από ξεχωριστά βήματα. Οι κβαντικοί υπολογιστές, όταν γίνουν πραγματικότητα, θα μπορούν να λύνουν προβλήματα, η πολυπλοκότητα των οποίων αυξάνει εκθετικά και όχι γραμμικά.

Αυτό με εντυπωσίασε.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απ'όσο ξέρω το "σκάλισμα" γίνεται με LASER, συνεπώς η ακρίβεια της ακτίνας (μήκος κύματος) παίζει καθοριστικό σχεδόν ρόλο στη λεπτομέρεια που μπορεί να δώσει.

http://en.wikipedia.org/wiki/Photolithography#Resolution_in_projection_systems

Ήδη είμαστε στα όρια και ό,τι καταφέρνουν από εδώ και πέρα είναι λόγω κάποιων έξυπνων τεχνικών. Εξάλλου ήδη βρισκόμαστε πολύ κοντά στη μοριακή κλίμακα (ο κρύσταλλος του πυριτίου έχει "διάμετρο" κάτι παραπάνω από 0,5nm). Άρα θα μιλάμε για κβαντικούς υπολογιστές (παιχνίδι με τα ηλεκτρόνια) όπου όμως οι συμπεριφορές ξεφεύγουν πολύ από το προβλέψιμο (πρόβλημα). Άρα δεν πρόκειται να κατέβουμε "κατηγορία", θα μείνουμε σε κάποια νανόμετρα. Εκείνο που έχω προσωπικά απορία είναι πόσα nm (θα μάθουμε σχετικά σύντομα...).

εδω εισαι

http://en.wikipedia.org/wiki/Double_patterning

Δημοσ.

Τρέχω να διαβάσω, thnks. :-)

[edit] Έχει αρκετές πληροφορίες. Τα είχα ακούσει διάσπαρτα κατά καιρούς, αλλά δεν τα είχα δει έτσι.

[edit] το κόβω να σταματάει στα +10nm, προσωπική εκτίμηση :o

(μου αρέσει που συμπληρώνεις το θέμα!)

Δημοσ.

ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ειναι οτι η Intel για οσους απο εσας δεν το προσεξατε εχει φρεναρει την εξελιξη των CPU και την αντιστοιχη πτωση των τιμων .Και αυτο γιατι εχει μεινει ουσιαστικα χωρις ανταγωνισμο απο την core 2 εποχη. Κατι τετοιο ειχε κανει παλια τοτε που ειχε κλεισει η cyrix. Αυτο ειναι το χειροτερο απο ολα. Κανονικα τωρα θα επρεπε να ειχαμε μονο 4 και 8 cores. Αυτη την αναφορα την εκανε μονο και μονο για χτυπησει τον πολεμο εντυπωσεων που προσπαθει να κανει η amd για να επιβιωσει

Δημοσ.
ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ειναι οτι η Intel για οσους απο εσας δεν το προσεξατε εχει φρεναρει την εξελιξη των CPU και την αντιστοιχη πτωση των τιμων .Και αυτο γιατι εχει μεινει ουσιαστικα χωρις ανταγωνισμο απο την core 2 εποχη. Κατι τετοιο ειχε κανει παλια τοτε που ειχε κλεισει η cyrix. Αυτο ειναι το χειροτερο απο ολα. Κανονικα τωρα θα επρεπε να ειχαμε μονο 4 και 8 cores. Αυτη την αναφορα την εκανε μονο και μονο για χτυπησει τον πολεμο εντυπωσεων που προσπαθει να κανει η amd για να επιβιωσει

Δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, δεν χρειαζόμαστε σαν χρήστες συχνές αναβαθμίσεις έτσι. Καλύτερα αναβαθμίσεις κάθε 5-6 παρά κάθε 2-3 χρόνια.

Δημοσ.
Δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, δεν χρειαζόμαστε σαν χρήστες συχνές αναβαθμίσεις έτσι. Καλύτερα αναβαθμίσεις κάθε 5-6 παρά κάθε 2-3 χρόνια.

Ίσα ίσα που έτσι κάνεις πιο πολλές αναβαθμίσεις, επειδή η τεχνολογία "απλώνεται" στο βάθος του χρόνου.

Αν είχες από πέρυσι octal-core CPU με 8 MB L1 cache στα 12 nm, με TDP 45 Watts, για ποιο λόγο να αναβάθμιζες σε μια διετία; Άσε να παρουσιάζουμε σιγά-σιγά κάθε νέο προϊόν, χωρίς μεγάλα άλματα εμπρός, ώστε να χρειάζεται να αναβαθμίσει κάποιος. :P

Δημοσ.

να κάνω μια ερώτηση ο κβαντικος υπολογιστης ειναι ισχυρώτερος απο αυτόν ''των κυττάρων'' ? (δεν μου ερχετε η ονομασια αυτη τη στιγμη)

( σκοπευω να πάρω και δεν ξερω )))

Δημοσ.

Ο κβαντικός υπολογιστής δεν υπάρχει. Είναι επιστμονική φαντασία μέχρι τώρα. Τα κβάντα είναι καθαρά θεωρητικός τομέας της φυσικής και δε μπορεί να υλοποιηθεί κάποιο κύκλωμα που να βασίζεται πάνω τους, τουλάχιστον ακόμα.

Γι αυτό τον αιώνα ας βολευτούμε με τους "απλούς". :lol:

Δημοσ.
να κάνω μια ερώτηση ο κβαντικος υπολογιστης ειναι ισχυρώτερος απο αυτόν ''των κυττάρων'' ? (δεν μου ερχετε η ονομασια αυτη τη στιγμη)

σύμφωνα με το NFL όλα είναι ισοδύναμα. οι κβαντικοί απλά είναι καταλληλότεροι για την επίλυση προβλημάτων μιας υποκλασης

Δημοσ.

τι cone εχεις ρε θηριο? με εξωγηινους ισως? :lol::lol::lol:

Δημοσ.

Εγω θα προτημουσα αντι να τους κανουν ποιο γρηγορους, να τους κανουν να καταναλωνουν ελαχιστο ρευμα, ετσι ωστε καποια στιγμη να εχω εναν διπυρινο στα ρουχα που φοραω, ακομα και στην οδοντοβουρτσα μου.

Δημοσ.
Εγω θα προτημουσα αντι να τους κανουν ποιο γρηγορους, να τους κανουν να καταναλωνουν ελαχιστο ρευμα, ετσι ωστε καποια στιγμη να εχω εναν διπυρινο στα ρουχα που φοραω, ακομα και στην οδοντοβουρτσα μου.

και που θα βάζεις την μητρική,οθόνη,πληκτρολόγιο,ποντική:rolleyes:

Δηλαδή θα βάλεις τον επεξεργαστή στην οδοντόβουρτσα σου επειδή θα καταναλώνει λιγότερο ρεύμα?

Μωρέ μπράβο τι σου κάνει η ΔΕΗ :lol:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Τι είναι το TDP?

Αν λέμε πως ένας επεξεργαστής έχει 130W TDP, αυτό σημαίνει πως σε πλήρη φόρτο εργασίας το ποσό (ισχύς) της ηλεκτρικής ενέργειας που θα μετατρέπεται σε θερμική ανέρχεται στα 130W, άρα χρειάζεται σύστημα ψύξης ικανό να απομακρύνει τουλάχιστον αυτά τα ποσά εκλυόμενης θερμότητας (*) για να μπορεί να δουλεύει εντός των επιτρεπόμενων θερμοκρασιών (μερικές ψύκτρες το αναφέρουν στα χαρακτηριστικά τους) .

(*) Αν ένας επεξεργαστής με 130W TDP δουλεύει π.χ. σε πλήρη φόρτο επί μία ώρα, πηγαίνοντας σε ένα μετατροπέα μονάδων ενέργειας θα δεις πως θα εκλύσει 0,13*1 kWh (κιλοβατώρες) ή αλλιώς 468 kjoule θερμότητας. Αυτά τα 468 kjoule θα πρέπει να τα έχει απομακρύνει το σύστημα ψύξης της CPU.

Επεξ/σία από PCharon
Δημοσ.
Αν ένας επεξεργαστής με 130W TDP δουλεύει π.χ. σε πλήρη φόρτο επί μία ώρα, πηγαίνοντας σε ένα μετατροπέα μονάδων ενέργειας θα δεις πως θα εκλύσει 0,13*1 Wh

Ενα μικρο λαθακι στους υπολογισμους σου εχεις κανει, η πραξη ειναι 130W x 1h =130Wh . Αυτο που εβγαλες εσυ ειναι σε KWh

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...