nickolas Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Πάντως έχουν επιβραδυνθεί πολύ πια τα πράγματα! Θυμάται κανείς τη δεκαετία του 90', ιδιαίτερα το 2ο μισό της όπου ο επεξεργαστής που έβγαινε τη μια χρονία και ήταν κορυφή της γκάμας κλπ. και έκανε 200.000 δρχ. την επόμενη χρονιά ήταν ό,τι πιο αργό μπορούσε να αγοράσει κανείς και έκανε 20.000 δρχ.?
michael92 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Λογικό, γιατί δεν έχουν αναπτυχθεί αντίστοιχες τεχνολογίες αξιοποίησης υπολογιστικής ισχύς για home users
darklordvader77 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 ειναι κ αυτο το θεμα, εχουμε ηδη ανεπτυγμενο hardware, που ομως δεν το εκμεταλλευεται το software.. οσο για το που τελειωνουμε, ειμαι σιγουρος πως κατι θα χουν σκαρφιστει τα τζιμάνια της Intel για μεταξελιξη των nm..
nickolas Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Λογικό, γιατί δεν έχουν αναπτυχθεί αντίστοιχες τεχνολογίες αξιοποίησης υπολογιστικής ισχύς για home users A, μπα δεν το νομίζω αυτό! Ειδικά με τα παιχνίδια πολύ εύκολα μπορούν να τερματίσουν οι δημιουργοί οτιδήποτε hardware τους δοθεί. Απλά σταδιακά φτάνουμε στο όριο αυτής της τεχνολογίας, που είναι νομίζω τα 16nm. κβαντικός υπολογιστής κανείς? :-Ρ
GrandGamer Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 κβαντικός υπολογιστής κανείς? :-Ρ ε... αν ζήσουμε μετά το 2012 θα το δούμε και αυτό σύντομα.
gregdais Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δώστε πυρήνες να τρελαθούμε τελείως!!! να πάρουν φωτιά τα renderings!
klog Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 A, μπα δεν το νομίζω αυτό!Ειδικά με τα παιχνίδια πολύ εύκολα μπορούν να τερματίσουν οι δημιουργοί οτιδήποτε hardware τους δοθεί. Απλά σταδιακά φτάνουμε στο όριο αυτής της τεχνολογίας, που είναι νομίζω τα 16nm. κβαντικός υπολογιστής κανείς? :-Ρ Ποζιτρονικός.........ο Data είναι κοντά......
j11h Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δηλαδη σε καμια 10ετια περναμε σε ατομικο επιπεδο?!
michael92 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 A, μπα δεν το νομίζω αυτό!Ειδικά με τα παιχνίδια πολύ εύκολα μπορούν να τερματίσουν οι δημιουργοί οτιδήποτε hardware τους δοθεί. Απλά σταδιακά φτάνουμε στο όριο αυτής της τεχνολογίας, που είναι νομίζω τα 16nm. κβαντικός υπολογιστής κανείς? :-Ρ Μπα αρχικά θα κάνουν κάτι και θα αυξήσουν το μέγεθος του επεξεργαστή ή ως επιφάνεια ή πολλαπλά στρώματα... Δηλαδη σε καμια 10ετια περναμε σε ατομικο επιπεδο?! Δεν νομίζω να είναι εφικτό με τα υλικά και τις μεθόδους κατασκευής που υπάρχουν να φτάσουμε στα 0.08 nm που είναι η μέση ακτίνα ενός ατόμου. Ήδη μετά τα 96 nm νομίζω, στην κατασκευή είναι απαραίτητη η έλλειψη ατμοσφαιρικού αέρα, αλλιώς το κύκλωμα είναι FAIL, ακόμα και αν ο αέρας είναι μη ιοντισμένος. Νομίζω πρόσφατα περάσανε και σε άλλο μέταλλο για κατασκευή των επεξεργαστών.
FallenAngelGR Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Ρε λες να ξεκολησουν καποτε, στο βαθυ μελλον, απο τα nm και να πανε στα μm οι επεξεργαστες?
PCharon Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Ρε λες να ξεκολησουν καποτε, στο βαθυ μελλον, απο τα nm και να πανε στα μm οι επεξεργαστες? Δηλαδή τα μικρόμετρα (10^-6) είναι πιο μικροσκοπικά από τα νανόμετρα (10^-9)? Ρίξε μια ματιά εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/File:EM_spectrum.svg ...και μάντεψε γιατί ήδη οδεύουμε προς το τέλος.
FallenAngelGR Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Εμας ετσι ελεγε το βιβλιο(νομιζω). Παντως το link που εδωσες μου φαινεται ακυρο! :S ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:09 ---------- Σορρυ εκανα λαθος μπερδεψα το n με το μ ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:10 ---------- Εμ το βιβλιο ειναι χαλασμενο απο το πολυ διαβασμα
PCharon Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Προφανώς εννοούσες να πέσουμε στα pm. Παντως το link που εδωσες μου φαινεται ακυρο! :S Απ'όσο ξέρω το "σκάλισμα" γίνεται με LASER, συνεπώς η ακρίβεια της ακτίνας (μήκος κύματος) παίζει καθοριστικό σχεδόν ρόλο στη λεπτομέρεια που μπορεί να δώσει. http://en.wikipedia.org/wiki/Photolithography#Resolution_in_projection_systems Ήδη είμαστε στα όρια και ό,τι καταφέρνουν από εδώ και πέρα είναι λόγω κάποιων έξυπνων τεχνικών. Εξάλλου ήδη βρισκόμαστε πολύ κοντά στη μοριακή κλίμακα (ο κρύσταλλος του πυριτίου έχει "διάμετρο" κάτι παραπάνω από 0,5nm). Άρα θα μιλάμε για κβαντικούς υπολογιστές (παιχνίδι με τα ηλεκτρόνια) όπου όμως οι συμπεριφορές ξεφεύγουν πολύ από το προβλέψιμο (πρόβλημα). Άρα δεν πρόκειται να κατέβουμε "κατηγορία", θα μείνουμε σε κάποια νανόμετρα. Εκείνο που έχω προσωπικά απορία είναι πόσα nm (θα μάθουμε σχετικά σύντομα...).
SpyrosR Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 ...όμως δε χρησιμοποιούν πλέον πυρίτιο. Από κάποια nm και κάτω, χάνει τις ιδιότητές του και το chip λειτουργεί πλέον ως ένας απλός αγωγός. Δηλαδή τα ηλεκτρόνια "ξεφεύγουν" από την πορεία τους.
Nikosgiann Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 δεν ειναι τυχαιο οτι η ιντελ θα μας δωσει τα 22 nm το 2011...το 2012 θα εχουμε νεα τεχνολογια απο τους Εψιλον..τα εχουν ηδη σκεφτει..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα