Προς το περιεχόμενο

Καλωδιο οπτικης ινας??

mchrisober

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια θελω να παρω καλωδιο οπτικης ινας για να συνδεσω τα ηχεια με το Pc. Τι προτεινετε? Και γιατι υπαρχουν διαφορες στις τιμες αφου δεν ειδα καποια διαφορα??

• Super Moderators
Δημοσ.

μπορεί να έχει τα Z-5500 της Logitech που έχουν toslink είσοδο στον decoder τους...

mchrisober δώσε links και βλέπουμε :o

Δημοσ.

Εφόσον μιλάς για κάτι αντίστοιχο με τα Logitech που λέει και ο thresh η οποιαδήποτε οικονομική ίνα θα σε καλύψει.

Γενικά για μικρό μήκος 1-2 μέτρα και τυπικό εξοπλισμό ηχείων/κάρτας ήχου, δεν έχεις κανένα λόγο να πάς σε πιο ακριβές ή κρυσταλλικές ίνες ΙΜΗΟ.

Δημοσ.

παιδια τα Z 5500 εχω τα ηχεια. απλα tmjuju μπορεις να μου πεις καποιες διαφορες γτ δεν το εχω καθολου το θεμα. Τι διαφορες παιζουν γτ ολες στα ματια μου το ιδιο ειναι....

Δημοσ.

Δεν έχει σημασία τι καλώδιο θα πάρεις. Η χειρότερη οπτική ίνα αρκεί για μερικά χιλιόμετρα, άρα για αποστάσεις σπιτιού είσαι υπερκαλυμμένος.

SOS!!! Μην σου τσακίσει καθόλου! Το μοναδικό αδύνατο σημείο των οπτικών ινών είναι ότι δεν πρέπει να τσακίσουν ή να κάνουν απότομη γωνία γιατί μετά είναι άχρηστες.

Δημοσ.
Δεν έχει σημασία τι καλώδιο θα πάρεις. Η χειρότερη οπτική ίνα αρκεί για μερικά χιλιόμετρα, άρα για αποστάσεις σπιτιού είσαι υπερκαλυμμένος.

Αυτό που λες δεν ισχύει για spdif / toslink σύνδεση σε καμία περίπτωση λ.χ. δες εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/TOSLINK όπου αναφέρεται ως μέγιστο τα 10 μέτρα.

Πέραν της παραπάνω συμβουλής για μικρό μήκος, όπου οι απώλειες είναι μικρές ακόμα και με την πιο φθηνή ίνα που θα βρεις στα συνήθη μαγαζιά, η κουβέντα πλατειάζει αρκετά και θα σε παρέπεμπα στο avclub.gr για περισσότερα ή σε άλλο αντίστοιχο forum του εξωτερικού.

Στην παραπάνω συμβουλή πέρνω υπόψη μου και το κόστος και την ποιότιτα των συνοδών σηλαδή τα ηχεία και την onboard κάρτα ήχου. IMHO δεν αξίζει να δώσεις πάνω από 10-15 ευρώ. Βέβαια μπορείς πάντα να δανειστείς μια ακριβότερη ίνα και να προσπαθήσεις να ακούσεις / καταλάβεις διαφορές. Προσωπικά θεωρώ σχεδόν απίθανο να υπάρξουν ακουστές διαφορές στα αυτιά σου – που είναι ο καλύτερος κριτής.

Δημοσ.

Οποιοδήποτε ψηφιακή μετάδοση δεδομένων ή είναι τέλεια ή δεν επιτυγχάνετε. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει διαφορά στον ήχο από μια φτηνή ή ακριβή ίνα. Οι μόνες διαφορές που θα έχουν θα είναι κατασκευαστικές. Πόσο καλά υλικά θα έχει και αυτό έχει να κάνει με τις αντοχές σαν υλικό, στο σπάσιμο, στο λύγισμα κτλ.

Δημοσ.

Οι προδιαγραφές αυτές είχαν βγει πριν 24 χρόνια. Από τότε και οι μετατροπείς και οι οπτικές ίνες έχουν βελτιωθεί αφάνταστα.

Το πιο σημαντικό είναι η ποιότητα του βύσματος σύνδεσης, καθώς εκεί είναι οι μεγαλύτερες απώλειες.

Ενδεικτικά βρήκα στο ΕΒΑΥ με μήκος 50μ

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=370190913634

Δημοσ.

Το να έχει κάποιος καλή κάρτα ήχου ή να μείνει με την ενσωματιμένη της motherboard έχει διαφορά όταν μιλάμε για οπτικές ίνες;

Δημοσ.
Οποιοδήποτε ψηφιακή μετάδοση δεδομένων ή είναι τέλεια ή δεν επιτυγχάνετε. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει διαφορά στον ήχο από μια φτηνή ή ακριβή ίνα. Οι μόνες διαφορές που θα έχουν θα είναι κατασκευαστικές. Πόσο καλά υλικά θα έχει και αυτό έχει να κάνει με τις αντοχές σαν υλικό, στο σπάσιμο, στο λύγισμα κτλ.

(έστω πρωτόκολλο IP )

Αυτό προϋποθέτει ένα πρωτόκολλο τύπου TCP

Στο internet radio λ.χ. χρησιμοποιούμε UDP γιατί θεωρούμε ότι δεν πειράζει να χαθεί κάποιο πακέτο πληροφορίας.

To spdif δεν εγγυάται ότι όλα τα πακέτα θα φτάσουν

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:50 ----------

Οι προδιαγραφές αυτές είχαν βγει πριν 24 χρόνια. Από τότε και οι μετατροπείς και οι οπτικές ίνες έχουν βελτιωθεί αφάνταστα.

Το πιο σημαντικό είναι η ποιότητα του βύσματος σύνδεσης, καθώς εκεί είναι οι μεγαλύτερες απώλειες.

Ενδεικτικά βρήκα στο ΕΒΑΥ με μήκος 50μ

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=370190913634

Στα παραπάνω συμφωνώ μεν, αλλα νομίζω θα συμφωνίσεις με την αρχική μου συμβουλή για μικρό μήκος εφόσον είναι εφικτό.

Γενικά νομιζω ότι τα γραάφω ξεκάθαρα ότι η συμβουλή μου αυτή βασίζετε γενικότερα και στην εκτίμιση μου για ηχεία κάρτα ήχου.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:55 ----------

Το να έχει κάποιος καλή κάρτα ήχου ή να μείνει με την ενσωματιμένη της motherboard έχει διαφορά όταν μιλάμε για οπτικές ίνες;

Γενικότερα υπάρχουν διαφορές στην ψηφιακή μετάδοση του spdif που έχουν να κάνουν με όλα τα παραπάνω. Κάρτα ακροδέκτες ίνα αποδέκτης dac. Το πιο σύνηθες πρόβλημα είναι το λεγόμενο jitter.

Αλλά μην τον μπλέξουμε τον άνθρωπο ας πάρει μια οικονομική ίνα και πιστεύω ότι δεν θα τον προβληματίσει και ούτε θα έχει ιδιαίτερες διαφορές χρησιμοποιώντας καλύτερης ποιότητας ίνα. ΙΜΗΟ πάντα.

Δημοσ.

Συγνώμη εάν δεν ήμουν ξεκάθαρος (προείπα ότι είναι μεγάλη συζήτηση το θέμα και προσπαθώ να μη γεμίζω το Thread με περιττές πληροφορίες).

Τι σχέση έχει το tcp/ip με την ψηφιακή μετάδοση ήχου σε οπτική ίνα ;

Σε έχασα.

Το spdif είναι 'stream' πρωτόκολλο όπως λ.χ. και το udp.

Δεν εγγυάται ότι τα δεδομένα θα φτάσουν όλα και σωστά στο άλλο άκρο όπως το tcp.

Αν και τα προβλήματα στο πρωτόκολλο είναι κύρια άλλα όπως το jitter.

Δημοσ.

Όπως προείπα πήγαινε σε κάποιο μαγαζί που σε βολεύει, Κοτσόβολο, Ηλεκτρονική κ.ο.κ και πάρε μια οπτική με 10-15 ευρώ για αρχή. Εάν ποτέ σου δοθεί η ευκαιρία και για πειραματισμό δανείσου κάποια ακριβή από κατάστημα hi-hi / audio /hi-end .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...