Προς το περιεχόμενο

WD ερωτηση back up

mihalis19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια!θα ηθελα να ρωτησω κατι!εχω ενα σκληρο δισκο WD.μεσα σε αυτον κρυβεται ολη μου η περιουσια σε μουσικη κυριως αλλα και προγαμματα!το θεμα μου ειναι το εξης!εστω οτι κατι γινεται και τα φτυνει ο δισκος δεν ξανα ανοιγει ποτε!τι μπορω να κανω ωστε να μην χασω αυτα που εχω μεσα?με καποιο προγραμμα back Up μπορω να κανω κατι?αν ναι πως και με πιο προγραμμα??ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δημοσ.

Δεν χρειάζεσαι πρόγραμμα απαραίτητα. Απλώς αγοράζεις νέο δίσκο και αντιγράφεις σε αυτόν τον παλιό, ή κάνεις αντίγραφα σε dvd.

Δημοσ.

δισκο αποκλειεται να παρω!και για να γινουν ολα αυτα που εχω σε dvd καληνυχτα!για αυτο λεω να δουλεψω με προγραμμα back up νομζω οτι ειναι πολυ ποιο ευκολο!

Δημοσ.

Και πού θα τα αποθηκεύσεις αν δεν πάρεις άλλο δίσκο ή αν δεν τα γράψεις σε dvd; Αν είναι για σένα τόσο πολύτιμα όσο αφήνει να εννοηθεί το πρώτο μήνυμά σου, νομίζω ότι η αγορά ενός νέου δίσκου για backup επιβάλλεται. Είναι η καλύτερη λύση ως προς το λόγο τιμή/απόδοση και αλλά και ως προς την ευκολία (με απλή αντιγραφή-επικόλληση ξεμπερδεύεις...).

Δημοσ.
εστω οτι κατι γινεται και τα φτυνει ο δισκος δεν ξανα ανοιγει ποτε!τι μπορω να κανω ωστε να μην χασω αυτα που εχω μεσα?

Απολυτος τιποτα!!!

Αν δεν μπορει να ανοιξει δεν μπορεις να παρεις τιποτα απο κει μεσα οποτε ξεχνας μια για παντα τα δεδομενα σου μουσικη, εικονες κλπ κλπ

Οποτε η καλυτερη λυση ειναι ενας 2ρος σκληρος δισκος που εκει θα περνεις αν οχι καθημερινα τοτε συχνα back up.

Kαι το καλυτερο buck up ειναι αυτο οταν το καις σε πλαστικο δηλαδη σε dvd's καθως χαλαει πολυ πιο δυσκολα και με λιγη προσοχη αν ειναι καλο το dvdακι σου θα κρατησει 100 χρονια!

Δημοσ.

Χα....Μη του λες τέτοια και τον παραμυθιάζεις....

(άκου εκατό χρόνια :P)

...Eπίσης, mihalis19, ΒΕΒΑΙΩΣ και μπορείς να κάνεις κάτι, αν "έστω οτι κατι γινεται και τα φτυνει ο δισκος δεν ξανα ανοιγει ποτε!".....να σκάσεις από κάποιες εκατοντάδες - έως χιλιάδες ευρουδοπουλάκια......κι όλα καλά! ...σε σχετική εταιρία ανάκτησης δεδομένων βεβαίως. Που ΑΚΟΜΑ και αυτό εμπεριέχει ένα ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟ "if".

...γι' αυτό, κάνεις αυτό που σου 'πε ο accipio :

Παίρνεις έναν ακόμα δίσκο, ανάλογο των χωρητικών αναγκών σου, και αντιγράφεις ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ μια κι έξω "την περιουσία " σου :P , την οποία όσο την "αυγατίζεις", τόσο συνεχίζεις να κάνεις αντιγραφές. Πχ, μια φορά την εβδομάδα, δεν είναι καθόλου άσχημα.

Αν περιμένεις πάντως, να σε λυπηθεί ο θεός των δίσκων, με μαθηματική ακρίβεια θα βρεθείς sooner or later να την κλαις.

Επίσης, η πιο φθηνή λύση είναι τα dvd (640γιγαβγάβ θα σου βγουν καμμιά 35€) ("μέσα" και όσα θα καούν :P), ενώ αν πάρεις έναν SATA 640άρη δίσκο (απ' τις καλύτερες αναλογίες GB/€), θα σκάσεις άλλα τόσα, και θα είναι λιγότερο επισφαλής στα γρατζουνίσματα και στις λοιπές περιβαλλοντικές αλλοιώσεις, ΚΑΙ με εγγύηση αλλαγής σε περίπτωση κλαταρίσματος στα ΠΕΝΤΕ χρόνια....

Τα dvd είναι για να γράψεις 25, ΑΝΤΕ το ΠΟΛΥ καμμιά 50αριά, με τα πιο σημαντικά σου αρχεία - και για να σου παρέχουν portability. Από κει και πέρα, δεν αξίζει τον κόπο, ούτε για τις πιθανές απώλειες που θα έχεις σε υλικό κατά το γράψιμο, ούτε για τις ΣΙΓΟΥΡΕΣ απώλειες που θα έχεις "με τον καιρό" στα δισκάκια που έγραψες, ούτε για τον χρόνο που θα σπαταλήσεις για την εγγραφή.

Τrue story :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...