afentiko7 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 μπορεί να προσβάλλεται όταν ακούει πως η βίβλος είναι "παραμυθάκια", σε κάποιον δεν καίγεται καρφί. Και επομένως, επειδή δεν μπορούμε να μυρίζουμε τα νύχια μας για το πότε προσβάλλεται ο καθένας, πρέπει να προσέχουμε τις εκφράσεις μας. Δλδ αντικαθιστούμε το "παραμύθι", με το "η Βίβλος (κεφαλαία κι όχι μικρά) εμπεριέχει αναφορές σε στοιχεία που η αξιοπιστία τους αμφισβητείται"
Blondeamon Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 To Internet είναι ακριβώς το μέσο που δεν μπορεί να αποφασίσει ο διαχειριστής για το τι θα συζητάω. Το να απαγορεύσεις το ένα ή το άλλο είναι ενάντια στην ίδια την ύπαρξη του forum.Γιατι πολύ εύκολα θα αρχίσω να βλέπω και εγώ οτι δε μου αρεσει ως απαγορευμενο και να ζητάω να το σβήσουν. Καμία απαγόρευση, κανένας περιορισμός. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, δεν είναι ελληνική τηλεόραση εδώ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 στην πραγματικότητα όμως δεν ισχύει ακριβώς αυτό...
cosmosfera Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Στην Ελλαδα εχουμε ανεξιθρησκεια και ελευθερια λογου. Για μενα η βιβλος ειναι παραμυθακια και απο τα πλεον retarded και clopyright απο παλιοτερες θρησκειες προιοντα εποχης του χαλκου. Και αυτη η αποψη ειναι επιστημονικα τεκμηριωμενη στο 2009 που ζουμε. Αμα καποιοι προσβαλλονται προβλημα τους. Αλλα νομιζω οτι το προβλημα ειναι στο οτι τα "προβατα" που διαβαζουν τον αντιλογο στην εβραιοχριστιανικη θρησκεια καταλαβαινουν την ηλιθιοτητα και τα ψευδη και μπαινει μεσα τους ο σπορος της αμφιβολιας και της κριτικης σκεψης σε ενα δογμα που εχουν δεχθει με πλυση εγκεφαλου να πιστευουν.Αυτη η διαδικασια ειναι που τους αγχωνει και τους κανει να θελουν να απαγορευσουν την οποια συζητηση.Τουλαχιστον αυτη ειναι η εκτιμηση μου γιατι εχω περασει απο αυτο το σταδιο.. Εγω θεωρω οτι ειναι καλο να γινονται αυτες οι συζητησεις και να και να βαζουμε το σπορο της κριτικης σκεψης ,στην ελλαδα ειμαστε σημερα ενα βοθρος κομματικων αφοδευματων αλλα εχουμε και ενα ενδοξο παρελθον και πολιτισμο που εχει παραγει τις βασεις του ορθολογισμου των επιστημων κτλ. Μη καταντησουμε σα κατι μνησικακες, ελεεινες και τρισαθλιες μουσουλμανικες χωρες με στρατιες καθυστερημενων φανατικων.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Διάβασα αργά χθες το ερώτημα του Lucifer, αλλά είπα να περιμένω ως το πρωί, να γράψω κάτι πιο ολοκληρωμένο από μια μεταμεσονύχτια τοποθέτηση. Όμως, μετά το παραπάνω μήνυμα, I rest my case, που (δεν) λένε και στο Boston Legal. Προσωπικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα με την αμφισβήτηση και το διάλογο. Πρόβλημα έχω με τους υπερασπιστές της ανοχής, της ελευθερίας και της ανεξιθρησκείας που στο όνομα της απρόσκοπτης διατύπωσης της άποψής τους θεωρούν ότι μπορούν να βρίζουν ατιμωρητί όποιον έχει το θράσσος να διαφωνεί με την πεφωτισμένη σκέψη τους. Κυρίως, γιατί μου θυμίζουν επικίνδυνα αυτούς τους οποίους καταγγέλλουν. Καλή συνέχεια.
Lucifer Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Ναι βρε Snoob, αλλά μετά από τόση "γκρίνια" (δε το λέω στραβωμένα, ξες) εκ μέρους σου για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται κάποια θέματα στο μπλαμπλα και διάφορες προτάσεις σου, τώρα που σκέφτομαι πως καλό θα ήταν να βρεθεί κάτι σε αυτό το ζήτημα μιας και το έθιξες, κάνεις πίσω μπροστά σε μια αχμ, κλασσική και γραφική περίπτωση. Πες πως ήσουν μοντ ρε παιδί μου, ποιοι θα ήταν οι όροι που θα τραβούσαν τη γραμμή;
cosmosfera Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 αχμ, κλασσική και γραφική περίπτωση. Ο χαρακτηρισμος επιστρεφεται. Σου εχω ξαναπει εχεις υπερμετρη ιδεα για τον εαυτο σου και το πνευματικο σου επιπεδο. Στη συγκεκριμενη κουβεντα γραφικος δεν ειμαι εγω που εχω μια ξεκαθαρη αποψη αθεισμου, αλλα οποιος προσπαθει να ισορροπησει τη λογικη και τα επιστημονικα δεδομενα , με το θρησκευτικο αισθημα των πιστων πανω σε μια γραμμη...σαν σε τσιρκο...διαδικτυακο. Αλλα οκ εκει που ξεκιναει η θρησκεια σταματαει η λογικη. Αυτα τα κλασσικα και εκονογραφικα...
liopyr Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Εγώ πάλι καταλαβαίνω πως σαφής απάντηση που να καλύπτει το ερώτημα του Lucifer δεν υπάρχει, κάτι που μάλλον κατάλαβε κάπως αργά ο Snoob και πιάστηκε από την πρώτη ευκαιρία που βρήκε για να αποφύγει να απαντήσει. Η άποψή μου επί του θέματος είναι πως ακόμα και όλα αυτά να απαγορευτούν, θα βρούμε τρόπο να λογοφέρουμε στο thread της αναζήτησης ηλιακού θερμοσίφωνα. Ο αντίλογος είναι η βασική αρχή μιας κουβέντας, και αν κάποιος ξεφεύγει (στα επιτρεπτά όρια), ο απέναντι θιγμένος της υπόθεσης (μιας και είναι υπερήφανος για την αυτοσυγκράτηση του), δεν έχει παρά να δείξει κατανόηση. Θεωρώ παρ'όλα αυτά σοφή κίνηση την απαγορευση "αμιγώς πολιτικών θεμάτων" (= κομματικών), όχι γιατί με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται ένα πιθανό flameparty, αλλά γιατί στενεύουν τα όρια των αποστειρωμένων κομματικών γραμμών, και οι συζητήσεις γίνονται πιο ενδιαφέρουσες.
insomniaK Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Το αναφέρω για πολλοστή φορά, καμία απαγόρευση θέματος δε θα έπρεπε να υφίσταται στο μπλα, αλλά απλοί κατανοητοί κανόνες, πχ: 1. Προσωπική επίθεση, ban. 2. Υβριστική τοποθέτηση, ban. 3. Copy - Paste χωρίς ουσιαστική τοποθέτηση του χρήστη, ban. 4. Εμμονή για διαστρέβλωση του θέματος, ban. κλπ κλπ Είναι φανερό πως: 1. Αν ίσχυαν τα παραπάνω, δε θα ήμουν εδώ να γράφω. 2. Ότι όντως θα γινόταν διάλογος επί συγκεκριμένων θεμάτων και ουσιαστικά 3. ο ρόλος των ουσιαστικών επιχειρημάτων θα αναβαθμιζόταν. Υ.Γ. Εμείς έχουμε ένα θερμοσίφωνα μαλτέζο 20 χρόνια, δεν ξέρουν οι νέοι που μας λένε για τους ψεύτικους τους τωρινούς... :-p
teo64x Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 3. Copy - Paste χωρίς ουσιαστική τοποθέτηση του χρήστη, ban. Πού υπογράφω;
@@sos@@ Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Εγώ πάλι καταλαβαίνω πως σαφής απάντηση που να καλύπτει το ερώτημα του Lucifer δεν υπάρχει, κάτι που μάλλον κατάλαβε κάπως αργά ο Snoob και πιάστηκε από την πρώτη ευκαιρία που βρήκε για να αποφύγει να απαντήσει. Η άποψή μου επί του θέματος είναι πως ακόμα και όλα αυτά να απαγορευτούν, θα βρούμε τρόπο να λογοφέρουμε στο thread της αναζήτησης ηλιακού θερμοσίφωνα. Ο αντίλογος είναι η βασική αρχή μιας κουβέντας, και αν κάποιος ξεφεύγει (στα επιτρεπτά όρια), ο απέναντι θιγμένος της υπόθεσης (μιας και είναι υπερήφανος για την αυτοσυγκράτηση του), δεν έχει παρά να δείξει κατανόηση. Θεωρώ παρ'όλα αυτά σοφή κίνηση την απαγορευση "αμιγώς πολιτικών θεμάτων" (= κομματικών), όχι γιατί με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται ένα πιθανό flameparty, αλλά γιατί στενεύουν τα όρια των αποστειρωμένων κομματικών γραμμών, και οι συζητήσεις γίνονται πιο ενδιαφέρουσες. Συμφωνώ απόλυτα και σε όλα με τον liopyr. Kαι επειδή κατά τον dark ανήκω στους "πληβείους" των μηδενικών post νομίζω πως χρωστάω μια απάντηση . Ειλικρινά πιστεύω στο δικαίωμα να μετέχω ισότιμα σε μια κοινότητα ελεύθερων συνδημιουργών που ανταλλάζουν και μοιράζονται ελεύθερα , αυτό που δεν πουλιέται αλλά και δεν αγοράζεται , την άποψη . Και δεν αντέχω να υπάρχουν δύο "φυλές" σε κάτι που συμμετέχω ενεργά . ΦΙΛΙΚΑ
Lucifer Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Ο αριθμός των post δεν λέει τίποτα αναφορικά με το κύρος των τοποθετήσεων -100 dark με 2000 ποστ δε θα εξισωθούν με έναν μηδενικών ποστ Helm ή random.
dark Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Το νόημα των 0 posts ήταν άλλο αν δεν το καταλάβατε αξιότιμοι αξιολογητές απόψεων Όταν ανοίγουν χ θέματα επιθέσεων προς ένα συγκεκριμένο πεδίο και ξαφνικά προκύπτουν χ άτομα που μόλις γράφτηκαν με μόνο σκοπό να συμμετάσχουν σε αυτά ίσως κάτι σημαίνει
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Το νόημα των 0 posts ήταν άλλο αν δεν το καταλάβατε αξιότιμοι αξιολογητές απόψεων Όταν ανοίγουν χ θέματα επιθέσεων προς ένα συγκεκριμένο πεδίο και ξαφνικά προκύπτουν χ άτομα που μόλις γράφτηκαν με μόνο σκοπό να συμμετάσχουν σε αυτά ίσως κάτι σημαίνει Όντως, αυτό που περιγράφεις συμβαίνει και είναι, αν μη τι άλλο, αξιοσημείωτο. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι μερικοί "φανατικοί" (ανεξαρτήτως απόψεων που εκφέρουν) βλέπουν ένα θέμα που προσφέρεται και σπεύδουν να γράψουν την άποψή τους, χωρίς να ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν κατά τα λοιπά στην κοινότητα. Όμως αντί να επιζητούμε την απαγόρευση θεματολογίας ίσως θα ήταν καλύτερο να αναζητήσουμε τρόπους και μεθόδους που θα αποτρέπουν τη δημιουργία καυγάδων. Η λογική "πονάει χέρι κόβει χέρι" είναι, θεωρώ, αναποτελεσματική.
dark Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Ευχαριστώ και συμφωνώ (παρότι οι απόψεις μου δεν είναι τόσο αξιόλογες όσο άλλων το είπα για το καλό της κοινότητας και μόνο ) ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 09:32 ---------- Πως γίνεται να ζητάς να απαγορευτεί μια θεματολογία στην οποία έχεις πάρει μέρος; Αν δε σου άρεσε το καταλαβαίνω, αλλά γιατί απάντησες; Αν πάλι σου αρέσει ως θέμα αλλά σε αποπήραν,. και αν προσέξεις τις ημερομηνίες την πρόταση την έκανα πριν με "αποπάρουν"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.