dark Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Μήπως θα ήταν καλύτερο να απαγορευτούν τελείως ? Εδώ και 3-4 μήνες βλέπω ότι δημιουργούνται συνέχεια καυγάδες για τα θέματα αυτά ιδίως από μέλη με 0 post που παρουσιάζονται ξαφνικά μόνο στα θέματα αυτά Το insomnia από ότι πιστεύω είναι κυρίως τεχνολογικό forum και το μπλα μπλα είναι απλά να λέμε κάτι για χαβαλέ και όχι να καταντήσει κύριο μέρος αντιπαραθέσεων
katerina_a_86 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Τα αμιγώς πολιτικά θέματα απογορεύονται. Τώρα απο κει και πέρα όλα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πολιτικα. Εγώ νομίζω ότι το μπλα μπλα είναι μια χαρά όπως είναι τώρα κι ακόμα και οι εντάσεις καμιά φορά έχουν την πλάκα τους αλλά είναι και επιμορφωτικές. Σίγουρα το insomnia ειναι τεχνολογικό forum αλλά δεν μας πειράζει να υπάρχει και μια ενότητα για να λέμε κάτι παραπάνω...
teo64x Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Αν ζητάς τη γνώμη των μελών, όχι, δε θα έπρεπε. Βασικά θα έπρεπε να επιτρέπονται χωρίς ενδοιασμούς και τα πολιτικά, κατά τη γνώμη μου, μιας και είναι δύσκολο να πετάξει ο ένας την ατάκα κι ο άλλος να μην ξέρει αν μπορεί να απαντήσει. Αλλά σε ό,τι αφορά τα θρησκευτικά, που είναι το θέμα όχι, δε θα έπρεπε να απαγορευτούν. Αν ζητάς τη γνώμη των διαχειριστών μόνο, αγνόησε το παραπάνω.
frenzy Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Πως γίνεται να ζητάς να απαγορευτεί μια θεματολογία στην οποία έχεις πάρει μέρος; Αν δε σου άρεσε το καταλαβαίνω, αλλά γιατί απάντησες; Αν πάλι σου αρέσει ως θέμα αλλά σε αποπήραν, δεν είναι λίγο παιδιάστικο το αίτημά σου; Την περίπτωση να σου αρέσει το θέμα και να ευχαριστήθηκες τη συζήτηση όπως βλέπεις δεν την μετράω καθόλου... Προσπαθώ να καταλάβω τη λογική πίσω από τη σκέψη σου...
Super Moderators Snoob Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Αν επιτρέπονταν τα "αμιγώς" πολιτικά, η ιστορία με τον Εθνικό Ύμνο, π.χ., θα είχε εξελιχτεί πολύ άσχημα. Άποψή μου είναι ότι η συζήτηση των θρησκευτικών θεμάτων, έτσι όπως γίνεται, παραβιάζει τους κανονισμούς του forum περί σεβασμού των φιλοσοφικών πιστεύω των άλλων μελών. Μια λύση, την οποία έχω ξαναπροτείνει αλλά νομίζω ότι δεν εξετάζεται (για λόγους απολύτως σεβαστούς) είναι να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό sub-forum όπου θα επιτρέπεται η συζήτηση κάθε θέματος, με μόνο περιορισμό την απαγόρευση αντικοινωνικών συμπεριφορών. Στο sub-forum αυτό θα έχει πρόσβαση κανείς μόνο μετά από αίτηση προς τη διαχείριση, ώστε να μην τίθεται καν ζήτημα "δεν ήξερα πού έμπαινα". Μια άλλη παράμετρος που προσωπικά με προβληματίζει είναι η τακτική ορισμένων μελών (και δη κάποιων με μηδενική συμμετοχή κατά τα λοιπά σε οποιοδήποτε σκέλος του insomnia) να ανοίγουν συζητήσεις εμπρηστικές τις οποίες εν συνεχεία εγκαταλείπουν. Ρίχνω το φυτίλι και τα λέμε του χρόνου, τρόπον τινά. Σε κάθε περίπτωση, όμως, εγείρεται το θέμα του πώς διαχωρίζεις τις εντάσεις που αναπόφευκτα θα δημιουργηθούν στη συζήτηση τέτοιων θεμάτων (και κρίνοντας από την ανωριμότητα πολλών μηνυμάτων με τους ήδη υφιστάμενους κανόνες δεν έχω περιθώρια αισιοδοξίας για το κλίμα που θα επικρατεί στο νέο sub-forum) από τα υπόλοιπα, "δημόσια" τμήματα του insomnia. Ήδη οι αρμόδιοι έχουν σχολιάσει αρνητικά τη "διάχυση" του κλίματος του μπλα-μπλα και σε άλλες υποενότητες του insomnia. Εναλλακτικά, πέφτει και μια απαγόρευση συζήτησης θρησκευτικών θεμάτων και ησυχάζουμε γενικότερα. Απλούστερο, αλλά φτωχαίνει η θεματολογία.
teo64x Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Αρκετά σωστά όσα έχουν ειπωθεί παραπάνω, αλλά πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν και η τεράστια υποκειμενικότητα των ορίων στα οποία μπορούμε να θεωρήσουμε ότι κάποιος θίγει τις φιλοσοφικές αντιλήψεις του συνομιλητή. Αν εγώ υποστηρίζω την Α επιστημονική θεωριά και η Χ θρησκεία προτείνει μια αντικρουόμενη Β εξήγηση (πράγμα πολύ αναμενόμενο να το κάνει μια θρησκεία, εφόσον προϋπάρχει της σύγχρονης επιστήμης αλλά ταυτόχρονα συντηρείται και ως σταθερό δόγμα), υπό μια αυστηρή σκοπιά θίγω τις φιλοσοφικές αντιλήψεις κάθε οπαδού της Χ. Άρα, θα έπρεπε κατά κάποιο τρόπο, να μου απαγορευτεί να εκφράζω τη δική μου άποψη σε οποιοδήποτε θέμα για το οποιό έχει επίσημη άποψη μια οποιαδήποτε θρησκεία. Γι' αυτό θεωρώ την πρόταση απαγόρευσης (τουλάχιστον αν βασίζεται σ' αυτό το επιχείρημα) άστοχη. Επίσης, πολύ ενδιαφέρουσα η επισήμανση του frenzy.
dark Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Πως γίνεται να ζητάς να απαγορευτεί μια θεματολογία στην οποία έχεις πάρει μέρος; Αν δε σου άρεσε το καταλαβαίνω, αλλά γιατί απάντησες; Αν πάλι σου αρέσει ως θέμα αλλά σε αποπήραν, δεν είναι λίγο παιδιάστικο το αίτημά σου; Την περίπτωση να σου αρέσει το θέμα και να ευχαριστήθηκες τη συζήτηση όπως βλέπεις δεν την μετράω καθόλου... Προσπαθώ να καταλάβω τη λογική πίσω από τη σκέψη σου... Και στα αθλητικά έχουμε λάβει όλοι μέρος και πολλές φορές είπαμε καλύτερα να κλειδωθούν και έτσι έγινε, επειδή ξεφεύγουν κάποιοι ή προσπαθούν να κάνουν κ@λ@ το φόρουμ Τι σημαίνει αυτό ? Παλιότερα είχε κλείσει τελείως το μπλαμπλα από τέτοιες καταστάσεις Η λογική αυτή είναι το να μην κάνουμε ποδόσφαιρο όλα τα θέματα και να μη δημιουργηθούν και άλλοι οπαδοί
teo64x Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Dark, στη συγκεκριμένη περίπτωση δε "λέμε όλοι" να κλειδωθούν αυτά τα θέματα. Και ακριβώς επειδή βρίσκεται μία αντιπαράθεση (στην οποία συμμετείχες κι εσύ) σε εξέλιξη, το να προτείνεις (εν θερμώ τουλάχιστον) την απαγόρευση αυτών των αντιπαραθέσεων, είναι, πώς να το πω, σαν να χάνει η ομάδα σου στο πρωτάθλημα και να γράφεις γράμμα στον πρωθυπουργό την ίδια μέρα, ζητώντας να απαγορεύσει το ποδόσφαιρο.
dark Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Πιστεύεις δηλαδή ότι δεν έχουν εξαντληθεί τα θέματα και ότι γίνεται μια μάχη και πρέπει να συνεχιστεί μέχρι κάποιος να κερδίσει ?
teo64x Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Μα δεν ξεκίνησες λέγοντάς μας ότι είναι εξαντλημένο, αλλά ότι προκαλεί αντιπαραθέσεις. Αν ο λόγος που προτείνεις απαγόρευση είναι η ύπαρξη αντιπαραθέσεων, πρέπει να λάβεις υπ' όψιν σου πως σε κάθε κατηγορία του insomnia υπάρχει και ένα debate που προσφέρεται για flaming (OS VS OS, Distro VS Distro, Browser VS Browser, Firewall VS Firewall, Console VS Console, και η λίστα συνεχίζεται). Με αυτή τη λογική, η λύση θα ήταν η απαγόρευση κάθε τεχνολογικής συζήτησης επίσης. Αν ο λόγος που προτείνεις απαγόρευση είναι ο λόγος που αναφέρεις (για πρώτη φορά) στο τελευταίο σου ποστ, δηλαδή περί εξάντλησης των θεμάτων, πέρα από το ότι θα σου ζητούσα να αναλογιστείς το κατά πόσο είναι εξαντλημένα τα debates που ανέφερα στην προηγούμενη παράγραφο, θα ήθελα επίσης να επισημάνω πως είναι εντελώς υποκειμενικό το αν έχει εξαντληθεί το θέμα των θρησκειών. Αν, δε, ζητάς σαφή προσωπική γνώμη μου, θα σου πω πως όχι, με τον τρόπο που γίνεται τώρα (και για τα δικά μου μέτρα), είναι πολύ μακριά από το να έχει εξαντληθεί. Αν εσύ θεωρείς ότι έχουν εξαντληθεί (δηλαδή τα βαριέσαι) είναι αυτονόητο πως η λύση είναι να μην τα διαβάζεις, όχι να απαγορευτούν.
dark Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 οκ αν πιστεύεις ότι θα βγει κάτι παραπάνω από τα ban και τον φανατισμό (σε ένα ακόμα θέμα που δεν υπήρχε) καλή συνέχεια
teo64x Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Μα δεν περιμένω εκ των προτέρων να βγει ή να μη βγει κάτι από μία συζήτηση. Ούτε θεωρώ τον εαυτό μου αρμόδιο του να κρίνει ότι μία συζήτηση δεν πρέπει να γίνει. Και, τέλος, δε θεωρώ πως το φόρουμ οφείλει να προσαρμοστεί στα προσωπικά μου ενδιαφέροντα. Αυτά.
Land_Of_Banania Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Συμφωνώ απόλυτα. Δε θα βγει τίποτα θετικό με την απαγόρευση θεμάτων. Όταν η συζήτηση γίνεται κόσμια και φερόμαστε όλοι όπως θα φερόμασταν συζητώντας στο τραπέζι με ένα φίλο, τότε δεν χρειάζεται κανένας άλλος περιορισμός. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να επιτρέπονται όλα τα θέματα με προσοχή πάντα να μην επιτρέπονται ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις δίχως νόημα.
frenzy Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Εγώ θα πω πως με κάλυψε ο τεο απόλυτα, ούτε το θέμα εξαντλείται έτσι όπως το συζητούν και οι μεν και οι δε, ούτε υπάρχει λόγος να απαγορεύσουμε οτιδήποτε θεωρείται από οποιονδήποτε "inflammatory". Στην τελική αν αρχίσουν να επαναλαμβάνονται οι συμμετέχοντες θα βγει κάποιος Λούσιφερ ή Πάρεδώσε (συνήθεις ύποπτοι, πολέμιοι της άσκοπης επανάληψης) και θα το κλειδώσει. Chizzle m' nizzle...
Lucifer Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Άποψή μου είναι ότι η συζήτηση των θρησκευτικών θεμάτων, έτσι όπως γίνεται, παραβιάζει τους κανονισμούς του forum περί σεβασμού των φιλοσοφικών πιστεύω των άλλων μελών. Αυτό το σημείο, αν και συμφωνώ με τον τέο ότι είναι εντελώς υποκειμενική η εκάστοτε προσέγγιση για το τι είναι προσβολή και τι όχι, είναι κάτι που χρίζει γενικότερης συζήτησης -πιστεύω. Επουσιωδώς δε θα βγει κανένα δόκιμο συμπέρασμα για το τι είναι προσβολή και τι όχι, αλλά λειτουργικά ίσως βγει κάτι πιο απτό από την "κρίση του moderator". Πχ, κάποιος μπορεί να προσβάλλεται όταν ακούει πως η βίβλος είναι "παραμυθάκια", σε κάποιον δεν καίγεται καρφί. Αλλά ίσως μπορέσουμε να βγάλουμε μια γενικότερη χρυσή τομή -με την οποία προφανώς δε θα συμφωνούν όλοι, αλλά. Snoob;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.