devill0 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Καλησπερα φιλοι μου.Καθως εκανα εγκατασταση ενα προγραμμα και εκανα επανεκκινηση,οταν κανει το boot και μου βγαζει το πεδιο για να βαλω τον κωδικο δε μου τον εμφανιζει και δεν πορω να ανοιξω τον υπολογιστη.Πως μπορω να το διορθωσω???Ειναι επειγον.....Ευχαριστω..
liopyr Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Εννοείς δεν σου εμφανίζει την welcome screen? Koλλάει πριν την εμφανίσει? Τι πρόγραμμα έβαλες? Safe mode?
devill0 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Ναι το welcome screen δεν μου εμφανιζει,οχι δεν κολλαει απλως μου δειχνει μονο τα εικονιδια για να σβησω να κανω επανεκκινηση και της αναμονης και οχι για να βαλω τον κωδικο.Safe mode πως βαζω???
liopyr Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Πατάς F8 κατά την διάρκεια του boot, και σου δίνει επιλογή. Αν καταφέρεις να μπεις, κάνε system restore.
devill0 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 οκ.ευχαριστω και θα δουμε στη πορεια...αν σου ειναι κομμματακι ευκολο να μου πεις πως κανω system restore γιατι δεν εχω ξανακανει....Ευχαρισω ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:58 ---------- εκανα σε safe mode και τιποτα παλι δεν μου εμφανιζει το πεδιο για να βαλω τον κωδικο....το προγραμμα που εκανα εγκατασταση ηταν το windows blinds...εκει κατι εγινε γιατι μου ζητισε να αλλαξω το SID ουτε καν ξερω τη σημαινει..
washcloud Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 ...ξαναπάτα το f8, αλλά αυτή τη φορά επίλεξε "last known good configuration" (ή "τελευταιές γνωστές ρυθμίσεις" -ή κάπως έτσι, αν είναι ελληνικά)
devill0 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Θα το προσπαθησω και ο θεος βοηθος.... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:07 ---------- Το εκανα και τιποτα....φοβαμαι πως την εχω μαμησει.Επισης παταω Ctrl-allt-del εκει μου εμφανιζει το πεδιο για να βαλω τον κωδικο τον βαζω και μου εμφανιζει αυτο<<Το συστημα δεν ηταν δυνατο να σας συνδεσει.Βεβαιωθειτε οτι το ονομα χρηστη και ο τομεας ειναι σωστα και πληκτρολογηστε παλι τον κωδικο προσβαση σας.Τα γραμματα των κωδικων προσβασης πρεπει να εχουν συμφωνια πεζων-κεφαλαιων.>>
liopyr Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Aν δεν εισαι administrator στο λειτουργικο σου, (πθανοτατα δεν εισαι), ξεκινα σε safe mode και μολις φτασει στην login screen πατα ctrl+alt+delete και κανε login σαν adminstrator με αδειο το πεδιο του password. Aν μπει, πηγαινε control panel - user accounts και απενεργοποιησε το pass του λογαριασμου σου. restart. Ετοιμος.
devill0 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Παλι μου βγαζει το ιδιο μηνυμα....Να σου πω υπαρχει καποιο προγραμμα ωστε να παρω τα αρχεια απο το σκληρο γιατι απο τη βλεπω δε θα τη βγαλω καθαρη και φοβαμαι πως πρεπει να κανω format....
liopyr Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Μονο με καποιο live cd linux/Xp, 'η ξυλωνεις τον σκληρο και τον βαζεις σαν δευτερο σε αλλο Pc.
devill0 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 live cd?Δεν ξερω τι ειναι xp εχω.Και τι κανει αυτο???Πως το χρησιμοποιω???
GrandGamer Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 To live cd είναι ένα cd που το βάζεις μέσα στο pc, bootαρεις από αυτό και σου ξεκινάει λειτουργικό σύστημα από το cd και όχι από το δίσκο.
devill0 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Ειναι το cd των windows οταν αγοραζεις καινουργιιο η/υ?Το βαζω και κανω boot απο το cd?
washcloud Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Tσουκ. Το "live cd", όπως σου είπε και ο από πάνω από 'σένα, είναι ένα "μειωμένων δυνατοτήτων" λειτουργικό, που έχει περαστεί σε cd, το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε οποιονδήποτε υπολογιστή θέλεις, για να δεις και πχ να αντιγράψεις τα περιεχόμενα του δίσκου σου. Τέτοια cd υπάρχουν είτε με linux λειτουργικό μέσα τους, είτε με "windows", και είτε θα έχει κάποιος φίλος να σου δανείσει, είτε κατεβάζεις το αρχείο από το web, και φτιάχνεις εσύ ένα δικό σου cd (καμμιά εκατοστή ή κάποιοες εκατοντάδες MB θα είναι το αρχείο). Τέτοια αρχεία για να φτιάξεις "live cd" υπάρχουν διάφορα, όπως το GParted (linux) ή το BartPE("windows"). Mπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις και το "Hiren's boot cd", το οποίο δεν θυμάμαι αν έχει και κάποιον file browser (όπως ο WINDOWS explorer με τον οποίο βλέπεις τα αρχεία τώρα) για να βλέπει τα περιεχόμενα του δίσκου, αλλά σίγουρα έχει recovery προγράμματα (πχ file scavenger, recuva, recover my files, active file recovery), μέσω των οποίων μπορείς να κάνεις την ανάκτηση (αντιγραφή ουσιαστικά) των αρχείων που θέλεις, ώστε μετά να κάνεις φορμάτ, ΣΕ ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ δίσκο, εννοείται - ή σε άλλο έστω partition του δίσκου. Αν λοιπόν έχεις ένα partition στον δίσκο, με αρκετό χώρο ώστε να μεταφέρεις τα αρχεία σου, ή αν έχεις άλλο δίσκο για να το κάνεις αυτό, μετά ξανακάνεις την εγκατάσταση των windows στο partition που βρίσκονται τώρα. Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις την ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ των windows, μέσα από το cd των windows που ήδη έχεις : ξεκινάς κανονικά την εγκατάσταση, και ΑΝ εντοπίσει τα ήδη υπάρχοντα, κι έχει τη δυνατότητα να τα διορθώσει, ΜΕΤΑ που θα επιλέξεις "instal windows XP now" με Enter (και ΟΧΙ τη recovery console πατώντας R), θα σου πει "έχει εντοπιστεί μια προηγούμενη εγκατάσταση, θέλετε να κάνετε επιδιόρθωση ή όχι;". Επιλέγεις ναι. και η διαδικασία θα πάρει σχεδόν όσο η κανονική εγκατάσταση - γιατί στην ουσία είναι "ξαναπέρασμα των windows από πάνω από τα παλιά". Αν όλα πάνε καλά, θα ξανανοίξουν τα windows σου, και δεν θα έχεις χάσει καν τις ρυθμίσεις που είχες στα προηγούμενα. Ίσως για μερικά προγράμματα, και ειδικά των windows (πχ msn) χρειαστεί να ξανατρέξεις το installer τους, αλλά και πάλι όταν ανοίξουν, οι ρυθμίσεις τους θα είναι όπως πριν. Σε 'μένα τουλάχιστον έτσι ακριβώς έγινε τη μία και μόνη φορά που χρησιμοποίησα την "επιδιόρθωση". Τα δε αρχεία σου, εννοείται ότι θα είναι στη θέση τους (αρκεί βέβαια να κάνεις την επιδιόρθωση, ακολουθώντας αυτά που σου είπα, και όχι κατά λάθος ΝΕΑ εγκατάσταση, ή οποία φυσικά θα σημαίνει ΚΑΙ φορμάτ)
devill0 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Κατα 'ρχας σε ευχαριστω.Θα δοκιμασω την επιδιορθωση τωρα.Τα αρχεια του live cd απο που μπορω να τα βρω?Μπορω να τα κατεβασω και να τα γραψω σε ενα cd.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.