ntaryl Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Καλησπερα Φιλε alex2005 δεν ενοω κατι που εχω φτιαξει εγω αλλα κατι το οποιο εφτιαξε καποιος αλλος και το οποιο θα χρησιμευσει και σε μενα .Το αν το εφτιαξε αυτος σε Delphi ,C++ δεν σημαινει οτι δεν ειναι εφικτο σε VB .Απλα οι περισοτεροι τα θελουν ετοιμα . Φιλε georgemarios .Δεν ενδιαφερομαι να μετατρεψω ολα τα project οπως νομιζεις .Πρωτον δεν ειμαι επαγγελματιας προγραμματιστης για να μαθω καποια αλλη γλωσσα επειδη θελω να κανω κατι συγκεκριμενο Ασχολουμε τον ελευθερο χρονο μου.Προτιμω να ψαξω να βρω τροπο να το φτιαξω με αυτα που ξερω .Αν βεβαιωθω οτι δεν γινεται οκ σταματω.Δεν μου αρεσει να περνω τα ετοιματζιδικα . Φιλε chiossif Δεν σημαινει οτι οταν οδηγεις ενα Fiat δεν εχει και αυτο δυνατοτητες οπως ενα Honda….Με λιγo φτιαξιμο Φιλε ippo00 Δεν ενδιαφερομαι να μαθω αλλη γλωσσα αλλα να αξιοποιησω την υπαρχουσα στο επακρο. Φιλε m1cRo ευχαριστω πολυ .Ηδη προσπαθω να το λυσω . Δεν εδιαφερομαι τρελα για system programming απλα κολλησα με το συγκεκριμενο project .Οσο για δυνατοτητες σιγουρα δεν μπορει να συγκρι8ει με C ++ για παραδειγμα .Δεν μπορει να εκμεταλευτει τα παντα οπως η C++ . Το να μετατρεψω ενα sample Delphi το οποιο θα με βοηθησει να προστατεψω μια βιβλιοθηκη που δεν θελω να χρησιμοποιησει αλλος για καποιους λογους .θα ειναι χρησιμο Νομιζω οτι θα μαθω κατι τις αλλα και θα βοηθησω τον επομενο που θα σκεφτει να κανει το ιδιο . Φιλε . StavrosD σε ευχαριστω και σενα παρα πολυ Οπως ειπες δεν της λειπει κατι .Εχει αρκετες δυνατοτητες . Για παραδειγμα Δεικτες ,standalone Dll ,assembly ακομα μπορεις με λιγη προσπαθεια και Drivers .Βεβαια δεν παταμε το κουμπι του compile και ολα ενταξει αλλα θελει μια διαδικασια .Και ουτε περιμενουμε να τα διαβασουμε στα Βιβλια. Αυτα τα δημιουργησανε καποιοι η οποιοι ασχοληθηκανε με το αντικειμενο σε μεγαλο βαθμο.. Υ.γ Το συγκεκριμενο post δεν απευθυνετε σε επαγγελματιες προγραμματιστες αλλα σε Χομπιστες .
georgemarios Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 ποσα smilies πρεπει να βαζω καθε φορα για να καταλαβαινετε πως κανω πλακα? Μαλλον το χιουμορ μου ειναι ακομα χειροτερο απο τη μαγειρικη μου.......
dop Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Η μικρή μου λίστα: Logo, GWBasic, Prolog, Java, C, Fortran, LISP, C++, Perl, Ada... Η C (και φυσικά η C++) έχει διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα (από τον ISO) και πολλές υλοποιήσεις. Δε μπορεί αύριο κανείς να βγει και να σου πει "α ξέρεις ότι έγραψες ξέχνα το, γιατί τα αλλάζω όλα" (βλ. VB6 vs VB.Net). Η C# είναι αντίπαλος της Java και όχι της C++. Η Java (όπως και η C#) φτιάχτηκαν για να δουλεύεις σε managed περιβάλλον (διάβαζε virtual machine) και όχι κατευθείαν πάνω στο hardware. Από την άλλη η C++ (για την οποία υπάρχει καλώς ορισμένο πρότυπο και πολλές προεκτάσεις από την MS στη VisualC++) σου επιτρέπει να φτάσεις όσο πιο χαμηλά γίνεται... Μπορείς να κάνεις τα πάντα με όλες τις γλώσσες. Απλά με κάποιες είναι πιο εύκολα κάποια πράματα, με κάποιες άλλα. Αυτό που μετράει όμως συνήθως είναι σε πόσο κόσμο θέλεις να απευθύνεται ο κώδικάς σου (το εκτελέσιμο απευθύνεται ΜΟΝΟΝ σε μία πλατφόρμα). Αν ενδιαφέρει το πρώτο, τότε μια γλώσσα που είναι 1) διαδεδομένη και 2) δεν ελέγχεται από μία εταιρία είναι ιδανική.
Evgenios1 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 StavrosD : Με wpf εχεις ασχοληθει? Ολα τα λεφτα!!!! Αλλο πραμα το window σε DirectX9
StavrosD Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 StavrosD : Με wpf εχεις ασχοληθει? Ναι, κυρίως για silverlight development. Με το expression studio 2 & το VS 2008 που χρησιμοποιώ αξίζει. Αν δεν τα έχεις και προσπαθείς με το χέρι να γράφεις xaml δεν παλεύεται. Update 2: Είχα μάθει και fortran στο πανεπιστήμιο. Εκεί να δεις debugging. Ξέχναγες ένα κόμμα και σου έβγαζε λάθος 2 οθόνες πιο κάτω στον κώδικα.
Evgenios1 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Ναι, κυρίως για silverlight development. Με το expression studio 2 & το VS 2008 που χρησιμοποιώ αξίζει. Αν δεν τα έχεις και προσπαθείς με το χέρι να γράφεις xaml δεν παλεύεται.Update 2: Είχα μάθει και fortran στο πανεπιστήμιο. Εκεί να δεις debugging. Ξέχναγες ένα κόμμα και σου έβγαζε λάθος 2 οθόνες πιο κάτω στον κώδικα. Ελα τωρα.. γλυτωνεις πολυ χρονο με τη markup lang... ειναι και ευκολη Το ιδιο πραμα Markup code > <Button Content="Tsa" Margin="100"> <Button.RenderTransform> <RotateTransform x:Name="btnRotate" Angle="0" CenterX="10" CenterY="15"/> </Button.RenderTransform> <Button.Triggers> <EventTrigger RoutedEvent="Button.Click"> <BeginStoryboard> <Storyboard Storyboard.TargetName="btnRotate" Storyboard.TargetProperty="Angle" > <DoubleAnimation To="360" Duration="00:00:01"/> <DoubleAnimation From="0" To="-360" BeginTime="00:00:01" Duration="00:00:01"/> </Storyboard> </BeginStoryboard> </EventTrigger> </Button.Triggers> </Button> c# code > void IniButton() { btn = new Button(); transform = new RotateTransform(); animation = new DoubleAnimation(); btn.Content = "Tsa"; btn.Margin = new Thickness(123); btn.Click += new RoutedEventHandler(btn_Click); btn.RenderTransform = transform; transform.CenterX = 10; transform.CenterY = 10; transform.Angle = 0; animation.From = 0; animation.To = 360; animation.Duration = new Duration(TimeSpan.FromSeconds(1)); } void btn_Click(object sender, RoutedEventArgs e) { transform.BeginAnimation(RotateTransform.AngleProperty, animation); } Button btn; RotateTransform transform; DoubleAnimation animation; Αλλο στιλ C# code > var btn = new Button { Content = "Tsa", Margin = new Thickness(123), RenderTransform = new RotateTransform { CenterY = 10, CenterX = 15, Angle = 0 } }; btn.Click += delegate { ((RotateTransform)btn.RenderTransform).BeginAnimation(RotateTransform.AngleProperty, new DoubleAnimation { From = 0, To = 360, Duration = TimeSpan.FromSeconds(1) } ); };
Seldimi Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Εγώ λόγω σχολής (ΤΕΙ πληροφορικής) ασχολήθηκα με εξής: Java, C, C++, Javascript, ASP.Net, PHP, Visual Basic, Prolog, Assembly 8086 κτλ.. Είναι εύκολο να αλλάζεις γλώσσες... Δλδ μια αντικεμενοστραφής όπως η Java, είναι παρόμοια με την C++ (επίσης αντικειμενοστραφής).. Η visual basic στηρίζεται στην παλιά Basic κ.ο.κ. Απλά κάθε γλώσσα έχει δικές τις βιβλιοθήκες και έτοιμα frameworks που αν θέλεις πρέπει να ψάξεις... αλλα αν μπεις στο κλιμα προγραματισμού, και η Γλωσσομάθεια που κάνουμε στο σχολείο (τεχνολογική κατεθύνηση) κανεις κάποια πράγματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.