Προς το περιεχόμενο

Οικονομικά ή μαθηματικό??

fostiras13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Έχει να κάνει με απλό θέμα προσφοράς και ζήτησης. Ποια η αναλογία οικονομολόγων-μαθηματικών?

βασικά αυτό που μάλλον θες να πεις είναι "ποιά η αναλογία μαθηματικών που χρειάζονται προς μαθηματικούς που υπάρχουν σε σχέση με τον αριθμό οικονομολόγων που χρειάζονται σε σχέση με αυτούς που υπάρχουν."

Όπως και να 'χει ότι και να κάνεις άμα είσαι γαμάτος θα είσαι μια χαρά.. άμα γουστάρεις να είσαι μέτριος νομίζω με το πτυχίο του οικονομικού θα είναι ποιό εύκολα.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Σίγουρα ο οικονομολόγος δεν ξέρει τα μαθηματικά ενός μαθηματικού αλλά οτι το ολοκλήρωμα θα το πει "φιδάκι" μην το πεις πουθενά αλλού γιατί θα γελάνε όλοι.

το χει πει καθηγητης (ο οποιος εκανε μαθημα και σε οικονομικα τμηματα) σε αμφιθεατρο και δεν γελασε κανεις (αν και θα πρεπε)

και δεν ειναι ο μονος , αντιθετως αλλοι ελεγαν πολυ χειροτερα.......

μην ξεχνας οτι σε οικονομικα μπαινουν και απο θεωρητικη κατευθυνση (εχοντας κανει μονο γενικης παιδειας μαθηματικα), ενω καποτε με τις δεσμες υποχρεωτικα ειχαν κανει "κατευθυνσης")

ως αποτελεσμα το επιπεδο αναγκαστικα εχει πεσει.......οταν ο οικονομολογος πρεπει να γνωριζει καλα μαθηματικα....στο ελλαντα ομως τρεχα γυρευε.......

οπως και το οτι ο μαθηματικος=μονο καθητηγης........

τεσπα ολα τα παραπανω ειναι offtopic σημασια εχει να διαλεξεις αυτο που σου αρεσει περισσοτερο, οτι και να λεμε ολοι οι υπολοιποι ειναι λογια βερεσε...αν διαλεξεις αυτο που αγαπας....θα εισαι καλος και την ακρη θα την βγαλεις....

Δημοσ.

Γενικά πρέπει το παιδί που έκανε το τόπικ να έχει σχηματίσει μια άποψη, καθώς όλοι πάνω κάτω τα ίδια λέμε.

Και εγώ θεωρώ πιο σοβαρή επιστήμη τα μαθηματικά από ότι τα οικονομικά και φυσικά η μια σχολή είναι πολύ πιο δύσκολη της άλλης.

Το θέμα είναι όμως πολύ απλά ότι το πτυχίο των οικονομικών έχει μεγαλύτερη αξία έξω στην αγορά εργασίας αυτή την στιγμή γιατί οι μαθηματικοί είναι χιλιάδες.

Κάθε πόλη και χωριό έχει τμήμα μαθηματικών και βγαίνουν ένα σωρό μαθηματικοί κάθε χρόνο.

Διαφωνώ κάθετα με τον νικος21αεκ που λέει πως μαθηματικός άνεργος είναι ανέκδοτο και που μάλιστα έβγαλε και έναν μέσο μισθό 6500ευρώ/μήνα. Αν ήταν έτσι όλοι μαθηματικοί θα είχαμε γίνει. Θεωρητικά ίσως θα μπορούσε να είναι έτσι με τις τιμές που παίζουν στα ιδιαίτερα, το θέμα είναι όμως άντε βρες εσύ παιδιά να κάνεις μάθημα και μάλιστα ενώ είσαι άπειρος μαθηματικός που μόλις πήρε το πτυχίο του. Οι γονείς θα προτιμήσουν τον έμπειρο 50άρη καθηγητή που δουλεύει σε σχολείο και κάνει χρόνια αυτήν τη δουλειά, και πάλι ούτε αυτοί έχουν 10-12 μαθητές να τους απασχολούν full time. Τα ιδιαίτερα είναι λύση ανάγκης, βρίσκεις κανά παιδάκι γνωστού και του κάνεις 2-3 ώρες τη βδομάδα και βγάζεις ένα χαρτζιλίκι, δεν ζεις από αυτό.

Ξαναλέω πως ευθύνεται αποκλειστικά ο τεράστιος αριθμός μαθηματικών που υπάρχουν στην αγορά, χωρίς ένα πολύ καλό μεταπτυχιακό είσαι απλά ξεγραμμένος.

Όλα αυτά βέβαια που λέμε δεν έχουν καμιά σημασία αν εσύ γουστάρεις τρελά τα μαθηματικά, τότε θα σου ΄λεγα πάνε στάνταρ μαθηματικό και θα την βρεις την άκρη.

Το ότι ουσιαστικά οι οικονομολόγοι βγαίνουν και δεν ξέρουν και πολλά πράγματα (ειδικά μαθηματικά, δεν τη συζητάμε την διαφορά επιπέδου) είναι σίγουρο.

Αλλά εσένα τί σε νοιάζει, να βρεις μεθαύριο μια καλή δουλειά, ή να ξέρεις καλά μαθηματικά και να πεινάς;

Δημοσ.

Καταρχάς, καλή επιτυχία στις εξετάσεις σου :-D

Λοιπόν πριν κάποια χρόνια βρισκόμουν κ εγώ στη θέση σου "οικονομικά ή μαθηματικό" και τελικά διάλεξα το πρώτο.. Ανάθεμα θα έλεγα, διότι σπουδάζω Οργάνωση κ Διοίκηση επιχειρήσεων στο ΠΑΠΕΙ, ένα τμήμα καθαρά θεωρητικό και καθόλου στο στυλ μου. Όταν με το καλό τελείωσω το ρημάδι, έχω αποφασίσει να κάνω μεταπτυχιακό που να έχει κάποια άμεση σχέση με τα μαθηματικά, όπως είναι η Επιχειρησιακή έρευνα. Το ψάχνω το θέμα... :P

Εάν είσαι πρακτικός τύπος, θα διαλέξεις Οικονομικές Επιστήμες κ οχι Διοίκηση. Πολυ καλό τμήμα κατά τη γνώμη μου και ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι στο ΟΠΑ, Διοικητικής Επιστήμης κ Τεχνολογίας. Έχει δίοικηση κ αυτό αλλά οχι τόσο όσο το δικό μου.Παλεύεται.

Σαφώς από άποψη επαγγελματικής αποκατάστασης έχεις περισσότερες επιλογές (τράπεζες, επιχειρήσεις, ΑΣΕΠ, λογιστικά γραφεία κτλ) και πιθανότητες εάν τελειώσεις κάποιο οικονομικό τμήμα. Από το μαθηματικό η πλειονότητα καταλήγει σε ιδιαίτερα κ φροντιστήρια. Αυτό είναι ένα γεγονός.

Η συμβουλή μου πάντως είναι η εξής.. Να διαλέξεις κάτι επειδή το γουστάρεις κ οχι για να βρεις πιο εύκολα δουλειά.

Δημοσ.

Φαντάζομαι τώρα που πήρες τις γνώμες του Physics_Rulez,του Arcanaloth,του Praetorianos,του elven,του babis_o_cool21,της marias_pink85,του episthmon47,του dj_ninja_turtle μπορείς να πάρεις ευκολότερα την αποφασή σου

Δημοσ.
Φαντάζομαι τώρα που πήρες τις γνώμες του Physics_Rulez,του Arcanaloth,του Praetorianos,του elven,του babis_o_cool21,της marias_pink85,του episthmon47,του dj_ninja_turtle μπορείς να πάρεις ευκολότερα την αποφασή σου

:lol:

Καλά ο κομπλεξισμός πάει σύννεφο. Ναι τα μαθηματικά είναι η πιο δύσκολη σχολή στην Ελλάδα. Ναι πρέπει να είσαι αστέρι για να τη βγάλεις. Αλλά, όχι ότι βγάζεις και 6000 το μήνα. Ποιος θα στα δώσει?

Και όπως έιπε και ο elven, από τη στιγμή που πετάει ο άλλος τη μπαρούφα πως θα παιρνε μαθηματικό για λογιστή, νομίζω πως πλέον έχει τελειώσει το θέμα.

Δημοσ.

Ξέρω έναν καθηγητή που έχει τελειώσει Μαθηματικό και σπουδάζει οικονομικά ΑΣΣΟΕ τώρα ( καθηγητής στο ΤΕΙ που πηγαίνω είναι για την ακρίβεια). Αυτός είναι ο σωστός συνδυασμός πιστεύω ( βέβαια μιλάμε για αρκετά χρόνια, αν σκεφτείς ότι το Μαθηματικό πολύ χλωμό να το τελειώσεις στην ώρα του).

Σχετικά με τις γνώσεις των μαθηματικών στις οικονομικές σχολές , διοίκησης κ.λ.π. υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, απλά λόγω αντιγραφών στις εξετάσεις δε φαίνεται τόσο έντονα στα αποτελέσματα των εξεταστικών.Δε μπορούν να λύσουν ένα σύστημα και όταν σε βλέπουν να λύνεις ολοκληρώματα, θεωρούν ότι κάνεις κανένα κατόρθωμα:lol:

Καταρχάς, καλή επιτυχία στις εξετάσεις σου :-D

Λοιπόν πριν κάποια χρόνια βρισκόμουν κ εγώ στη θέση σου "οικονομικά ή μαθηματικό" και τελικά διάλεξα το πρώτο.. Ανάθεμα θα έλεγα, διότι σπουδάζω Οργάνωση κ Διοίκηση επιχειρήσεων στο ΠΑΠΕΙ, ένα τμήμα καθαρά θεωρητικό και καθόλου στο στυλ μου. Όταν με το καλό τελείωσω το ρημάδι, έχω αποφασίσει να κάνω μεταπτυχιακό που να έχει κάποια άμεση σχέση με τα μαθηματικά, όπως είναι η Επιχειρησιακή έρευνα. Το ψάχνω το θέμα... :P

Εάν είσαι πρακτικός τύπος, θα διαλέξεις Οικονομικές Επιστήμες κ οχι Διοίκηση. Πολυ καλό τμήμα κατά τη γνώμη μου και ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι στο ΟΠΑ, Διοικητικής Επιστήμης κ Τεχνολογίας. Έχει δίοικηση κ αυτό αλλά οχι τόσο όσο το δικό μου.Παλεύεται.

Σαφώς από άποψη επαγγελματικής αποκατάστασης έχεις περισσότερες επιλογές (τράπεζες, επιχειρήσεις, ΑΣΕΠ, λογιστικά γραφεία κτλ) και πιθανότητες εάν τελειώσεις κάποιο οικονομικό τμήμα. Από το μαθηματικό η πλειονότητα καταλήγει σε ιδιαίτερα κ φροντιστήρια. Αυτό είναι ένα γεγονός.

Η συμβουλή μου πάντως είναι η εξής.. Να διαλέξεις κάτι επειδή το γουστάρεις κ οχι για να βρεις πιο εύκολα δουλειά.

Μία από τα ίδια, μετά τον δεύτερο χρόνο είχα καταβαρεθεί με τόσα θεωρητικά μαθήματα...

Δημοσ.

Παιδια... ποσοι απο εσας που εκφερεται αποψη με χαρακτηριστικη σιγουρια εχετε βγει στην αγορα εργασιας για να δειτε τι εστι μαθηματικος και τι οικονομολογος?

Κατα ποια εννοια τα μαθηματικα ειναι ποιο σοβαρη επιστημη απο τα οικονομικα? (πετατε παρα πολυ βαριες κουβεντες)

Ποιος νομιζει οτι κανοντας μεταπτυχιακο στις οικονομικες επιστημες αυτοματως εχει εξισωθει με εναν που τελειωσε οικονομικα... η εστω πλησιαζει κοντα?

Ποιος σας ειπε επισης πως για εναν μαθηματικο θεωρειτε επιτυχια να κανει τον καθηγητη σε παιδακια? Συγκρατηθειτε...

Τελος παντων... εμενα μην με ακουτε... εγω μπορει να ειμαι και τρελλος.... βγειτε στην πραγματικοτητα σε καποια φαση (για οσους ακομα σπουδαζουν...) και προσγειωθειτε μονοι σας.

Δημοσ.

Ποιος νομιζει οτι κανοντας μεταπτυχιακο στις οικονομικες επιστημες αυτοματως εχει εξισωθει με εναν που τελειωσε οικονομικα... η εστω πλησιαζει κοντα?

Η JP morgan, η citi ..., αυτοί σου κάνουν?

Δημοσ.

Φυσικα και ΔΕΝ μου κανουν... Η Citi, η Morgan κλπ... επισης ζητανε κλητηρες, πολιτικους μηχανικους, καθαριστριες.... για συνεχισε...

Οχι λοιπον, απο οτι καταλαβες δεν μου λεει τιποτα απολυτως. Το να πιστευετε τωρα οτι με ενα μεταπτυχιακο 1-2 χρονων θα αποκτησετε background οικονομολογου... θα το αποκαλουσα ως ανεπτυγμενη φαντασια και τιποτε παραπανω. Απλα επιβεβαιωνετε αυτο που λεω περι πληρης αγνοιας αντικειμενου & ευσεβεις ποθους...

Δημοσ.

Μαθηματικο θα διαλεγα

4ωρες δουλεια 8 μηνες το χρονο στο δημοσιο 1200 πρωτος μισθος και μπορεις να κανεις και κατι αλλο για να αυξησεις το εισοδημα σου πχ ιδιαιτερα κτλΤωρα για λογιστης(γιατι αυτο σημαινει οικονομολογος) σημαινει πολυ δουλεια και πολυ πληξη

Δημοσ.

Μήπως γιαυτό κινδυνεύουν να κλείσουν ? :-)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:00 ----------

Τωρα για λογιστης(γιατι αυτο σημαινει οικονομολογος) σημαινει πολυ δουλεια και πολυ πληξη

Ασφαλώς και δεν σημαίνει λογιστής, η λέξη οικονομολόγος.

Οσοι έχουν λογιαστικά γραφεία, είναι ίσως το πιό χαμηλό επίπεδο, με τα περισσότερα φράγκα όμως...

Ο οικονομολόγος έχει πολύ ευρύ πεδίο και περιλαμβάνει πολλές επιστήμες ανάλογα με την ειδικότητα.

πχ μακροοικονομολόγος έχει πολλά μαθηματικά και στατιστική, χρηματοοικονομική κλπ.

Λογιστής σε επιχείρηση έχει μικροοικονομία, πολλή πληροφορική,οικονομική ανάλυση, φορολογία, κοστολόγηση, διοίκηση παραγωγής, logistics,νομικά κλπ.

Στην αγορά της πληροφορικής εργάζονται πολλοί οικονομολόγοι σαν αναλυτές ή και σχεδιαστές διαδικασιών κλπ. Οργανώνουν επιχειρήσεις με την πληροφορική και πολλοί εργάζονται ανεξάρτητα.

Επίσης πολλοί εργάζονται σε τμήματα marketing και πωλήσεων ή και τμήματα προσωπικου.

κλπ κλπ.

Σε αυτό το εύρος των επιστημών και σε μεγάλους οργανισμούς όπως είναι η JP morgan, η citi κλπ πιθανόν υπάρχουν και θέσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθούν, με χαμηλό κόστος, μερικά απο τα μαθηματικά του μαθηματικού ή του μηχανηκού.

Αλλά δεν δουλεύουν σαν οικονομολόγοι...

Ένα μικρό μέρος τυποποιημένης δουλειάς κάνουν. Ολες οι δουλειές έχουν τις τέτοιες περιπτώσεις...

Δημοσ.
Φυσικα και ΔΕΝ μου κανουν... Η Citi, η Morgan κλπ... επισης ζητανε κλητηρες, πολιτικους μηχανικους, καθαριστριες.... για συνεχισε...

Οχι λοιπον, απο οτι καταλαβες δεν μου λεει τιποτα απολυτως. Το να πιστευετε τωρα οτι με ενα μεταπτυχιακο 1-2 χρονων θα αποκτησετε background οικονομολογου... θα το αποκαλουσα ως ανεπτυγμενη φαντασια και τιποτε παραπανω. Απλα επιβεβαιωνετε αυτο που λεω περι πληρης αγνοιας αντικειμενου & ευσεβεις ποθους...

πρώτον δεν θέλουμε να γίνουμε οικονομολόγοι. Δεύτερον και καλύτερον, αν έχεις βγει από ελληνικό πανεπιστήμιο (οικονομικό), θα ξέρεις πως αν ρωτήσεις 10 φοιτητές διαφορετικών τμημάτων (με οικονομιστικο αντικείμενο) αν ξέρουν κάποιον καθηγητή, η πλειοψηφία θα απαντήσει θετικά, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει επικάλυψη μαθημάτων. Τώρα οι τραπεζες που ανέφερα, δεν προσλαμβάνουν πολιτικούς μηχανικούς. Αλλά προσλαμβάνουν μαθηματικούς με διδακτορικά για να κάνουν μερικές δουλειές, που δεν προλαβαίνουν να κάνουν οι οικονομολόγοι, όπως αυτή εδώ. Αφήστε που δε νομίζω να πληρώνονται. Γιατί είναι δουλειά που την κάνει ο καθένας. Της πλάκας. Βέβαια ξέρω απόφοιτους οικονομικής επιστήμης, που βρήκαν δουλειές σε τράπεζες αμέσως, χωρίς μεταπτυχιακά. Συμπληρώνουν κάτι αιτήσεις (όνομα, επώνυμο, πως γράφτηκες στο ινσομνια, ένα τέτοιο πράμα) βέβαια, αλλά είναι οικονομολόγοι. Είναι τρίποδες, ενώ εμείς δίποδες.

Μήπως γιαυτό κινδυνεύουν να κλείσουν ?

Οχι, έπεσαν σε εγγενές ελάττωμα του καπιταλιστικού μοντέλου ανάπτυξης.

Τωρα για λογιστης(γιατι αυτο σημαινει οικονομολογος)

Μην πετάτε κοτσάνες, αλλά ο οικονομολόγος δουλεύει ως λογιστής μέχρι να ανέλθει στο επίπεδο του οικ. διευθυντή

Στην αγορά της πληροφορικής εργάζονται πολλοί οικονομολόγοι σαν αναλυτές ή και σχεδιαστές διαδικασιών κλπ

γεμάτη με τέτοιους είναι, τι να σου πω. Όσοι κάνουν αυτές τις διαδικασίες είναι μανατζαραίοι (απόφοιτοι ενός οικονομικού πανεπιστημίου ή mbaδες).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...