Προς το περιεχόμενο

Καρτα γραφικων σε παλιο μηχανηματακι

shadowfax-1-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα(Χρονια πολλα και ολας αδερφια)

Λοιποοον εχω ενα παλιο μηχανηματακι το οποιο θελω να του βαλω λεφτα(ΟΧΙ δε θελω να παρω καινουργιο)-καλα μη τρελενεστε με το λεφτα...Απλα δε το αξιζει-

Λοιπον εχουμε ως εξης

τσιμπησα μια καρτουλα mobo

New Foxconn NF4UK8AA-8EKRS ATX Motherboard Socket 939

και εχω και εναν AMD 64*2 4000+ αν θυμαμαι καλα

Εχω 4Giga ραμ(DDR1 οπως ειναι φυσικο)και ενα καινουργιο τροφοδοτικουλι(http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700158)

Χρειαζομαι μια καρτα γραφικων pci διοτι η προηγουμενη μου ηταν AGP...Δεχομαι oποιαδηποτε προταση under 150-200 €,μιας και το μπατζετ μας το μειωνει δραματικα μια νεα οθονη(ιστορικες στιγμες με TFT 15αρα αλλα ηρθε η ωρα να περασουμε στις 20-22" και σε μια αξιοπρεπη αναλυση)...

Αν υπαρχει καμια προταση της προκοπης...Σκεφτομουν κατι αναμεσα σε Nv8800gt(αν βρω καμια στο ebay που λογικα θα πουλιουνται σε εξευτελιστηκες τιμες),ati4830 και τελευταια στο μυαλο μου μου ηρθε αυτη:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514272)

ΑΛΛΑ

ως τελευταια επιλογη.Το μηχανημα(οτι εμεινε :P:P:P)ειναι δωρο κολητον και για καμια 2-3ετια θελω να το κρατησω ακομα οποτε ξαναλεω δε παιζει να αλαξω επεξεργαστη και θα μεινω με αυτο το socket.Ποια καρτα θα μπορουσε να εκμεταλευτει οσο ειναι δυνατον περισσοτερο τις δυνατοτητες του?Μιλαμε παντα να παιξει αξιοπρεπεστατα κανα παιχνιδι της προκοπης(οχι το AOE 2 δε θεωρειται τετοιο)

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας(οποιοι απαντησουν-ασχοληθουν)

Δημοσ.

Η 8800GT είναι πλέον αρκετά παλιά. Με λιγότερα από 150Ε μπορείς να πας σε 9800GT ή σε 4850 αν προτιμάς ATI.

Αν σου μένουν λεφτά μπορείς να κοιτάξεις και για πιό γρήγορo επεξεργαστή. Σε socket 939 θα έχεις αρκετές επιλογές.

• Moderators
Δημοσ.

Η 4670 ειναι "κακη" για αξιοπρεπες gaming σε 1680x1050. Απο μενα go for 4830/4850 or even 4870 τωρα που πεσανε οι τιμες ;)

Σε socket 939 θα έχεις αρκετές επιλογές.

Για πες τες... Γιατι εγω ξερω οτι σε s939 ΔΕ θα εχει πολλες επιλογες... ΑΝ βρει κανενα μεταχειρισμενο καλως, αλλα κι αυτο δυσκολα..

Δημοσ.

H αληθεια ειναι οτι ειναι τοσο...προιστορικο το socket που οντως δυσκολα θα βρω.

Μια αποψη βασικα ηθελα για τις 8800gt και 4830(ανεχομαι το bottleneck αλλα δε βλεπω το λογο να παρω κατι καλυτερο απο αυτες τις 2.Οχι να μας καβαλησει κι ολας.Eπισης σε ενα συγκριτικο που ειδα 9600GT λεει ουτε για αστειο,της ριχνει στα αυτια η 8800),μιας και η αποψη μου ειναι κοινη με του GeorgeΜan για την 4670,ισως αν την επαιρνα πριν 1.5 χρονο.

Κινουμαι πιο πολυ προς την 4830(τι διαολο στο ebay ειναι πιο ακριβα και απο το eshop και πλαισιο),αλλα επειδη θα παρει κανα 15ημερακι να σκασει η mobo αν καποιος αλλος εχει να προτεινει κατι ενδιαφερον πολυ θα ηθελα να το ακουσω

(ασχετο βρηκα και τον σουπερ ουαου επεξεργαστουλη μου ο οποιος τελικα ειναι ο 4200+

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559925

Aν δε δω βοηθεια απο κανεναν ακομα συνανθρωπο συμπεραινω οτι δεν υπαρχει αντιθετη αποψη απο αυτην σε κοντινη τιμη(Under 100€ μιας τη βρισκουμε αυτη,ε εκει κοντα):http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510684

ΥΓ:Ευχαριστω και παλι και τους 2 για τις αποψεις.Δεκτες αμα υπαρχουν αλλες

• Moderators
Δημοσ.

Σε μεγαλες αναλυσεις, εφοσον εχεις καποιο στοιχειωδη CPU (κι εσενα με λιγο overclocking θεωρειται στοιχειωδης), παιζει μεγαλυτερο ρολο η καρτα γραφικων.

Οποτε δε ξερω, εγω αν ειχα τα χρηματα και ημουν αποφασισμενος να μεινω με αυτο το pc ακομα 2 χρονια μαλλον θα επαιρνα κατι σε 4870. Να ξερω τουλαχιστον οτι εχω κανει το καλυτερο δυνατον για να μου κρατησει οσο παει...

Δημοσ.

Δυσκολο να ασχοληθω με OC στο μηχανημα απο την αποψη οτι θα ειναι το main μου οποτε μαλλον θα μεινει απειραχτο(μαλλον,ισως...+ το οτι το τροφοδοτικουλι ειναι 450ρι και δε ξερω αν θα τραβηξει)

Και παναθεμα την δεν ειναι διαφορα 20-30 € οπως ειναι η διαφορα 4830/50.Ειναι duble price.Ασε που δεν εχω το απαιτουμενο τροφοδοτικο(για OC λεω)...

Αυτη τη στιγμη εχει πανω του μονο εναν 80ρη σκληρο στα 5400 αν θυμαμαι...Ε το οποιο θα μεινει μονο για να κραταει τα XP(που και παλι μπαρουφα να βαλεις στο πιο αργο σκληρο σου το λειτουργικο αλλα...),και θα μπουν ενας 500ρης και 1TB,για παιχνιδια ο πρωτος και ταινιες,music,anime ο 2.Απο κει και κατω καποια στιγμη(ισως οχι μεσα στο επομενο 3μηνο αλλα πιθανοτατα στο εξαμ)τα 2 dvd-r θα γινουν blue-ray και χωρις να εχω ασχοληθει το δεξι μου κωλομερι θα το εβαζα στοιχημα οτι θα ζηταει κατι παραπανω και αυτο σε W.Αν ειχα τσιμπησει ενα καλυτερο τροφοδοτικουλι ισως το σκεφτομουνα(και παλι δυσκολο να ασχολιομουν).

Απο αυτα που εχω διαβασει παντως γενικα...Value/price η 4850 πρεπει να ειναι(117 στο eshop νομιζω)αλλα αυτα τα 25€ ελεγα να τα εβαζα για μια καλυτερη οθονουλα με καλυτερη αντιθεση(Χωρις να εχω ψαξει).Με τσιτωσες λιγο τωρα με την 4870 γενικα.

Θεωρησε οτι το μηχανημα(για 1-2 χρονακια λογικα)θα μεινει απειραχτο τελειως.Oc καθολου ουτε σε επεξεργαστη,ουτε σε μνημες(αν και σκεφτομαι λιγο τα timings διοτι νομιζω οτι ειναι πολυ χαλια και ισως τα πειραζα...Δε θυμαμαι ρε γμτ εχω να τον ανοιξω 1 χρονο δουλευω με λαπτοπ και δε θυμαμαι χαρακτηριστικα).Μια 4830 δε θα κραταγε-αξιζε;Δε σκεφτομουν να εφτανα μεχρι 4870(απο θεμα χρηματων καθαρα).

• Moderators
Δημοσ.

Γραψε μοντελο τροφοδοτικου και ποσα Α λεει οτι δινει στην +12 γραμμη του. :-)

Αυτα τα λεει πανω στο αυτοκολλητακι του...

Δημοσ.

Αν την σηκωνει το τροφοδοτικο σου: 4850 is OK :-)

Σκεψου και την επιλογη, να δωσεις ram - cpu - mobo και με οσα πιασουν,

να πας για am2 mobo + am2 cpu + 4gb ddr2. Προκυπτει, do the math :devil:

Δημοσ.
Καλημερα(Χρονια πολλα και ολας αδερφια)

Λοιποοον εχω ενα παλιο μηχανηματακι το οποιο θελω να του βαλω λεφτα(ΟΧΙ δε θελω να παρω καινουργιο)-καλα μη τρελενεστε με το λεφτα...Απλα δε το αξιζει-

Λοιπον εχουμε ως εξης

τσιμπησα μια καρτουλα mobo

New Foxconn NF4UK8AA-8EKRS ATX Motherboard Socket 939

και εχω και εναν AMD 64*2 4000+ αν θυμαμαι καλα

Εχω 4Giga ραμ(DDR1 οπως ειναι φυσικο)και ενα καινουργιο τροφοδοτικουλι(http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700158)

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας(οποιοι απαντησουν-ασχοληθουν)

Προσωπικα σε αυτο το τροφοδοτικο δεν θα εβαζα κατι πιο ενεργοβορο απο 4670,θεωρω δεδομενο οτι με την 4870(προσωπικα πιστευω πως ειναι overkill) θα εχεις ασταθειες,επανεκινησεις και στην χειροτερη πυροτεχνηματα...

Αν η συγκεκριμενη πιστευεις πως θα σου πεσει λιγη,συμβιβασου με κατι λιγοτερο+καινουργιο τροφοδοτικο

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ αδερφια...Καταληγω προς 4830/50(λογικα παντα,αν δε βαριεται καποιος:χωρις υπερχρονισμο-τι γαματη λεξη:lol:-πρεπει να τις σηκωνει χωρις...πυροτεχνηματα.Χεστε το bottleneck)

Eξαλου στις απαιτησεις για 4830 αναφερεται(by eshop):Απαιτήσεις: Τροφοδοτικό τουλάχιστον 450W με 75 Watt 6-pin PCI Express power connector.

Oποτε νομιζω(χμμμ πιο καλα κολαει το ελπιζω)οτι θα σηκωθει(ελα και παμε)

Οποτε αδερφια αν καποιος δε με διορθωσει,θα τη χτυπησω την 4830 και σε 2-3 χρονακια οταν θα τα εχει φτυσει το...δωρο ελπιζω να ειμαστε ολοι εδω να ξανασυζηταμε για το νεο pc μου.Ευχαριστω ολους σας για τις αποψεις.

Καλημερα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...