Προς το περιεχόμενο

Πάνω στην αλλαγή του χρήστη... κόλλησε το σύστημα!


dimitris489

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενώ το σύστημα ήταν κανονικά σε λειτουργία πήγα να κάνω αλλαγή χρήστη, τότε το σύστημα κόλλησε και το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν restart. Μετά το restart όμως δεν μπορεί να bootαρει. Μόλις πάει να φορτώσει το os σταματά και βγάζει ότι δεν έχω το filesystem /sbin/init και μετά αναφέρει κάτι για BusyBox. Απο κάτω με αφήνει να εισάγω εντολές λέγοντας στην αρχή (initramfs). Όποιος ξέρει ας βοηθήσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν μπορείς να γράψεις ακριβώς τι μύνημα λάθους σου βγάζει τότε θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Πες μας και τι διανομή έχεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν λες οτι "κολλησε το συστημα, και το μονο που μπορουσα να κανω ηταν restart" εννοεις απο το κουμπι reset πανω στο κουτι?

 

Κακως, πολυ κακως. Απο δω και περα σε παρομοια περιπτωση ΜΟΝΟ REISUB.

 

 

Προβλεπω απο τωρα οτι πειραχτηκε το /boot/grub/menu.lst και δεν βρισκει ο grub καποιο πυρηνα για να κανει boot.

Αυτο το φτιαχνεις ειτε με boot απο live cd, mount το σκληρο σου καπου και απεθειας editing του αρχειου, με μια βοηθεια απο εμας, ειτε με επανεγκατασταση του λειτουργικου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν σου λέει για το /sbin/init τότε δέν είναι θέμα kernel. Το init εκτελείται αρκετά μετά το load του kernel image. Κάνε boot με ένα live cd και κάνε mount τον σκληρό που έχεις κάνει την εγκατάσταση. Μετά κοίτα αν υπάρχει το /sbin/init και αν είναι symbolic link, σε ποιό αρχείο δείχνει. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έγινε κάποιο corruption στο file system και να καταστράφηκαν κάποια αρχεία, αν ισχυεί αυτό θα πρέπει να εγκατασταθούν ξανά.

Αν χρειαστείς περισσότερες λεπτομέρειες εδώ είμαστε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...