Προς το περιεχόμενο

Προθεσμιακές καταθέσεις

function

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1. Δεν πληρώνουν όλες οι προθεσμιακές με τον ίδιο τρόπο. Συνήθως τα πέρνεις όλα στο τέλος και όχι ανα μήνα

2. Ακόμα κι όταν τα πέρνεις ανά μήνα δε σημαίνει ότι ο τόκος προστείθεται στο κεφάλαιο. Μπορεί πχ απλά να τον εισπράτεις σε ένα απλό λογαριασμό ταμιευτηρίου.

Σωστός. Εγώ ανέλυσα πως είναι το θεωρητικό κομμάτι αν και υπήρχαν νομίζω τράπεζες που οι προθεσμιακές τους λειτουργούσαν έτσι. Με αρκετά λεφτά μπορείς να διαπραγματευτείς ό,τι θέλεις.

Δηλαδή black-widow (και οι υπόλοιποι) προτείνετε ανεπιφύλακτα προθεσμιακή κατάθεση (αν κάποιος δεν επιθυμεί χρηματιστήριο) ακόμα και αν το ποσό που θα του αποφέρει είναι μικρό?? Θεωρείτε ότι αξίζει τον κόπο??

Μα δεν νομίζω να σου είπε κανείς κάτι τέτοιο:-)

Σου είπαμε ότι αν θέλεις να συντηρήσεις λεφτά η καλύτερη λύση είναι η προθεσμιακή. Αν θέλεις όμως να βγάλεις λεφτά ή να τα επενδύσεις σίγουρα δεν θα το κάνεις έτσι. Υπάρχουν άπειρα επενδυτικά προϊόντα πέρα του χρηματιστηρίου που καθένα έχει διαφορετικό κίνδυνο αλλά και διαφορετικές αποδόσεις για να διαλέξεις.

Μπορείς πάντα βέβαια να ανοίξεις επιχείρηση ή να πάρεις διαμερίσματα/οικόπεδα εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις.

Δημοσ.

Praetorianos φαίνεται να γνωρίζεις αρκετά πάνω σε αυτό το θέμα... Λες "Υπάρχουν άπειρα επενδυτικά προϊόντα πέρα του χρηματιστηρίου". Μπορείς λίγο να το αναλύσεις? Είμαι λιγάκι άσχετος με αυτά τα θέματα, και (δεν το κρύβω) λίγο διστακτικός (λόγω της κρίσης...).

Δημοσ.

Να ρωτησω.Ειναι αληθεια οτι, εαν εχεις εναν χρηματιστηριακο λογαριασμο, χωρης να εχεις μετοχες, το χρηματιστηρειο σου δινει καθε μερα τοκο πανω στα λεφτα που εχεις?

(νομιζω οτι λεγετε overhead report,ή κατι τετιο);

Δημοσ.
Praetorianos φαίνεται να γνωρίζεις αρκετά πάνω σε αυτό το θέμα... Λες "Υπάρχουν άπειρα επενδυτικά προϊόντα πέρα του χρηματιστηρίου". Μπορείς λίγο να το αναλύσεις? Είμαι λιγάκι άσχετος με αυτά τα θέματα, και (δεν το κρύβω) λίγο διστακτικός (λόγω της κρίσης...).

Μπα απλώς όπως και η black_widow σπουδάζω οικονομικά οπότε κάτι παραπάνω έχω ακούσει. Συγκεκριμένα για τα επενδυτικά προϊόντα δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω γιατί μάλλον θα σε μπερδέψω αν αρχίσω να σου πετάω έννοιες όπως repos, παράγωγα, μετοχές, ομολογίες κτλ. Πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον σύμβουλο επενδύσεων ή μπορείς να ψάξεις και μόνος σου τι σου ταιριάζει.

Να ρωτησω.Ειναι αληθεια οτι, εαν εχεις εναν χρηματιστηριακο λογαριασμο, χωρης να εχεις μετοχες, το χρηματιστηρειο σου δινει καθε μερα τοκο πανω στα λεφτα που εχεις?

(νομιζω οτι λεγετε overhead report,ή κατι τετιο);

Προσωπικά δεν έχω ακούσει κάτι παρόμοιο, δηλαδή να μην έχεις καθόλου μετοχές και να κερδίζεις κάθε μέρα τόκο στα λεφτά. Μήπως εννοείς δανεισμό μετοχών? (2η και 3η παράγραφος)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...