Προς το περιεχόμενο

Flash Quadro firmware σε Geforce?

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπεπεσε υπο την αντιληψη μου πως κατι τετοιο μπορει να γινει. Γνωριζει κανεις ποια καρτα θα χρειαστω και πως μπορω να την μετατρεψω στην ισχυροτερη quadro?

Δημοσ.

Από όσο καταλαβαίνω μπορεί μεν να μετατρέπετε και καλά σε quadro… αλλά δε δίνει σε καμία περίπτωση τις επιδώσεις μιας quadro. Οι εταιρίες αποφάσισαν να κάνουν πιο δύσκολο το ‘κλείδωμα’.

Δημοσ.

αν μιλάμε αποκλειστικά για nvidia quadro fx όχι δεν γίνεται αυτή τη στιγμή εκτός φυσικά αν βρεις παλιότερες κάρτες αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν αξίζει

το "κλείδωμα" δεν παρακάμπτεται εύκολα (ίσως σε mac κάτι γίνεται από ότι λένε δεν ξέρω γιατί εκεί γίνεται)

τώρα αν διαβάσεις από διάφορους που λένε "έβαλα απλά τους drivers και είδα τόσο % διαφορά" δεν σημαίνει κάτι, θα βρεις πολλά τέτοια post που μερικά είναι και εντελώς αντιφατικά γιατί γράφουν πχ για διαφορές σε σημεία που δεν υπάρχουν διαφορές ούτε συγκρίνοντας με κανονικές quadro fx οπότε καταλαβαίνεις ότι είναι άστοχα εντελώς και ράδιο αρβύλα

κάτι που έχει γραφτεί από διαφορετικές πηγες αλλά δεν το έχω δοκιμάσει και δεν γνωρίζω αν ισχύει είναι πως αν βάλεις μια low end quadro fx στη μια pci-e και μία high-end geforce στην άλλη pci-e (η οποία έχει δίδυμη στις quadro fx) τότε η φθηνή quadro fx θα ξεκλειδώσει τους drivers για όλο το σύστημα και έτσι θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις τους quadro fx drivers για την geforce η οποία όπως είπαμε είναι high-end και άρα η αντιστοιχία σε quadro fx θα είναι επίσης high-end

σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει για το "κλείδωμα" δεν μπορώ να πω πως καταλαβαίνω πως θα λειτουργούσε το από πάνω κομμάτι αλλά οι πηγές ήταν ένα κλικ πιο αξιόπιστες οπότε το αναφέρω

με αυτό τον τρόπο δλδ θα πλήρωνες μια φθηνή quadro fx και μία ακριβή geforce που στο σύνολό τους πάλι θα ήταν πιο φθηνά από μία αξιοπρεπή quadro fx ενώ θα είχες και πολύ μεγαλύτερες επιδόσεις συνολικά

Δημοσ.

"Μετετρεψα" την 6600gt μου σε FX540. Στο CAD που χρησιμοποιώ το αποτελεσμα ήταν πολύ καλύτερο του αναμενόμενου.

Δημοσ.
"Μετετρεψα" την 6600gt μου σε FX540. Στο CAD που χρησιμοποιώ το αποτελεσμα ήταν πολύ καλύτερο του αναμενόμενου.

Μεσω Rivatuner? Στανταρ εχει διαφορα, η τα αποτελεσματα ειναι εικονικα? Ετρεξες κανα benchmark να το διαπιστωσεις?

Δημοσ.

Ναι μέσω RIVAtuner. Benchmark δεν έτρεξα για να πω την αλήθεια αλλά το προγραμμα καταλαβε ότι ειναι opengl η κάρτα και η απεικόνισή του άλλαξε. Κάτι τα καινουργια background κατι οι καλύτερες σκιες κάτι τα transparent κάνουν πολύ πιο όμορφο το περιβάλλον εργασίας. Η αίσθηση (αυτο ειναι υποκειμενικό) που μου αφησε μετά από 8ωρες σχεδιασμού στην δουλειά είναι ότι πιο smooth στο zoom και στο orbit.

Κατεβασα κατι benchmark που βασίζονται στο cad μου αλλα ειναι για προηγούμενη έκδοση και δεν βγάζει αποτελέσματα.

Πάντως για δυο κλικ και ενα restart το αποτέλεσμα μπορώ να το χαρακτηρίσω "καλύτερο απο το αναμενόμενο".

Σε διάφορα φορουμ πάντως που διάβασα είδα το softmod βοηθά πολύ το cad που χρησιμοποιώ. Σε άλλα το αποτέλεσμα δεν ήταν τοσο καλό.

Δημοσ.

Ποιό CAD χρησιμοποιείς;

Για το Autocad έχεις ακούσει αν υπάρχει διαφορά;

Δημοσ.

Επισης αναρωτιεμαι αν αυτο μπορει να γινει με δυο καρτες που τρεχουν sli?

Μπορε το rivatuner να βλεπει και την δευτερη καρτα? Εχω ακουσει πως γινεται, αλλα θα ηθελα και αυτο να το βεβαιωσω.

Δημοσ.

το sli ούτως ή άλλως δεν βοηθάει σε "καθαρά" opengl προγράμματα (από όσο γνωρίζω δλδ)

από τη μία τα "καθαρά" opengl προγράμματα δεν χρησιμοποιούν το sli, από την άλλη αν πας σε direct3d προγράμματα τότε δε χρειάζεσαι ούτως ή άλλως opengl drivers/κάρτα

άρα σε οποιαδήποτε περίπτωση το sli με opengl κάρτες (έστω και soft) δεν είναι επιλογή

στα "καθαρά" opengl προγράμματα αναφέρεται και στα εγχειρίδια αυτό παρά τις διαφημίσεις της nvidia για sli δυνατότητες στις quadro fx και άλλα παραμύθια

και πάλι εδώ θα βρεις άτομα στο internet που αναφέρουν "αύξηση επιδόσεων"... με sli σε προγράμματα που αναφέρεται ξεκάθαρα και αναλυτικά ότι δεν έχουν τη δυνατότητα καν να το χρησιμοποιήσουν

με λίγα λόγια, έσω λίγο επιφυλακτικός για αυτά που διαβάζεις

Δημοσ.

Ψαχνω και γω αδερφια μια φτηνη λυση για photoshop και λεω μπας και μπορεσω να καταφερω να flasaρω καμια geforce(ακομα και μεταχειρισμενη να βρω) σε quadro.

Oποτε θα ηθελα την αντιστοιχια τους αν τις εχει κανεις προχειρα...

Π.χ 6600gt -> FX540 (οπως ειπε το παληκαρι παραπανω...)

Το ιδανικο υποθετω θα ηταν αν μπορουσε να γινει κατι με καμια 9600gso/8800gs 384mb..

Γινεται τιποτα αντιστοιχο σε ati μερια η δεν αξιζει λογο ελλειψης cuda?

Δημοσ.
Γιατί έχω την εντύπωση ότι το cs4 χρησιμοποιεί οποιαδήποτε νεότερη (eg. ati 4xxx nvidia 2xx) κάρτα?

Photoshop CS4:

Windows: Shader Model 3.0 + OpenGL 2.0 card + 128 megs of VRAM or greater

• <= 256 Megs
    • Photoshop Standard supports D, defaults to A. Please note, Windows XP supports A. It does not support GPU resource virtualization.
    • Photoshop Extended supports C

[*]> 256 Megs

• Photoshop Standard supports D
    • Photoshop Extended supports D

[*]> 512 Megs: Uses more texture memory to better handle larger images.

http://kb2.adobe.com/cps/405/kb405745.html

***edit: πρώτα διαβάζεις και μετά γράφεις λένε.... βασικά οποιαδήποτε GPU με συμβατότητα OGL2.0/SM3.0 (=/> GeForce 6xx0, =/>R5x0, =/>RV5x0).

Δημοσ.

Διατηρώ* ορισμένες επιφυλάξεις… και για αυτό δεν ήμουν απόλυτος.

Γιατί, θα μου πεις, αφού τα διαβάζεις?

Διότι θυμάμαι την nvidia να ‘τάζει’ δικά τις ‘Plugins’ για Photoshop. Δεν ξέρω εάν η πηγή που τα είχα διαβάσει ήταν αξιόπιστη ούτε γνωρίζω την ύπαρξη αντίστοιχων Plugins.

Βλέπω εντωμεταξύ αρκετούς να ζητούν cuda/quadro για cs4… και σκέπτομαι μήπως έχω χάσει κάνα επεισόδιο…

Γνωρίζει κανείς να υπάρχουν cs4 Plugins που απαιτούν cuda?

*Διατηρούσα πριν να τοποθετηθείς Lol

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...